Dodaj do ulubionych

Balos - Big Blue - Kreta

IP: *.pkobp.pl 30.07.02, 08:37
Czy ktoś był w hotelu Balos w Kalviani na Krecie. Jak daleko ta miejscowość
leżo od Chani. Jakie są tam plaże i śniadania? A może ktoś planuje urlop tam
od 31 sierpnia?????
Obserwuj wątek
    • Gość: Is Re: Balos - Big Blue - Kreta IP: 212.160.145.* 30.07.02, 09:58
      Musze Cię zmartwić. Hotel Balos tak naprawdę nie jest w żadnej miejscowości. To
      najdalej na zachód położony hotel na Krecie. Stoi na zupełnym pustkowiu.
      Nieprawdą jest , jak podaje katalog, 500m do plaży i 500m do centrum. Do
      centrum jest 2 kilometry, ale jest to wioska bez tawern, sklepów i bankomatu.
      najbliższe miasteczko,też z resztą niezbyt duże ,to Kissamos -9 km.Plaża
      skalista i w zasadzie niedostepna. Nie ma możliwości żywienia się poza hotelem
      a w hotelu marne sniadanko kosztuje 4 euro. Warto więc zabrać coś ze sobą. Do
      Chani jest około 50 km. Samochodem to 40 minut. Autobusy z Kissamos co
      godzinę , jadą około godziny.
      Spotkałam osoby , które wykupiły ten hotel w cenie hotelu Kissamos Palace i
      były oburzone standardem hotelu Balos, pokoje małe, brudno, łózka z dostawek
      śmierdzialy moczem. Tych informacji nie moge potwierdzić bo tam nie byłam.
      Ludzie z tego hotelu twierdzili,że zdjęcie w katalogu nie jest zdjeciem z tego
      hotelu. Poszukaj na forum, w okolicy 30.06 pojawiały się listy na ten temat.
      Mam nadzieję,że jeszcze możesz zmienić hotel Powodzenia.
      • Gość: Sylwia Re: Balos - Big Blue - Kreta IP: 157.25.84.* 05.08.02, 13:40
        Wlasnie wrocilam z Krety i bardzo polecam zach, czesc wyspy okolice Chani i
        Rethymnonu sa zdecydowanie piekniejsze od Hiraklionu. Ale stanowczo odradzam
        firm Big Blue. Zostalam strasznie oszukana i zmieniono mi godzine wylotu o 18
        godzin wczesniej, czyl caly dzien wakacji mi odebrano. Podobno takie numery
        robia dosc czesto.
        • Gość: Kris Re: Balos - Big Blue - Kreta IP: 213.25.28.* 06.08.02, 14:49
          Za Corse A/C na 3 dni pod koniec lipca 90 EUR. O ceny
          pytaj, z ulotki wyszlo 80 EUR, ale jak doliczyli podatki
          i inne rzeczy (ubezpieczenia) to 130. Ale Sami zjechali
          do 90 zachowujac pelne ubezpieczenie (uwazaj zeby nie
          scieli ceny razem z ubezpieczeniem)

Kris.
          • Gość: Kris Re: Balos - Big Blue - Kreta IP: 213.25.28.* 06.08.02, 14:52
            Sorry, pomylilem watki.

Kris.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka