Dodaj do ulubionych

podróż samochodem do grecji

02.06.06, 11:52
witam!
czy ktos z forumowiczów w tym roku wybieral sie do grecji samochodem i byl wrocil?
pytam, bo chcialbym pojechac, a interesuje mnie cena paliw i oplaty na
bramkach w serbii, czy cos sie zmienilo od zeszlego roku?

pozdrawiam
barbatomas
Obserwuj wątek
    • zorbathegreek Re: podróż samochodem do grecji 02.06.06, 12:35
      Odradzam! Fatalne drogi, zle oznakowane, stacje benzynowe ida spac z kurami,
      nawet drogi szybkiego ruchu (jednojezdniowe) i wszystkie mosty sa platne,
      benzyna droga a marna, a tublycy w 99% ksenofobi!
      • barbatomas Re: podróż samochodem do grecji 04.06.06, 09:40
        zorbathegreek napisał:

> Odradzam! Fatalne drogi, zle oznakowane, stacje benzynowe ida spac z kurami,
        > nawet drogi szybkiego ruchu (jednojezdniowe) i wszystkie mosty sa platne,
        > benzyna droga a marna, a tublycy w 99% ksenofobi!

czesc!
        przestan, ;) zorbathegreek, co ty? daj spokoj, przesadzasz...

pozdrawiam
    • Gość: Konri Re: podróż samochodem do grecji IP: 83.238.70.* 02.06.06, 12:45
      nie słuchaj ludzi ktorzy nigdy tą trasą nie jechali i się mądruja, bramki w
      Serbii podrożały o tyle o ile zwiekszył się kurs euro do dinara czyli wymienia
      sie praktycznie tyle euro ile w ubiegłym roku, autostrada na Węgrzech
      pociagnieta jest juz az do granicy w Horgosz, stacji benzynowych coraz więcej ,
      kilka nowych OMV od ubieglego roku się pojawiło , poza tym żadnych niespodzianek
      chyba ze ktoś jedzie przez Bułgarie to sa problemy bo ciagle remont na odcinku
      Nisz-Kalotina
      • Gość: Kagan Re: podróż samochodem do grecji IP: *.cytanet.com.cy 02.06.06, 13:00
        Ja pisalem o Grecji, i tamtejszych fatalnych drogach...
        • zorbathegreek Re: podróż samochodem do grecji 02.06.06, 13:06
          Ja tez potwierdzam marny stan gerckich drog.
      • Gość: Paweł Re: podróż samochodem do grecji IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.06.06, 08:52
        Witam. Mam gorącą prosbę abyś mi napisał jak najlepiej dojechać do Parali. Będę
        jechał z Radomia i po drodze musze się gdzieś przespać - gdzie najlepiej
        (i najtaniej). Ile trzeba wymienieć kasy na przejazd i w jakich walutach, w
        którym kraju jakie opłaty, gdzie tankować i ile może potrwać taka podróż? Bede
        bardzo wdzięczny za wszystkie wskazówki.
        • Gość: Hungar Re: podróż samochodem do grecji IP: 80.99.236.* 03.06.06, 16:15
          Podroz radze zakonczyc w Bulgarii, Serbii albo Macedonii. Grecy nie cierpia
          Slowian, nawet Macedonie nazwaja 'FYROM' jako jedyni na swiecie!
          • Gość: ft Re: podróż samochodem do grecji IP: *.chello.pl 03.06.06, 17:58
            Po taki wpisie to ręce opadają .
            Dzwonię po psychiatrę.
            • janosik6 ft szkoda kasy na tel.im juz i tak nic nie pomoze. 03.06.06, 19:59
              nasiadowka na pokrzywie i chlastanie sie po plecach swinskim ogonem...
      • barbatomas Re: podróż samochodem do grecji 04.06.06, 09:37
        witam!
        trase te pokonalem kilkakrotnie, ba, jezdze tamtedy od 1989 r ;) znam ja
        doskonale, chodzilo mi konkretnie o ceny... ale tak tez pomyslalem ze sterowane
        jest wszystko "eurem" ;)
        ciekawe co wykombinuja macedonczycy, na stronie ambasady pisza ze ruch bezwizowy
        trwa do 30 czerwca ...heh
        no nic, lipon, zobaczymy, planuje jechac na opczatku lipca ...

pozdrawiam

• Gość: Konri Re: podróż samochodem do grecji IP: 83.238.70.* 04.06.06, 10:22
          w Macedonii zniesiono wizy bezterminowo
          • barbatomas Re: podróż samochodem do grecji 05.06.06, 00:40
            sciemniasz,:)

www.ambasadarm.zigzag.pl/info.php
            barbatomas
            • bah77 Re: podróż samochodem do Grecji... 05.06.06, 07:40
              > sciemniasz,:)

Wcale nie ściemnia, wystarczy tylko czytać Forum. ;-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=41864006&a=42426064

Pzdr

bah77
              • barbatomas Re: podróż samochodem do Grecji... 05.06.06, 09:01

Przepraszam, wyglupilem sie, ;)
                ale ciesze sie z tego powodu "ze zostaly zniesione wizy bezterminowo w
                Macedonii" to duzo upraszacza moja wyprawe ... :)

pozdrawiam, μπαρμπαθωμας
    • Gość: kocoor.com Re: podróż samochodem do grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 16:52
      Barbatomasku,
      pomogą Ci strony:

a. www.iru.org/Services/Welcome.E.html "Zakładka Fuel Prices".
      b. www.amsj.co.yu/ Zakładka "Prices". autostrady+paliwo.
      • bah77 Re: podróż samochodem do Grecji... 06.06.06, 08:04
        Witaj Kocoor!

Fajnie, że zajrzałeś na Forum (po zimowej przerwie?).
        Z wielką chęcią poczytałbym Twoje wspomnienia z wycieczki samochodowej z ub.r.,
        np. na moim wątku.

Pozdrawiam

bah77
      • barbatomas Re: podróż samochodem do grecji 06.06.06, 09:29
        bardzo dziekuje, o to mi chodzilo, pozdrawiam serdecznie

μπαρμπαθωμας
    • Gość: roso Re: podróż samochodem do grecji IP: *.smstv.pl 07.06.06, 01:13
      Fatalnych dróg w Grecji nie zauważyłem , a przejechałem ją wzdłuż i wszerz . Fakt porywających autostrad to raczej nie mają ale dziur brak . Na stacjach faktycznie idą spać z kurami , ale na dużych firmowych - Shell , BP jest ok. - za dużo ich nie ma. Ja spałem w Macedonii (dojechaliśmy tam po ok. 20h jazdy) ok. 30 km. za granicą jest motel po prawej stronie cena ubiegłoroczna to 60E za pokój 4 osobowy ( czysty) ze śniadaniem. Z tego hoteliku po ok. 3-4 h byliśmy na riwierze olimpijskiej. A no i trzeba się przygotować na sporą kolejkę na granicy Serbsko-Macedońskiej jakieś 4-5h (ponoć nie zawsze jest).
      Szerokiej drogi.
      • Gość: bromb Re: podróż samochodem do grecji IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 16:47
        W maju tego roku kolejka na granicy serbsko - macedońskiej to kilka samochodów.
        Odprawa z wymianą pieniędzy trwała 15 minut.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka