Gość: dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 14:13 Właśnie wróciłem i jestem bardzo zadowolony. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zosia81 Re: MITSIS RODOS MARIS KIOTARI 20.07.05, 19:48 Wylatuje w najblizszy poniedzialek do tego hotelu. Z portalu angielskiego wyczytalam nie najlepsze opinie. B. prosze o rozwiniecie opinii Panskiej. M.in. interesuje mnie: zakwaterowanie mam je w bungalowie, miejsca na lezakach przy basenie i na plazy, czy dojscie na plaze jest bezpieczne dla dzieci, czy ze zjezdzalni moga korzystac male dzieci (4 lata) jakie jest wyzywienie (a dla dzieci). Z gory serdecznie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: MITSIS RODOS MARIS KIOTARI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:17 My czytalismy o hotelu w niemieckim portalu z opiniami. I to się potwierdza. Młodzież narzeka, rodziny chwalą. Rozrywek tyle co kot napłakał. Codzienne hotelowe wieczorki animacyjne, knajp brak. Cisza i spokój. Już o 11 wieczór poza barami cicho. Zakwaterowanie - bungalow - różnie to się rozumie. Jest tak - może ze 20-30 wolnostojących budynków 2-3 kondygnacje z kilkoma-kilkunastoma pokojami dostepnymi z zewnątrz. Bungalowy rodzinne z katalogu to jeden naprawdę duży pokój z łazienką i klimą indywidualnie sterowaną. My z dziećmi 12,13 lat mieliśmy jedno podwójne i 2 normalne łóżka. Znajomi też z dwójką, ale młodszych mieli jedną polówkę, ale za to widok na morze. Oba w pawilonach oznaczonych powyżej 1000. Po zakwaterowaniu warto obejrzeć pokój, w razie czego wymieniać - mają sporą rotację. Łożka codziennie ścielone, reczniki wymieniane j.w. Barek uzupełniany co 2 dni. Na basenie z leżakami normalnie - reczniki od rana i zajęte. Choć czasami się udaje. Na plaży bez problemów. Do plaży przechodzi się przez uliczkę, rzadko co jeździ. Dojście wybetonowane. Sam brzeg wysypany drobnymi kamyczkami - warto mieć buty, bo jak je nagrzeje słońce to mogą poparzyć. Zjeżdzalnia żółta większa raczej dla dzieci starszych, jest ratownik i pilnuje. Mała spokojnie może być dla maluchów - zjeżdza się do brodzika. Sam basen od 120 do 350, woda nie najcieplejsza - początek lipca - chyba ze względu na głębokość. Co do wyżywienia to nam smakowało. Bufet b.obfity - i płatki, i nutella, bułki i słodkie pieczywo, ciasto właściwie co chcesz. Makarony, musli, owoce. Moje żarły za dwoje. Lody cały dzień, na plaży też. Tu trzeba uwazać, bo dzieciaki idą, prosza i dostają ile chcą. Coli ile chciec, ale wszystko z lodem. Na terenie sporo schodów i to wysokich. Hall przez 3 kondygnacje, połączenie z barami j.w Samochód wynająłem w Polsce w Autoway i byłem zadowolony. Za 130 E łącznie z paliwem 3 dni zjechałem cała wyspę . Wypożyczalnie przy hotelu mają ceny 50-70 % wyzsze, choć podobno mozna targowac. My wróciliśmy zadowoleni. I generalnie nie mamy do czego się przyczepić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia81 Re: MITSIS RODOS MARIS KIOTARI 21.07.05, 14:55 Serdecznie dziękuję za b. wyczerpującą odpowiedź.Jeśli można, proszę jeszcze o wyjaśnienie następujących kwestii:1. Czy na terenie są dystrybutory z zimną i gorącą wodą. Chodzi o dolanie dla dzieci do lodowatych napojów (kłopoty z gardłem). 2. Mam bungalow rodzinny (dzieci 4 i 6 lat) jak daleko te bungalowy są oddalone od restauracji, basenów, plaży i czy lepiej (jeśli będzie możliwość, wybrać parter, czy piętro? 3. Czy orientuje się Pan jak funkcjonuje klub dla dzieci. W ubiegłym roku byłam z maluchami w Turcji i w klubie Solino wspaniale się bawiły pomimo, że animatorzy byli wyłącznie niemieckojęzyczni. Jeszcze raz bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: MITSIS RODOS MARIS KIOTARI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:32 1. Nic takiego nie widziałem na terenie. Zawsze przy śniadaniu jest gorąca woda, podejrzewam ,że w barach otwartych do rana do północy z wodą nie ma problemów. Obsługa jest miła i napewno Ci nie odmówi. 2. Bungalow rodzinny to jak pisłem duży pokój. Parter od wejścia może okazać się piętrem od strony pokoju - takie różnice w terenie. Tu wyboru raczej nie ma dostajesz klucze w recepcji i tyle, najwyżej zamieniasz. Jak zjeżdża autokar z lotniska i kilkadziesiąt osób tłoczy się przy 2 recepcjonistkach, wypełnia kwity meldunkowe to na pierwszy rzut niewiele wskórasz. Angielski bardzo się przyda. Restauracja, recepcja bary, baseny są w jednym centralnym zespole. Jedynie tawerna jest ciut od tego centrum oddalona. W tawernie (czynna tylko wieczorem) obowiązuje rezerwacja w recepcji. Menu jest prawie takie jak w bufecie restauracyjnym, ale tez bywała pizza w kilku rodzajach , czego nie zauważyłem w restauracji. Nawet z najdalszych miejsc jest w miarę blisko. Plaża ok. 200m od centrum zespołu. Na marginesie. W restauracji jest małą salka z małymi stoliczkami i menu dla dzieci- choć kociołki zawsze były pełne, to nigdy nie zauważyłem tam maluchów - widać jadały z rodzicami. 3. Klub dla dzieci jest przy małym basenie ze zjeżdzalniami. I działał prężnie. Dzieci miały kolorowanki, były jakieś zabawy, łazenie po osrodku długim węzem z animatorami. Generalnie zasuwają w 3 językach angielski, niemiecki, włoski. W ogóle animacja była ok. Piłka wodna, skakanie na skakance na desce surfingowej w baenie -Polki nie do pokonania, gimnastyka w wodzie, co jeszcze nie wiem. Poza tym w cenie all kajaki nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś