IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:39
Planuję już wakacje na przyszły rok.Zainteresowana jestem KOru.
Proszę osoby które tam były o opinię o wyspie i biurach podrózy z którymi
byliście.Serdeczne dzięki .Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Corfoman Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 14:31
      Rewelacja! Corfu jest piękne... Sugeruję tylko wybrać północną część wyspy,
      zdecydowanie piękniejsza! Północno-zach.( Paleokastritsa i okolice) lub
      półn.wschod.(Kassiopi i okolice) lub zupełnie północna - Roda i okolice!
      Pozdrawiam.
    • Gość: Bobas Re: Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 24.11.04, 18:06
      Najdluzej i najlepiej Korfu robi Atlas Tours.Bylem z nimi dwa razy . Suuupe
      • Gość: Magda Re: Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:12
        Proszę Cie o informację gdzie jest to biuro.I o więcej szczegółów .Czy
        transport autokarem + prom czy może samolotem?
        • Gość: Corfoman Re: Korfu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 16:32
          Atlas Tours ma siedzibę w Żorach (woj. śląskie), ale na pewno mają dużo agentów
          w Polsce. Transport: autokar(Włochy) + prom.
          • Gość: Asia Re: Korfu IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 28.11.04, 23:41
            Witam! Byłam W tym roku w Lipcu z Open Travel. Wrażenia jak najbardziej na plus.
            Uważam że za równo Open Travel jak i Atlas Tours to solindne firmy. Jeśli chcesz
            zobaczyć kilka fotek z wyspy, hotelu w którym mieszkałam i promu podaj mi swój
            mail. Z checia przesle kilka fotek. pozdrawiam pa
            • Gość: magda Re: Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 09:23
              Srdeczen dzieki za odpowiedź .Jestem już prawie zdecydowana na Korfu.Jestem
              z Krakowa i Open Travel ma tu biuro.Mój meil meres@budonaft.com.pl.
              Proszę cie o więcej szczegółów na temat transportu,wyżywienia itp.Jak z cenami.
              Pozdrawiam
            • Gość: ja Re: Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 15:34
              Proszę o informację jakich temperatur powietrza i wody można się spodziewać na
              Corfu w miesiącach lipiec i sierpień?
              • Gość: Rezydent z Korfu Re: Korfu IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 27.12.04, 10:38
                Temperatura 30-35 stopni w dzien w nocy 22-26.Poniewaz na Korfu jest
                specyficzny mikroklimat zwiazany z tym ,ze jest to najbardziej zielona wyspa w
                Grecji upaly tak nie dokuczaja jak w innych regionach.
    • lewuska2 Re: Korfu 05.07.13, 19:00
      Właśnie wróciliśmy z Korfu Hotel Akti Arilla w Arillas. Hotel rodzinny położony w centrum z bardzo sympatyczną obsługą.Co do biura podróż "Grekos" to rezydentki kompletna porażka. Wycieczka po stolicy wyspy - Kerkiry podobno najpiękniejszego miasta Grecji trwała ok. 20 min w czasie których dwie rezydentki myliły się w opisie "zabytków" mimo ściągi określając miasto w stylu włoskim - bo między zrujnowanymi budynkami wisi pranie, a jedna z ulic jest w stylu paryskim - bo tam jest drogo. Jedną z wycieczek reklamowała Pani rezydent słowami, że można oglądać tam startujące i lądujące samoloty. W czasie pierwszego spotkania rezydentka po zebraniu kasy na wycieczki nagle nie miała czasu na żadne dodatkowe informacje bo jest spóźniona i ulotniła się. Z opinii uczestników zakupionych wycieczek także wykazywały się brakiem ciekawych informacji o wyspie - totalna porażka. Proponuję wypożyczenie samochodu i objazd samemu- wypożyczenie można załatwić w kraju przed wylotem i jest bardziej opłacalne jak na miejscu. Wypożyczenie z pełnym ubezpieczeniem bez udziału własnego na 3 dni od 90 do 100 Euro. Najbardziej zielona grecka wyspa z bardzo ciekawymi krajobrazami. Zwiedzanie wypożyczonym samochodem tylko dla wytrawnych kierowców. Serpentyny oraz "agrafki" z uwagi na wąskie i dziurawe drogi do pokonania tylko na 1 biegu. Oznakowanie dróg poza głównymi bardzo kiepskie. Miejscowi jeżdżą ostrożnie i uprzejmie. Mimo kiepskich dróg warto samemu zwiedzać- przejechaliśmy ponad 420 km. bez problemów. Polecamy.
      • Gość: GUNIA Re: Korfu IP: *.231.53.254.koba.pl 09.07.13, 10:11
        Lewusko mam do Ciebie prośbę, mogłabyś coś więcej napisać o Arillas i hotelu. Wybieram się tam we wrześniu. Czy można przy meldowaniu się w hotelu poprosić o pokój od strony basenu? Podobno trochę ciszej. Czy chodziliście na wycieczki piesze do sąsiednich wioseczek?
        • Gość: gochna Re: Korfu IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.13, 09:52
          właśnie wróciliśmy z Aqualand, wszystko w porządeczku, dobre jedzonko, czysto, mega aquapark, byliśmy z Alfa Star
    • Gość: eDom Re: Korfu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.13, 10:40
      Korfu to świetny pomysł na wakacje, wyspa jest bardzo atrakcyjna turystycznie a widoki aż zapierają dech w piersi :). Polecamy zorganizowanie wyjazdu na własną rękę- dobrym rozwiązaniem jest poszukiwanie tanich lotów i wynajęcie apartamentu w Grecji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka