Dodaj do ulubionych

Hersonissos hotel Pela Maria

10.05.05, 17:28
Mam pytanie czy zna ktoś ten hotel? Może ktoś był tam? Co możecie powiedzieć
o nim? Wiem tylko że nie jest z tych luksusowych, tylko raczej zwykły, ale
jakie warunki dokładnie?
Obserwuj wątek
    • gale Re: Hersonissos hotel Pela Maria 10.05.05, 17:32
      tiny.pl/hphf
      Google Twoim przyjacielem, a przyjaciol sie odwiedza
    • justyna2262 Re: Hersonissos hotel Pela Maria 10.05.05, 18:34
      W google to ja już dawno go znalazłam. Ja pytałam czy ktoś tam był, nie nie
      zawsze rzeczywistość odzwierciedla to co jest na folderze. Tak więc jeżeli ktoś
      był tam to bardzo proszę o odpowiedź. Dziękuję
      • Gość: CYA Re: Hersonissos hotel Pela Maria IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 10.05.05, 19:33
        hej
        ja bylam 2 lata temu. a wiec, pokoje normalne- skromnie wyposazone ale czyste.
        nieduzy basen nad ktorym zawsze robilismy sobie imprezki przed wyjsciem na
        miasto lub po powrocie. w tamtym roku tez widzialam ze ludzie czesto siedzieli
        i pili wiec musisz liczyc sie z halasem. wiekszosc turystow to mlodzi. jedzenie
        niezbyt smaczne wiec nie polecam wykupywac. mnie sie podobalo bo hotel lezy w
        dobrym miejscu, pozatym pracowali tam swietni ludzie, szczegolnie antonio ktory
        byl kelnerem w stolowce.
        napisz co jeszcze chcesz wiedziec
    • justyna2262 Re: Hersonissos hotel Pela Maria 10.05.05, 19:50
      CYA, a co proponujesz zwiedzić? Czy wypożyczać samochód? Jeżeli tak to od kogo?
      Jakie ceny w sklepach, np. piwa, wody mineralnej?(tak mniej więcej), Czy jakieś
      większe sklepy spożywcze są? No i jak to jest z tymi plażami, bo też różnee
      opinie słyszałam.
      Ps. czy w hotelu sami przydzielają pokój od str ulicy lub basenu, czy można
      samemu poprosić?
      Dzięki serdeczne za odpowiedź
      • Gość: CYA Re: Hersonissos hotel Pela Maria IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 10.05.05, 22:42
        santorini,spinalonga,chania,rethymno,elafonissi,vai,moni preveli, balos,
        matala, samaria itd. lista jest dluga, napewno nie uda Ci sie zobaczyc
        wszystkiego. popytaj w wypozyczalni samochodow, wszystko Ci wytlumacz gdzie i
        jak dojechac.jezeli chodzi o samo hersonissos to polecam skansen lyhnostatis,
        zaraz za star beach i wioski w gorach-piskopiano,koutouloufari, old hersonissos
        itd.
        samochod wypozycz ale zrob to na miejscu bo mozesz wytargowac fajne ceny.
        jezeli chodzi o wypozyczalnie to wiem ze sprawdzone sa m.in rental one(maja 4
        filie w calym miasteczku, jadna zaraz kolo pela maria, najlepiej isc wieczorem
        wtedy bedzie wlasciciel), carerra (oprocz tego organizuja wycieczki z polskimi
        przewodnikami po korzystnych cenach), papas itd.
        wychodzac z hotelu i idac w strone centrum zaraz po prawej stronie jest sklep,
        schodzi sie w dol po schodkach. jest dobrze zaopatrzony i ceny sa w miare
        niskie. np. zgrzewka wody niegazowanej ok 2e, piwo greckie mozesz kupic za
        niecale euro, heineken w butelce ok 1,5e, drinki w butelkach- bacardi breezer,
        smirnoff ice itd 1,5-2e, red bull 1e, alkohole mniejwiecej tyle co w u nas. cen
        jedzenia nie pamietam gdzy kupuje zazwyczaj tylko napoje ;) jest jeden wiekszy
        supermarket acropolis- w samym centrum, w poblizu bar street. plaze w centrum
        nie sa zbyt ciekawe, polecam te na obrzezach miasta-sa szersze i piaszczyste.
        jezeli poprosisz o konkretny pokoj i beda mieli je wolne napewno Ci go dadza.
        wiem ze zmieniali je ludziom bez zadnych problemow. jezeli chcesz wiedziec cos
        jeszcze to pisz
        kiedy jedziesz?
        • froso Re: Hersonissos hotel Pela Maria 31.05.05, 15:02
          blagam nie polecajcie wypozyczalni jak nie znacie jej na pewno w jednej z wyzej
          podanych nagminnie oszukuje sie klientow naciaga ich i rujnuje jezeli zdarzy
          sie wypadek !!!
    • justyna2262 Re: Hersonissos hotel Pela Maria 11.05.05, 00:25
      Cya, jeseś prawdziwą skarbnicą wiedzy, dzięki wielkie. My wylatujemy 16.06 na
      tydzień (szkoda, że tak krótko, ale tylko tyle urlopu mamy).
      Właśnie zasięgnęłam opini też o wynajem samochodów np cinqecento za 4 dni coś
      ok 100eu kosztuje, przy wcześniejszej rezerwacji, wydaje mi się to dość
      przystępną ceną.(Myślisz, że jeszcze taniej można wynegocjować?
      Aha, jeszcze 1 pytanko, ten hotel Pela maria jest w internecie na stronie
      trawel time, tam też jest taki pokój pokazany, czy rzeczywiście te pokoje tak
      wyglądają? Jeżeli tak, to myślę, że będzie dobrze.
      Aha, a na nogach do jakiejś ładnej, najbliższej plaży dalekojest?
      Jeszcze raz dzięki za odpowiedź.
      • Gość: CYA Re: Hersonissos hotel Pela Maria IP: *.bsk.vectranet.pl 11.05.05, 10:42
        mozna wynegocjowac taniej ale to juz od Ciebie zalezy. jezeli chcesz miec juz
        wszystko zalatwione i nie tracic urlopu na chodzenie do wypozyczalnie to moze i
        lepiej zrobic to juz w polsce.
        tak, pokoje wygladaja mniej wiecej tak jak na zdjeciu (no moze bez tych
        kwiatkow:)) do ladnej piaszczystej plazy jest ok 10min (za parkiem wodnym)
    • justyna2262 Re: Hersonissos hotel Pela Maria 12.05.05, 19:25
      CYA,mam jescze pytanko odnośnie parkowania samochodów. Czy jeżeli wynajmiemy
      autko, to czy jest możliwość pakowania go pod hotelem? Czy jest tam jakiś
      parking i czy jest on płatny? Jak wygląda ta sprawa?
      Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam.
      • Gość: CYA Re: Hersonissos hotel Pela Maria IP: *.bsk.vectranet.pl 13.05.05, 08:01
        parkingow jako takich nie ma. wszyscy zostawiaja auta na ulicy (sprobuj w
        bocznej prowadzacej nad morze). parkowanie jest bezplatne
        Pozdrawiam
        • froso Re: Hersonissos hotel Pela Maria 31.05.05, 15:07
          w bocznej ulicy parkowanie jest bezplatne ale przy glownej przy ktorej lezy
          rowniez hotel obowiazuje zakaz parkowania po jednej stronie w miesiace parzyste
          a po drugiej w nieparzyste
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka