Gość: anmag IP: *.pkobp.pl 30.07.02, 08:37 Czy ktoś był w hotelu Balos w Kalviani na Krecie. Jak daleko ta miejscowość leżo od Chani. Jakie są tam plaże i śniadania? A może ktoś planuje urlop tam od 31 sierpnia????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Is Re: Balos - Big Blue - Kreta IP: 212.160.145.* 30.07.02, 09:58 Musze Cię zmartwić. Hotel Balos tak naprawdę nie jest w żadnej miejscowości. To najdalej na zachód położony hotel na Krecie. Stoi na zupełnym pustkowiu. Nieprawdą jest , jak podaje katalog, 500m do plaży i 500m do centrum. Do centrum jest 2 kilometry, ale jest to wioska bez tawern, sklepów i bankomatu. najbliższe miasteczko,też z resztą niezbyt duże ,to Kissamos -9 km.Plaża skalista i w zasadzie niedostepna. Nie ma możliwości żywienia się poza hotelem a w hotelu marne sniadanko kosztuje 4 euro. Warto więc zabrać coś ze sobą. Do Chani jest około 50 km. Samochodem to 40 minut. Autobusy z Kissamos co godzinę , jadą około godziny. Spotkałam osoby , które wykupiły ten hotel w cenie hotelu Kissamos Palace i były oburzone standardem hotelu Balos, pokoje małe, brudno, łózka z dostawek śmierdzialy moczem. Tych informacji nie moge potwierdzić bo tam nie byłam. Ludzie z tego hotelu twierdzili,że zdjęcie w katalogu nie jest zdjeciem z tego hotelu. Poszukaj na forum, w okolicy 30.06 pojawiały się listy na ten temat. Mam nadzieję,że jeszcze możesz zmienić hotel Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Balos - Big Blue - Kreta IP: 157.25.84.* 05.08.02, 13:40 Wlasnie wrocilam z Krety i bardzo polecam zach, czesc wyspy okolice Chani i Rethymnonu sa zdecydowanie piekniejsze od Hiraklionu. Ale stanowczo odradzam firm Big Blue. Zostalam strasznie oszukana i zmieniono mi godzine wylotu o 18 godzin wczesniej, czyl caly dzien wakacji mi odebrano. Podobno takie numery robia dosc czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Balos - Big Blue - Kreta IP: 213.25.28.* 06.08.02, 14:49 Za Corse A/C na 3 dni pod koniec lipca 90 EUR. O ceny pytaj, z ulotki wyszlo 80 EUR, ale jak doliczyli podatki i inne rzeczy (ubezpieczenia) to 130. Ale Sami zjechali do 90 zachowujac pelne ubezpieczenie (uwazaj zeby nie scieli ceny razem z ubezpieczeniem) Kris. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Balos - Big Blue - Kreta IP: 213.25.28.* 06.08.02, 14:52 Sorry, pomylilem watki. Kris. Odpowiedz Link Zgłoś