Gość: jaś IP: *.telpress.com.pl 19.06.02, 19:07 Jaki jest poziom obsługi rezydantów ze Scan Holiday na Krecie? Jakie ich hotele polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maja Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.fwfin.fwc.com 20.06.02, 09:20 Gość portalu: jaś napisał(a): > Jaki jest poziom obsługi rezydantów ze Scan Holiday na Krecie? Jakie ich hotele > polecacie? Witaj:-) Ze Scanem bylam kilka razy w tym na Krecie. Nie ma problemu do obaw. Organizacja i rezydenci sa bardzo w porzadku. Regularnie kilka razy w tygodniu pojawiają się na dyżurach w hotelach i dodatkowo podaja telefon w razie koniecznosci naglego kontaktu. Bedac w roznych miejscach ze Scanem kilkakrotnie zdarzylo mi sie spotkac tych samych rezydentow. To chyba w miare staly i wyprobowany zespol osob,ktore jak sie wydaje sa zadowolone z tego co robia i nie traktuja swojej pracy jako szczegolnie przykrego obowiazku. A gdzie na Kretę? Okolice Chani lub Rethymnonu, sami Kretańczycy polecają Agia Pelagia. Milych wakacji:-) Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: Scan Holiday na Krecie 20.06.02, 11:16 ja byłem ze Scanem na Rodos i też do opieki ze strony rezydentów nie mam zastrzeżeń. Szczególnie pani Renata Stachura była super - codziennie po śniadaniu był dyżur w hotelu, można było kupić wycieczki fakultatywne, załatwić samochód - polecana przez biuro wypożyczalnia KOSMOS ceny miała bardzo przystępne i pełne ubezpieczenie w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.pl 20.06.02, 11:53 Ja byłam ze Scanem na Krecie w hotelu "Angelos Village" w Hersonissos.Bardzo polecam zarówno hotel jak i biuro.Rezydentki kompetentne,troszczące się o gości, codziennie bywały w hotelu na dyżurach, na bieżąco i bezproblemowo załatwiały wszystkie sprawy.Bardzo dobrze zorganizowane wycieczki fakultatywne- autokary podstawione punktualnie ,rezydentki znakomicie merytorycznie przygotowane.Ja byłam bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 30.07.02, 18:19 Bardzo proszę o więcej informacji na temat hotelu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.pl 31.07.02, 12:28 Gość portalu: ula napisał(a): > Bardzo proszę o więcej informacji na temat hotelu! ---------------------- Hotel "Angellos Village" jest pięknie położony w spokojnym miejscu, na zboczu góry.Do plaży (piaszczystej)schodzi się około 500 m z góry, nieco gorzej jest z powrotem, ale spoko.Sam hotel jest bardzo przyjemny.To w zasadzie nie tyle hotel co zespół piętrowych bungalowów w ogrodzie.Ważne jest żeby poprosić o pokój na pietrze, bo wtedy ma się cudny widok na morze i całe Hersonissos.Jedzenie trochę monotonne , ale za to właściciele i obsługa przemiła.Ładny basen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.astercity.net 20.06.02, 13:10 Ja byłam ze Scanem na Kos, Krecie i w tym roku na Rodos. Jest to bardzo dobre biuro, z którym można podróżować bez obaw. Na Krecie mieszkałam w hotelu Teartemis Palace. Niestety hotelu tego już w ofercie nie ma, a szkoda, gdyż był świetny (w samym Rethymnon). Natomiast na Rodos byłam w Kresten Palace - też b. dobry hotel z przepięknym basenem, ogrodem i zejściem do morza. Co do rezydentów Scan to wyrażam moje wielkie uznanie właśnie dla Pani Renaty Stachury. Bardzo solidna osoba, z wielką wiedzą o wyspie. Na moje życzenie ustaliła mi adresy kościołów katolickich w Rodos oraz kawiarenek internetowych. Poza tym towarzyszyła nam w objeździe wyspy (wycieczka fakultatywna wzdłuż i wszerz po Rodos). Wykazała bardzo dużą wiedzę o wyspie i przekazywała ją nam bardzo ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: Scan Holiday na Krecie 20.06.02, 13:53 ja byłem w 2001r. na Rodos w Hotelu BelAir w miejscowości Ixia, hotelu nie ma już w ofercie Scana i bardzo dobrze - kat. grecka A i scan dał mu 4 słonie, a pokoje były kiepskie; Pani Renata Stachura była super bardzo miła i faktycznie zawsze chętna do pomocy, nie tylko na dyżurach. Można było zawsze zadzwonić na komórkę i otrzymać poradę - ja chciałem wiedziec, npo. czy jest gdzieś plaża naturystyczna :-))) i o dziwo otrzymałem od ręki odpowiedź jak tam trafić i faktycznie była tam gdzie powiedziała pani rezydentka. Fajna plaża, bez tłumu turystów z dzieciakami. Brawa dla takich rezydentów jak Pani Renata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIUSZ Re: Scan Holiday na Krecie IP: 195.205.44.* 24.06.02, 11:47 WLASNIE WROCILEM z Rethymnon hotel macaris ze scanem, biuro jest ok bardzo sie staraja natomiast co do miejsca to hania badz Rethymnon tam znajdziesz prawdziwa Grecje poza oczywiscie wioskami w srodku wyspy. Wycieczek z biurem nie polecam bo duzo drozsze wypozyczalnie samochodow rowniez. masz pytania pisz maszk@efl.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.centertel.pl 28.06.02, 12:45 Jesli chodzi o rezydentów scana na Krecie, to faktycznie są super. Zła wiadomość natomiast to, że są tylko dwie dziewwczyny na całą Kretę - w związku z czym bardzo się starają, ale wszystkiemu nie dają rady. A dwie dlatego, że scana kupiło niemieckie biuro podróży i wszystkie wycieczki fakultatywne dla scana organizuje TUI !!! W związku z czym tracą one zdecydowanie na jakości dla nas Polaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretka Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.07.02, 11:53 Ze Scnaem byliśmy na Krecie 2 razy (2000 i 2001 r.), zero zastrzeżeń do pilotów, hoteli, organizacji na lotnisku itd. Hotele, w których mieszkaliśmy wypadły już z oferty. Nie polecamy jedynie wycieczek org. przez SH na miejscu (dotyczy to i innych polskich operatorów), za połowę ceny wszędzie można pojechać z greckim biurem (pilot anglo- lub niemieckojęzyczny) (jest ich na pęczki), wynająć auto, albo podrożować KTEL-em, czyli PKS-em Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 02.07.02, 15:11 właśnie wróciłam z Krety. byłam w hotelu Kreta Star ze Scana. Hotel polecam, chociaż jest on oddalony od Rethymno ok. 11 km. Scan dał mu 4 słonie i zasłużenie. Rezydentki bez zastrzeżeń; kompetentne, miłe i zawsze dostępne. Wycieczki taniej zorganizować sobie samemu wypożyczając samochód. Ogólnie wróciłam bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malgosia Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.astercity.net 31.07.02, 11:06 Gość portalu: Sandra napisał(a): > właśnie wróciłam z Krety. byłam w hotelu Kreta Star ze Scana. Hotel polecam, > chociaż jest on oddalony od Rethymno ok. 11 km. Scan dał mu 4 słonie i > zasłużenie. > Rezydentki bez zastrzeżeń; kompetentne, miłe i zawsze dostępne. Wycieczki > taniej zorganizować sobie samemu wypożyczając samochód. Ogólnie wróciłam bardzo > > zadowolona. W trakcie następnego wypadu na Kretę będę chciała zatrzymać się w łaśnie w tym hotelu. Czy możesz mi napisać coś na temat wyżywienia. Czy jest w formie bufetu i czy urozmaicone, zwłaszcza kolacje (jak wyglądają). Informacja ta jest b. ważna dla mojego męża...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: Scan Holiday na Krecie IP: 195.205.44.* 02.08.02, 10:29 a co maz tadek niejadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Scan Holiday na Krecie IP: 213.16.216.* 05.08.02, 21:04 Ivo, to nie wiedziales, ze najwazniejsze na wakacjach sa: 1. urozmaicone posilki, 2. obfite sniadania i kolacje, 3. posilki koniecznie w ormie bufetu (!!!) Ty to musisz sie nazwiedzac, co? I po co Ci to wszystko? Czyz nie lepiej porzadnie zjesc, napic sie za darmo (napoje do sniadania gratis) i wniesc butelke poltoralitrowej fanty do sali restauracyjnej na kolacje (do kolacji napoje platne)? Oj, Ivo, Ivo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwo Re: Scan Holiday na Krecie IP: 195.205.44.* 06.08.02, 09:24 smiechem napelnia mnie twoje prostactwo ja nie jestem zwierzem i na wczasach nie mysle tylko o zarciu i piciu mam inne bardziej rozwiniete potrzeby ale kazdy szuka tego czego mu potrzeba wiec ty tez masz prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 11.08.02, 21:18 Witam! Czy ktoś zna hotel MEDITERRANEO z oferty SH? Proszę o więcej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orlog Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 12:09 Gość portalu: ula napisał(a): > Witam! > Czy ktoś zna hotel MEDITERRANEO z oferty SH? Proszę o więcej informacji. o wlasnie ten hotel mnie interesuje:))ewentualnie Katrin. Pozdrawiam i milych wkacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KT Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 20:02 Przed wyjazdem dokładnie (ze strachu) przeczytalem wszystkie opinie dotyczące biur obsługujących Kretę Wybrałem SH- hotel Katrin w miejscowości Stalin pomiędzy Chersonosos a Malią i nie żałuję. Piaszczysta plaża i 2 baseny na terenie hotelu. Teren hotelu cały w kwiatach ( 23.09 do 06.09). Spokój mimo przebiegającej obok szosy po którą prowadzi dojście na plaże.Hotel składa się budynku głównego i piętrowych bungalowów. W jednym z nich (polecam pokój 515)z widokie. na morze góry i teren hotelu mieszkałem 2 tygodnie. Jedzenie na terenie hotelu bez zarzutu. Towarzystwo międzynarodowe.Do Chersonosos z wszystkimi jego rozrywkami-40minut spacerwm nad morzem. Bardzo korzystnie zaskoczyła mnie obsługa pilotów SH. Przy takim prowadzeniu na Kretę doleciał by i mój kot. Co do organizowanych wycieczek. Na Santorini można popłynąć statkiem ze śniadaniem kolacją, występami greckiego zespołu (ok. 92euro)oraz polskim pilote i wrócić autokarem pod hotel. Można również polecieć wodolotem (30euro + autobus)i przez godzinę dochodzić do siebie. Wybór należy do Ciebie.Jedyny minus tych wczasów to ceny w sklepach i tawernach. Drogo bardzo drogo!!!. Poza tym nie wszystkie bankomaty i sklepy lubią karty VISA-elektron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretka Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.02, 17:01 Szkoda, bo z tego co piszecie, ceny na Krecie powariowały :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.miechow.sdi.tpnet.pl 09.05.03, 21:41 Ja w zeszłym roku byłam ze Scan Holiday na Riwierze Olimpijskiej w hotelu Olimpa Bay, super hotel i wyżywienie każdy gość czuł się jak Pan!. W tym roku jadę na Kretę do hotelu Katrin sądzę że się też nie zawiodę. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Scan Holiday na Krecie IP: 193.193.93.* 10.05.03, 22:04 A można wiedzieć kiedy wylot i skąd , bo może się spotkamy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Scan Holiday na Krecie 10.05.03, 23:01 A Ty kiedy lecisz?Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Scan Holiday na Krecie IP: 193.193.93.* 11.05.03, 20:19 26 czerwca z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witold17 Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.rzeszow-moniuszki.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 17:04 Ja byłem ze Scanem na Krecie jeszcze w 1999, ale zdanie mam podobne do innych- opieka rezydentów jest bardzo dobra. Dobrzy piloci (rewelacyjna pani Knapik - do dziś pamiętam nazwisko, opowiada wspaniale, doskonale zna temat). Mieszkałem w hotelu, który dziś już wypadł z oferty tego biura, ale spotkałem go w innych ofertach- hotel Lili w Ammudarze. Nieduży, należy do rodziny, sympatyczni gospodarze, basen, przy basenie ogród. W pokojach miejsce do przyrządzania posiłków, ale można było wykupić wyżywienie w pobliskim Dolphin Bay albo jeść w barze w ogrodzie- dobrze i w sumie niedrogo. Hotel- nic specjalnego, jeśli chodzi o wygody (3 gwiazdki), ale bardzo sympatyczny i kameralny. Wycieczki fakultatywne dobrze przygotowane, fachowo prowadzone. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Scan Holiday na Krecie IP: 195.205.44.* 19.08.02, 09:27 to byles kolego w innych czasach, teraz wycieczki organizowane przez nasze biura sa 30% drozsze i ciezko im skompletowac chocby jedna ale czy to dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja_z_Krety Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.man.polbox.pl / 10.0.0.* 21.08.02, 10:19 Scan ma super organizację, ja nie doświadczyłam żadnej awarii. Hotel Angelo's Village spoko, jedzenie dobre, wszystko dopięte na ostatni guzik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebiak Re: Scan Holiday na Krecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.03, 13:55 Mieszkałam w Angelos Village w 2001. Hotel jest super - lubię takie małe domki porozsypywane po ogrodzie. Na ten 2003 rok też Scan ma tę ofertę. Szwedzki stół zupełnie przyzwoity, obsługa wspaniała i strasznie sympatyczna. Dla mnie minusem było samo Hersonisos bo nie przepadam za tego typu tętniącymi non stop rozrywką miejscowościami, ale był ze mną ktoś kto o tym marzył, no to byłam i ja. Opieka Scan-u również bez najmniejszego zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś