Dodaj do ulubionych

Ammoudara - Hotel Marilena

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 09:58
Czesc,
Na początku czerwca chce pojechać na Krete do hotelu Marilena.
Poniewaz jest to wyjazd rocznicowy (10 lat pozycia) i bez dzieci, to nie
chciałbym miec niespodzinek typu brud, itd.
Czy ktoś z Was był w tym hotelu.
Jest to oferta firmy "Travel Time" sprzedawana przez Orbis Travel.
Moze macie doświadczenia z tym biurem
Obserwuj wątek
    • neronka Re: Ammoudara - Hotel Marilena 20.01.05, 11:34
      Na forum:
      • Gość: Yar_dar Re: Ammoudara - Hotel Marilena IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 11:46
        Dzieki, ale hotel ktory opisujesz to MARIRENA a ja jade do MARILENA(link
        ponizej)
        www.traveltime.pl/index.php?sk=e-08
    • Gość: Kerim Re: Ammoudara - Hotel Marilena IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.01.05, 11:39
      Kiepski hotel i miejscowość nieciekawa chociaż plaża piaszczysta.Jedna
      przelotowa ulica i same sklepy ,tawerny i hotele.Jak na taką ważną rocznice to
      tylko apartament cena taka sama .I miejscowość typowo kreteńską a nie blokowiska
      turystyczne.Sprawdż oferty większych biur podróży ja byłem z ecco holiday w
      internecie jest duzo ofert i trzeba porównywać z innymi .życze powodzenia w
      poszukiwaniach. Serdecznie pozdrawiam
    • Gość: Ala666 Re: Ammoudara - Hotel Marilena IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 20.01.05, 11:52
      W archiwum znalazłam, krótki opis może coś pomoże.
      Co do Ammudary to rzeczywiście nic ciekawego, ale jest duży wybór knajpek i
      wieczorem też można gzieś się "pobawić" i co jest ważne jest to bordzo dobra
      baza wypadowa do zwiedzania Krety.

Re: Travel Time - macie już jakąś opinię?
      Autor: Gość: SP IP: *.gov.pl
      Data: 23.06.2004 16:16 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

-----------------------------
      • Gość: Yar_dar Re: Ammoudara - Hotel Marilena IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 11:55
        A ja chciałem wykupic All inclusive.
        Teraz sie zastanowie czy warto.

Dzieki
        • Gość: ala666 Re: Ammoudara - Hotel Marilena IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 20.01.05, 12:07
          Chyba nie warto, Ammudara to jedna główna, długa ulica z hotelami i fajnymi
          knajpkami (w tej miejscowości jest ich b. dużo) gdzie możesz smacznie zjeść.
          Obowiązkowo należy wypożyczyć samochód i trochę pozwiedzać a wtedy również
          posiłki kupujesz w trasie. Ale oczywiście każdy spędza urlop wg. swoich
          upodobań i zrobisz jak zechcesz.
          Pozdrawiam.
          • neronka Re: Ammoudara - Hotel Marilena 20.01.05, 14:33
            Wydaje mi się jednak że Marilena i Marirena to ten sam hotel. Popatrz:
            www.wakacje.pl/o_info2.phtml?id_oferty=67423
            A co do Amudary to tez uważam że nie warto tam jechać na romantyczny wypad.
            Polecam raczej coś bliżej chanii czy Rethymon.
            Amudara jest mała i niezbyt ciekawa........
            • Gość: Yar_dar Re: Ammoudara - Hotel Marilena IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 08:49
              A czy z Rethymonu sa wycieczki na Santorini?Czy trzeba dojechac do Heraklionu.
            • Gość: Yar_dar Re: Ammoudara - Hotel Marilena IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.05, 08:58
              wydaje mi sie ze to twa rozne hotele Marilena i Marirena
              Ten drugi na stronie www.marirena.gr/en/html/home.html

Ale i tak dziekuje za info.
              • azra19 Re: Ammoudara - Hotel Marilena 21.01.05, 10:26
                To są dwa zupełnie inne obiekty, nawet nie są w pobliżu. Co do miejscowości, ja
                ją bardzo lubię, nie jest tak romantyczna jak Retymnon czy Hania, ale w końcu
                też w nich byś nie mieszkał tylko w jakiejś odległości w typowo turystycznej
                mieścinie, które wszędzie są podobne (ulica i po obu stronach hotele). Amudara
                ma wiele magicznych miejsc w swojej najbliższej okolicy (takich które zaliczysz
                nie mając samochodu). Ale rzeczywiście samochód i wyjazd w głąb wyspy jest
                najcudowniejszym sposobem na spędzenie czasu na Krecie.
    • neronka Re: Ammoudara - Hotel Marilena 21.01.05, 12:24
      A może odezwie się ktoś kto był w Marilenie lub Marirenie.........
      i zweryfikuje opinie na forum Grecja-hotele.
      Wg zdjęc Travel Time i Wakacje.pl to te same hotele.
      • azra19 Re: Ammoudara - Hotel Marilena 21.01.05, 13:02
        Byłam w Marirenie. To hotel mniej więcej na środku Amudary, Marlilena jest
        bliżej Heraklionu, jakby na początku. Marirena to hotel-apartamentowiec (z
        możliwością samodzielnego przygotowania posiłków), Marilena to typowy hotel z
        ew. lodówką w pokoju.
        • neronka Re: Ammoudara - Hotel Marilena 21.01.05, 13:46
          Hej Azra!
          W tym roku tez wybierasz się na Kretę?

Dopisz proszę coś o Marirenie na forum o hotelach i daj znac któe informacje jej
          nie dotyczą, bo coś mi się wydaje że informacje sa pomylone z tych 2 hoteli........
          • neronka Do Azry 21.01.05, 13:48
            Sorry widze że tam jest właśnie twoja informacja czyli wszystko ok.
            • azra19 Re: Do Azry 21.01.05, 14:02
              nie ma sprawy ;)) Oczywiście, że się wybieram (narazie to tylko pomysł).
              Jeszcze nie wiem w który rejon, chciałabym tym razem powtórzyć zachód wyspy,
              ale wschód ma tańszą ofertę hoteli. Myślę że wybierzemy się ok. września. A na
              razie planujemy podróż do drugiej naszej miłości: do Egiptu.
              A jeszcze o hotelach: Marilena jest bardziej luksusowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka