asia.m5 06.07.05, 16:05 Wybiaram się w sierpniu na Chalkidiki, a dokładnie do Sarti - czy ktoś był, jak tam jest? Interesują mnie też ceny wynajmu skuterów, motorów, samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: Grecja - Chalkidiki 06.07.05, 16:27 Ja mogę Ci powiedzieć tylko tyle, że Sithonie jest dla mnie najpiękniejszą częścią Halkidiki (nie jest tak zdominowana przez turystykę jak Kassandra - jest bardziej dziewicza, bardziej zielona, nie tak gęsto zabudowana)) i wielkie Twoje szczęście, że tam możesz jechać [jeśli mówimy o Halkidiki]. Bliżej nic o Sarti nie wiem - spojrzałam tylko na to miejsce, ot tak jak na wiele innych, w czasie objazdu całej Sithonie (ja mieszkałam na Kassandrze). Pozdrowienia. B. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Grecja - Chalkidiki 06.07.05, 21:39 Sartri jest malutką mieścinką, ale bardzo miłą. Kilka lat temu nie było tam żadnych ogromnych kompleksów hotelowych, nie bylo dzikiego tłoku.. za to kupowalismy tam najlepsze wino, jaki chyba piłam w Grecji.. Facet nalewał prosto z beczki, trzeba bylo przyjść z własna flaszką.. W takim sklepie trochę "z boku" nie przy głównych deptakach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anru Re: Grecja - Chalkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:14 Byłem w zeszłym roku w Sarti skuter kosztyje od ok 8 do 12 euro na cały dzień paliwo trzeba sobie zatankować samemu samochodu nie wypożyczaliśmy więc nie wiem ile kosztuje.Skuter trzeba iść wypożyczyć raczej rano bo potem zostaja nieciekawe modele(godz.8.00-9.00).Jedź koniecznie na "Pomarańczową Plażę tj ok 5 km od Sarti.Jest tam poprostu bajecznie.Woda super!kryształ.Czy jedziesz z jakiegoś biura?Sama miejscowość jak już ktoś pisał dosyć ciekawa.Plaża szeroka morze dość daleko płytkie wokół góry które na krańcach miasta sięgają morza.Byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tej miejscowości.Jest tam też kilka dyskotek mnóstwo tawern. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anru Re: Grecja - Chalkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:24 dopiszę jeszcze o samej plaży oczywiście jest piaszczysta nie ma wogóle kamieni ani żwirku w samej wodzie pływają drobuny srebrnego"brokatu" który nadaje jej niezapomniany efekt Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Grecja - Chalkidiki 07.07.05, 11:21 Potwierdzam! Jedziesz w jedno z najpiekniejszych miejsc w Grecji, ktore do tego zachowalo lokalny charakter. Z jakim biurem jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
1magdi1 Re: Grecja - Chalkidiki 07.07.05, 17:38 ja bylam tam w ubiegłym roku, i... plaże nie są z drobnego pisaku, troche drapie po stopach:) Poza tym jest tam bardzo tłoczno, wysokie ceny, gdyż miejscowośc zdominowana jest przez Niemców, którzy nie maja w zwyczaju targowac sie, tylko biorą taka cene jaka im daja... Miejscowość urocza, ale bardzo mała, troche za ciasna. Ale jest malowniczo, a Grecy przemili Odpowiedz Link Zgłoś
asia.m5 Re: Grecja - Chalkidiki 07.07.05, 20:46 antidotumm napisała: > Potwierdzam! Jedziesz w jedno z najpiekniejszych miejsc w Grecji, ktore do tego > > zachowalo lokalny charakter. > Z jakim biurem jedziesz? Planuję pojechać z biurem podróży Damptour z Cieszyna. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.m5 Re: Grecja - Chalkidiki 07.07.05, 20:44 Dziękuję za szybką, ciekawą odpowiedź. Koleżanka poleciła mi biuro podróży Damptour z Cieszyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: Grecja - Chalkidiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:10 Potwierdzam - jest to b. piekne miejsce. Plaza długa piaszczysta, morze ciepłe bo dosć daleko jest płytko, miajscowość wcale nie jest taka mała, jest sporo sklepów, dużo tawern a ceny wyjatkowo niskie (zrobiliśmy tam spore zakupy ,,na zapas'' bo ceny dużo niższe niż w innych miejscowościach). Spotkaliśmy tam spoto czechów, troszkę rosjan i polaków. Byliśmy nawet w hotelu Dampturu (z ciekawości) - bubynek nowy i czyściutki. Z czystym sumieniem mogę Sarti polecić. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anru Re: Grecja - Chalkidiki IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 13.07.05, 23:36 również w zeszłym roku byłem z biura damptour z cieszyna bardzo fajny budynek nowy czysty warto tam jechać.Nie obawiaj się niczego sam miejscowość też jest ładna.My byliśmy w hotelu "Stefani" bliżek morza.Damptour wynajmował wtedy dwa hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.m5 Re: Grecja - Chalkidiki 14.07.05, 19:11 Dziękuję za odpowiedź, wiem też że jeśli brakuje miejsc w hotelu Vanvini to wtedy lokują turystów właśnie w hotelu Stefani, napisz coś proszę o tym hotelu, bo ja słyszałam nie najlepsze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś