Dodaj do ulubionych

Karpathos 2006 z Itaką.

IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.06, 11:02
W ofercie Itaki jest ponownie Karpathos. Kto się wybiera? Czy macie jakieś
przemyślenia w tej materii? W zeszłym roku wyjazd nie doszedł do skutku, a
wyspa jest bez wątpienia wyjątkowa i bezapelacyjnie warta zobaczenia.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • bebiak Re: Karpathos 2006 z Itaką. 03.01.06, 12:03
      Ja się co prawda nie wybieram, bo Karpathos już ku wielkiej radości zdeptałam w
      lipcu 2005: z pewnością warta polecenia:-)
      Jeśli się zdecydujesz (i jesli masz ochotę) to możesz odkopać taki mój wątek na
      tym forum (chyba założyła go Czarodziejka1 - "Bebiaczek na Karpathos") gdzie na
      żywo donosiłam wrażenia z tej wyspy (i czyniłam potem pewne podsumowania), i
      trochę o tychże wrażeniach poczytać na mojej:
      betaki.friko.pl
      Nawet sporo zdjęć tam zamieściłam [amatorskie].
      Pozdrowienia:) B.
      • Gość: jjj Re: Karpathos 2006 z Itaką. IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.06, 10:34
        jjj
    • Gość: Anna 26 Re: Karpathos 2006 z Itaką. IP: *.adsl.inetia.pl 04.01.06, 08:19
      Wybieram się w lipcu. Hotele są na dość przeciętnym poziomie, ale chyba taka
      jest specyfika tej wyspy, na której nie ma rozbudowanej bazy hotelarskiej. Nie
      wiem jeszcze na co się zdecydować. Może ktoś doradzi?
      • Gość: karola Re: Karpathos 2006 z Itaką. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 08:50
        a takie mam pytanie, bo wyspa rzeczywiście przepiękna jest, czy tylko Itaka ma
        ją w swojej ofercie?
    • Gość: M.S. Re: Karpathos 2006 z Itaką. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:13
      No cóż, zaryzykuję i spróbuję wykorzystać tą ofertę. Jak dotąd inne biura
      praktycznie powtarzają swoją ofertę zeszłoroczną, brak nowości a choćby i
      powrotu na stare kierunki takie jak Cyklady.
      • bebiak Re: Karpathos 2006 z Itaką. 05.01.06, 11:36
        Nie przeglądam w tym roku katalogów (bo mnie nie dotyczą), ale może napiszecie
        w jakich miejscowościach na Karpathos Itaka ma te swoje hotele.
        Tak z czystej (i niezdrowej) ciekawości pytam.
        Pozdrowienia. B.
        • greeks Re: Karpathos 2006 z Itaką. 05.01.06, 12:52
          Arkassa,Amopi,Finiki i Pigadi Bebiaczku:) Pozdrawiam serdecznie
          • bebiak Re: Karpathos 2006 z Itaką. 05.01.06, 14:17
            greeks napisał:

> Arkassa,Amopi,Finiki i Pigadi Bebiaczku:)

Dzięki Greeks mou za zaspokojenie mojej niezdrowej ciekawości:-)

Ja sobie mieszkałam w Pigadii, ale spowodowane to (jak zawsze zresztą) było
            tym, że potrzebny mi dworzec autobusowy (stąd stolica, która jako taka nie
            wywarła na mnie większego wrażenia).

W Amoopi jest piękna, piaszczysta plaża i bardzo tam malowniczo ale to malutka
            mieścinka i nieco odizolowana (podobnie zresztą jak Foiniki).

Gdybym miała prawo jazdy (i lubiła się szwędać tak jak lubię) to zamieszkałabym
            w Arkassie - to spora ale z klimatem miejscowość (stolica - Pigadia dla mnie
            taka ciut bez klimatu), a nadto tuż obok piaszczysta plaża Agios Nikolaos:-)
            Z Foiniki do Arkassy można wędrować piechotą główną (nie bardzo ruchliwą)
            drogą - to jakieś 2-3 km (łatwe do przejścia).

Z wielką radością moje myśli pobiegły znowu na Karpathos:-)
            Filakia polla Greeks mou,
            a dla wszystkich wybierających się na tę wyspę - nieustające pozdrowienia. B.
    • Gość: sdr Re: Karpathos 2006 z Itaką. IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.06, 22:56
      W zeszlym roku zamowilismy Karpathos w firmie Itaka ( styczen ) po czym
      w maju zadzwoniono do nas by nam oznajmić ze odwołują cały Karpathos
      bo nie nazbierali chetnych na cały samolot.
      Oto cała polska Itaka... byc może w tym roku im się poszczesci....w podejsciu
      numer 2

My mamy zabuchowany dom na Krecie - wszyscciutko we własnym zakresie.
      • Gość: licho Re: Karpathos 2006 z Itaką. IP: 194.213.204.* 06.01.06, 12:43
        tez mysle o wypadzie "na wlasną rękę"
        czy zdradzisz rejon w ktorym planujesz sie zatrzymac?
        a co z przelotem? jakis kombinowany czy moze czarterem z biurem podróży?

z gory dzieki za info, pozdrawiam
        licho
        • Gość: sdr Re: Karpathos 2006 z Itaką. IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.06, 16:27
          Wylatujemy z Drezna Condorem, dom jest na Krecie południowej koło Ierapetry
          nad morzem Libijskim , najspokojnieszy rejon wyspy.Dom załatwiony juz we
          wrzesniu , lot kilka dni temu ( ceny ciagle wzrastają...)
          Biuro podrozy nie jest nam do niczego potrzebne . Dom zalatwiony przez Internet
          od niemieckiego wlasciciela-zaliczka przelewem zagranicznym( rowniez auto w
          Heraklionie), lot
          zaplacony karta kredytową - wszystko z wygodnego fotela .
          Musze jeszcze wszystko ubezpieczyc w razie mojej rezygnacji
          • Gość: licho Re: Karpathos 2006 z Itaką. IP: 194.213.204.* 09.01.06, 09:10
            Dzięki za informacje.
            Także lubię tę stronę wyspy ;)
            Życzę miłych wakacji
      • Gość: taka Re: Karpathos 2006 z Itaką. IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 08.01.06, 11:38
        nie pisz z taka ironia, przeciez to nie wina firmy, ze ludzie wola jechac do
        wielkich kurortow a do tego co nowe podchodza z wielka niesmialoscia...pozdro
    • Gość: Juan Re: Karpathos 2006 z Itaką. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:40
      Byłem w zeszłym roku z Itaką w Turcji - Oludeniz. Nie mam uwag. Wszystko o.k.
      Może miałem szczęście... Cenię w tej ekipie wyłącznie fakt, że poszukują nowych
      miejsc, mniej komercyjnych i raczej zdala od masowego klienta. Impreza na
      Karpathos ponoć nie wyszła w zeszłym roku z powodu pozostałych biur, które
      partycypowały w przelocie. Prawdy się nie dowiemy. W każdym razie warto by
      było, żeby w tym roku oferta doszła do skutku, bo jest po prostu wartościowa.
      Jedyną sensowną alternatywę widzę w Neckermanie z Berlina lub Drezna. W
      katalogu jest sporo - jak zwykle - małych wysepek greckich...
      • raff1322 Re: Karpathos 2006 z Itaką. 06.01.06, 12:53
        Gość portalu: Juan napisał(a):

> Byłem w zeszłym roku z Itaką w Turcji - Oludeniz. Nie mam uwag. Wszystko o.k.
        > Może miałem szczęście...

witam,
        trochę zejdę z tematu ale mógłbym się coś więcej na temat pobytu w Oludeniz z Itaką? Jaki hotel, jakie warunki były itp. Najlepiej na priv żeby nie zaśmiecać tego forum. Mój mail: raff1322@tlen.pl
        Z góry dzięki
        Pozdrawiam
        • Gość: Juan Re: Karpathos 2006 z Itaką. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 10:18
          W kwestii Oludeniz rozpoczynam dla ciebie wątek na forum o Turcji - byłem w Ata
          Lagoon i nie znam pozostałych hoteli, może ktoś ci więcej doradzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka