Dodaj do ulubionych

KRETA - CHANIA - HOTEL KISAMOS PALACE

IP: *.piekary-sl.net 06.08.02, 17:44
Czesc, planuje juz na dniach wczasy na krecie i pilnie poszukuje informacji
na temat lokalizacji wyzej wymienionego hotelu czy tak na prawde nie znajduje
sie on na uboczu w oddaleniu od centr miasteczek. tzn zalezy mi na hotelu
blisko jakiejs miejscowosci tak aby bylo latwe polaczenie komunikacji
miejskiej z Chania. Oczywiscie nie bez znaczenia jest tez cena czy hotel
nalezy do tych drozszych a jesli ktos byl to czy moglby podac przykladowe
ceny pobytu wyzywienia, bede wdzieczna za tego typu informacje.
dziekuje z gory i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: KRETA - CHANIA - HOTEL KISAMOS PALACE IP: *.se.com.pl / 10.0.102.* 09.08.02, 14:44
      Gość portalu: juliet_ napisał(a):

> Czesc, planuje juz na dniach wczasy na krecie i pilnie poszukuje informacji
      > na temat lokalizacji wyzej wymienionego hotelu czy tak na prawde nie znajduje
      > sie on na uboczu w oddaleniu od centr miasteczek. tzn zalezy mi na hotelu
      > blisko jakiejs miejscowosci tak aby bylo latwe polaczenie komunikacji
      > miejskiej z Chania. Oczywiscie nie bez znaczenia jest tez cena czy hotel
      > nalezy do tych drozszych a jesli ktos byl to czy moglby podac przykladowe
      > ceny pobytu wyzywienia, bede wdzieczna za tego typu informacje.
      > dziekuje z gory i pozdrawiam.

Hotel Kisamos Palace znajduje sie na uboczu przy
      miejscowosci Kissamos, ktora jest typowo grecka nie
      nastawiona na turystow, nie znaja zadnych jezykow, jezdza
      jak wariaci, grecki balagan. Z tej miejscowosci co godzine
      jezdzi autobus do Hani (bilet ok 3 euro, taxi 19 euro).
      Jedyna cywilizowana miejscowosc w okolicy to Hania (43
      km). Hotel super, nowy, czysty, zadbany, basen czyszczony
      codziennie, prowadzony przez bardzo mila rodzinke, jednak
      w okolicy wykopuja piach i jezdza ciezarowki. Jedzenie w
      tawernach od 5 do 10 euro. Na rynku jest jednak bardzo
      brzyjemny barek (siedzenia wewnatrz, klima i na zewnatrz
      pod figusami) gdzie mozna bardzo tanio (do 5 euro) i
      dobrze zjesc (wszystkie potrawy robia na zamowienie,
      czysto), polecam. Jak masz jeszcze pytania to pisz pod
      adres: KD@se.com.pl
      • Gość: juliet_ Re: KRETA-CHANIA -KISAMOS PALACE dzieki za info IP: *.piekary-sl.net 09.08.02, 16:27
        Witam. Ogromne dzieki za taka mase informacji, bardzo mi pomogla(e?)s. Jestem
        ci bardzo wdzieczna gdyz wlasnie o to mi chodzilo glownie o praktyczne
        informacje takie jak ceny i lokalizacja czyli to co sie w sumie tak naprawde
        okazuje na miejscu dopiero. Otrzymalam rowniez informacje na temat hotelu od
        kogos na tym forum i sie bardzo pokrywaja, szczegolnie chwalono wlascicieli.
        Ciut mnie martwi polaczenie z Chania ale wszystko da sie zrobic. Jeszcze raz
        dzieki za pomoc, pozdrawiam i moze kiedys tez sie przydam. cya!
      • Gość: sceptyk Re: KRETA - CHANIA - HOTEL KISAMOS PALACE IP: *.itpp.pl 10.08.02, 20:01
        Gość portalu: Ja napisał(a):

> Hotel Kisamos Palace znajduje sie na uboczu przy
        > miejscowosci Kissamos, ktora jest typowo grecka nie
        > nastawiona na turystow, nie znaja zadnych jezykow, jezdza
        > jak wariaci, grecki balagan.

no nie przesadzaj - wiekszosc zna angielski, a w ksiegarni u Wojtka to nawet
        polski :-). Samochody w porownaniu do nas - Polakow prowadza wrecz jak lemury.

sceptyk
    • Gość: Gosia Re: KRETA - CHANIA - HOTEL KISAMOS PALACE IP: *.pl 11.08.02, 21:11
      szkoda, ze kolega nie napisał Ci, że to dziura zabita dechami, a obok budowa.
      widziałam ten hotel w zeszłym tygodniu jadac na lagunę, owszem jest nowy i
      czysty, ale na zadupiu, do miasteczka ze 2 kilometry i w polu. Ciekawe jak sie
      wraca noca polna droga bez oświetlenia. Oprócz Chanii po drodze jest
      miejscowość Platanias i Agia, wiecej tawern, drogo jak diabli.
      kilka przykładowych cen:
      Napoje 1,5 litra 1,5 euro
      papierosy -2,5 euro
      jedzenie strasznie drogie
      w tawernie za dwie osby, że sie najeść i napiś trzeba wydac około 30 euro
      lody - 1 kulka 1 euro
      piwo - 0, 75 do 1,1 euro (0,5 litra)
      w hotelu mała cola 2,1 euro, piwo 2,8 euro

rezydentka ujdzie - Zosia
      Nie kupuj u nich wycieczki na Santorini 108 euro (ja tyle płaciłam z Platanias,
      inni maja po 68 -80 euro), bede składac reklamacje, w katalogu cena była 85
      euro.
      Polecam ci hotekl Minoa Palace, nowy, najlepszy na zachod niej części, czysto.
      jedzenie O.K.
      Jesli chcesz cos jeszcze wiedzieć to pisz
      • Gość: Goska Do Gosi IP: 213.77.28.* 12.08.02, 15:24
        Uwazaj z reklamacjami, dzisiaj rozmawialam z BIG BLUE a'propos wycieczek i
        zawyzania cen. Oni informuja, ze koszt wycieczek jest przyblizony poniewaz ceny
        obowiazuja na wycieczki rozpoczynajace sie w Heraklionie. Z innych miejscowosci
        tzeba doplacac. Inna sprawa ze i tak sa drogie. Pozdrawiam
      • Gość: juliet_ Re: Do Gosi KISAMOS PALACE IP: *.piekary-sl.net 12.08.02, 23:54
        Dzieki rowniez za informacje, tak to juz jest po prostu punkt widzenia zalezy
        od punktu siedzenia kazdy nastawia sie na cos innego (np.: mase ludzi m.in. na
        tym forum okropnie narzekalo na Minoa Palace) ale po skleceniu tych wszystkich
        info mam juz mniej wiecej jako taki obraz tego co tam moge zastac ale wczasow
        jeszcze nie wykupilam i na szczescie wchodzi jeszcze w rachube Santorini ktore
        mi mocno zawrocilo w glowie. Dzieki za wskazowki pozdrawiam.
        • Gość: Gosia Do Juliet IP: *.pl 13.08.02, 09:54
          Jakoś w hotelu Minoa palace prawie nikt nie biadolił, dopiero była wpadka
          ostatniego dnia, ale jest to wina Big Blue, bo ma tam wykupione 20 pokoi, a
          wszystko zwala na hotel. Co tydzień były awantury o ten jeden dzień, a
          własciwie o pare godzin od 12 w dzień do 12 w nocy. Polacy nie chcieli
          opuszczac pokoi.
          A tak uważam, ze jest to najlepszy hotel na zachodnim wybrzeżu. Widziałam inne
          5 gwiazdkowe i nie były takie jak ten, przede wszystkim starsze. Minoa palace
          to zupełnie nowy hotel, goscie z całego swiata. Ja narzekałam na kuchnię, ale i
          tak zastanawialismy się jak musi być w hotelach 3 gwiazdkowych. Mielismy
          amerykańskie obfite sniadania i 4 dania mięsne do wyboru na kolację oraz
          przystawki. Dopiero w ostatnich trzech dniach pojawił sie kucharz na sali
          restauracyjnej serwujący prosto z patelni ryby lub mięso. Wydawało mi się
          (doswiadczenie), ze powinien byc cały czas, ale i tak jestem zadowolona.
          NAJGORSI REZYDENCI. ZŁODZIEJSTWO W BIAŁY DZIEŃ JAK JUZ PISAŁAM. SZCZĘSCIE, ZE
          POKAZYWALI SIĘ 3 RAZY W TYGODNIU I ZA PRZEPROSZENIEM NIE ZAWRACALI ZBYTNIO
          D...Y GOSCIOM, BO ICH NIEKOMPETENCJE WIDAC BYŁO JUZ PIERWSZEGO DNIA. SAMI SOBIE
          WSZYSTKO POZAŁATWIALISMY.
          podsumowanie:
          Minoa Palace jest hotelem świetnym - tylko Big Blue jest tragiczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka