monique302 01.05.07, 16:49 Mam prosbe czy jest ktos kto byl wlasnie w tym hotelu na krecie?jakie wrazenia?Mamy wykupiony tydzien z Neckermana od 18 maja.Czy wynajmowaliscie samochod jak tak to gdzie i jaki jest koszt. bede wdzieczna za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: biomj Re: Kreta-HOTEL Atlantis Beach IP: *.biology.univ.gda.pl 02.05.07, 13:44 a w jakiej miejscowosci jest ten hotel? Bede w podobnym terminie, ale w Stalidzie (a moze bedziecie w poblizu i na dodatek z dzieckiem?). samochod wynajelismy juz w polsce w Autoway. Moze na miejscu sa tansze nieco oferty, ale w zeszlym roku tez korzystalam z ich uslug i bylam zadowolona (zwlaszcza perspektywa, ze jakby co to mozna zadzwonic i dogadac sie po polsku). Nie trzeba tez tracic czasu na szukanie na miejscu, studiowanie umow. Podstawiaja Ci samochod pod hotel w wybranym dniu (albo i dzien wczesniej) i spokojna glowa. cennik mozesz zobaczyc na ich stronie internetowej (link jest na tym forum). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kreta-HOTEL Atlantis Beach IP: 194.205.246.* 02.05.07, 14:01 Jesli chodzi o hotel Atlantis Beach w Rethymnonie to bylam tam 2 lata temu. Hotel sam w sobie bardzo przyzwoity,sklada sie z kilku budynkow polozonych wsrod zieleni, pokoje czyste i ladnie urzadzone (ostatnio podobno odnowione), jedzenie Ok, choc jak na Grecje troche maly wybor. Sam Rethymnon jest uroczym miasteczkiem, do starego miasta i portu trzeba sie przespacerowac z hotelu 10- 15 min uliczka wzdluz wybrzeza. Minus hotelu to polozenie przy halasliwej do poznych godzin nocnych drodze - jednak halas w budynkach polozonych w glebi ogrodu nie jest bardzo uciazliwy. Drugi niewielki minus to plaza - wprawdzie piaszczysta, ale tez jest dosc glosno, bo polozona po drugiej stronie tej samej halasliwej drogi. Spokojniejsza plaze, szersza i oddalona od ulicy mozna znalezc kierujac sie w prawo od hotelu (w kierunku hotelu Dimitrios, nie pamietam jednak czy byly tam lezaki). Jezdze do Grecji praktycznie co roku od 6 lat, te wakacje wspominam milo, choc w porownaniu z innymi hotelami w Grecji Atlantis Beach moglby miec sympatyczniejsza obsluge i bardziej rodzinna atmosfere. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biomj Re: Kreta-HOTEL Atlantis Beach IP: *.biology.univ.gda.pl 02.05.07, 14:25 Z odpowiedzi udzielonej przez Anie juz widze, ze nie bedziemy jednak w poblizu (chyba, ze sa na Krecie dwa hotele o takiej samej nazwie). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia Re: Kreta-HOTEL Atlantis Beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 18:24 Byłam w hotelu w zeszłym roku we wrześniu. Lokalizacja super, 2 km do starego miasta, dojście promenada nadmorską. Hotel stoi przy ulicy czasami dość ruchliwej, plaża po przeciwnej stronie ulicy. Polecam pokoje od strony ogrodu, wtedy jest cicho nie dochodzi hałas z ulicy. We wrzśniu nie było żadnych animacji , nie wiem jak w sezonie, dla mnie super była cisza wieczorem słychać tylko było cykady. Posiłki w miare Ok ale bez rewelacji. Pokoje czyste, reczniki zmieniane codziennie. generalnie polecam chociaż nie jestem przekonana że hotel w 100% zasługuje na klasę A. Odpowiedz Link Zgłoś
monique302 Re: Kreta-HOTEL Atlantis Beach 03.05.07, 20:51 bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi i rady,poprosimy jak radzicie o pokoj od strony ogrodu.Mam nadzieje ze wyjazd bedzie udany.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś