Dodaj do ulubionych

Cyprio Sun Holidays-OSZUŚCI!!!!

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.08.02, 17:07
Naczytalem sie na tym forum przed wyjazdem na Cypr duzo zlego o CSH, ale moja
przekorna dusza kazala mi mimo wszystko pojechac z nimi na wczasy.Myslalem,ze
moze mieli jakas jedna wpadke,ze moze ludzie sa zbyt wymagajacy... itd.
No i sluchajcie:
W czerwcu wykupilem wczasy w Ayia Napie i 3 dni przed wyjazdem (w sierpniu!)
poinformowano mnie,ze zmienione godzine wylotu z 23.50 na 13.30.
Ok.-niczego nie podejrzewajac szykuje sie na lotnisko i na 15 minut
(doslownie) przed zamowieniem taksowki dzwoni do mnie pan z biura i oznajmia,
ze tego samolotu o 13.30 nie bedzie, a na ten o 23.50 nie ma dla nas
miejsca!!! Wykupilem wycieczke w czerwcu i dzien przed odlotem w sierpniu
okazalo sie,ze nie ma dla nas miejsca w samolocie!!!
Oczywiscie nie dalem sie zbic z tropu i po kilkunastu telefonach do biura
(nerwy od 12 do 20) wymusilem swoj OPLACONY wyjazd. Na miejscu okazalo sie,
ze my co prawda przylecielismy, ale z kwitkiem NA LOTNISKU!!! odprawiono 4
inne osoby!!!! Biuro sprzedalo wiecej wycieczek,niz mialo miejsc wykupionych!
Nigdy juz z nimi nigdzie nie pojade! To oszusci! Nie badzcie tak jak ja
madrzy po szkodzie! Wspolczuje tym,ktorzy o przekrecie dowiedzieli sie na
lotnisku i musieli wracac do domu.Przeciez to skandal!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: iza33 Re: Cyprio Sun Holidays-OSZUŚCI!!!! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 25.08.02, 09:59
      Byłiśmy w zeszłym roku. Koszmar. Hotel obiecany 3 gwiazdkowy to w Polsce hotel
      robotniczy. Tam miejsce schadzek klientów z kurewkami z podliskich dyskotek i
      kabaretów. Rezydent nic nie może, zwala wszystka na szefów. Niejaka pani
      Caterina ( właścicielka Caterina Travel - - firmy ,która organizuje na miejscu
      pobyt ) to oszustka. Żarcie koszmar. 3 plasterki sera i 1 bułka na śniadanie.
      Hotel 4 km od plaży i centrum turystycznego ( obok przy rafineri plaża ze
      zbiornikami benzynyBP) przy naj5uchliwszej ulicy w przemysłowej dzielnicy
      Larnaki.Śniadanie na malutkiej recepcji brudnymi rękami podawane. Zero miejsa w
      hotelu. Brak tarasu- wyjście wprost na ulicę. Po wielkiej aferze ( z opisem w
      gazetach i radiu) przenieśli nas na ostatnie kilka dni gdzie indziej.
      Widzieliśmy ludzi, którzy spali na plaży bo nie mieli gdzie mieszkać. podobno
      jacyś klienci uprowadzili autobus, bo na wycieczkę opłacony był w jedną stronę
      i nie mieli czym wracać. Ludzie po wycieczce do Egiptu ( stały numer) nie mieli
      gdzie mieszkać- ich miejsce zajął kto inny. Reklamację olali - brak odpowiedzi
      ( reklamację rozpatruje torba Caterina na Cyprze). Dno . dno, dno
      kompletne !!!! Jak nie wierzycie zadzwońcie do Konsulatu Polskiego na Cyprze
      lub Polskiej Izby Tyrystyki. czy nie ma skarg / sam dzwoniłem z 5 x/.
      Nie dajcie się nabrać na niską cenę i tzw. Last minute / umowa jest tak
      skonstruowana. że nic nie uzyskacie potem/.
    • Gość: Agata Re: Cyprio Sun Holidays-OSZUŚCI!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.08.02, 23:05
      To chyba jakieś bzdury i oszczerstwa!!! Własnie wróciliśmy z mężem z urlopu na
      Cyprze! Wykupiliśmy wycieczkę w opisywanym biurze(Cyprio Sun Holidays).
      Jesteśmy naprawdę zadowoleni! Wszystko było bez zarzutu, a nawet lepiej niż sie
      spodziewalismy! Mieszkaliśmy w Limassol w hotelu 3*(Azur) ; Okazał się lepszy
      niż wynikało to z katalogu. Obsługa bez zarzutu, trochę gorzej z jedzeniem
      (bufet, ale dość monotonny). Również byliśmy na wycieczce w Egipcie. Nikt nas w
      tym czasie nie wykwaterował! Rezydentka naprawdę kompetentna i bardzo miła. nie
      wykupiliśmy w Katerina Travel innych wycieczek(tylko Egipt:konkurencyjne ceny),
      ponieważ w innych biurach(lokalnych) było taniej. Cypr można zwiedzac również
      na własną rękę(tanie połączenia autobusowe:najlepiej zapytać w informacji
      turystycznej; najlepiej jednak wynająć samochód). Inni jednak wykupili
      wycieczki w "KT" i byli zadowoleni. Poprzednie relacje naprawdę wydają mi się
      nieprawdopodobne! Przed wyjazdem sprawdziliśmy to biuro (nie znaliśmy go
      wcześniej, a "wizja lokalna" w biurze na ul. Bitwy Warszwskiej szczeże mówiąc
      trochę nas zaniepokoiła) u naszych znajomych, którzy pracują w biurach podróży
      i w... Ambasadzie RP na Cyprze(Wydział konsularny; konsulatu tam nie ma; tzn.
      jest konsulat, ale honorowy w Limassol), czy były jakieś skargi Polaków na to
      biuro podróży. Nikt nic negatywnego nie słyszał. To co tu wcześniej
      przeczytałam brzmi dla mnie, jak bajka o żelaznym wilku!!! Nieprawdopodobnie!!!
      Gdybym wcześniej przeczytała takie opinie, to napewno bym zrezygnowała z
      wyjazdu z tym biurem. A może ... właśnie o to chodzi? No cóż to biuro nie jest
      tanie, ale ma konkurencyjne ceny np. w stosunku do Tui, Nekermanna, Ving'a. A
      może mieliśmy szczęście, a inni pecha... Sama nie wiem...
      • Gość: flex Re: Cyprio Sun Holidays-OSZUŚCI!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.09.02, 21:31
        Mialem dokladnie takie same odczucia Droga Agato czytajac ,,oszczercze''
        wypowiedzi dot. Cyprio na tym forum. I tez nie wierzylem, tez podejrzewalem,ze
        to pisze konkurencja, albo jacys zawistni ludzie. I musze Cie niestety
        rozczarowac. Historia,ktora mi sie przydarzyla jest niestety prawdziwa.

Biuro sprzedalo za duzo wycieczek niz bylo miejsc w samolocie.Przykre.Prawdziwe.

I nie zycze ci tego, co my przeszlismy w dzien wyjazdu na wymarzone wczasy, w
        wymarzone miejsce. Probowano nas oszukac. Za swoj blad nie uslyszelismy slowa
        przepraszam i jedyna propozycja byla zmiena terminu naszego wyjazdu, a takze
        miejsca zakwaterowania.I to wszystko z ogromnym spokojem, jakby nic sie nie
        stalo. Nigdy juz nie skorzystam z ich uslug.

Nie pojade z nimi juz nigdzie, chociaz organizacja na miejscu byla ok. przelot
        bardzo przyjemny, a Cypr jest najpiekniejszym miejscem, w jakim do tej pory
        bylismy. Ayia NApa jesy cudownym miastem,z pieknymi plazami i swietna zabawa- i
        wiesz co- szlag mnie trafia, jak pomysle,ze chciano mnie pozbawic tej
        przyjemnosci (oplaconej 3 miesiace wczesniej) I gdyby nie upor i mocne slowa
        nie wsiadlbym do tego samolotu, a w najlepszym razie wyladowal w Limassol-
        gdzie niestety juz tak pieknie nie jest.

Oczywisce nie wiem, czy inne wypowiedzi sa do konca prawdziwe.Tego nie wiem.
        Wiem jedno-feralnego dnia stracilem mnostwo nerwow i zdrowia. Ale Cyprio Sun
        Holidays nie pozbawilo mnie cudownego urlopu.I teraz dla mnie tylko to jest
        wazne.Ciesze sie,ze ty tez swietnie bawilas sie na Cyprze.To piekna wyspa.
        • Gość: ola Re: Cyprio Sun Holidays-OSZUŚCI!!!! IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 12:24
          Moi drodzy wiecie co jest najdziwniejsze w tym wszystkim ? że ta sytuacja trwa
          od kilku lat. Ja byłam z nimi 2 lata temu na Cyprze z rejsem do Egiptu i
          Jerozolimy i było tragicznie jakośc hotelu /brud !!!!!!/ pełno pomyłek , ktos
          opłacił wycieczkę i nie było go na liście, rejs mial być w 1 tyg był w 2 /a jak
          ktoś pojechal na tydzień nie 2 to co ?/ itd itp. Po powrocie wiele przeczytalam
          na forum o skargach na to biuro i co - nic dalej bezczelnie reklamują się w
          gadetach i to takich jak rzeczpospolita i nadal wożą ludzi i naciągają i
          oszukują......... jak im się to udaje ..... zdumiewające prawda !!!!!
          • Gość: iza33 Re: Cyprio Sun Holidays-OSZUŚCI!!!! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 30.09.02, 18:37
            Nie jestem konkurencją, ale faktycznie spędziłam z nimi najgorsze wakacje
            życia. Dokładnie mam te same odczucia. Że ta sytuacja trwa i trwa. Tak jakby
            Polska Izba Turystyki nie słyszała naszych głosów. A wystarczy zadzownić do
            ambasady w Nikozji i dowiedzić się, ilu niezadowolonych klientów biura
            próbowało znaleźć tam pomoc (takich, co to nie miało gdzie spać itp.).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka