Gość: IzaaC IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 13.07.05, 15:32 Wróciłam z Halkidiki. Odpowiem na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amaga Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:38 Witaj, w sierpniu wybieram sie do hotelu Akti Ouranopouli na Plw. Athos. Chcialam zapytac o ceny lunchu, napojów do obiadokolacji w hottelu, pewnie się róznia , ale tak przeciętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 13.07.05, 15:54 Własnie byłam w Akti. Ceny napojów do obiadokolacji: Woda- butelka 1l- 1,60 Euro Piwo- 0,33l - 2 Euro Sok - 0,25l - 2 Euro Wino- 0,25l - 3-3,50 Euro. Lunche mozna zakupic w hotelowej tawernie. Tawerna czynna od 12- 16. Ceny: salatka grecka- 5.5Euro Piwo 0,4 l - 3 Euro Zetaw frytki+ Grillowany kurczak - 6,50 Euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicur Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.c204.msk.pl 29.08.05, 23:11 W LIDLu na Halkidiki (jest ich dość dużo) ZGRZEWKA mineralnej (6x1,5 l) kosztuje 1,09 EUR: sam kupowałem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
asia.m5 Re: Wróciłam z Halkidiki 13.07.05, 16:26 Wybieram się również w sierpniu na chalkidiki, jeżeli to możliwe to napisz jakie są ceny wynajmu skuterów, motorów, czy samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 13.07.05, 16:34 Cena wynajęcia samochodu zależna od marki- Najtańsze jest seicento ( 45 Euro za dzień, 75 za 2 dni. SAmochód jest z klimatyzacją) Fiat bravo - 50Euro Citroen C3- 55 Euro Samochód mozna zamowic w recepcji hotelu, albo u rezydentki Oczywiście do ceny wynajmu samochodu muszisz doliczyc koszt benzyny. 1 litr- od 0,89 - 0,97 Euro. Nie wiem nic o mozliwości wynajęcia motoru lub skuterów. Wypożyczalnia, gdzie ja wynajmowałam samochód nie dysponuje skuterami lub motorami, przynajmniej sobie tego nie przypominam. Wypozyczalnia nazywa się Akon, więc mozesz poszukac w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.m5 Re: Wróciłam z Halkidiki 13.07.05, 20:10 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malinka Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.eltechnet.pl 13.08.05, 16:39 Jakie wycieczki fakultatywne "zaliczyłaś"??? Korzystaliściez miejscowego biura, czy kupowaliście u rezydenta??? dzięki za wszelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś
malip76 Re: Wróciłam z Halkidiki 13.07.05, 19:20 z jakim biuerm bylas? obok Akti jest hotel Theoxenia. wiesz cos o nim? i jak plaza sie prezentje przy tych hotelach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 14.07.05, 07:59 Byłam z Triadą. Theoxenia rzeczywiście jest zaraz koło Akti. O samym hotelu wiem niewiele, poza tym ze odjeżdzają z niego busy do miasta Ouranopoli - 2 Euro za osobę.( codziennie o 10, 11, 12, 14, 20, 21, 22) Plaża przy hotelu jest dosyć szeroka, piaszczysta. Leżaki i parasole na plaży dodatkowo płatne, w Akti było to 4 Euro za dzień, 25 za tydzień i 40 za dwa tygodnie. 200m na połnoc jest plaża z palmowymi parasolami - 5 Euro za dzień, ale np. piwo czy colę dostajesz gratis. Weż maskę do nurkowania, bo jest co oglądać pod wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 08:11 IzaaC , a czy korzystałaś z wycieczek fakultatywnych TRIADY? Ja tez jade z TRIADA i chciałabym się czegoś więcej dowiedziec. A może lepiej na własną rękę coś zorganizować? Acha i napisz prosze czy jestes zadowolona z pobytu w Akti? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 14.07.05, 11:22 Pobyt w Akti był super - czysto /sPRZĄTANIE CODZIENNIE/, dobre jedzenie i dużo. Na kolacje owoce i ciasto. Koło Akti są 3 inne hotele. Jeśli chciałabyś kupić wodę, czy inne napoje- w hotelu Akratos są najtańsze. Hotel zorganizował też wieczór grecki- tradycyjne ludowe tańce. Jeśli chodzi o wyciecczki triady, to wygląda to następująco: w każdą środę- rejs wzdłuż półwyspu Atos, 25 Euro. Ale jak pisałam wcześniej, warto wykupić te wycieczkę w biurze w Ouranopoli za 16 Euro. w kazdy czwartek- słoneczny rejs / na wyspę Amuliani/ Cena- 32 Euro w każdy piątek- Meteory- 42 Euro+ 4Euro przy wejściu do klasztorów. Wyjazd z hotelu o 4.40 rano! w soboty- wycieczka do Salonik / nie wart. Ci, którzy pojechali byli niezadowoleni. w soboty o 22.00 wyjazd do Aten. Wycieczka 24- godzinna. Koszt: 60 Euro Mozna wynająć samochód i jechać na Olimp- podróz około 3 godziny w jedną stronę /200km/. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:30 Dzieki IzaaC- jestes WIELKA;-))) Ja jade na 7+7 więc Meteory i Ateny zobaczę. Jeszcze raz dzięki serdeczne. Pozdrawiam:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 14.07.05, 12:34 Cieszę się, że mogłam pomóc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Insomnia Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.lubin.dialog.net.pl 01.09.05, 11:23 Wybieram się własnie do hotelu Akrthos, możesz coś o nim napisać? A jak w ogole okolice? Są jakieś rozrywki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaga Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:30 Hotele Akti, Teoxenia i Akhratos są położone obok siebie, więc wszystko co przeczytasz o nich, dotyczy również Akhratosa. Jest on sporo większy od pozostałych i położony wyżej, do plaży prowadzi kładka nad drogą z dość stromymi schodami. Duży basen w dużym ogrodzie. Co rozumiesz przez rozrywki? Tam się jedzie na plażę i nad morze. Innych rozrywek typu dyskoteki, kina(?) BRAK. W miasteczku Oranopoluli parę tawern. Hotele organizują wieczorki przy muzyce. Prawie codziennie w którymś z trzech hoteli można posiedzieć na plaży czy basenie (wieczorem) i posłuchać muzyki, raz na jakiś czas są organizowane wieczorki greckie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Insomnia Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.05, 21:37 Dzięki za informacje:) Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Insomnia Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.05, 21:39 Mam jeszcze jedno pytanko lecimy samolotem i z lotniska w Kavali maja nas dowieżć autokarem, wiesz może jak długo się jedzie z lotniska do hotelu, jaka to odległość? Odpowiedz Link Zgłoś
malip76 Re: Wróciłam z Halkidiki 02.09.05, 00:08 amaga nie leciala do Kavali tylko do Salonik ;) mam racje?? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaga Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 10:29 Ka lecialam do Salonik. Stamtad to 0k 100 km (2 gidz jazdy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.acn.waw.pl 12.08.05, 18:15 Czy wiesz coć o hotelu Mont Athos - jadę we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 07:40 Wybieram sie w sierpniu do Akti . CZy mozesz opisac troche okolice? Chodziłoby mi o to co mozna ciekawego zobaczyc na Athosie( wiem , ze klasztory nie wchodza w grę:-)))Ale czy moze zwiedzałas tez inne "palce" Halkidiki? Jak sie tam dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 14.07.05, 08:09 Mozna opłynąć wzdłuż Athos i podziwiać klasztory i górę Athos ze statku. Taka wycieczka w Triadzie kosztuje 25Euro za osobę, ale w Ouranopoli jest biuro, gdzie ten sam rejs mozesz wykupic za 16 Euro. Mozna objechać drugi palec Halkidiki- Kassandrę- są tam piękne plaze. Wynajęcie najtańszego samochodu - 45 Euro za dzień + benzyna. Objazd Kassandry- 250Km. NA północny zachód od Ierissos jest miasteczko, w którym jest "park" Sokratesa - kilka jego wynalazków. Wstęp kosztuje 1 Euro, ale nie ma co tam robic dłużej niż 30- 43 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 08:12 Serdeczne dzięki IzaaC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 08:16 IzaaC a czy wiesz moze jak nazywa sie to biuro gdzie mozna wykupic rejs statkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 14.07.05, 11:28 nie pamiętam nazwy biura, ale Ouranopoli jest tak małe, ze napewno znajdziesz. W Ouranopoli jest jedna główna ulica, która dochodzi do wieży przy plazy. Około 20 m od wieży, idąc główną ulicą jest to biuro / po lewej stronie idąc od plazy/, zaraz koło biura jest apteka. Przed biurem stoi tablica, informująca o tych wycieczkach. Rejs zaczyna się o 10.30 i kończy około 13.30. Z Akti można dojść do Ouranopoli na piechotę / 40minut/ lub dojechać busem / 2 Euro/ Odpowiedz Link Zgłoś
asia.m5 Re: Wróciłam z Halkidiki 14.07.05, 19:02 Jeżeli wykupi się wycieczkę z biura Ouranopoli to czy jest przewodnik i w jakim języku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 23:04 czesc, jade do Gerakina. Wiesz cos o tym? Ceny atrakcje, wycieczki,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 15.07.05, 08:04 niestety nie, przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 15.07.05, 08:01 Jeśli wykupisz wycieczkę na środę, to będzie przewodnik polski, bo wtedy Triada realizuje swój rejs. W czasie rejsu mówią też po niemiecku i angielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wróciłam z Halkidiki IP: 195.97.111.* 17.07.05, 21:13 Takie male sprostowanka - drugi palec Halkidiki to Sithonia a nie Kasandra, a park jest Arystotelesa, a nie Sokratesa...... Odpowiedz Link Zgłoś
malip76 Re: Wróciłam z Halkidiki 14.07.05, 23:59 Iza, a co do rezydenta/pilotow z Triady? jacys sensowni ludzie czy fikusy? jak dlugo trwa przejazd z Salonik z lotniska do hotelu? aha no i jescze od wielu osob slyszalem, ze warto wypozyczyc sobie motorowke i na Amouliani na przyklad samemu poplynac? znasz moze ceny motorwek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 15.07.05, 08:10 Co do rezydenki na Athos, to mnie nie przypadła do gustu. W zasadzie niczego nowego, co wiedziałam z forum albo internetu sie nie dowiedziałam. Piloci wycieczek fakultatywnych zmieniają się, więc nie wiadomo na kogo trafisz. Z Salonik do Ouranopoli jest 116 km i jedzie się około 2 godzin, bo droga jest wąska i kręta. Na Amuliani rzeczywiście warto jechać - piekne plaze. Wynajęcie motorówki na plaży hotelu Teixenia- 45 Euro za dzień+ benzyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: padało? Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.askandaluzja.pl / 83.238.173.* 16.07.05, 19:58 Odpowiedz Link Zgłoś
gosk1 Re: Wróciłam z Halkidiki 16.07.05, 20:16 właśnie, jaką miałaś pogodę?straszne upały??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.05, 12:30 Pogodnie. Raz była burza / w nocy/ i dwa razy do poludnia było zachmurzone niebo, ale na tyle ciepło że nie schodziliśmy z plazy. Codziennie jest chłodny wiaterek od mozrza, więc całkiem przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ron5 Re: Wróciłam z Halkidiki 17.07.05, 12:12 Witam,chciałbym się wybrać na Halkidiki na 1 tydzień Października.Mam pytania: 1.jakiej pogody można się spodziewać? 2.gdzie najlepiej pojechać aby nie trafić do jarmarku turystycznego ale też nie do hotelu przy drodze na pustkowiu -chodzi mi o spokojną miejscowośc ale turystyczną,z tawernami i wypożyczalnią aut,ładną plażą. Będę wdzięczny za porady.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.05, 12:35 W październiku ranki i wieczory bywają chłodne, woda również. Ja byłam na Athosie- jest tam spokojne miasteczko, Ouranopoli. Małe, ale z tawernami, wypożyczalnią samochodów, małym portem. Plaża jest przyjemna, nie za duża, ale są cudowne zatoczki. Chyba miasteczko Ierissos też do takich należy, ale musiałbyś zapytać kogoś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meggy_F Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.ath.bielsko.pl 18.07.05, 09:30 Wybieram się za tydzień w tamte rejony: jakie są ceny w restauracjach/tawernach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 18.07.05, 10:18 ceny w tawernach: gyros -7 Euro suvlaki- 7 Euro sałatka grecka - 5.5-7 Euro Piwo 0.5 l - 3 Euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meggy_F Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.ath.bielsko.pl 18.07.05, 11:50 serdeczne dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
malip76 Re: Wróciłam z Halkidiki 20.07.05, 23:33 Meggy a kiedy wracasz? i dokod dokladnie jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
malip76 Re: Wróciłam z Halkidiki 24.07.05, 15:03 IzaaC, pamietasz moze w jaki dni jakie fakultatywne wycieczki byly organizowane z Triady? chce wynajac na trzy dni autko i juz teraz przez neta zabookowac ale nie chce zeby kolidowalo z jakas fajna wycieczka, na ktora warto z cala grupa jechac. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 25.07.05, 09:26 Patrz wyżej, info z 14.07 w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: Wróciłam z Halkidiki IP: 195.20.110.* 05.08.05, 13:29 Wielkie dzięki za konkretność i cierpliwość w odpowiedziach. Była ś na objeździe czy tylko na pobycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaaC Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.man.com.pl, / *.man.com.pl 05.08.05, 14:42 NA pobycie. Hotel nie powinien Cię zawieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubi Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:43 Chiałbym zapytać, które pokoje w Akti są fajniejsze:czy te na parterze, czy te na pozostałych piętrach i jednocześnie które (może pamiętacie numerację) mają fajny widok na morze? Czy ktoś może wybiera sie tam 19 września??? Liczę że będzie fajnie i jeszcze ciepło. Pozdrawiam. Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaga Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 11:18 Właśnie wróciłam z Akti. Uwaga: pokoje sa bardzo nierówne: te na froncie z widoiem na morze, poza oczywiście samym widokiem, są chyba nowsze, na pewno jasniejsze i bardzio zadbane. Bylismy dwa tygodnie. Pierwszy spędzilismy na parterze w ciemnym pokoju kojarzacym się z celą, w którym w dodatku smierdziało, o czym hotel doskonale wiedział, bo w kontakcie tkwił ambipur. Po naszych prośbach przeniesiono nas do pokoju z widokiem na morze i to była zupełnie inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elcia125 Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 10:45 Chcę spytać,czy w tym niewielkim miasteczku są sklepy i jakie mniej więcej w nich ceny,np.wody,piwa,wina czy owoców.? Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Wróciłam z Halkidiki 23.08.05, 12:50 Polecam hotel Mount Athos - ma i Triada (ja mialam w opcji z 2 posilkami), i Itaka, i Open. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky97 Re: Wróciłam z Halkidiki 24.08.05, 14:06 cześć Izaac. mam prośbę. jadę do hotelu Akti 29.08. czy mogłabyś mi przesłać parę zdjęć plaży, pokoi i hotelu?? z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q3a Re: Wróciłam z Halkidiki IP: 62.233.201.* 24.08.05, 15:22 Ja ci mogę przesłac kilka fotek z akti i okolic. Podaj adresik :) Byłem w zeszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky97 Re: Wróciłam z Halkidiki 24.08.05, 16:36 cześć!!! będę bardzo wdzięczna mój adres: vicky97@gazeta.pl wielkie dzięki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sava Re: Wróciłam z Halkidiki IP: 156.17.79.* 25.08.05, 07:57 Byla w Akti w tym roku w czerwcu z Itaka. Wrocilam bardzo, bardzo zadowolona. Pani Kasia rezydentka Itaki wspaniala dziewczyna! Z Ouranoupolis codziennie od godziny 10-tej odplywaja stateczki za 3,50 euro na przecudna mala wysepke. Lezaki 2 + parasol gratis. Woda czysciutka, mieni sie srebrem, plaza piaszczysta. Jest tam tez tawerna w ktorj mozna cos zjesc.Bylam kilka razy na tej wysepce. Goraco polecam.Powroty sa do godziny 18-tej. Czyli za 3,5 euro statek na i z wyspy, 2 lezaki + parasol.Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q3a Re: Wróciłam z Halkidiki IP: 62.233.201.* 25.08.05, 11:09 Poszło - małe obrazki ale może się chociaż zorientujesz. Pozdrawiam, :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaga Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 10:42 Hotel ma strone' www.hotel-akti.gr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaga Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:57 Sklpey sa, choc mozna je zliczyc na palcach jednej reki: woda 1,5 l zgrzewka 2.60, owoców malo: brzoskwinie 1,30/kg, winogrona 3/2kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Wróciłam z Halkidiki IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 01.09.05, 14:19 Ja również wróciłam 19 sierpnia z Chalkidiki z palca Kassandry :) Byliśmy w hotelu Pallini Beach :) Kapitalnie! Woda lazur, widoki i pogoda rewelacja. W hotelu miła obsługa :) dostaliśmy owoce i wino :))) widzieliśmy Olimp u podnóża którego Aleksander robił przeglądy swojej armii ;) Byliśmy w Meteorach i zwidziliśmy Thesaloniki :)No jedyny minus Grecji:-DROGO!!! Polecam słoneczna Grecję. My po zeszłorocznym pobycie w Egipcie byliśmy rozpiszczeni ;) ale Grecja z dnia na dzień wydaje się być piękniejsza. Polecam. Odpowiem na pytania. Byliśmy z Ecco. Odpowiedz Link Zgłoś