Gość: nalle IP: 212.160.138.* 20.01.05, 16:10 czy ktos z Was tam byl?? prosze o wszelkie opinie nt. hotelu, jedzenia, okolicy, plazy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grażka Re: Lomeniz Blue (Kalithea) na Rodos IP: *.mech.pg.gda.pl 24.01.05, 10:14 Ja byłam w tym hotelu, ale dawno w 1998 roku. Sam hotel bardzo w porządku (jak na 3*), kameralny, bardzo sympatyczna obsługa. Położy w spokojnym miejscu przy bocznej ulicy, ładny ogród, fajny basen. Hotel wyglądał dokładnie tak jak w katalogu (ja byłam z TUI). Przy basenie bar, gdzie można było wypić piwko lub coś przekąsić. Hotel położony tuż przy plaży (kamienista), leżaki płatne. Kawałek dalej (przy hotelu Kresten Palace)urocza zatoczka z leżakami i drabinką do wody. Przy plaży kilka tawern. W okolicy fajne bezludne zatoczki. Ogólnie okolica bardzo spokojna, nie dla ludzi szukających rozrywek. Kilka sklepów. Do miasta Rodos dobre połączenie lokalnymi autobusami (ok. 6 km). Ok 2,5 km fajna grecka wioska Koskinou. Mnie sie tam bardzo podobało, ale ja lubię takie spokojne miejsca. Jeżeli chcesz coś jeszcze wiedziec to chętnie opdooweim w miarę posiadanej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nalle Re: Lomeniz Blue (Kalithea) na Rodos IP: 212.160.138.* 24.01.05, 11:53 Bardzo dziekuje za informacje klamka zapadla bo w piatek zrobilam juz rezerwacje powiedz czy hotel lezy w samej Kalithei czy w jakiejs mniejszej miescinie bardzo ucieszyly mnie "te mniejsze zatoczki" bo ostatnio jak bylam na Rodos (druga strona wyspy) to gdzie sie czlowiek nie ruszyl tam dzikie tlumy- ale to bylo w sierpniu a teraz jedziemy na poczatku lipca, wiec licze na ciut mniejsze oblozenie Odpowiedz Link Zgłoś
karolajnat Re: Lomeniz Blue (Kalithea) na Rodos 24.01.05, 12:02 Witam, a czy nie jest tajemnicą w jakim biurzem podróży zrobiła Pani rezerwację. W jakim terminie i w jakiej cenie. Poszukuję bowiem ciekawej oferty na rodos w sierpniu i jestem właśnie na etapie poszukiwań miejsca i atrakcyjnych ofert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nalle Re: Lomeniz Blue (Kalithea) na Rodos IP: 212.160.138.* 24.01.05, 15:05 nie jest to zadna tajemnica:-)) mamy rezerwacje na 1-8 lipca biuro Open Travel szczegolowy cennik i terminy u nich na stronie www.opentravel.pl/ nie sa na pewno najtansi, ale to nasza podroz poslubna i chcielismy uniknac niespodzianek (a to biuro zostalo nam polecone) przy rezerwacji do 15 lutego oferuja 500 znizki za pare i jesli chodzi o Rodos (samochod na 1 dzien, wycieczka do Parku Wodnego i do Doliny Motyli oraz butelka wina do pokoju:-) w prezencie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nalle Re: Lomeniz Blue (Kalithea) na Rodos IP: 212.160.138.* 24.01.05, 15:16 przepraszam wlasnie zobaczylam, ze lato 05 jeszcze u nich na stronie nie funkcjonuje nas po roznych znizkach (m.in za wczesna rezerwacje) wyceniono na 4 tys. za 2 osoby za tydzien z HB w formie bufetu (cena juz ze wszystkim tj. oplaty lotniskowe, ubezpieczenia etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejka1 Re: Lomeniz Blue (Kalithea) na Rodos 24.01.05, 12:48 Gratuluję wyboru :) Będziesz b. zadowolona. Ja zatokę i miasteczko Klithea znam jak własną kieszeń. W tym roku już po raz piąty się tam wybieram, tyle, że do hotelu Kresten Palace (ze Scan Holiday). Po raz pierwszy byłam w Kalithea w 2002 roku na przełomie maja/czerwca. Powróciłam tam tego samego roku, ale we wrześniu. I tak już jeżdżę co roku właśnie we wrześniu, a to ze względu na cudownie ciepłe morze o tej porze roku (25C). Lomeniz Blue leży przy żwirowo piaszczystej plaży nad samą zatoką pomiędzy hotelem Kresten Palace i ogromnym kompleksem hotelowym Aldemar Paradise Royal Mare. Tak jak było już napisane, miejsce jest kameralne. Bardzo mało turystów. Poza tym wspaniałe miejsca do pływania wśród skałek przy hotelu Kresten Palace. Przy plaży jest duża rybna tawerna. Do miasteczka Klithea jest b. blisko. Idzie się praktycznie 5-10 minut spacerkiem. Poza tym przy głównej drodze jest przystanek autobusowym. Co 30 minut kursuje lokalny autobus do miasta Rodos (1,60 Euro). Autobusy jeżdżą do późna w nocy. W Kalithea jest dużo sklepików, dwa bankomaty, wiele tawern i barów. Serdecznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nalle Re: Lomeniz Blue (Kalithea) na Rodos IP: 212.160.138.* 24.01.05, 15:11 czarodziejko1 dziekuje milo mi to czytac i oczywiscie juz nie moge sie doczekac wybralismy Rodos bo ja uwielbiam Rodyjska starowke, ale po tej stronie wyspy bylam tylko "przejazdem" czy z Kalithei blisko jest do zatoki Ladiko i A.Quinna (bardzo chcialabym tam jeszcze trafic i pokazac je mojemu swiezoposlubionemu;-)) i czy w kalitheiskich zatoczkach mozna troche posnurkowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka1 Re: Lomeniz Blue (Kalithea) na Rodos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 16:06 www.oasis-hotel.gr/beaches/rhodos-rhodes-beach.html Przesyłam Ci fajną stronę www z mapką wyspy Rodos. Jak się z niej zorientujesz zatoki Ladiko i A. Quinna leżą tuż za Faliraki, ale nie są za daleko. Podjedziesz sobie samochodem :) Do miasta Rodos lepiej jednak jeździć autobusem, gdyż jest problem z zaparkowaniem. Poza tym po co się ograniczać? Ja każdy wieczorny spacer po Starym Mieście kończę w kawiarni przy winku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarodziejka1 Re: Lomeniz Blue (Kalithea) na Rodos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 16:15 A co do nurkowania, to oczywiście zatoczki Kalithea są świetne do tego celu. Raz w tygodniu w naszym hotelu pojawiali się ludzie, którzy oferowali nawet specjalne wyprawy dla nurków do źródeł Kilithea. Wyporzyczali sprzęt itd. Niestety nie pamiętam ile kosztował taki dzień nurkowania. Odpowiedz Link Zgłoś