Dodaj do ulubionych

Kavros Beach ****

13.01.06, 08:01
Poszukuję kogoś kto był i jest w stanie powiedzieć mi jakieś szczegóły.
Zaznaczam, że wybieram się z Triady
Obserwuj wątek
    • asiula2 Re: Kavros Beach **** 14.01.06, 20:48
      czekam i czekam, i nikt nic Ci nie odpisuje, ja tez wykupiłam w Triadzie ten
      hotel w czerwcu. Z tego co wiem od PAni z zaprzyjaźnionego biura to jest to
      hotel po raz pierwszy współpracujący z Triadą, do tej pory był to hotel dla
      Niemców. Oni już podobno zniego zrezygnowali. Został odnowiony i Triada teraz
      tam wypuszcza swoich turystów. Podobno fajny klimat dla rodzin z dziećmi, więc
      dlatego tam jadę, a miasteczko też podobno bardzo spokojniutkie. Myślę, że
      będzie fajnie. Zobaczymy na miejscu. Bedziemy więc królikami doświadczalnymi
      Triady.
      • clavdia Re: Kavros Beach **** 15.01.06, 00:44
        Ja się zastanawiam nad tym hotelem, bo miejsce spokojne, komfortowe i idealne
        do wypadów kulturo i krajoznawczych.Blisko i do Chanii i do Rethymnonu i do
        kreteńskich urokliwych wioseczek. Znalazłam informacje na stronach niemieckich
        (www.aidu.de),nadal jest oferowany na 2006 r. więc trzeba liczyć się z
        hałaśliwymi Niemcami. Wygląda na to, że nikt z Polaków jeszcze tam nie był.
        • clavdia Re: Kavros Beach **** 06.05.06, 22:04
          Gdyby ktoś z forumowiczów trafił do tego hotelu to serdecznie proszę o opinie oraz informację o wyposażeniu pokoju i czy klima jest dodatkowo płatna, bo mi powiedziano, że nie. Acha i na stronach niemieckich i francuskich biur informują, że woda i domowe wino do kolacji jest w cenie HB. Czy to prawdopodobne?
          • marhar1 Re: Kavros Beach **** 28.09.06, 09:52
            Klima platna, wino (karafka / 2os), woda do obiadu gratis nawet przy opcji
            HB :) Lezaki na plazy 3 euro. Wyposazenie pokoi w starej czesci takie sobie.
            Nowa czesc ma lepiej (pokoje 9xx), ale zdecydowanie gorszy widok i troche dalej
            do restauracji. Trzeba pamietac, ze to 3*, a nie 4 sloneczka Triady i wtedy sie
            nie zawiedziecie ;)
      • alaru Re: Kavros Beach **** 12.05.06, 09:56
        dzień dobry,
        Przedwczoraj wróciłam z Krety. Mieszkałam w hotelu Kavros Beach. Hotel jest
        pięknie położony nad samym morzem. Wyposażenie pokoi jest raczej skromne, tylko
        postawowe sprzęty, ale wystarczająco. Przy każdym pokoju jest balkon z fotelami
        i stolikiem, widok na morze. Natomiast wyżywienie jest rewelacyjne. Widziałam
        wiele osób z małymi dziećmi. Należy tylko poprosić o pokój na parterze, jeżeli
        wybiera się Pani z wózkiem. Zdecydowanie polecam.
        • alaru Re: Kavros Beach **** 12.05.06, 10:03
          powyższy tekst jest odpowiedzią na moje pytanie dotyczące Hotelu Kavros.Ja
          osoboście wybieram się na Kretę do Kavros Beach we wrześniu i chciałam się
          dowiedziec czegoś na tamat tego hotelu. Informację dotyczącą tego hotelu
          otrzymałam 12.05.2006 r. i pozwoliłam sobie tutaj zamieścić w wątku dotyczącym
          tego właśnie hotelu. Bardzo prosiłabym o inne informację od osób, które tam już
          były.
      • lisio7 Re: Kavros Beach **** 19.06.07, 15:35
        pozdrawiam my będziemy w kavros 27.06 to zobaczymy
    • clavdia Re: Kavros Beach **** 22.05.06, 10:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=41644430&a=42036281
      • neronka Re: Kavros Beach **** 22.05.06, 10:41
        cytaty:

• Re: KAVROS BEACH
        przemjod 18.05.06, 13:49 + odpowiedz

Klima jest dodatkowo płatna -ale na takiej zasadzie: w pokoju jest do ściany
        (sic) przytwierdzony pilot i można klimatyzator uruchomić, ale nie można
        sterować nawiewem - wieje tylko w dół, w jedno miejsce. Ale może to wystarczyć.

Pokoje są ciche, ale niestety wejścia do pokoi w niektórych budynkach są z
        jednego balkonu - a drzwi nie są wystarczającą ochroną przed hałaśliwymi
        sąsiadami wracającymi późno (za to jak są już w pokoju, nawet obok, to prawie
        nic nie słychać ;-)))

Skromne wyposażenie: łóżko, toaletka z lustrem, dwie szafeczki nocne, jedno
        krzesło i coś w rodzaju podnóżka (?)/ stoliczka. Szafa wnękowa, bardzo
        spartańska (drzwi zasłaniające wnęke, w środku drążek, bez półek...)
        Na balkonie plastiki: stolik i dwa krzesła

Codzienne sprzątanie (z wyjątkiem niedziel) i wymiana ręczników, warto zostawić
        raz czy dwa 1-2 euro pani sprzątającej ;-)

Można wziąć grzałkę, ale z płaską wtyczką !!!!!, bo jak będzie okrągła (pełna)
        z np. otworem do uziemnienia, to nie wejdzie do kontaktu

Przystanek pod samym hotelem, nie ma rozkładu, ale podobno autobusy często
        jeżdżą, w obie strony :-)

Odradzam tylko Iraklion jako miasto - porażka, Rethymnon i Chania - OK.
        można też się zastanowić nad wypożyczeniem auta - np. z kimś na spółkę - na 3
        dni to w sezonie 100 euro, a autobusy do Chanii to np. 5 e/os.
        Myśmy mieli przedsezonową cenę 75 e za trzy dni ;-)

fajny jest też spacerek do Giorgiopouli - ok. 4-5 km na zachód od Kavros, można
        dojść plażą ;-))

Hotel jest zatopiony w zieleni, zdjęcie z katalogu Triady nawet tego nie oddaje ;-))

Kavros to jest niestety wioska - przemieszanie pól - hoteli - pastwisk, za wiele
        atrakcji tam nie ma, można obejść ją w ciągu 1-2 godzin. Ale ma to swój urok

Plaża przy hotelu jest piaszczysta, troszkę kamieni. W Giorgiopouli - to już jak
        nad Bałtykiem.

Co do wyżywienia - szwedzki stół, dużo i dobre ;-)
        Co do płacenia za np. napoje do kolacji lub leżaki na plaży - jest jakiś chaos
        informacyjny, bo rezydentka powiedziała nam, że mogą ściągać opłaty, ale w
        praktyce nikt tego nie robił.

Ogólnie jak na wakacje z 7-miesięczną Zuźką bardzo nam się podobało :-)
        • marhar1 Re: Kavros Beach **** 28.09.06, 10:09
          2 zmiany: juz nie ma pilotow do klimy, trzeba brac z recepcji i od razu placic.
          Druga sprawa kontakty zostaly juz zmienione i sa normalne okragle, takze klopot
          z wtyczkami zniknal. Jest tez duzy plus w postaci dostepu do sieci wi-fi. W
          zaleznosci od miejsca mozna zlapac 2 sieci niezabezpieczone ale trzeba chwile
          pokombinowac z konfiguracja IP,bo nie przydziela z DHCP. Wlasnie siedze na
          balkoniku, smaruje posta i podziwiam blekitne morze :)
          • franula Re: Kavros Beach **** 03.10.06, 12:05
            z easy travel klima i lodówka w cenie
            • unity69 Re: Kavros Beach **** 18.01.07, 09:24
              Witam,
              wybieram się do teg ohotelu i mam pytanie jakiej wielkości są sejfy w pokojach,
              czy zmieści mi się tam notebook? i ile kosztuje wynajęcie takiego sejfu na 2
              tygodnie.
      • neronka Re: Kavros Beach **** 21.01.07, 12:04
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=41644430
        • margolcia1984 Re: Kavros Beach **** 11.03.07, 17:19
          Mam wielką prośbę do wszystkich, którzy tam byli - interesują mnie wycieczki
          fakultatywne, a z moich doświadczeń wynika, że rezydenci dorzucają do nich
          prowizję. Gdzie można w Kavros kupić tańsze wycieczki fakultatywne, zwłaszcza na
          Santorini lub do Knossos?

Bardzo proszę o wszelkie info na: margolcia84@tlen.pl
    • asiula2 Re: Kavros Beach **** 15.07.06, 01:05
      Witam wszystkich serdecznie, pod koniec czerwca wróciłam z hotelu Kavros Beach.
      Byłam z mężem i 3-y letnim synkiem. Polecam wszystkim bardzo gorąco ten hotel.
      Położenie przepiękne, faktycznie hotel tonie w roślinności, wszystkie pokoje
      mają widok na morze. Hotel to nie jeden budynek połączony ze sobą piętrami
      korytarzami itp. Jak to w typowym hotelu. Pokoje to takie studia do których
      wchodzi się z dworu- tak jak na zdjęciu w katalogu Triady. Mieliśmy dwa pokoje
      połączone ze sobą z 4 łóżkami i dwoma balkonami. Pokój skromnie urządzony, ale
      wszystko wystarczyło do normalnego funkcjonowania, i tak większość czasu spędza
      się poza pokojem, klimatyzacja jest bezpłatna, ale te wiatraki na górze
      spokojnie wystarczają. Telewizor dodatkowo płatny 2 euro za dzień, ale nie wiem
      czy są polskie stacje, lodówka też 2 euro, sejf też płatny. Śniadania od 7.30
      do 9.30 a obiadokolacje za względu na lunch dla osób mających all inclusive od
      19.30 do 21.30. Można sobie wykupić all inclusive na miejscu 7 euro za dzień,
      nawet na jeden dzień. Wliczone jest wtedy w to: lunch 12.30-14.30, kanapki rano
      dla dzieci, napoje, lokalne napoje alkoholowe- piwo, wino, po lunchu lody.
      Jedzenia jest bardzo dużo, na śniadania codziennie to samo: jajka, parówki,
      jajecznica lub omlet, feta, wędlina taka mielonkowata, ser żółty, (można robic
      tosty), sałatka grecka, pomidory, ogórki, müsli-samemu
      się „komponuje”,ciasteczka. Obiadokolacje i lunch urozmaicone, zawsze arbuz i
      przepyszne pomarańcze oraz deser.
      Dwóch wspaniałych animatorów- Polak – MARIO(Mariusz) i Tunezyjczyk- MUMU nie
      dadzą się Wam nudzić, ciągle zapraszają do udziału w różnorodnych grach i
      konkursach: aerobik, piłka wodna, siatkówka, boccia, rzutki, tenis stołowy,
      aerobik w morzu, wieczorem dyskoteka dla dzieci- (animatorzy przebierają się za
      klownów i tańczą z dziećmi) oraz bingo.
      Świetnie wypełniają czas i rozśmieszają przy okazji swoim zachowaniem i czasami
      wymyślnymi strojami. W weekendy i czasami w tygodniu jest też dyskoteka dla
      dorosłych – jest odpowiednia sala do tego w podziemiach budynku recepcji. W
      hotelu pracują też dwie polskie dziewczyny, pomagają w recepcji przy rozdawaniu
      kluczy przy przyjeździe, a na codzień w bufecie i na stołówce. Polaków jest tam
      bardzo dużo, ale to fajnie, chociaż możesz z kimś pogadać i nie słychać tylko
      ciągle wkoło Niemców, choć ich tez jest troszkę. Są też Francuzi, Czesi i
      Rosjanie- ale zdecydowanie mniej niż Polaków. W drugim tygodniu mojego pobytu
      czyli końcówka czerwca zrobiło się potwornie tłoczno, trzeba było rano – tak do
      9-ej zanosić ręczniki nad basen żeby mieć leżak. Na stołówce też tłoczno, na
      zewnątrz brakowało miejsc, trzeba było siadać w środku gdzie jest potwornie
      gorąco. Moim zdanie basen jest ogromny. Nie było żadnego problemu z popływaniem
      sobie, jak dla mnie to tylko za głęboki bo zaczyna sie od 1,40 m do około 4 m.
      Brodzik dla dzieci jest wydzielony, ale też jest za głęboki jak dla dzieciaków,
      zaczyna się od 70cm do 90cm, więc maluchy sobie nie wejdą. Basen oczywiście
      jest z zejściem od razu na plażę. Kort tenisowy zaczęli remontować przed moim
      wyjazdem. Plac zabaw dla dzieci jest, ale trzeba przejść plażą do drugiej
      części hotelu, skromniutki, tylko chyba jakas huśtawka i zjeżdżalnia, nie
      byliśmy tam nawet. Za to w miasteczku jest taki ogromny plac zabaw dla dzieci
      ogrodzony siatką, bezpieczne zabawki dla maluszków- zjeżdżalnie, piłki,
      bujaczki, domki itp oraz dla starszych dzieciaków takie coś ala "figloraj", ale
      w tym upale to aż sie nie chce tam chodzić z dzieckiem. Jest potwornie gorąco,
      ledwo daje sie wytrzymać, slońce bardzo parzy, najlepiej siedziec ciagle w
      basenie :) Jest też taka tawerna dla rodziców i dzieci, gdzie są kozy, owce,
      kangur i można do nich wejść i pogłaskać. Są tez oczywiście różnorodne zabawki,
      huśtawki, samochodziki, mini golf itp.
      Co do wycieczek fakultatywnych to w zupełności zgadzam się że Triada przesadza-
      warto wykupić je w lokalnych biurach. Kupiliśmy wycieczkę na Santorini w
      Geourgiopoli- miasteczko niedaleko KAvros za 72 Euro. (Triada ma za 109 Euro.)
      W cenie mieliśmy dopłynięcie do miasteczka Fira na Santorini tym samym
      statkiem co wszystkie inne biura podróży- w tym Triada. Na statku można było
      sobie wykupić za 25 Euro wycieczkę objazdową autokarem po 3 miasteczkach
      Santorini, ale my nie skusiliśmy się na nią. Poszliśmy na dworzec autobusowy i
      za 1,10 Euro od osoby dorosłej, dzieci za darmo, kupiliśmy bilet do Oia –
      najpiękniejszej miejscowości na Santorini- tej z tymi wiatrakami i niebieskimi
      kopułami kościołów i tam sami sobie pozwiedzaliśmy i wróciliśmy znowu autobusem
      za 1,10 Euro do Firy, żeby wsiąść na statek. Także wycieczka kosztowała nas
      74,20 a nie 109 Euro!!!!! I nie zobaczyliśmy tylko portu w Athinios gdzie
      wszyscy, którzy mieli wykupioną wycieczkę przesiadali się ze statku na autobus,
      ale podobno nic ciekawego – najładniejsza jest Oia i Fira i my właśnie te
      miasteczka zwiedziliśmy. NA statku jest zapewnione śniadanie i obiadokolacja,
      jest fajny pokój dla dzieci z piłeczkami, domkiem, bujanymi konikami i
      huśtawkami. Dzieciaki tam strasznie szalały. Do tego jeziora Korna można
      dojechać kolejką za 7 Euro, świetna atrakcja dla dzieciaków. Do Chani
      pojechalismy autobusem za 4 Euro od osoby, Chania jest prześliczna, zwłaszcza
      te uliczki, trzeba się zapuścić w ich głąb.
      Bylismy też na południu Krety na plazy niedaleko plazy MAtala- śliczne miejsce,
      po drodze nazrywalismy sobie rosnących przy drodze pysznych, soczystych,
      pomarańczy. Bylismy tez w miasteczku wodnym niedaleko Chani- superowe
      zjeżdżalnie, troszkę sie wyszaleliśmy. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, Kreta
      jest prześliczna, hotel tez bardzo nam się podobał, nie mamy żadnych
      zastrzeżeń. Jezeli macie jeszcze jakies pytania to chętnie odpowiem.
      • natkapietru Re: Kavros Beach **** 02.08.06, 22:55
        Dziękuję za obszerny opis. Z góry dziekuję. Wybieram się do Karvos Beach we
        wrześniu z mężem i prawie 2 letnim synem oraz teściami.
        Mam jeszce kilka pytań: Czy na śniadanie są podawane jogurty lub mleko? Proszę
        o opis co jest do wyboru na obiadokolacje. Czy można w pobliżu pozyczyć
        samochód, rower lub skuter? Czy jest czysto? Czy jest cicho? Czy jest blisko
        ulica i daje się we znaki ruch uliczny? Czy z Triadą jest wszystko OK?
        pozdrawiam wszystkich zainteresowanych tym wątkiem i nie tylko;)
        • grecja-hotele Re: Kavros Beach **** 31.08.06, 22:27
          Własnie wróciłam z Kavros Beach. Miało być pięknie, niestety tak nie było.
          O Pokojach:
          Kavros beach tylko w nazwie jest hotelem. tak naprawdę to są bungalowy.
          trafiłam do pokoju na parterze, ciemny z widokiem na otaczający ośrodek mur!!!
          o poloty do klimatyzacji trzeba się wykłucać w recepcji pomimo, iż w katalogu
          Triady klimatyzacja była w opcji!!! Recepcja również posiada kliamtyzowaną salę
          lecz prawdopodobnie ze względów oszczędnościowych nie jest włączana. Miałam
          wątpliwą przyjmeność "kisić" się w tej sali ponieważ doba hotelowa kończy się o
          godz. 12 a przewidywany odjazd o godz. 16.40. Nikogo to nie interesowało, że w
          dniu przyjazdu ja czekałam na pokój ponad 2 godz.!!!
          Po niemiłej rozmowie z menadzerką, która stwierdziła, że jak mi się nie podoba
          to moge wracać do Polski udało mi się zamienić pokój. Tym razem pokój na
          piętrze z widokiem na morze, PASĄCE SIĘ KROWY I OWCE. Iście sielski widok, do
          tego jeszcze zapach wylewającego się szamba!!! Miejscowa oczyszczalnia ścieków
          zrobiła swoje, a jej ujście znajduje się na plaży około 400 metrów od
          wyznaczonego miejsca do plażowania!!! Zapachem mozża upajacżsię przez cały
          dzień. Raz słabiej innym razem mocniej a utworzone na plaży niewielkie
          rozlewisko (z uwagi na kamienie) powoduje, że pokryte jest ono zielonym
          nalotem, co można z całą pewnością podziwiać z okien hotelowych z widokiem na
          morze (od strony Rethymnonu). Całości dopełnia wybujała roślinność,
          niekoniecznie palmy z pięknymi liśćmi!!! Konkludując wczasy agroturystyczne w
          Kreteńskim wydaniu!!!!!
          Z informacji pozyskanych od innych uczestników (Polaków) wygląda na to, że żle
          nie trafiłam. W jednym z pokoi na parterze po wejściu okazało się że na
          ścianach jest zatrzęsienie mrówek. Przyszła jakaś pani "popsikała" preparatem
          owadobójczym, mrówki pozdychały i pospadały, po czym stwierdzono, że pokój jest
          gotowy do zamieszkania (dla uściślenia przez rodzinę z małym dzieckiem !!!!).
          Super wypoczynek (cisza, spokój i kameralność) gwarantują również pokoje
          położone 30m od drogi krajowej (nasza autostrada)!!!!
          Korzystanie z klimatyzacji przy otwartych oknach grozi nieprzespaną nocą z
          uwagi na komary oraz stare, zużyte i niesamowicie "warczące" wentylatory!!!
          W przeddzień wyjazdu byłam świadkiem "dzikiej" awantury turustów z Polski
          (również z biura Triada) z rezydentką oraz panią menadżer. W ostatnim dniu
          pobytu zostały okradzione 3 pokoje (prawdopodobnie położone na parterze),
          zginęły aparaty fotograficzne i telefony komórkowe.
          Bardzo istotna informacja: ten obiekt posiada bez mała 1000 pokoi!!!!!!!!!!!

JEDZENIE
          Należy przygotować się również na kłopoty żołądkowe.Sala w której wystawiane są
          posiłki, pomimo iż jest wyposażona w klimatyzatory to nie są one uruchamiane,
          działa tylko 1 wiatrak przy temperaturze sięgajacej ok. 36 stopni.To samo w
          restauracji. najlepszym rozwiązaniem jest skonsumowanie posiłku na powietrzu.
          Menu ubogie. To co nie zejdzie jednego dnia w 100% znajdzie się na lunchu lub
          kolacji dnia następnego np. gulasz w którym mięso było tak twarde, że z trudem
          go ugryzłam znalazł sie w makaronowej zapiekance. Była z dzieckiem więc moja
          rada przed podaniem czegokolwiek dziecku proszę spróbować samemu!!! W ostatnim
          dniu pobytu zaserwowano najzwyczajniej w świecie super kwaśną fasolkę
          szparagową. Tutaj zważywszy na taką ilośc osób nic sie nie może zmarnować. O
          sosach, majonezach, deserach w postacji bitej śmietany proszę zapomnieć dla
          przybliżenia kostki lodu roztapiają się w dzbanku w ciagu 10 min. Z informacji
          od Polaków tam pracujących wiem, iż oni sami stołują się w tawernach i barach
          połozonych po drugiej stronie ulicy, tam jedzenie smakuje i wygląda
          zdecydowanie inaczej!!!!
          Wątpię, żeby tam funkcjonowała taka instytucja jak u nas Sanepid!!!!

BASEN
          w głównym ośrodku są dwa baseny a razcej jeden z wydzielonym brodzikiem dla
          dzieci. Wnętrze basenu wymalowane niebieską farbą. W brodziku dla dzieci
          dziury!!!! Posadzka wokół basenu również wymalowana. Moje dziecko zaliczyło
          kilka stłuczek na szczęście obyło sie bez większych kontuzji a przy dobrych
          układach można się przy okazji wymoczyć albo utopić w dużym basenie - jak ktoś
          nie potrafi pływać. Leżaki i parasole wokół basenu są towarem deficytowym. Może
          poza sezonem jest lepiej, niemniej jednak funkcjonuje tam niepisana zasada, że
          ręczniki lub inne mniej wartościowe rzeczy należy zostawiać tam na noc. Wtedy
          jest pewnośc że leżak na nas czeka. Nikogo to nie interesuje, że inni nie mają
          możliwości skorzystania z nich.

Dodatkowe atrakcje
          organizowane przez biuro podróży wycieczki w różne zakątki Krety, są drogie.
          Trzeba się zawsze dopytać o dodatkowe ukryte koszty. W drodze na Elafonisi,
          dowiedzieliśmy się że za wstęp do Monastyru trzeba zapłacić 2Euro. Rezydentka
          skwitowała to tak: "czasami pobierają opłatę a czasami nie". Kto jak kto ale
          rezydent to powinien wiedzieć tym bardziej, że jeżdzi praktycznie co tydzień w
          te same miejsca. W powrotnej drodze z Elafonisi serwowane jest degustacja
          regionalnych wyrobów np. Raki, oliwa. Autokar zatrzymuje się na poboczu, obok
          drogi wystawiony jest stolik z różnościami (coś mniej więcej jak w Polsce
          sprzedaż jagód, grzybków przy drodze). Ludzie nabierają się i kupują przy
          okazji te regionalne wyroby, które z reguły są droższe niż np. wioska
          dalej.Korzyść materialna w postaci np. 1 litra oliwy to ma rezydent wycieczki
          (widziałam osobiście), że udało mu się znaleźć naiwnych a sprzedający miał
          zysk!!! Negocjacje ceny przy większym zakupie nie wchodzą w grę!!!
          O rezydencie wypowiadać sie nie będę bo szkoda czasu. Nie tak sobie wyobrażałam
          jakąkolwiek pomoc z jego (jej) strony.
          Myślę, że opisałam najważniejsze rzeczy z pobytu w tym HOTELU. Wielu
          wczasowiczów decyduje sie na reklamacje, ponieważ oferowany standard nijak się
          ma do hotelu 4 gwiazdkowego.Osobiście nie polecam!!!

• mcwroobly Re: Kavros Beach **** 06.09.06, 20:57
            Dlaczego ludzie z uporem godnyn lepszej sprawy uważają hotel Kavros Beach za 4-
            gwiazdkowy ? Jest to hotel greckiej kategorii B ( w katalogu Triady pisze o tym
            jak wół ) , oznaczony jest on natomiast czterema słoneczkami jako propozycja
            godna uwagi. Za hotel 4-gwiazdkowy trzeba by było zapłacić dużo, dużo więcej.
            Inna sprawa - jakie 1000 pokoi ??? Jeżeli pokój ma numer 505 to znaczy że jest
            on pięćset piątym pokojem czy też piątym ( np. na danym piętrze czy też
            pawilonie itp. ). Z klimatyzacji się korzysta z reguły przy zamkniętych oknach
            wtedy ma to sens. Basen - no cóż, przy każdym basenie jest ślisko - ludzie się
            kąpią , skaczą do wody , chlapią ( zwłaszcza dzieci ). Jak nachlapią to się
            robi ślisko. Żeby zająć miejsce pod parasolem na leżaku wystarczyło przyjśc
            koło dziewiątej i zarzucić ręcznik, a jak nie było miejsc na basenie, to zawsze
            były wolne miejsca na leżakach na plaży (parę metrów od basenu). Zresztą
            zauważyłem , że narzekanie to specjalność turystów z Polski - a to pokój nie na
            piętrze tylko`na parterze ( albo na odwrót ) , a to brzuszek boli, a to komarł
            użarł. W Kavros Beach było bardzo dużo turystów z Niemiec, Holandii, Francji i
            jakoś było dobrze.A że rezydenci i piloci wycieczek mają jakieś swoje układy i
            chcą zarobić - to chyba nie jest jakąś tajemnicą.Rezydentka Monika zachwalała
            zaprzyjaźnioną wypożyczlnię samochodów i niektórzy turyści brali stamtąd auta
            mimo że niedaleko (w prawo od marketu INKA ) było o wiele taniej i obsługiwała
            dziewczyna znająca język polski ( zresztą tam można było wykupić taniej
            wycieczki ).Doba hotelowa kończyła się o 12, ale wystarczyło pogadać z
            dziewczyną z recepcji i można było być do 14.Zreszta zaniosłem bagaże do
            recepcji , zostawiłem je tam i poszliśmy jeszcze nad morze.Przed kradzieżą
            można było się uchronić biorąc sejf w szafie( 10 euro na 2
            tygodnie ).Wentylator na drygim biegu faktycznie szybko się obracał i rzucało
            nim trochę od tej szybkości, ale na pierwszym biegu spoko. Spaliśmy zawsze przy
            włączony wentylatorze i nie przezskadzało to nam w niczym.O pilota do klimy
            naprawdę nie trzeba było się wykłucać, wystarczyło poprosić.Ogólnie bardzo
            fajne wczasy, pogoda przepiękna ( o to przecież głownie chodzi ), morze ciepłe
            i czyste. Chciałbym pochwalić jeszcze animatorów - Tunezyjczyka Momo ( czytaj
            Mumu ) i Polaka Mario - naprawdę fajnie bawili ludzi, mieli całą masę pomysłów
            na różne konkursy, zabawy itp. Momo, Mario - pozdrowienia od Dani i
            Maxa.Pochwalić muszę też sprzątaczki - codziennie pokój ( oprócz niedziel ) był
            posprzątany, pościel zmieniona, ręczniki również. Osobiście myślę że trzeba
            mieć pozytywne nastawienie a wtedy wszystko się układa. Pozdrawiam i życzę
            zmiany nastawienia do życia, zwłaszcza w urlop, który jest krótki i naprawdę
            szkoda go marnować na przejmowanie się głupstwami - jak np. widokiem pasącej
            się krowy.
    • asiula2 Re: Kavros Beach **** 07.09.06, 14:40
      Miasteczko wodne jest niedaleko Chani, nie pamietam niestety nazwy tej
      miejscowosci, zapytaj sie na jakiejkolwiek stacji benzynowej to na pewno Was
      pokierują, my tak zrobilismy, pracownicy stacji dali nam nową mapę i dokładnie
      wytłumaczylli jak dojechać. Kreteńczycy sa bardzo uczynni i chetnie pomagają.

Czytam sobie te wszystkie opinie o tym hotelu na głównej stronie forum i jestem
      załamana jak ludzie są strasznie wymagajacy i niezadowoleni z tego hotelu :(.
      JA naprawdę jechałam tam z nastawieniem zeby wypocząć i dobrze się bawic i tak
      było. Dla mnie było tam superowo i naprawdę nie miałam sie do czego doczepić.
      Pozdrawiam wszystkich wybierajacych sie do tego hotelu i nie sugerujcie sie
      opiniami tych nie zadowolonych ludzików - to pewnie jacys nowobogaccy, którym
      sie nigdy nie dogodzi, zawsze znajda jakies "ziarenko grochu pod poduszką".
      • agnieszka1810 Re: Kavros Beach **** 22.09.06, 14:27
        Asiulka,
        wprawdzie po fakcie (bo wyjechaliśmy 6/09), ale mimo tego bardzo dziękuje za
        informację!!! Zupełnie się z Tobą zgadzam, że nie było na co narzekać. Jak ktoś
        chce, to zawsze się do czegoś doczepi... Generalnie wyjazd bardzo udany! Trzeba
        tylko mieć odpowiednie nastawienie, no i oczywiście odpowiednie Towarzystwo:)))
        A my na takie właśnie trafiliśmy! Czas upłynął za szybko:(!!!!!

Bardzo dziękujemy za miło spędzone dwa tygodnie!!! Szególne podziękowania dla:
        Ali z Hanią, Ani i Seby, Madzi i Janusza z Julką, Agi i Roberta z Julcią.
        Nie możemy oczywiście pominąć Mario i Mumo:)))))) Mario, wielkie dzięki za
        wszystko... to będą niezapomniane wakacje:)))

Aga...ta i Szymon
        (babcia też się pewnie dokłada do pozdrowień:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka