Dodaj do ulubionych

Hotel Ambelia na Rodos

IP: 217.153.77.* 24.07.02, 12:13
Czy możecie napisać swoje opinie na temat tego hotelu.

Obserwuj wątek
    • Gość: pastylka Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 16:30
      Sam hotel jest bardzo fajny. Przede wszystkim super zyczliwa obsluga. Dobre
      jedzenie, hotel ładnie położony, blisko plaży (kamienistej), basen z brodzikiem.
      Przygotuj się na to, że Genadi to mała miejscowość - wiocha bez specjalnych
      rozrywek, promenady czy czegoś takiego.
      A teraz gorsze wiadomości.
      Niestety - do Ambelii możesz pojechać z biurem Big Blue. I to jest największy
      problem. Wszelkie świadczenia z ich strony to żenada - niekompetencja
      rezydentki, opóźnienia, namawianie na drogie (i kiepskie) wycieczki czy
      naciąganie na kiepskie wypożyczalnie samochodów. Lepiej na nich nie liczyć -
      poziom usług jest zerowy.
    • Gość: Beata Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: 212.244.106.* 30.07.02, 20:50
      Ambelia!!!!!!!!!!!!!!Cudowna!!Rok temu spędziłam tam absolutnie boskie wakacje.
      Polecam z czystym sercem. A co do biura Big Blue. Po prostu nie należy się nimi
      przejmować. Mój kontakt z nimi ograniczył się do zamówienia wycieczki. Pilotki
      nie widziałam, bo nie miałam takiej potrzeby. Po prostu mieszka się w urocxzej
      Ambelii i robi wszystko na własny rachunek. Podróżuje się autem lub autobusami
      podmiejskimi. Tak samo moj kontakt z współwycieczkowiczami był zerowy. Życzę
      miłych wakacji w Ambelii na Rodos i zapewniam, że będzie BOSKO!!!!
    • Gość: Serapis Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: *.lot.pl 02.08.02, 00:48
      Witam serdecznie.
      Dwa tygodnie temu wrocilem wlasnie z hotelu Ambelia,wiec sadze ze moje wrazenia
      sa goraca niczym przyslowiowe buleczki.sam hotel jest ok,faktycznie obsluga
      jest w porzadku i otwarta na wszelkie sugestie ze strony wypoczywajacych.Hotel
      sklada sie w zasadzie z czterech oddzielnych budynkow,jednego glownego z sala
      sniadaniowa,telewizyjna i barem i pozostalych trzech mieszkalnych.Jedynym
      mankamentem jest to,ze w pokojach nie ma lodowek i bardzo ciezko jest utrzymac
      cokolwiek w zimnej temperaturze.Niby to nic,ale przyznam ze dla mnie osobiscie
      to byl dosc duzy problem i chyba wlasnie brak lodowek w pokojach jest
      najslabszym punktem hotelu.Plaza istotnie jest kamienista i niezbyt zacheca do
      kapieli.Co do samej miejscowowosci Genadi to jest polozona od hotelu w
      odleglosci 300-400 metrow.Jest kilka tawern i restauracji oraz pare
      sklepow.Zdecydowanie nie polecam wykupywania pelnego wyzywienia /podobno
      istnieje taka opcja/ Ja stolowalem sie sam /chodzi o wieczorny posilek/ i
      wydaje sie ze wyszedlem na tym znacznie lepiej niz osoby stolujace sie w
      hotelu.Miasteczko nie oferuje zbytnich atrakcji.Sa dwie dyskoteki,czynne od
      godz 24.Wstep bezplatny.Jezeli ktos pragnie wiecej uciech to najprostrzym
      rozwiazaniem jest wieczorny wypad do miejscowosci Pefkos lub Lardos /ok 25-30
      km/.Nie warto korzystac z wycieczek oferowanych przez biuro.Kazda kosztuje w
      granicach 35-40 euro na osobe.Zdecydowanie lepiej wypozyczyc samochod /ok 100
      euro za 3dni/ i rozkoszowac sie wyspa do woli.Jeszcze jedno ostrzezenie,jesli
      chcesz miec udany urlop pod zadnym pozorem nie wybieraj oferty drugiego hotelu
      z katalogu,ktory sie zowie Gennadi Bay.To co uslyszalem od osob przebywajacych
      tam jezy wlos na glowie i proponuje ludziom z Big Blue wycofac ten hotel ze
      swojej oferty.Generalnie rzecz biorac polecam hotel Ambelia jesli chcesz
      odpoczac od halasu,jest dosc przyjemnie i mysle ze wakacje beda udane czego
      zycze z calego serca.Na koniec jeszcze jedna sprawa.Proponuje wziac troszke
      wiecej pieniazkow,bo ku mojemu zaskoczeniu Grecja po wprowadzeniu euro stala
      sie dosc droga.Jesli masz jakies konkretne pytania to napisz,chetnie odpowiem.
      Zycze milego wypoczynku:-)))
      • Gość: kamak Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: *.bial.gazeta.pl 21.08.02, 14:17
        choc nie czytałam Twojej pozytywnej opinii na temat ambelii równiez wybralam to
        biuro (na podstawie opinii jakie sa na portalu www.wakacje.pl. Na rodos razem z
        mezem lecimy 29.08. moze ktos moglby mi zatem powiedziec w jakich knajapch w
        Genadi warto sie zywic, ile bedziemy musieli wydac na kolacje itp. I kolejne
        pytanie czy ktos byl na Rodos w miasteczku wodnym? Podobniez jest kolo
        Faliraki.
        • Gość: Serapis Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: *.icm.edu.pl / *.lot.pl 23.08.02, 05:03
          Witaj!
          No to tak.Nie licz na zbytnia obfitosc restauracji lub tawren w
          Gennadi.Wszystkiego jest do kupy biorac moze z 10 szt.Ceny,wydaje mi sie ze sa
          dosc wysokie i tak np.pizza 8euro,piwo 1,5e /0,5l/ cola 1e gyros pita 1,3e
          gyros talerz ok 4e,i tak w zasadzie wiekszosc potraw od 5e w gore.Generalnie
          powiem ze menu dosc ograniczone aczkolwiek glodny nie bedzesz chodzil.Jesli
          chodzi o miasteczko wodne to istotnie jest w Faliraki.Jesli masz dodatkowe
          pytania pisz>dodam ze powyzsze ceny sa z przelomu lipca i sierpia.Pozdrawiam i
          zycze milego wypoczynku.
          • Gość: Ilona Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.02, 18:19
            Gość portalu: Serapis napisał(a):

> Witaj!
            > dosc wysokie i tak np.pizza 8euro,piwo 1,5e /0,5l/ cola 1e gyros pita
            1,3e
            >
            > gyros talerz ok 4e,i tak w zasadzie wiekszosc potraw od 5e w gore.Generalnie
            > powiem ze menu dosc ograniczone aczkolwiek glodny nie bedzesz chodzil.Jesli
            > chodzi o miasteczko wodne to istotnie jest w Faliraki.
            To powiedz mniej więcej ile ogólnie wydałeś kasy albo ile sugerujesz wziąć na
            1 tydz. I ile kosztuje benzyna(jaki najlepiej wypożyczyć sam.?).dzięki!
            • Gość: Serapis Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: *.icm.edu.pl / *.lot.pl 27.08.02, 07:40
              Benzyna w granicach 0,75e za litr.Samochodow dosc duza gama to zalezy od
              indywidualnych upodoban no i oczywiscie zasobow gotowki.My /tzn ja z zona/
              wydalismy ok 500e na dwa tygodnie, ale ilosc wydanej gotowki tez zalezy glownie
              od Ciebie.Poprostu im wiecej bedziesz szalec tym wiecej wydasz.Ciezko okreslic
              ile trzeba wziac.To wszystko zalezy na co sie nastawiasz.Pozdrawiam goraco i
              zycze udanego wypoczynku
        • sykomp Re: Hotel Ambelia na Rodos 07.08.03, 10:15
          > mezem lecimy 29.08. moze ktos moglby mi zatem powiedziec w jakich knajapch w
          > Genadi warto sie zywic, ile bedziemy musieli wydac na kolacje itp. I kolejne

Polecam tawerne Nikosa i Mari (na mini-krzyzowce, przy knajpce z niebieskimi
          krzeselkami). Za 10 EUR z zona sie posililismo do oporu: salatka 2.9, tzatziki
          1.6, frappe 1.5, woda, 3xgyros pitta 3x1.3. Plus jakies wariacje, zawsze
          wychodzili niecale 10 i dziesiec placilismy, a czasami wychodzilo ponad
          dziesiec, ale wtedy wiecej jak 10 nie chciala Maria wziac. Czasami jeden Grek,
          ktorego poznalismy na miejscu pytajac o droge do wypozyczalni, stawial nam
          karafke wina (Maria wtedy pyta "biale czy czerwone"). Innym razem bylismy na
          drinkach z nim lub u jego mamy w domu w wiosce. Za rok nas zaprosil do siebie
          do Rodos town na miesiac! Wlasnie dzeki takim akcentom uwazam pobyt w Genadi za
          super udany - tu mieszkaja prawdziwi Grecy a nie ci zwiazani z kultm Euro i
          turystyka. @ hotele z BB to jedyne w wieksze w okolicy, dochodzi troch
          epensjonatow dla Anglli i Francuzow.

• Gość: Zuzia Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: *.otenet.gr 09.08.03, 21:55
            Ciekawa jestem na ile Cie skasuja. Nie wierz w grecka bezinteresownosc.
            Wiem cos o tym.
            • Gość: sykomp Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: 81.210.3.* 11.08.03, 10:07
              Gość portalu: Zuzia napisał(a):

> Ciekawa jestem na ile Cie skasuja. Nie wierz w grecka bezinteresownosc.
              > Wiem cos o tym.

O co Ci biega? Kto ma mnie skasowac? Moze Rosjanie? :)

Wierze w bezinteresownosc Grekow nie skazonych przemyslem turystycznym!
              I nie tylko tych. Wierze w nich bardziej jak w Polakow.
        • Gość: Kozic Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 15:09
          Wodny park w Faliraki jest naprawdę super! Wejście dla dorosłego 19E za cały
          dzień tj. od 9 do 19:00. leżaki i parasole oraz wszystkie atrakcje w cenie
          biletu. Nie wolno wnosic swoich napojów i żarcia ale do małych plecaczków nikt
          nie zagląda. Spędzisz tam cały dzień z dziećmi i jeszcze będzie im mało...
    • Gość: Butch Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: *.aonet.pl / 192.168.0.* 17.08.03, 23:38
      Dwa dni temu wrocilem z Apelii ( mb = p po grecku ). Ogolnie hotel ok. Obsluga
      mila, choc z racji tego, iz preferowalem aktywne formy wypoczynku, nie mialem
      zbyt wiele z nia kontaktow. Genadi jest miejscem gdzie mozna znakomicie
      wypoczac. Nie jest to olbrzymi kurort, co sobie bardzo chwalilem, zwlaszcza po
      wycieczce do tetniacego zyciem miejskim Rodos. Tuz przy hotelu jest Tawerna
      Thalassa ( morze = po grecku ), gdzie zapyta Was, co zechcielibyscie zjesc,
      urocza Ania ( niestety tylko do konca sierpnia ). Wlascicielami Thalassy sa
      pospolu Jorgo i Panajoti, obaj sympatyczni i goscinni. Niestety ich tawerna,
      pewnie z racji polozenia tuz nad samym morzem, nie nalezy do najtanszych.
      Podobne potrawy w samym miasteczku sa nawet do 3 euro tansze, ale nie ma tam
      slicznej Ani, ani leciutkiej bryzy morskiej. Po kolacji zamiast do lozka
      radzilbym wybrac sie do Agendy, zwanej tez Bestem. Od 23 codziennie mozna tam
      potanczyc lub napic sie, oczywiscie dla zdrowotnosci, przed snem alkoholu.
      Włascicielem byznesu jest Jani ( Yiannis ), ktory nowo przybylych gosci wita
      badz to drinkiem B 52 ( ktorym nomen wcale nie omen trudno sie zbombardowac ),
      badz tez czyms mocniejszym. Impreza w zaleznosci od intensywnosci (liczba
      uczestnikow razy faza) moze trwac nawet do rana. Kiedy juz wytrzezwiejemy warto
      pomyslec o wypozyczeniu jakiegos srodka lokomocji, na dluzsze wycieczki
      samochod, na krotsze skuter. Aby objechac wyspe starczy miec samochod na 1
      dzien. W Genadi rentingiem zajmuje sie Stavros. Bez trudu znajdziecie w centrum
      miasteczka jego jedyne tego rodzaju biuro. Jesli bedzie mial problemy ze
      znalezieniem auta w interesujacym Was terminie, widok gotowki powiniem
      rozwiazac sprawe. Skutery wypozyczcie raczej od Sevy i Wasylija niz od
      formalistki, skadinad milej, ktora ma wieksza wypozyczalnie ciut nizej.
      Wszystkie wypozyczalnie sa na jednej ulicy, ktora wspinamy sie do jednego z
      genadyjskich marketow. Wiecej moze pozniej...
      • Gość: Aga Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: *.biol.uni.lodz.pl 01.03.04, 10:06
        Czesc,
        Sporo ludzi bylo w zeszlym roku w Ambelli. Ich opinie zachecily mnie do
        wykupienia tam wczasow - najlepsza rekomendacja to stwierdzenie ze to totalna
        wiocha i zadupie (Choc nie wierze, zeby moglo byc tak fajnie jak w Stavros na
        Krecie). Mam jednak jeszcze pytanie do ludzi, ktorzy byli tam latem. Czy byl
        straszny tlok, duzo ludzi etc. Bo niestety ale w tym roku bede musiala wybrac
        sie na urlop w sezonie tzn. 2 pierwsze tygodnie lipca i martwi mnie tylko wizja
        dzikich tlumow. Z niecierpliwoscia oczekuje wypowiedzi kogos kto byl w Ambelli
        lub w poprostu w miejscowosci Gennadi w tzw. wysokim sezonie.
        Pozdrawiam,
        Aga
        • Gość: el_la Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: 217.96.29.* 02.03.04, 21:54
          A kto sprzedaje w tym sezonie hotel Ambelia ?
          • Gość: Aga Re: Hotel Ambelia na Rodos IP: *.biol.uni.lodz.pl 03.03.04, 09:42
            Triada ma bardzo fajna oferte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka