Dodaj do ulubionych

Wróciłam właśnie ze Stalidy i...

18.07.05, 21:18
To były moje niezbyt udane wakacje.
Ale dziekuję wszystkim którzy uświadamiali mnie że warto wykupić
ubezpieczenie (chociaż kupując wycieczkę u neckermana nie miałam wyjścia -
całe szczęście). Los potraktował mnie niezbyt szczęśliwie i ...złamałam nogę.
Dzięki temu że miałam ubezpieczenie nic kompletnie mnie nie kosztowało (
jedynie wykupienie lekarst - ale za to też mi zwrócą) nawet powrót z Krakowa
do domu.
Teraz pozostaje mi wspomnienie pieknęj Krety którą w pełni cieszyłam się
przez 4 dni oraz pamiątka gips na nodze przynajmniej do 17 sierpnia.
Obserwuj wątek
    • gale Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 18.07.05, 21:38
      Ojojoj, to naprawde serdecznie wspolczuje. Strasznie szkoda :( Coz, chociaz
      troszke pobylas w Grecji (Raju, jak powiada Bebiaczek). Ja rok temu mialem
      klopot z torebka stawowa w kolanie, urzadzilem sobie przeciazenie juz w
      pierwszej godzinie Samarii. Na szczescie po 2 dniach minelo i tylko tyle czasu
      czlapalem na jednej sztywnej nodze, choc mialem i ja obawe, ze trafie do doktora.

No ale nie ma co biadac. Nastepny wyjazd bedzie udany, trzymam kciuki!
    • Gość: Ika Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 19.07.05, 10:50
      Może jednak zdążyłaś zorientować się w sklepach w Stalidzie, jadę tam we
      wrześnui. Czy są tam jakieś markety w których można zaopatrzyć sie w artykuły
      spożywcze w rozsądnych cenach
      • ferby26 Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 19.07.05, 11:05
        Uuuu... widziałem na lotnisku jedną kobietke na wózku z małym dzieckiem. Nawet
        sympatyczny gość w czerwonej chustce pomagał Ci. Kurcze, coś Ty robiła?!
        • Gość: apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:10
          Hej ferby.
          Najgorsze że nic. Pojechaliśmy sobie zwiedzić Hersonisos i spodobała nam się
          jedna plaża więc postanowiliśmy do niej zejść. Schodziłam po małym wzniesieniu,
          pośliznęłam się i noga mi się wykręciła, coś chrupnęło i się przewróciłam,
          miałam przy tym małego na ręku. Więcej nie bardzo pamiętam bo na chwilę
          straciłam przytomność.
          • Gość: apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:11
            I masz rację, ten gość z kobietą którzy mi pomagali byli bardzo sympatyczni.
            • ferby26 Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 19.07.05, 11:15
              A jak Ci sie hotel podobał? Moja opinie mozesz poczytać w "hotelach".
              • Gość: apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... IP: 213.25.15.* 19.07.05, 11:23
                Też za chwilę tam wpiszę swoją opinie. Jeśli chodzi o hotel to całkiem niezły.
                W recepcji pracuje Pani Monika - Polka - żona własciciela hotelu. Hotel
                czyściutki, jedzenie b.dobre i b.dużo, dostaliśmy zamiast pokoju w hotelu
                apartament na parterze ( na szczęście) 2 pokoje, aneks kuchenny, łazienka.
                I przez cały pobyt w całej Stalidzie spotkałam tylko 2 karaluchy - jeden w
                naszej sypialni a drugi w wypożyczalni aut. Mój mąż spotkał jeszcze jednego w
                drugim pokoju na ścianie, ale pozbył sie go zanim nadeszłam. Mieliśmy dużą
                szparę miedzy podłogą a drzwiamy wejściowymi więc bez problemu mogły wejść ale
                jakoś nie chciały. Pomimo że zostawialiśmy resztki jedzenia w koszu na śmieci.
                Nie wiem może czekały aż wyjdziemy :))))
                A i obsługa była przemiła.
      • Gość: apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 11:06
        Oczywiście że zdazyłam:)
        Nie pamiętam nazwy marketu w którym było najtaniej, ale zapytam wieczorem męża
        i jeszcze raz napiszę. Ceny są naprawdę porównywalne do naszych. My mieliśmy
        wyżywienie HB, więc wiele nie kupowaliśmy, ale owoce, warzywa sa tanie, feta
        2,20 - 250 gram duża 4,40, piwo od 0,70 Euro, woda za 10 litrów 1,45 E do 1,70
        E za 9 litrów. Nie wiem co cię konkretnie interesuje.
        Plaża od 6 do 3 Euro. A przy Irisch Pubie plaża 6 Euro (2 leżaki + parasol i w
        tym też 2 x lunch). Przy hotelu Stalis plaża kosztuje 3,5 Euro a obok jest
        plaża bezpłatna - tylko oczywiście musisz wtedy mieć swój parasol koc, ew.
        leżak.
      • Gość: Aya Ceny w Stalidzie/Stalis IP: 193.109.244.* 20.07.05, 14:28
        Właśnie wróciłam z hotelu Cactus Beach. Było SUPER!!! W hotelu atmosfera extra
        i bardzo miłaobsługa. Obok pełno sklepików nazywanych tam supermarket...mnóstwo
        jedzenia, picia, ceny porównywalne jak u nas, czasem trochę wyższe. Są apteki i
        sklepiki z pamiątkami i ciuchami oraz knajpka na knajpce... Rewelacja jak dla
        mnie. Inne miejscowości w okolicy - kiepskie hotele. Np. Grand Hotel - bez
        dostępu do morza, trzeba przejść przez ruchliwy HIGH-WAY, a potem już tylko
        kawał drogi przez teren innego hotelu (Nana Beach) i jesteś na plaży...sorry na
        skałach... są tam na skałach porobione takie tarasy po kilka leżaczków i tyle.
        Do wody się nie da wejśc bo są ostre skały więc kąpiel z dzieckiem czy w ogóle
        tylko dla szalonych... Mają tam maleńką sztuczną plażę, ale daleko z boku
        hotelu. A w ogóle Nana to taki kołchoz, że można iść ze 20 minut do
        plaży...Mają tam tzw. "kłady" czy skutery do wynajęcia za ok. 20 E dziennie.
        Też fajnie. W pobliskiej Malii (z 5-7 km) wykopaliska do obejrzenia. I fajne
        wycieczki z TUI (wąwóz Samaria, Knossos czy Spinalonga) POLECAM!!!!
    • antidotumm Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 19.07.05, 11:30
      To sie ciesz, bo ja bedac w Stalidzie mialam duzo powazniejszy wypadek: 5
      miesiecy w szpitalu.
      • apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 19.07.05, 11:33
        Oj żebyś wiedział że się cieszę i zamiast się zamartwiac to dziękowałam Bogu,
        że nic gorszego się nie stało. Można wiedzieć co się stało tobie?
    • ella35 Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 19.07.05, 11:36
      Czy ubezpieczenie, które miałaś było w ramach wycieczki (Signal Iduna), czy
      wykupiłaś sobie dodatkowo? Czy potrzebowałaś druk E-111? Pozdrawiam i życzę
      szybkiego powrotu do zdrowia.
      • apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 19.07.05, 11:41
        Tak to było ubezpieczenie wykupione w ramach wycieczki. Druk E-111 też miałam
        ale go nie użyłam. Wszystko załatwiło ubezpieczenie. Wczasy kupowałam u
        Neckermana a jakie to ubezpieczenie to nie wiem czy mogę napisać.
        • ferby26 Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 19.07.05, 11:45
          Przeczytaj opinie o hotelu Maravel Land to bedziesz wiedziec.
          • apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 19.07.05, 12:00
            Ferby jestem w szoku. Nawet Ci odpisałam.
        • ella35 Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 19.07.05, 11:51
          napisz tylko czy było to samo ubezpieczenie, którego nazwę podałam w moim tekście
          • apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 19.07.05, 11:59
            Nie to nie było to samo. A napiszę ci najwyżej gale usunie. To była Elvia.
            • ella35 Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 19.07.05, 12:05
              Ok, dzięki.
    • apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 20.07.05, 10:46
      Właśnie dostałam wieeeeeelki bukiet kwiatów od ubezpieczyciela z życzeniami,
      szybkiego powrotu do zdrowia. Miłe.
      • czarodziejka1 Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 20.07.05, 15:05
        Apja, właśnie dopiero teraz doczytałam się o tym Twoim wypadku. Strasznie mi
        Ciebie żal, że tak niespodziewanie ograniczyły się Twoje możliwości zwiedzania
        Krety. Ale, tak jak napisałaś, dziękuj Bogu, że tylko skończyło się to gipsem
        na nodze. Serdecznie pozodrawiam. Buziaczki :)
        • katenak Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 21.07.05, 22:28
          Ja też wróciłam z Cactus Beach...Hotel rewelacja....obsługa hotelowa
          też :)...Plaża na wysokości Cactus beach piaszczysta..w sam raz dla
          dzieci...ale dalej idąc w prawą strone plaża była zwirowa,a zejscie do morza
          skaliste...
          • daria.1 Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 21.07.05, 22:40
            Z jakiego biura Cactus Beach? Widziałam w TUI, może jeszcze gdzieś. Czytałam że są tam świetne warunki dla małych dzieci. Na piaszczystej plaży było tłoczno? Ile kilometrów jest do centrum?
            • apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 22.07.05, 12:57
              Jeżeli chodzi o ten hotel w Malii ( chociaż nigdy nie wiem czy to jeszcze
              Stalida czy już Malia) to do plaży jest bardzo blisko. Praktycznie przejście
              tylko przez uliczkę - deptak ( zwał jak chciał), plaża piaszczysta jest w całej
              Stalidzie i Malii. Hotel z zewnątrz bardzo dobrze się prezentuje. W środku nie
              wiem bo nie byłam.
              • katenak Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 23.07.05, 17:37
                Cactus Beach z biura Tui...wiem,że jeszcze ten hotel ma Neckermann...ale tylko
                w Tui jest zniżka dla dzieci do 14 lat włącznie...wszędzie jest do 12 lat.
                opłaca się brać opcję All inclusive..zwłaszcza jeśli jedzie sie z
                dziećmi...normalnie napoje typu coca-cola,fanta, sprite kosztują w hotelu 2
                euro...a wiadomo w taki gorąc chce się pić, zwłaszcza dzieci dużo
                wypiją:)...Poza tym jedzenie..ogromny wybór..dodatkowo kinder bufet...a
                wszystko przepyszne...i ma się tą pewność,że w tym hotelu skosztuje się
                wszystkie greckie przysmaki:).
                Hotel, można powiedzieć,że jest w samym centrum Stalis...przejście na plażę
                przez gł.drogę lub inaczej deptak. Czy jest tłoczno?? normalnie jak to w
                sezonie...plaża nie jest za szeroka za to piaszczysta...ale jeśli chodzi o
                Stalis można uznać tę plażę z hotelu Cactus Beach za szeroką :)))

Zdecydowanie polecam ten hotel.....kiedyś tam jeszcze wrócę...
                • apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 25.07.05, 16:15
                  Ale czy Neckerman lub Tui ma ten hotel w opcji 2+2 gdzie drugie dziecko płaci
                  tyle co pierwsze, lub nie płaci aż ok. 100 %?
                  • katenak Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 25.07.05, 19:42
                    W Tui jest ....jak ja jechałam dzieci płaciły po około 880zł każde w opcji
                    All...jedno dziecko miało skończone 14 lat [ w Neckermanie byłaby to już pełna
                    odpłatność]
    • apja Dziękuję wam 22.07.05, 13:00
      Za słowa otuchy. Jak mi "Bozia" pomoże to jeszcze tam wrócę. I nawet mąż mój
      chce wrócić - bo jak do tej pory wolał Chorwację. :)
      • Gość: Jul Re: Dziękuję wam IP: *.internet.org.pl 25.07.05, 15:39
        Też życzę Ci zdrówka i następnego urlopu bez "niespodzianek". Mam pytako czy
        kojarzysz hotel Zephyros. Jadę tam 3.08. Była to szybka zamiana w TUI (miałem
        lecieć do Sharm El Sheikh) dlatego nie jestem pewien czy tam wszysko ok?
        • apja Re: Dziękuję wam 25.07.05, 16:23
          Przykro mi ale nie kojarzę. Ale mysle, że będzie ok. W stalidzie jest uroczo.
          • bebiak Re: Nooo, w szoku jestem:( 25.07.05, 17:42
            Właśnie przeczytałam:(
            Apjo, no co Ci mogę napisać? Bosz... pamiętam jak się cieszyłaś a tu.. taki
            drobiazg i ..
            Współodczuwam Apjo, rozumiem, cieszę się na swój sposób, że tylko tak, ale mimo
            wszystko..
            To jest życie:(
            Pozdrowienia i wiary, że następnym razem doświadczysz uroków mego RAJU.
            B.
            • apja Re: Nooo, w szoku jestem:( 26.07.05, 11:36
              Dziękuje za słowa otuchy. Faktycznie bardzo się cieszyłam - no ale cóż chociaż
              przez 4 dni zwiedziłam ta piękną wyspę.
              Też mam nadzieję tam wrócić i dlatego juz teraz szukam namiarów na kwatery
              prywatne ( nie tylko na Krecie) gdzieś blisko morza. Ponieważ mój mały synek
              będzie miał więcej niż 2 latka a biura podróży niestety nie oferują zbyt
              dogodnych warunków dla rodzin z 2 dzieci :(
    • Gość: -- Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.07.05, 17:43
      Jade do Stalidy w sierpniu, do hotelu Sofoklis, mówią, że bez rewelacji,
      ale ja chce się zapytać jak najlepiej i ile czasu zabiera dotarcie do
      Hersonisos i czy w Stalidzie jest wypożyczalnia skuterów? Dzięki z góry za odp.
      • ja_goda Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 25.07.05, 21:17
        W Stalidzie sa wypozyczalnie wszystkiego, rowniez skuterow. Nie wiem dlaczego
        niektorzy tu pisza, ze Stalida to taka mala wies. Normalne turystyczne
        miasteczko, pelne knajp, barow, sklepow, wypozyczalni. Oczywiscie duzo mniejsze
        niz Hersonissos, ale dla mnie to akurat plus. My jezdzilismy do Hersonissos
        samochodem ok. 15 - 20 min., ale jezdza zapewne autobusy, na miejscu sie
        zorientujesz. Pozdrawiam.

• apja Re: Wróciłam właśnie ze Stalidy i... 26.07.05, 11:30
        Do Hersonisos nie jest daleko. Myśle że na skóterze jakieś 15 minut. Hersonisos
        w porównaniu do Stalidy to duże miasto :)
        W stalidzie na kazdym kroku jest wypożyczalnia skuterów, czterokołowców i
        samochodów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka