Dodaj do ulubionych

Czystość w greckich hotelach-co myślicie o tym?

31.08.06, 20:45
Chciałabym się dowiedzieć czy w greckich 5* hotelach też zdarza się
przysłowiowy brud i smród?? Czy raczej w takich to już nie???
Mieliśmy zapłacony wyjazd do Turcji, ale odwołaliśmy i zamienieliśmy na Rodos.
Hotel z oferty Neckermanna, Mitsis Hotels Rodos Maris & Spa, położony w
Kiotari, 5* Ultra All Inclusive . Czy ktoś z Was był tam może i mógłby coś
powiedzieć?? Nigdy nie byłam na Rodos i niewiele wiem, ale poczytałam trochę
Waszych postów i zastanawiam się jak to jest z tą grecką/wyspiarską
czystością??? Jak często sprzątane są pokoje w takich hotelach i jakich
łazienek można się w nich spodziewać?? Naczytałam się tu trochę o grzybach,
pleśniach itp. Jak często wymieniają ręczniki?? Najbardziej ze wszystkiego
nienawidzę na urlopie brudu w pokoju hotelowym. Będę wdzięczna za wszystkie
opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bacha Re: Czystość w greckich hotelach-co myślicie o ty IP: *.imz.pl 01.09.06, 08:28
      Hotele 5* są rewelacyjne. Bród i smród jest w hot. 3* i poniżej. Ale żarcie za
      to prawie wszędzie znakomite!
      • Gość: Pinka Re: Czystość w greckich hotelach-co myślicie o ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 11:21
        Byłam w 3* hotelu i ani brudu ani smrodu nie było to w 5* tym bardziej nie
        powinno tego być.
        • Gość: Alicja Re: Czystość w greckich hotelach-co myślicie o ty IP: 88.156.70.* 10.09.06, 18:41
          Byliśmy w Rothymonie w pokoju 3*(Dimitros beach) i było wszystko ok.pokoje i
          łazienka codziennie sprzątane.
    • magda19853 Re: Czystość w greckich hotelach-co myślicie o ty 01.09.06, 11:29
      bylam w hotelach i apartamentach 3* ,
      I nigdy brudu i smrodu nie bylo. A plesnie i grzyby, to owszem sa ale w
      polskich domach wypoczynkowych.
    • beaw27 Naczytałam się wczoraj opinii na angielskim forum 01.09.06, 11:56
      na temat tego hotelu i mam mętlik w głowie. To co dla jednych
      było "gorgeous", "marvelous" etc dla innych było " awful". I komu tu wierzyc??
      Myślałam po prostu, że trafię tutaj może na kogoś kto był w tym właśnie hotelu
      i obiektywnie mi powie jak tam naprawdę było...Ale może jeszcze trafię na taką
      osobę- wyjazd dopiero 10.09.
      • Gość: Domi Re: Naczytałam się wczoraj opinii na angielskim f IP: 212.160.172.* 01.09.06, 12:59
        Cześć,

wybieramy się do tego hotelu 15.09 (wylot z Krakowa, na dwa tygodnie).

Byliśmy w hotelu sieci Mitsis na Krecie w zeszłym roku - było fantastycznie,
        nie było mowy o żadnym brudzie, jedzenie wspaniałe. Dlatego zdecydowaliśmy się
        ponownie na tę sieć w tym roku. Pani w Neckermannie zapewniała mnie że ten
        obiekt jest jeszcze lepszy niż ten na Krecie.

Też się naczytałam wypowiedzi Brytyjczyków, ale podchodzę do nich z rezerwą -
        po doświadczeniach zeszłorocznych.
        Jedziesz na tydzień czy na dwa?
        Pewnie się tam zauważymy, bo nie spodziewam się wielu Polaków. W zeszłym roku
        tylko kilka polskich rodzin , dominowali Angole i Włosi.
        pozdrawiam
        • Gość: kariena Re: Naczytałam się wczoraj opinii na angielskim f IP: *.sds.uw.edu.pl 01.09.06, 13:24
          Ja byłam w 2* i co jak co, ale ani brudu, ani smrodu. Fakt, że meble gorsze niż
          PRL, ale jakie to ma znaczenie, jak codziennie pokój był sprzątany i świerza
          pościel dawana.
        • beaw27 Rodos Maris 01.09.06, 13:37
          Niestety tylko na tydzień ze wzgl.na charakter pracy mojego Męża.
          Rozumiem,ze też jedziecie tam z oferty Neckermanna? I do Rodos Maris & Spa a
          nie do Rodos Village? Jeśli masz ochote napisz do mnie na priv gazetowy.
          • Gość: domi Re: Rodos Maris IP: 212.160.172.* 01.09.06, 14:35
            napisałam
    • Gość: Zyta Re: Czystość w greckich hotelach-co myślicie o ty IP: *.chello.pl 01.09.06, 16:00
      Wróciłam wczoraj z Rodos - Sirene Beach 4*, kategoria lokalna A. Wszystko było
      na błysk, panie bez przerwy polerowały klamki i posadzki, codzienne sprzątanie
      pokoju (łącznie z niedzielą). Żadnych grzybów i pleśni, polecam ten hotel
      gorąco.
    • beaw27 Re: Czystość w greckich hotelach-co myślicie o ty 01.09.06, 16:18
      No to mam nadzieję, że nie będziemy żałować wyboru!
    • Gość: jeff Brud,bzdura.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 18:19
      Wlasnie wrocilem z Krety,dwa tygodnie na wschodzie czyli okolice jakby mniej
      zawansowane cywilizacyjnie.Mieszkalismy w apartamentach,ktore sami sobie
      wybieralismy,w sumie w czterech w roznych miejscach,wszedzie bylo czysto,moze
      lazienki nie powalaly rozmachem wnetrz,ale zadnego brudu nie bylo.Generalnie
      wcale nie sadze by Grecja byla brudna,jest raczej balaganiarska,te porzucone
      opony,samochody,domy,turystki...coz taki styl.Niewatpliwie Niemcy czy Austriacy
      zrobiliby z tego kraju perełkę porzadku i czystosci,tylko ze wtedy juz nie
      byloby po co tam jechac.
      • beaw27 No to mam nadzieję, że nie będzie źle... 05.09.06, 21:43
        A może ktoś jeszcze się tam wybiera 10.09 ???? Piszcie...
    • Gość: Gustlik Re: Czystość w greckich hotelach-co myślicie o ty IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.06, 12:22
      Moje ostatnie obserwacje pochodzą z Rodos - studia*** Coralli Beach w Pefkos.
      Brudne, odrapane pokoje, meble z czasów gomułki, każdy z innego zestawu, w
      miejsce nocnego stolika lodówka hałasujaca po nocach, w łazience brak
      podstawowego wyposażenia typu zasłonka, półka, haczyk na ręcznik, uchwyt do
      baterii, do tego każdy z gości przynajmniej raz miał kontakt z karaluchem
      wielkości mega pasikonika. Mam dokumentację fotograficzną. Generalnie porażka.
      Obsługa pewna, że wszystko jest o.k., nie rozumieją o co ci w ogóle chodzi.
      Podobne, acz nieco lepsze wrażenia miałem na Kos i na Krecie. Karaluchy na
      Rodos były nawet w hotelu Forum ****. Sie ma bracia i siostry opiewające uroki
      greckich przytulisk !!!!!
      • Gość: MAGO Re: Czystość w greckich hotelach-co myślicie o ty IP: *.merck.pl 22.09.06, 15:20
        no to miałeś pecha. Byłam niedaleko , w Lotarice apartamenty El Vita,też *** i
        było super czysto: w pokojach, ogrodzie , przy basenie. Mogę polecić każdemu.
    • Gość: Gustlik Re: Czystość w greckich hotelach-co myślicie o ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 12:37
      W zeszłym roku byłem w ata lagoon w oludeniz. Nie potwierdzam krytycznych ocen
      pod adresem turków. Skromny hotel, ale pięknie i czysto urządzony. W tym roku
      faktycznie miałem pecha z coralli beach. Niestety większość mocich znajomych
      podróżujaca do grecji też miała pecha. Coś w tym musi być, że greckie chłopaki
      mają duzy zlew na turystów, wychodząc z założenia, że goście i tak przyjadą, a
      w ogóle to oni nie są od tego, żeby komuś usługiwać i być dla niego miłym. Ale
      tu dotykamy kwestii mentalności tych ludzi, dla których historia przez ostatnie
      500 lat nie była zbyt łaskawa, a na wyspach szczególnie...
      • janosik6 Gustlik chopie nie pitol , ty bys chcial za damski 23.09.06, 15:46
        h...j pracowac ?
        Jak sie ma turystow ze scisnieta kieszenia i zaplombowanym portfelem to
        powiedz mi ,jak takiemu nadskakiwac ?i byc z tego szczesliwym ?
        Przecie polak to taklie uliczne liczydlo wszedzie przelicza i porownuje ceny do
        polkich cen i jak jest niedajboze pare groszy drozsze w grecji to zapomnij o
        lodach , piwie w knajpie, kawie w kajpie itditd juz nie wpsomne i jedzeniu
        greckim w tawernie i wypiciu dobrego wina greckiego.
        Wystarczy zobaczyc jak wysiadaja polacy z autpokaru jak tylko
        przyjezdzaja ..walizki sa niedo-udzwigniecia..(pelne konserw,
        magraryny,masla,zup,wody,piwa,serow,kielbas,pasztetu a nawet kartofli
        I to tez jest jeden z powodow ze jak wracaja do polski prawie wszyscy maja
        opadniete jaja. i gotowi sa na operacje przepukliny...
        Znajdz mi kelnera co zaiwania przy ponad 40stopniowych goraczkach i chetnego do
        obslugi wiecznie skrzywionego i wiecznie niezadowolonego polaka(skluconego z
        napiwkiem dla obslugi)a majacego wymagania jakby zaplacil przynmajmniej w Ritz-
        u ?
        Dlaczego grecka obsluga jest calkiem normalna jesli chodzi o rosjan ? niemcow ?
        Z drugiej strony przekonaj sie jak obslugiwany jest turysdta zachodni w polsce
        w porownaniu do kowalskiego ?
        Nie musze ci mowic ze kowalski jest olewany i to cieplym moczem...wszedzie
        liczy sie kasa i tylko kasa..
        Polak latajacy z jezykiem na wierzchu do supermarkietow aby kupic tam piwo
        jakies hiszpanskie czy portugalskie i latajacy z wielkimi reklamowko-workami
        pelnymi taniego paszkudztwa i innego talatajstwa nie jest wielka atrakcja .
        Polak to taki robal co wszedzie sie wykluca gedzie tylko pojedzie aby jeszcze
        wyrwac kase za spedzone wczasy..
        Wszyscy wiemy jaki syf i brud jest w polsce , poczawszy od zwyklej ulicy ,
        kolei , autobusow.tramwai ,ulic,knajp .
        starczy na razie..nie chce was bardziej dolowac..
        • Gość: antyk Re: Gustlik chopie nie pitol , ty bys chcial za d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:19
          Co za brednie, gdzie ty widziales niby tych Polakow dygajacych wory z zarciem do
          Grecji? Chyba za czasow PRL. A jesli chodzi o czystosc w Grecji, to owszem w
          hotelach i ogrodach przyhotelowych jest czysto. Tam gdzie teren jest "niczyj",
          plaza miejska, czy jakis teren miedzy hotelami jest syf, smietnicho i wychudle
          parszywe kozy, obrazki jakich w Polsce, mimo roznych uchybien w czystosci i
          porzadku, sie nie widuje. I pisze to, chociaz uwielbiam Grecje.
    • Gość: Neska Rodos Maris Hotel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 18:40
      Witam,
      Na temat Mitsis moge napisac Ci bardzo duzoi,bo dopiero co wrocilam z
      Rodos,pracowalam w tym hotelu 3 miesiące.
      Podaje maila - ifonka5@poczta.onet.pl
      Pozdrawiam
      • beaw27 Dzięki Neska !!! 02.10.06, 17:51
        ale ja już wróciłam i sama już wiem jak tam jest!!
        A jest SUPER !!!!!
        Kiedy wyjechałaś stamtąd, bo chyba Cię nie spotkałam??? A może jednak
        spotkałam?? Gdzie pracowałaś??
        • Gość: neska Re: Dzięki Neska !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 20:58
          wylot mialam 23ego wrzesnia,pracowalam natomiast do 21ego.a gdzie ? - w main
          barze:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka