Dodaj do ulubionych

Grecja - Chalkidiki

06.07.05, 16:05
Wybiaram się w sierpniu na Chalkidiki, a dokładnie do Sarti - czy ktoś był,
jak tam jest? Interesują mnie też ceny wynajmu skuterów, motorów, samochodów.
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: Grecja - Chalkidiki 06.07.05, 16:27
      Ja mogę Ci powiedzieć tylko tyle, że Sithonie jest dla mnie najpiękniejszą
      częścią Halkidiki (nie jest tak zdominowana przez turystykę jak Kassandra -
      jest bardziej dziewicza, bardziej zielona, nie tak gęsto zabudowana)) i wielkie
      Twoje szczęście, że tam możesz jechać [jeśli mówimy o Halkidiki].
      Bliżej nic o Sarti nie wiem - spojrzałam tylko na to miejsce, ot tak jak na
      wiele innych, w czasie objazdu całej Sithonie (ja mieszkałam na Kassandrze).
      Pozdrowienia. B.
    • ewamalgorzata Re: Grecja - Chalkidiki 06.07.05, 21:39
      Sartri jest malutką mieścinką, ale bardzo miłą. Kilka lat temu nie było tam
      żadnych ogromnych kompleksów hotelowych, nie bylo dzikiego tłoku.. za to
      kupowalismy tam najlepsze wino, jaki chyba piłam w Grecji.. Facet nalewał
      prosto z beczki, trzeba bylo przyjść z własna flaszką.. W takim sklepie
      trochę "z boku" nie przy głównych deptakach:)
    • Gość: anru Re: Grecja - Chalkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:14
      Byłem w zeszłym roku w Sarti skuter kosztyje od ok 8 do 12 euro na cały dzień
      paliwo trzeba sobie zatankować samemu samochodu nie wypożyczaliśmy więc nie
      wiem ile kosztuje.Skuter trzeba iść wypożyczyć raczej rano bo potem zostaja
      nieciekawe modele(godz.8.00-9.00).Jedź koniecznie na "Pomarańczową Plażę tj ok
      5 km od Sarti.Jest tam poprostu bajecznie.Woda super!kryształ.Czy jedziesz z
      jakiegoś biura?Sama miejscowość jak już ktoś pisał dosyć ciekawa.Plaża szeroka
      morze dość daleko płytkie wokół góry które na krańcach miasta sięgają
      morza.Byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tej miejscowości.Jest tam też kilka
      dyskotek mnóstwo tawern.
      • Gość: anru Re: Grecja - Chalkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:24
        dopiszę jeszcze o samej plaży oczywiście jest piaszczysta nie ma wogóle kamieni
        ani żwirku w samej wodzie pływają drobuny srebrnego"brokatu" który nadaje jej
        niezapomniany efekt
        • antidotumm Re: Grecja - Chalkidiki 07.07.05, 11:21
          Potwierdzam! Jedziesz w jedno z najpiekniejszych miejsc w Grecji, ktore do tego
          zachowalo lokalny charakter.
          Z jakim biurem jedziesz?
          • 1magdi1 Re: Grecja - Chalkidiki 07.07.05, 17:38
            ja bylam tam w ubiegłym roku, i... plaże nie są z drobnego pisaku, troche
            drapie po stopach:) Poza tym jest tam bardzo tłoczno, wysokie ceny, gdyż
            miejscowośc zdominowana jest przez Niemców, którzy nie maja w zwyczaju targowac
            sie, tylko biorą taka cene jaka im daja... Miejscowość urocza, ale bardzo mała,
            troche za ciasna. Ale jest malowniczo, a Grecy przemili
          • asia.m5 Re: Grecja - Chalkidiki 07.07.05, 20:46
            antidotumm napisała:

> Potwierdzam! Jedziesz w jedno z najpiekniejszych miejsc w Grecji, ktore do
            tego
            >
            > zachowalo lokalny charakter.
            > Z jakim biurem jedziesz?

Planuję pojechać z biurem podróży Damptour z Cieszyna.
      • asia.m5 Re: Grecja - Chalkidiki 07.07.05, 20:44
        Dziękuję za szybką, ciekawą odpowiedź. Koleżanka poleciła mi biuro podróży
        Damptour z Cieszyna.
        • Gość: aka Re: Grecja - Chalkidiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 15:10
          Potwierdzam - jest to b. piekne miejsce. Plaza długa piaszczysta, morze ciepłe
          bo dosć daleko jest płytko, miajscowość wcale nie jest taka mała, jest sporo
          sklepów, dużo tawern a ceny wyjatkowo niskie (zrobiliśmy tam spore zakupy ,,na
          zapas'' bo ceny dużo niższe niż w innych miejscowościach). Spotkaliśmy tam
          spoto czechów, troszkę rosjan i polaków.
          Byliśmy nawet w hotelu Dampturu (z ciekawości) - bubynek nowy i czyściutki.
          Z czystym sumieniem mogę Sarti polecić. pozdr
    • Gość: anru Re: Grecja - Chalkidiki IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 13.07.05, 23:36
      również w zeszłym roku byłem z biura damptour z cieszyna bardzo fajny budynek
      nowy czysty warto tam jechać.Nie obawiaj się niczego sam miejscowość też jest
      ładna.My byliśmy w hotelu "Stefani" bliżek morza.Damptour wynajmował wtedy dwa
      hotele.
      • asia.m5 Re: Grecja - Chalkidiki 14.07.05, 19:11
        Dziękuję za odpowiedź, wiem też że jeśli brakuje miejsc w hotelu Vanvini to
        wtedy lokują turystów właśnie w hotelu Stefani, napisz coś proszę o tym hotelu,
        bo ja słyszałam nie najlepsze opinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka