Dodaj do ulubionych

CASTRO (***) - Maleme - Kreta

11.06.05, 21:06
cytat:
adik04 07.06.2005 08:42

Byliśmy na Krecie 2 tygodnie i strasznie szybko zleciał ten super urlop.
Obiecałam, sobie , że po powrocie wszystko dokładnie opiszę więc piszę:
jesteśmy zwykłymi turystami ,którzy pojechali pierwszy raz na urlop z 7
miesięcznym dzidziusiem, przyznam szczerze, że trochę się bałam reakcji
córeczki, ale wszystko było w porządku i był to nasz najlepszy urlop w życiu.
Po pierwsze opiszę hotel - był super – z czystym sumieniem mogę go polecić.
Po przyjeździe do hotelu w pierwszej kolejności bez załatwiania formalności
zaprowadzono mnie z córeczką do pokoju a tam nie mogłam uwierzyć, że tam
jestem, pokój super, w środku czekało na nas łóżeczko dla dziecka i ogólnie
dałabym temu hotelowi więcej gwiazdek niż ma.
W zasadzie wszystko było super - od pokoi czyste i pachnące po stołówkę
i bar, wszędzie była klimatyzacja( niestety płatna i lodówka również była
płatna) a jedzenie było super. Bardzo duży wybór potraw i każdy mógł coś dla
siebie znależć. Basen czyściutki i ciepła woda, jedna wada która
przeszkadzała w basenie to brak przemyślenia w budowie basenu i dwoje dzieci
do niego wpadło, po prostu trzeba pilnować dziecko.
Super obsługa, barman Ilias kocha dzieci, były tyam też dwie Polki.
Jeśli ktoś ma jakiekolwiek pytania chętnie odpowiem i prześlę rzeczywiste
zdjęcia hotelu.
Mój adres mail: ula2501@wp.pl
Serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • grecja-hotele Re: CASTRO (***) - Maleme - Kreta 11.06.05, 21:11
      • Re: Castro w Maleme
      cortina2 25.05.2005 09:16 + odpowiedz

www.kalamaki-travel.gr/English-Crete/zzhtl/chania/castro.htm
      tu jest troszke zdjec z hotelu
      Pozdrawiam
      Aga
    • kasiaciach76 Re: CASTRO (***) - Maleme - Kreta 14.06.05, 18:44
      Witam,
      widzę, że dużo podróżujesz, byłaś już chyba we wszystkich hotelach na Krecie?
      Mam prośbę poleć mi dobry hotel ale tak z czystym sumieniem, koniecznie z all
      inclusive, niedaleko do plaży, czysty, dobre jedzenie itp. zresztą Ty najlepiej
      wiesz co jest ważne, chcemy jechać we wrześniu ze znajomymi na 2 tygodnie,
      znajomi zabierają ze sobą 1,5 rocznego synka. Czy w tym Castro naprawdę
      klimatyzacja jest płatna? W jakim biurze mają och ofertę, czy atena travel to
      biuro czy pośrednik? Będę wdzięczna za pomoc.
      • jollka2 Re: CASTRO (***) - Maleme - Kreta 22.06.05, 12:12
        Przeglądam wlaśnie oferty Rainbow, bo też chcę jechać we wrześniu. Oni mają w
        ofercie ten hotel. Jaka jest ta miejscowość w sensie czy malownicza, typowo
        grecka, cicha osiołki na ulicach itp??
        dzięki
        • jacek1f Re: CASTRO (***) - Maleme - Kreta 23.06.05, 10:56
          Nie.
          Jest przy starej drodze nad morzem, jedną z wielu w łańcuszku małych, obecnie
          turystycznych miejscowości. Ale jest niewielka i nie do porównania z Hersonisos
          itp :-))
    • videoseven1 Re: CASTRO (***) - Maleme - Kreta-jade 12.07.06 20.01.06, 15:46
      Witajcie,
      wyjezdzam 12.07 na 2 tygodnie jesli macie jakies rady to chetnie poslucham.
      Z gory dziekuje.Michal
      • jacek1f up 09.03.06, 14:15
    • grecja-hotele Re: CASTRO (***) - Maleme - Kreta 12.04.06, 16:48
      cytat:
      Autor: ~jakub 30-06-2005 15:00

.
      Miejscowosc Maleme lezy pomiedzy Chania a Kissamos., mala dziura, spokoj, cisza.
      plaza kamienista, natomiast morze super. w trakcie 2 tygodni odwiedzilismy
      kilkanscie plaz, zatoczek i lagun , ale w maleme zawsze woda byla najcieplejsza.
      kapiel przy wiekszych falach niemozliwa, ze wzgledu na kamienie. no ale kto by
      sie kapal w hotelowym basenie czy plazy przy nim. to jest dobre na pierwszy
      dzien. mielismy triche perypetii z kart bankomatowa, i dopiero na trzeci dzien
      moglem wynajac auto. oczywiscie bezkonkurencyjna okazala sie neronka z oferta
      autowaya. 10dni=240 euro za kia picando. auto klasy trabanta ale nowe (4000 km
      przebiegu) i z klimatyzacja. silniczek 1000 cm ledwo ciagnal nas pod gore na
      niektorych wzniesieniach trzeba bylorepetowc do I by sie wdrapac na gore.
      myslelismy o jakim malym terenowcu ale cena nas odstaszyla i dzieki bogu bo byly
      bez klimy. klimatyzacja na krecie to podstawa,
      Hotel Castro: nieduzy stosunkowo nowy obiekt, b. czysty z mila obsluga w
      recepcji, restauracji i barze. wlasciciel hotelu troche ponury szczegolnie jak
      sie cos popsulo. pokoje b.rozne. od luksusowych z wanami z hydromasazem,
      telewizorem lodowka itp. az po malutkie klitki. wszedzie byla klima. za sejf
      trzeba placic 1 e. za dzin. internet 1 e za 15 minut. jedzenie w duzym
      wyborze,nie jestem tu ekspertem bo stlowalismy sie glownie w roznych
      przydroznych tawernach.
      pierwsza wyprawa na Balos. dojazd samochodem bez problemow, trzeba tylko jechac
      ostroznie by nie rozwalic miski olejowej. droga kilkanscie km biegnie zboczem
      polwyspu i gwarantuje wspaniale widoki. na tym, krotkim odcinku stawalismy z
      piec razy. na koncu trasy maly parking i kozy. bydlaki sa tak przyjazne ze jedna
      wlazla mojej zonie na kolana do samochodu.
      z parkingu trzeba zejsc nad atol. w dol nic strasnego . mily spacerek 15
      minutowy, czesciowo po gladkim a potem stopnie z kamieni. pierwszy widok z gory
      zaskakuje. wszedzie biala piana. dopiero po dotarciu nad wode widac ze to
      krystalicznie czysta woda na bialym piasko o glebokosci 5 cm. plaza
      rewelacja!!!!!!!!!!!!
      na tym cudownym miejscu na swiecie bylismy wlasciwie sami. jak w raju. dopiero o
      godzinie 15 przyplywa stateczek z kissamos z plazowiczami. wtedy mozna sie juz
      ewakuowac. powrot do samochodu to juz inna sprawa. pod gore juz nie tak milo w
      cholernym upale. no ale doszlismy. zjazd bez problemu, tylko zabralismy jakichs
      mlodych slowakow ktorzy byli tam pieszo w obie strony, bo ktos im powiedzial ze
      tam sie nie da wjechac. no ale mlodzi to przezyli, tylko musieli postawic piwo
      za powiezienie.
      samaria. wybralismy wariant lazy, by pojezdzic po gorach samemu. dojazd do hora
      sfakion rewelacyjny. sama jazd takimi drogami jest dla mieszkanca mazowsza
      wielka przygoda. prom do agii roumeli i w gore do samoarii.
      5 euro mimo ze szlismy od dolu. przeszlismy prawie 4/3 trasy pod gore. i trzeba
      bylo wracac na prom. ciekawostka zwiazana z podroze promem to port smietnisko w
      loutro. jest to mala miejscowosc bez dojazdu drogowego posiada natomiast dwa
      porty. jeden w miasteczku, drugi polozony 2 km dalej z miejscem gdzie stoja
      kontenery ze smieciami. do takiego malutkiego porciku (okolo 100 m2) wjezdza
      smieciarka i zabiera smieci, wynika z tego ze smieci woza tam lodkami.
      obiad w sfakii i do hotelu na kapiel i spac bo juz na nic innego zabraklo nam sil.
      do sfakii wybralismy sie jeszcze raz ( droga przez gory) zwiedzic np. frank
      kastello, plaze prevelli ( bez rewelacji, tlumy ludzi, natomiast dojazd do plazy
      tez b. fajnym kretym szutrem. z plaz polecam jeszcze falasarne ( b0 wielka plaza
      i nie ma scisku. elafonissi piekne ale ze jest dojazd nad sama plaze tlumy ludzi.
      po krecie zrobilismy 1500 km. sama jazda jest super. gdzie sie nie stanie tam sa
      takie widoki, ze w polsce kazdy z nich bylby nie lada atrakcja. czym dalej od
      kurortow tym fajniej i taniej w malych wioskach gdzie jedlismy posilki. jedzenie
      wysmienite i tanie. proporcje cen sa takie : obiad w zabitej dziurze dna dwi
      osoby od 10 e. w kurorcie czy duzym miescie 20, na santorini 40.
      santorinni. to na pozniej.

• neronka Re: CASTRO (***) - Maleme - Kreta 19.02.08, 15:17
        up
    • grecja-hotele Re: CASTRO (***) - Maleme - Kreta 03.07.06, 14:07
      www.ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/castro
      • neronka Re: CASTRO (***) - Maleme - Kreta 29.06.07, 10:11
        up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka