Dodaj do ulubionych

Scan Holiday na Krecie

IP: *.telpress.com.pl 19.06.02, 19:07
Jaki jest poziom obsługi rezydantów ze Scan Holiday na Krecie? Jakie ich hotele polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maja Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.fwfin.fwc.com 20.06.02, 09:20
      Gość portalu: jaś napisał(a):

> Jaki jest poziom obsługi rezydantów ze Scan Holiday na Krecie? Jakie ich hotele
      > polecacie?

Witaj:-)
      Ze Scanem bylam kilka razy w tym na Krecie. Nie ma problemu do obaw. Organizacja
      i rezydenci sa bardzo w porzadku. Regularnie kilka razy w tygodniu pojawiają się
      na dyżurach w hotelach i dodatkowo podaja telefon w razie koniecznosci naglego
      kontaktu. Bedac w roznych miejscach ze Scanem kilkakrotnie zdarzylo mi sie
      spotkac tych samych rezydentow. To chyba w miare staly i wyprobowany zespol
      osob,ktore jak sie wydaje sa zadowolone z tego co robia i nie traktuja swojej
      pracy jako szczegolnie przykrego obowiazku.
      A gdzie na Kretę? Okolice Chani lub Rethymnonu, sami Kretańczycy polecają Agia
      Pelagia.
      Milych wakacji:-)

• vivawawa Re: Scan Holiday na Krecie 20.06.02, 11:16
        ja byłem ze Scanem na Rodos i też do opieki ze strony rezydentów nie mam
        zastrzeżeń. Szczególnie pani Renata Stachura była super - codziennie po
        śniadaniu był dyżur w hotelu, można było kupić wycieczki fakultatywne, załatwić
        samochód - polecana przez biuro wypożyczalnia KOSMOS ceny miała bardzo
        przystępne i pełne ubezpieczenie w cenie.
    • Gość: Marta Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.pl 20.06.02, 11:53
      Ja byłam ze Scanem na Krecie w hotelu "Angelos Village" w Hersonissos.Bardzo
      polecam zarówno hotel jak i biuro.Rezydentki kompetentne,troszczące się o
      gości, codziennie bywały w hotelu na dyżurach, na bieżąco i bezproblemowo
      załatwiały wszystkie sprawy.Bardzo dobrze zorganizowane wycieczki fakultatywne-
      autokary podstawione punktualnie ,rezydentki znakomicie merytorycznie
      przygotowane.Ja byłam bardzo zadowolona.
      • Gość: ula Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 30.07.02, 18:19
        Bardzo proszę o więcej informacji na temat hotelu!
        • Gość: Marta Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.pl 31.07.02, 12:28
          Gość portalu: ula napisał(a):

> Bardzo proszę o więcej informacji na temat hotelu!
          ----------------------
          Hotel "Angellos Village" jest pięknie położony w spokojnym miejscu, na zboczu
          góry.Do plaży (piaszczystej)schodzi się około 500 m z góry, nieco gorzej jest z
          powrotem, ale spoko.Sam hotel jest bardzo przyjemny.To w zasadzie nie tyle
          hotel co zespół piętrowych bungalowów w ogrodzie.Ważne jest żeby poprosić o
          pokój na pietrze, bo wtedy ma się cudny widok na morze i całe
          Hersonissos.Jedzenie trochę monotonne , ale za to właściciele i obsługa
          przemiła.Ładny basen.
    • Gość: Malgosia Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.astercity.net 20.06.02, 13:10
      Ja byłam ze Scanem na Kos, Krecie i w tym roku na Rodos. Jest to bardzo dobre
      biuro, z którym można podróżować bez obaw. Na Krecie mieszkałam w hotelu
      Teartemis Palace. Niestety hotelu tego już w ofercie nie ma, a szkoda, gdyż
      był świetny (w samym Rethymnon). Natomiast na Rodos byłam w Kresten Palace -
      też b. dobry hotel z przepięknym basenem, ogrodem i zejściem do morza. Co do
      rezydentów Scan to wyrażam moje wielkie uznanie właśnie dla Pani Renaty
      Stachury. Bardzo solidna osoba, z wielką wiedzą o wyspie. Na moje życzenie
      ustaliła mi adresy kościołów katolickich w Rodos oraz kawiarenek
      internetowych. Poza tym towarzyszyła nam w objeździe wyspy (wycieczka
      fakultatywna wzdłuż i wszerz po Rodos). Wykazała bardzo dużą wiedzę o wyspie i
      przekazywała ją nam bardzo ciekawie.
      • vivawawa Re: Scan Holiday na Krecie 20.06.02, 13:53
        ja byłem w 2001r. na Rodos w Hotelu BelAir w miejscowości Ixia, hotelu nie ma
        już w ofercie Scana i bardzo dobrze - kat. grecka A i scan dał mu 4 słonie, a
        pokoje były kiepskie; Pani Renata Stachura była super bardzo miła i faktycznie
        zawsze chętna do pomocy, nie tylko na dyżurach. Można było zawsze zadzwonić na
        komórkę i otrzymać poradę - ja chciałem wiedziec, npo. czy jest gdzieś plaża
        naturystyczna :-))) i o dziwo otrzymałem od ręki odpowiedź jak tam trafić i
        faktycznie była tam gdzie powiedziała pani rezydentka. Fajna plaża, bez tłumu
        turystów z dzieciakami.
        Brawa dla takich rezydentów jak Pani Renata

• Gość: MARIUSZ Re: Scan Holiday na Krecie IP: 195.205.44.* 24.06.02, 11:47
          WLASNIE WROCILEM z Rethymnon hotel macaris ze scanem, biuro jest ok bardzo sie
          staraja natomiast co do miejsca to hania badz Rethymnon tam znajdziesz
          prawdziwa Grecje poza oczywiscie wioskami w srodku wyspy. Wycieczek z biurem
          nie polecam bo duzo drozsze wypozyczalnie samochodow rowniez. masz pytania pisz
          maszk@efl.com.pl
          • Gość: k Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.centertel.pl 28.06.02, 12:45
            Jesli chodzi o rezydentów scana na Krecie, to faktycznie są super. Zła
            wiadomość natomiast to, że są tylko dwie dziewwczyny na całą Kretę - w związku
            z czym bardzo się starają, ale wszystkiemu nie dają rady. A dwie dlatego, że
            scana kupiło niemieckie biuro podróży i wszystkie wycieczki fakultatywne dla
            scana organizuje TUI !!! W związku z czym tracą one zdecydowanie na jakości dla
            nas Polaków!!!
            • Gość: Kretka Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.07.02, 11:53
              Ze Scnaem byliśmy na Krecie 2 razy (2000 i 2001 r.), zero zastrzeżeń do
              pilotów, hoteli, organizacji na lotnisku itd. Hotele, w których mieszkaliśmy
              wypadły już z oferty. Nie polecamy jedynie wycieczek org. przez SH na miejscu
              (dotyczy to i innych polskich operatorów), za połowę ceny wszędzie można
              pojechać z greckim biurem (pilot anglo- lub niemieckojęzyczny) (jest ich na
              pęczki), wynająć auto, albo podrożować KTEL-em, czyli PKS-em
              • Gość: Sandra Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.07.02, 15:11
                właśnie wróciłam z Krety. byłam w hotelu Kreta Star ze Scana. Hotel polecam,
                chociaż jest on oddalony od Rethymno ok. 11 km. Scan dał mu 4 słonie i
                zasłużenie.
                Rezydentki bez zastrzeżeń; kompetentne, miłe i zawsze dostępne. Wycieczki
                taniej zorganizować sobie samemu wypożyczając samochód. Ogólnie wróciłam bardzo
                zadowolona.
                • Gość: Malgosia Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.astercity.net 31.07.02, 11:06
                  Gość portalu: Sandra napisał(a):

> właśnie wróciłam z Krety. byłam w hotelu Kreta Star ze Scana. Hotel polecam,
                  > chociaż jest on oddalony od Rethymno ok. 11 km. Scan dał mu 4 słonie i
                  > zasłużenie.
                  > Rezydentki bez zastrzeżeń; kompetentne, miłe i zawsze dostępne. Wycieczki
                  > taniej zorganizować sobie samemu wypożyczając samochód. Ogólnie wróciłam
                  bardzo
                  >
                  > zadowolona.

W trakcie następnego wypadu na Kretę będę chciała zatrzymać się w łaśnie w tym
                  hotelu. Czy możesz mi napisać coś na temat wyżywienia. Czy jest w formie
                  bufetu i czy urozmaicone, zwłaszcza kolacje (jak wyglądają). Informacja ta
                  jest b. ważna dla mojego męża...:)))
                  • Gość: iwo Re: Scan Holiday na Krecie IP: 195.205.44.* 02.08.02, 10:29
                    a co maz tadek niejadek?
    • Gość: Jarek Re: Scan Holiday na Krecie IP: 213.16.216.* 05.08.02, 21:04
      Ivo, to nie wiedziales, ze najwazniejsze na wakacjach sa:
      1. urozmaicone posilki,
      2. obfite sniadania i kolacje,
      3. posilki koniecznie w ormie bufetu (!!!)

Ty to musisz sie nazwiedzac, co? I po co Ci to wszystko? Czyz nie lepiej
      porzadnie zjesc, napic sie za darmo (napoje do sniadania gratis) i wniesc
      butelke poltoralitrowej fanty do sali restauracyjnej na kolacje (do kolacji
      napoje platne)?
      Oj, Ivo, Ivo...
      • Gość: iwo Re: Scan Holiday na Krecie IP: 195.205.44.* 06.08.02, 09:24
        smiechem napelnia mnie twoje prostactwo
        ja nie jestem zwierzem i na wczasach nie mysle tylko o zarciu i piciu
        mam inne bardziej rozwiniete potrzeby
        ale kazdy szuka tego czego mu potrzeba wiec ty tez masz prawo
    • Gość: ula Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 11.08.02, 21:18
      Witam!
      Czy ktoś zna hotel MEDITERRANEO z oferty SH? Proszę o więcej informacji.
      • Gość: Orlog Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 12:09
        Gość portalu: ula napisał(a):

> Witam!
        > Czy ktoś zna hotel MEDITERRANEO z oferty SH? Proszę o więcej informacji.

o wlasnie ten hotel mnie interesuje:))ewentualnie Katrin. Pozdrawiam i milych
        wkacji!
      • Gość: KT Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 20:02
        Przed wyjazdem dokładnie (ze strachu) przeczytalem wszystkie opinie dotyczące
        biur obsługujących Kretę Wybrałem SH- hotel Katrin w miejscowości Stalin
        pomiędzy Chersonosos a Malią i nie żałuję. Piaszczysta plaża i 2 baseny na
        terenie hotelu. Teren hotelu cały w kwiatach ( 23.09 do 06.09). Spokój mimo
        przebiegającej obok szosy po którą prowadzi dojście na plaże.Hotel składa się
        budynku głównego i piętrowych bungalowów. W jednym z nich (polecam pokój 515)z
        widokie. na morze góry i teren hotelu mieszkałem 2 tygodnie. Jedzenie na
        terenie hotelu bez zarzutu. Towarzystwo międzynarodowe.Do Chersonosos z
        wszystkimi jego rozrywkami-40minut spacerwm nad morzem. Bardzo korzystnie
        zaskoczyła mnie obsługa pilotów SH. Przy takim prowadzeniu na Kretę doleciał by
        i mój kot. Co do organizowanych wycieczek. Na Santorini można popłynąć statkiem
        ze śniadaniem kolacją, występami greckiego zespołu (ok. 92euro)oraz polskim
        pilote i wrócić autokarem pod hotel. Można również polecieć wodolotem (30euro +
        autobus)i przez godzinę dochodzić do siebie. Wybór należy do Ciebie.Jedyny
        minus tych wczasów to ceny w sklepach i tawernach. Drogo bardzo drogo!!!. Poza
        tym nie wszystkie bankomaty i sklepy lubią karty VISA-elektron.
        • Gość: Kretka Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.02, 17:01
          Szkoda, bo z tego co piszecie, ceny na Krecie powariowały :-(
        • Gość: Danuta Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.miechow.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 21:41
          Ja w zeszłym roku byłam ze Scan Holiday na Riwierze Olimpijskiej w hotelu
          Olimpa Bay, super hotel i wyżywienie każdy gość czuł się jak Pan!. W tym roku
          jadę na Kretę do hotelu Katrin sądzę że się też nie zawiodę. Pozdrawiam
          wszystkich.
          • Gość: maciek Re: Scan Holiday na Krecie IP: 193.193.93.* 10.05.03, 22:04
            A można wiedzieć kiedy wylot i skąd , bo może się spotkamy.
            Pozdrowienia
            • aka10 Re: Scan Holiday na Krecie 10.05.03, 23:01
              A Ty kiedy lecisz?Pozdrowienia.
              • Gość: maciek Re: Scan Holiday na Krecie IP: 193.193.93.* 11.05.03, 20:19
                26 czerwca z Krakowa
    • Gość: witold17 Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.rzeszow-moniuszki.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 17:04
      Ja byłem ze Scanem na Krecie jeszcze w 1999, ale zdanie mam podobne do innych-
      opieka rezydentów jest bardzo dobra. Dobrzy piloci (rewelacyjna pani Knapik -
      do dziś pamiętam nazwisko, opowiada wspaniale, doskonale zna temat). Mieszkałem
      w hotelu, który dziś już wypadł z oferty tego biura, ale spotkałem go w innych
      ofertach- hotel Lili w Ammudarze. Nieduży, należy do rodziny, sympatyczni
      gospodarze, basen, przy basenie ogród. W pokojach miejsce do przyrządzania
      posiłków, ale można było wykupić wyżywienie w pobliskim Dolphin Bay albo jeść w
      barze w ogrodzie- dobrze i w sumie niedrogo. Hotel- nic specjalnego, jeśli
      chodzi o wygody (3 gwiazdki), ale bardzo sympatyczny i kameralny. Wycieczki
      fakultatywne dobrze przygotowane, fachowo prowadzone.
      Pozdrawiam
      • Gość: mariusz Re: Scan Holiday na Krecie IP: 195.205.44.* 19.08.02, 09:27
        to byles kolego w innych czasach, teraz wycieczki organizowane przez nasze
        biura sa 30% drozsze i ciezko im skompletowac chocby jedna ale czy to dziwne?
    • Gość: Ja_z_Krety Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.man.polbox.pl / 10.0.0.* 21.08.02, 10:19
      Scan ma super organizację, ja nie doświadczyłam żadnej awarii. Hotel Angelo's
      Village spoko, jedzenie dobre, wszystko dopięte na ostatni guzik.
      • Gość: Bebiak Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.03, 13:55
        Mieszkałam w Angelos Village w 2001. Hotel jest super - lubię takie małe domki
        porozsypywane po ogrodzie. Na ten 2003 rok też Scan ma tę ofertę. Szwedzki stół
        zupełnie przyzwoity, obsługa wspaniała i strasznie sympatyczna. Dla mnie
        minusem było samo Hersonisos bo nie przepadam za tego typu tętniącymi non stop
        rozrywką miejscowościami, ale był ze mną ktoś kto o tym marzył, no to byłam i
        ja. Opieka Scan-u również bez najmniejszego zarzutu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka