Dodaj do ulubionych

Filerimos Hotel - Rodos

16.07.06, 18:54
Dla zainteresowanych byłem w powyższym hotelu z Triadą. Pobyt uważam za
udany. Co było dobre: 1) pokoje w hotelu są rzeczywiście 4* ( ale uwaga
Triada kwateruje zarówno w hotelu jak i bungalowach , a bungalowy są znacznie
gorszego standardu 2*/3*--> nie dać się zakwaterować w bungalowach ). W
pokojach klima za darmo i TV ( kaucja za pilot 10 E ).Pokoje czyste .
Ręczniki zmieniane codziennie, pościel co drugi dzień. 2)Piękny kompleks
basenów. Z tyłu hotelu wsród palm duży basen,średni i brodzik . Z przodu
spokojniejszy duży głęboki basen. Niestety leżaki nie są sprzątane i trzeba
je czyścić samemu 4) Jedzenie - dużo ale dość monotonne , niektórzy mówią ,
że smaczne- ogólnie niezłe ale hotel ma niewydolną zmywarkę i na 5 talerzy 4
są niedomyte. 5) Napoje i ciastka w opcji all w porządku, różnorakie i pod
dostatkiem( alkohole też) 6) Plaża ok 500 m od hotelu i kamienista- piasku
nie ma ( choć jest napisane w prospekcie plaża piaszczysta). 7 ) Wynając
samochód najlepiej u rezydentki - bezpiecznie, każdy z klimą i wcale nie
drożej niż wynajmowany na własną rękę( od 30 E ). 8) Wycieczki: obowiązkowo z
biurem do Marmaris i na Symini, objazd wyspy najlepiej samemu samochodem, do
Rodos najlepiej autobusem( 15 min.- 1,7 E bilet) lub taxi ( 10 E tam z
powrotem 8 E)- samochodem się nie opłaca bo miasto strasznie zapchane i masę
uliczek jednokierunkowych. (9) Muszę pochwalić rezydentki Triady na wyspie ,
są bardzo miłe i troszczą się o swoich wczasowiczów. Pozdrowienia dla Pani
Doroty i Moniki.10)Na Rodos jest masę Polaków. Grecy zaczynają mówić po
polsku. Najlepszy przewodnik o wyspie można kupić w Rodos - oczywiście po
polsku, bo niby dlaczego kupować po angielsku lub niemiecku.

Reasumując jestem zadowolony z pobytu na Rodos i w Hotelu Filerimos oraz z
obsługi Triady.
Obserwuj wątek
    • Gość: annusmagnus Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.c9.msk.pl 20.07.06, 08:48
      Jadę z żoną w to samo miejsce w połowie września. Dzięki za wyczerpujące
      informacje. Jak wrócę zrobię to samo. Pozdrawiam...
      • maja2081 Re: Filerimos Hotel - Rodos 22.07.06, 16:47
        My też wybieramy się do tego hotelu, lecimy z Triadą 21.09 z Krakowa.Jedzie z
        nami nasza córcia (będzie miała wtedy 5 miesięcy) więc mam nadzieję że
        faktycznie będzie wsyztsko ok. Jesteśmy optymistycznie nastawieni.
        • Gość: marzenak Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:10
          dzięki za wyczerpujące informacjie o Hotelu . Lecimy tam z mężem 3.08 z biura
          Open Travel to jedzie tez w tym czasie z tego biura?
          • Gość: jarek Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:07
            byłem w hotelu filerimos 8-16-06-2006 wszstko jest o.k ,oprócz tego co zostało
            napisane trzeba wspomnieć o całodniowych animacjach dla dzieci i
            dorosłych ,jest tam też animatorka polka Marta .Jeżeli chodzi o pokoje to
            zewzględu na głośne imprezy niepolecam pokojów na parterze w budynku
            głównym.Byłem z open travel,miłego wypoczynku.
            • maja2081 Re: Filerimos Hotel - Rodos 10.08.06, 09:12
              jeszcze jakieś opinie na temat hotelu?
              lecimy we wrześniu z B.P. Triada
              • Gość: red Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.broker.com.pl 13.08.06, 12:04
                Wlasnie wrocilismy,za pilota nie placilismy kaucji,animatorki Polki juz nie
                ma,jest grupa Slowakow.Sa naprawde swietni- dzieci nie beda sie nudzic.Reszta
                informacji sie zgadza,taksowke zamowia Wam w recepcji telefonicznie
                bezplatnie,przyjezdza w 3-5 minut,cena 9 euro do Rodos, 15 do aquaparku w
                Faliraki.Przeszkadzac moga samoloty,przelatujace nad hotelem i plaza,niedaleko
                jest lotnisko.Ale mozna sie przyzwyczaic.W sklepach trzeba sie targowac,mimo,ze
                ceny sa podane,taniej niz w Rodos jest w Ialyssos,autobusem 1,2 euro lub 45 min
                spacer wzdluz plazy.
                • Gość: bona69 Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.171.49.148.crowley.pl 18.08.06, 21:44
                  Nie należę do ludzi wybrednych i czepialskich!
                  Niestety hotel jest delikatnie mówiąc słaby.
                  Jedzenie mi nie smakowało! Dziś fasolka na ciepło jutro z ziemniakami na zimno.
                  A potem może raz jeszcze z serem. Zapiekanki w których mozna było znajeźć
                  wszystko z dnia poprzedniego. Wszystkie posiłki smakowały tak samo. Ale cóż!!!
                  Powiecie że malkontent i wybredniś ze mnie!

A brud??? wszechobecny syf !!!

Ciemny pasek nad wodą na basenie to norma. Po interwecjach gości wreszcie umyte
                  kafle w basenie ale........ zapomnieli umyć brud pod mostkami łączącymi bar z
                  terenem wokół basenu. Dla Greków w Filerimos to za trudne. Starałem się nie
                  zaglądać w miejsca gdzie uchodzi woda z basenu czyli pod tzw. ramki. Szczur
                  biegający przy basenie może był przypadkiem choć wiem o tym że biegał u gości z
                  W-wy w pokoju. No a co usprawiedliwia brudne talerze na których widać poprzednie
                  posiłki i brudne szklanki? Osobiście widziałem pomadkę na tzw. czystej szklence.
                  Tego nikt nie może na forum zaprzeczyć! Brudne totalnie brudne naczynia.

Pokój w moim bungalowie w stanie lekko średnim a łazienka to już syf totalny.
                  Sprzątanie terenu wokół bungalowów regularnie...... raz w tygodniu. No i smród!
                  Ale to już wina kanalizy.

Na szczęście Apostolis, Evi i reszta barmanów rekompensowała niesmak jaki
                  pozostał po wypoczynku. Natomiast pochwała dla animatorów ze Słowacji.

I jeszcze jedno! Deklarowano przelot liniami Fisher Air Polska ???? Warszawa -
                  Kremasti na Rodos. Tymczasem postawiono Boeinga 767 linii....... Bravo Air
                  Congo. Miejsca nie były numerowane a pilot o imieniu Kalilla.... fatalne
                  podejście podczas powrotu do Warszawy a i start nie był super.

Kochani powiedzcie jeśli byliście tam również że się nie mylę. Nie czepiam się a
                  stwierdzam fakty. Mimo wszystko nie żałuję choć mam nauczkę na przyszłość aby
                  bardziej kontrolować na forum opinię o hotelu. No i nie dajcie się nabrać na 4
                  gwiazdki bo to chyba nieporozumienie.
                  • maja2081 Re: Filerimos Hotel - Rodos 18.08.06, 22:02
                    Przestraszyłam się tego co napisałeś, szczur???????
                    A pokoje hotelowe też beznadziejne? Bo słyszałam właśnie, ze lepszy jest
                    standrd w hotelu (4*) a bungalowy zasługuja na 2.
                    Jedziemy tam z małym dzieckiem (będzie miało skończone 5 miesięcy) wiec trochę
                    obawiam się tego wyjazdu.
                    • Gość: mark Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 21:42
                      NIe no!!!! Nie mów że zanieirasz 5miesieczne dziecko!
                      Widzielismy cos takiego w trakcie podróze do egiptu mloda parka i dziecko ok
                      pół roczku - masakra dla dziecka uszu - nie wiem czy wiesz ale moze miec
                      problemy z błoną bembenkową - róznica Cisnień a poza tym gorąc - klima w hotelu
                      0 dziecko parki z Egiptu zachorowalo przez to w Egipcie.

Echhh współczuje maluchowi.... no comments
                      • maja2081 Re: Filerimos Hotel - Rodos 19.08.06, 23:05
                        Po pierwsze rozmalwialiśmy z lekarzem o podrózy samolotem i nie ma żadnych
                        przeciwskazań aby dziecko, które skończy 5 miesięcy nie mogło latać. Latają już
                        i mniejsze dzieci. Oczywiście wiemy jak postępować aby nie zatykało jej uszu-
                        smoczek.
                        Po drugie chyba nie temeratury w Egipcie i na Rodos pod koniec września to nie
                        to samo.
                        Po trzecie - nasze dziecko jest przyzwyczajone do klimy i jak na razie nie
                        choruje.
                        Poza tym, Ty swoje (jeśli masz) nie musisz nigdzie zabierać, najlepiej zamknąć
                        w domu. Wspólczuje maluchowi...
                        • Gość: Gość Re: Filerimos Hotel - Rodos DO MAJA2081 IP: 83.238.145.* 21.08.06, 15:46
                          Nasz maluch też podróżuje. Już teraz jest ciut starszy, ale znakomicie znosi i
                          samolot i klimatyzowane pomieszczenia i wyprawy. Jest radosny, szczęsliwy,
                          wesoły, otwarty i nie boi się ludzi. Też się zastanawiamy nad tym hotelem, więc
                          może się spotkamy.
                          • maja2081 Re: Filerimos Hotel - Rodos DO MAJA2081 21.08.06, 21:35
                            my lecimy 21.09 z Krakowa
                            a Wy kiedy planujecie?
                            • Gość: red Re: Filerimos Hotel - Rodos DO MAJA2081 IP: *.broker.com.pl 23.08.06, 13:47
                              Klima w sierpniu nie byla potrzebna,wlaczalismy ja b.rzadko,we wrzesniu pewnie
                              wcale nie bedziecie z niej korzystac.Pokoje w hotelu to apartamenty,skladajace
                              sie z dwoch oddzielnych pomieszczen,kacika kuchennego z
                              lodowka,kuchenka,naczyniami itp.,bardzo duzego tarasu i lazienki,codziennie
                              sprzatane,uwazam,ze standard bardzo porzadny.Mieszkalismy na 3 pietrze z
                              widokiem na morze.W bungalowach nie bylam.Nie slyszalam o szczurach,nie
                              zauwazylam wszechobecnego brudu.Jedzenie mi smakowalo.Osobiscie wole bardziej
                              kameralne hotele,ale wrocilam bardzo zadowolona:)I mam nadzieje, ze Wam tez
                              bedzie sie podobac.Z doswiadczenia wiem,ze opiniami na temat hoteli,wyrazanymi
                              na roznych forach,nie nalezy sie specjalnie kierowac.
                              • Gość: loja Re: Filerimos Hotel - Rodos DO MAJA2081 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 19:30
                                No właśnie-nie trzeba się kierować...,a Twoim można???Rzeczywiście,opinie są
                                tak różne,że nie wiadomo-komu wierzyć...
        • Gość: optymista Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 13:24
          My też lecimy do Filerimosa 21.09. Nasza córeczka będzie miała wówczas 15 mies.
          Nie daj się zniechęcić do podróżowania z dzieckiem różnym sceptykom - czasy się
          zmieniły. Mam nadzieję, że krytyczne opinie o hotelu się nie potwierdzą. Do
          zobaczenia.
          • Gość: vader Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.tp.unicity.pl 02.09.06, 19:32
            Rzeczywiscie czasy sie zmienily. Najpierw studia potem kariera dalej dziecko i
            na jego porzadne odchowanie nie ma juz czasu. Ale przeciez "mlodym rodzicom
            szkoda zycia i nie wazne jest ze dzieciak tak naprawde nigdy takiego urlopu nie
            zapamieta a pobyt za granica czesto jest dla niego meczarnia. Bylem na wielu
            urlopach zagranicznych ale to co wyrabiaja obecnie mlodzi Polacy zabierajac ze
            soba chmary rozwrzeszczanych dzieciakow przerasta pojecie. Najbardziej dziwne
            jest to ze robia tak praktycznie tylko Polacy. To taka nasza nowa moda na
            zagraniczne urlopy.
            • Gość: Optymista Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:52
              Drogi Vaderze!
              Prawdziwą przykrość mi sprawił Twój atak na rodziców wyjeżdżających ze swoimi
              pociechami. Ponieważ jestem jednym z takich rodziców czuję się w obowiązku do
              ustosunkowania się do Twej nieprzemyślanej wypowiedzi.
              Wyobraź sobie otóż, że dziecko wcale nie przeszkodziło mi w karierze - wręcz
              przeciwnie: stanowi dodatkową motywację do jej rozwoju. Nie przeszkodziłoby
              także w studiach, gdyby się wtedy urodziło, ale urodziło się później...
              Jeśli uważasz, że dwutygodniowe wakacje na Rodos w czasie, kiedy w Polsce
              będzie już szaro-buro, spędzone w basenie i na placu zabaw, spacerach i
              wygłupach to męczarnia dla dziecka (nawet wziąwszy pod uwagę trzygodzinny lot)
              to życzę wszystkim dzieciom, aby się tak męczyły.
              Nie odniosę się do zarzutu braku czasu na porządne odchowanie dziecka, bo to
              akurat nie ma nic wspólnego z karierą, czy wakacjami - ja ten czas mam.
              Argument, że dziecko i tak nic nie zapamięta jest absurdalny - to może niech
              sobie maluch siedzi cały czas sam w pokoju bez okien, skoro i tak nie zapamięta
              jaki za nimi widok...
              Gdybym był powierzchowny i tylko z Twojej wypowiedzi starał sie zbudować pewien
              pogląd na Twój temat, to pewnie doszedłbym do następujących alternatywnych
              wniosków:
              1.Twoi rodzice nigdzie Cię nie zabierali i wydaje Ci się, że to normalne.
              2.Twoi rodzice wszędzie Cię ze soba targali i bardzo przy tym cierpiałeś.
              3.Nie lubisz dzieci, bo pewnie ich nie masz - może to jest dla Ciebie problem.
              4.Nie lubisz dzieci, bo masz ich zbyt dużo, co też jest problemem.
              5.Rzesze rozwrzeszczanych dzieciaków narodowości polskiej zaś sugerują, że
              wakacje spędzasz w ustce. To dobre miejsce dla malkontentów.
              Ale ponieważ nie jestem powierzchowny, nie wyciagam żadnych wniosków, a za to
              serdecznie Cię pozdrawiam. Bez odbioru.
            • Gość: r_hojdus Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.i24h.pl 05.09.06, 10:44
              Ale bzdury piszesz. Jestem co roku za granicą na wakacjach, tego roku na Rodos.
              Zapewniam cię, że nie tylko Polacy zabierają, jak piszesz "chmary
              rozwszeszczanych dzieciaków". Ja widziałam tłumy maleńkich:Słowaków, Czechów,
              Włochów, Anglików......wszyscy jeszcze w pampersach. Gadanie, że dziecko nic
              nie pamięta jest TOTALNĄ BZDURĄ, podobnie jak to, że się na wczasach męczy.Ja
              z moją córeczką byłam w Byłgarki jak miała 1,5 roku i do dziś pamięta wielkie
              meduzy i misia w wesołym miasteczku w Neseberze który machał do niej łapką.
              Właśnie dla takich wspomnień warto maluchy zabierać ze sobą. Niech poznają
              świat i rówieśników.
              • Gość: r_hojdus Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.i24h.pl 05.09.06, 10:47
                To było do VADER-A ofkors.
                • Gość: vader Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.tp.unicity.pl 05.09.06, 19:45
                  Musze cie rozczarowac optymisto gdyz tekst swoj napisalem na podstawie
                  tegorocznego urlopu spedzonego na Krecie w hotelu w ktorym bylo prawie 90%
                  Polakow. W poprzednich latach sytuacji takiej nie spotkalem a bylem w takich
                  krajach jak Turcja Egipt Tunezja czy Wyspy Kanaryjskie. Dlatego stwierdzilem ze
                  to taka nasza nowa polska moda na spedzanie urlopu.
    • mu15 Re: Filerimos Hotel - Rodos 01.10.06, 11:51
      A ja uważam , że budynek główny hotelu jest w porządku. Natomiast bungalowy są
      niewarte ceny jaką się za nie płaci.
      • Gość: Optymista Re: Filerimos Hotel - Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 14:41
        Ponieważ udając się na Rodos do hotelu Filerimos korzystałem z opinii
        intermautów zamieszczonych na formum podaję kilka informacji i moich opinii o
        hotelu, aby także i inni mogli skorzystać:
        1. Sam hotel nie aż tak zły, jakby się zdawało po lekturze opinii. Cena ok.
        2500 zł. za AI na Rodos mówi sama za siebie, że nie może to być Sheraton. Z
        czystością, jak to w Grecji - nie są pedantami. Zdarzały się niedomyte naczynia.
        2. Jedzenie faktycznie okropne: że nudne, to szkoda, ale ono było zwyczajnie
        niesmaczne. Polecam raczej pobliskie tawerny.
        3. Hotel przy ruchliwej drodze - spacery średnio fajne, ale możliwe. Blisko do
        stolicy - 20 min. autobusem.
        4. Budynek główny - ok., bungalowy - niektóre też, niektóre podobno nie bardzo.
        5.W bungalowie miałem problemy z ciepłą wodą. Po prezeniesieniu się do budynku
        było prawie super (apartament), gdyby nie hałas podczas imprez, ale dało się
        wytrzymać.
        6. Do plaży parę minut spacerkiem, po drodze fajne tawerny. Plaża kamienista,
        ale raczej czysta. Woda super. Ku swemu zdumieniu dowiedziałem się, że Triada
        nie zakontraktowała ręczników plażowych i basenowych. Nie można było ich też
        wypożyczyć. Ale to też kwestia ceny jak sądzę.
        7. Szczurów nie widziałem. Koty owszem.
        Podsumowując: stosunek ceny do jakości korzystny. Opieka rezydentów Triady na
        miejscu bez zarzutu. Może mi się trafiło. Jeśli ktoś umie sobie sam
        zorganizować pobyt, załatwić transport na miejscu, dogadać się w recepcji, gdy
        coś nie gra - to powinien być zadowolony z pobytu. Starsze panie, które ani be
        ani me w żadnym języku i przywykłe do luksusu mogą być zawiedzione. Ja byłem z
        żoną i dzieckiem 16 miesięcznym i suma sumarum podobało nam się. Co do wyspy
        Rodos - marnizna. Miejsca określane jako perły zaliczyć należy tylko z
        turystycznego obowiązku. W jeden dzień autem można to załatwić. Jeśli ktos
        będzie miał wybór przy podobnych warunkach: Kreta, czy Rodos Nie radzę się
        wahać i jechać na Kretę. Ale ogólnie fajnie było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka