Dodaj do ulubionych

THEMIS Apartments, Larnaca

27.08.02, 19:09
Czy ktoś może podzielić się informacjami na temat tych apartamentów?
Ewentualnie adres strony, gdzie są zdjęcia i opis (sam grzebałem, ale się nie
dogrzebałem)
Widziałem parę negatywnych opinii o Cyprio Sun Holidays i sam nie wiem co o
tym myśleć. Pobyt mam już wykupiony. Może ktoś się podzieli jakąś pozytywną
opinią na temat tego biura?
Obserwuj wątek
    • Gość: flex Re: THEMIS Apartments, Larnaca IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.08.02, 22:18
      No coz ja widzialem te apratamenty na wlasne oczy. To znaczy z okna
      autokaru.Mieszkalem w Ayia NApie i jechalem na wycieczke do Pafos, a z Larnaki
      zabieralismy innych turystow.
      Nie wiem czego oczekujesz.Jesli spokoju -na pewno znajdziesz go w Themis.Jest
      to budynek w stylu domu wielorodzinego,ale z zewnatrz nie wygladal na wiecej
      niz kilkanascie pokoi-moze mniej.
      Standard-nie bylem w srodku nie wiem, ale sam mieszkalem w apartamentach-nie
      oczekuj wiele.Raczej malo :). Ale na Cyprze nie najwazniejszy jest pokoj-to
      piekna wyspa i jak bedziesz chcial,to zobaczysz bardzo wiele-niekoniecznie
      np.mrowki biegajace po kuchni :)
      Themis polozony jest na przedmiesciach Larnaki.W okolicy tylko podobne
      apartamenty i troche lepszych hoteli.Bardzo blisko do plazy-ale plaza nieladna-
      piaszczyste sa w zasadzie tylko w okolicach Protaras i Ayia Napy. Do centrum
      Larnaki nie wiem ile jest dokladnie-ale na pewno kilka kilometrow-spacer raczej
      wykluczony. Nie wiem,czy jezdzi tam jakas podmiejska komunikacja.Na rozrywki
      nie masz co liczyc.Okolice Themis to pod tym wzgledem klasyczna dziura.
      Ale glowa do gory-Cypr tak jak pisalem jest piekny.
      Mozesz wypozyczyc samochod lub skuter i wtedy odleglosc do centrum czy rozrywek
      nie bedzie ci straszna.Poszalec lub na piekne plaze mozesz jechac nawet do Ayia
      Napy.To niedaleko (niecala godzinka przy bardzo spokojnej jezdzie).

Co do CSH-opisalem juz dokladnie co zlego mnie spotkalo z ich strony.Na miejscu
      organizacja byla jednak ok.Przynajmniej ja sie nie zetknalem z czyms
      zlym.Transfer ok., rezydentki staraja sie (mila pani Agnieszka-choc
      niedoswiadczona oraz chyba tez mila-rozmawialem tylko raz-pani Malgosia).

Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku!
    • waldzios Re: THEMIS Apartments, Larnaca 28.08.02, 09:58
      tomalik napisał:

> Widziałem parę negatywnych opinii o Cyprio Sun Holidays i sam nie wiem co o
      > tym myśleć. Pobyt mam już wykupiony. Może ktoś się podzieli jakąś pozytywną
      > opinią na temat tego biura?

Ja mogę się podzielić pozytywaną opinią o Cyprio Sun Holidays. Byłem z tym
      biurem w Larnace w połowie lipca. Przelot na Cypr, transfer, opieka rezydencka -
      absolutnie bez zarzutu. Jedyny mały zgrzyt to błędnie podana data spotkania
      przed wylotem na potwierdzeniu rezerwacji, ale dało się to telefonicznie
      wyjaśnić.
      Rezydentka informowała nas, że niektórzy uczestnicy wycieczek mają do Cyprio
      pretenscje standart apartamentów. Często jest to wynikiem niezrozumienia
      oferty. Mniej zorientowane osoby wykupując "apartament" oczekują czegoś o
      stadarcie lepszym od pokoju hotelowego i na miejscu się rozczarowują. Jedyną
      być może winą biura podróży w tym wypadku jest założenie, że wszyscy dokładnie
      wiedzą co wykupują.
      Ja nie miałem tego problemu, bo wykupiłem sobie pokój w hotelu *** z dwoma
      posiłkami. I było extra! I nie zrujnowało mnie to do reszty.
      Co do Larnaki i tej części miasta, w której będziesz mieszkał(a). Rzeczywiście
      jest to daleko od centrum, dokładnie 7 km. Wiem, bo szedłem kiedyś nocną porą
      tamże. Idzie się wzdłuż dość ruchliwej szosy, przechodzi obok nieciekawych
      zabudowań rafinerii. Jeśli chodzi o komunikację autobusową: do i z Larnaki co
      godzinę kursują autobusy Green Line do i z Ayia Napa zatrzymując się w
      dzielnicy z Twoim apartamentowcem. Jaka jest cena przejazdu tych siedmiu km -
      nie mam pojęcia. Bilet w obie strony na autobus Green Line z Larnaki do Ayia
      Napa (ok. 40 km)kosztuje 2 funty cypr(ok 15 zł). Co do rozkładów jazdy na
      przystankach pośrednich - zapomnij o tym! Po prostu nie ma. Kierowca w
      autobusie daje ulotki z godzinamy wyjazdu z przystanków końcowych i po tym
      można się jakoś zorientować. Na dodatek Green Line nie jest jedyną firmą
      autobusową do Ayia Napa, więc jakiś wybór mieć będziesz. Będąc na Cyprze nie
      zdziw się, że niektórzy kierowcy zanim cię wyminą trąbią klaksonem. To nie
      żaden podryw, tylko taksówkarze dający znać, że mogą podwieźć. Cena przejazdu z
      Twojej okolicy do centrum Larnaki o godz. 23 to 6 funtów cypryjskich (nie ma
      taksometrów, o cenę najlepiej zapytać przed wejściem do taksówki). Można się z
      kierowcą targować! Taksówki są duże, na upartego zmieści się z 6 osób, więc
      przy większej gromadzie taksówka wcale nie jest drogim środkiem transportu.
      Poza tym ceny na Cyprze są wysokie. Bankomaty są przy bankach (trochę ich jest
      w centrum, czy w twojej okolicy też - tego nie wiem). Po powrocie przeliczyłem
      sobie ile wyniósł mnie kurs funta cypryjskiego przy pobieraniu pieniędzy z
      bakomatu(oficjalny kurs + wszytkie opłaty bankowe) i wyszło mi 7,87 zł za 1
      funta. Jeśli będziesz wymieniał(a) dolary lub euro, to lepiej jest korzystać z
      banków i kantorów niż recepcji hotelowych. W bankach przy wymianie pobierają
      jakś opłatę manipulacyjną. Przy wymianie 20 dolarów wynosiła ok 1 funta. Weź to
      pod uwagę gdy będziesz studiować tabele kursowe. Na lotnisku w Larnace jest
      spory sklep wolno cłowy z dość atrakcyjnymi cenami. Warto wziąć to pod uwagę
      przy planowaniu wydatków. Np. litrowy Johny Walker Red Labels kosztuje tam 9
      funtów, czyli ok. 70 zł. Perfumy i zapachy też są tańsze niż u nas w sklepach.
      Np Bvlgari Black czy Kenzo o ok. 80 zł.
      Poza tym Cypr jest wymarzonym krajem na wakacje, zarówno dla tych, którzy
      uwielbiają wylegiwanie się na plaży (konieczny wysoki faktor! Ja zaczynałem od
      30 by po tygodniu skończyć na 6 i nie miałem żadnych problemów. Natomiast jedna
      dziewczyna miała tylko 6 i w pierwszy dzień bardzo sie poparzyła), jak i dla
      tych, którzy interesują się historią i zabytkami. Życzę udanego pobytu.
      Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka