Gość: roll IP: *.betanet.pl 25.05.07, 08:49 Witam wczoraj wróciłem z Krety jak ktos ma jakieś pytania to chętnie odpowiem. Byłem w miejscowosći Kissamos/Kasteli z Itaki w hotelu Kissamos Palace i jak najbardziej polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomasz z Re: Wróciłem z Krety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 09:08 Jaka pogoda i co z temperatura wody w morzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roll Re: Wróciłem z Krety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:15 Jak pogoda - woda w morzu nie zaciepła. Pogoda była ok w jeden dzień padało,poranki i wieczory chłodne tzn bluzę trzeba było założyć. W ciągu dnia słoneczko i to niezle przypiekało. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_kulicka Re: Wróciłem z Krety 25.05.07, 09:32 Zastanawiam sie nad wyjazdem do Grecji w czerwcu. Czy mozesz cos powiedzieć o warunkach w tym hotelu?? Jadę z 3-letnim dzieckiem, a więc czy jest tam basenik dla maluszkó, albo jakis plac zabaw?? Poza tym czy sa jakies ciekawe tereny do zwiedzania????? Z góry wielkie dzięki. Mój adres monika_kulicka@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruzia Re: Wróciłem z Krety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 10:10 Jestem ciekawa jak tam jedzenie,czy bufety ,czy serwowane ,czy jest urozmaicone i smaczne?Czy miejscowosc w ktorej jest hotel to dziura czy ciekawe miasteczko,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roll Re: Wróciłem z Krety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:30 Jedzenie w hotelu- bufet codziennie zolty ser i wedlina platki kawa,herbat, soki, pieczywo dzemy feta salatki, omlet (raz był). Ogólnie czasami się nie najadalem obiady to np. mussaka, kurczak z groszkiem zielonym, ryba, takie mięsko mielone z frytakami - jedzenie smaczne. Do tego bufet gdzie warzywa byly. Miejscowosc Kastelli nie jest jakims duzym miastem kilaknascie knajpek , taka spokojno okolica i cicha. Wybralem dlatego że dobra miejscówka na wypady do zwiedzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roll Re: Wróciłem z Krety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:25 Hotel ogólnie mi się podobał warunki ok, czysto. Blisko jest promenada gdzie są tawerny i kafeniony. Do "centrum" Kissamos jakieś 15min piechotą. Plaża wokół hotelu odpada raczej - ani razu nie byłem kamienista i wygladała tak jakby tu miała dopiero być plaża. Trochę dalej była piaszczysto kamienista jakieś około 1km wzdłuż morza. Dzieci - były rodzinki z dziećmi i w tych ramach wiekowych.W stronę promenady jest plac zabaw około 800m. Przy hotelu jest basen oraz brodzik dla dzieci. Basen super. Polecam ostanią tawerne u Papadikisa - jedzenie świetne i ceny ok. Jak mu powiedziałem że jesteśmy z polski to przyniósł menu i był wpis Macieja Kuronia iż jadł w tej tawernie i mu smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Wróciłem z Krety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:05 Witaj. Za kilka dni wybieram się na Kretę. Jakiej pogody mogę się spodziewać? Napisz proszę jaką miałeś do tej pory. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Wróciłem z Krety 25.05.07, 11:20 > Jakiej pogody mogę się spodziewać? www.wunderground.com/global/stations/16754.html Woda: ~21 st. C. bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymianek21 Re: Wróciłem z Krety IP: *.chello.pl 25.05.07, 12:25 Cześć Roll!Mam pytanie dotyczące Gramvousy. Wiem ze promy odplywaja tam o 10.30- znalazłam link na ich strone, ale nie ma tam nic o cenach. czy trzeba wcześniej rezerwowac bilety? A jak wrazenia z Falasarny i Elafonisi? Dotarles tam?Dzieki za odp i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roll Re: Wróciłem z Krety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:42 Na Gramavusie byłem lecz nie promem. Wypozyczylem auto na 4dni i jezdzilem ponad 900 km zrobiłem po Krecie. Na gramavuse jechalem taka szutrową drogą na jedynce przez 40minut - ale WARTO!!! Przed gramavusa bylem na Falasarnie - ładana ale bylo wietrzenie i prawie nikogo nie bylo. Elafonisi - super chyba najlepsza - 41 km przez gory z Kissamos. Kissamos 18Km do Gramavousy. Byłem na plaży w Preveli, na Stavros, Sougia, Paleochora i jeszcze jakiś. Miałem chętkę na plaże Vai, ale żona niechciała spędzić całego dnia w aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Wróciłem z Krety 28.06.15, 19:12 Gość portalu: roll napisał(a): > Na Gramavusie byłem lecz nie promem. Wypozyczylem auto na 4dni No to chyba to auto było amfibią, bo Gramvousa to wyspa. Ty przyjacielu byłeś na półwyspie Balos i podziwiałeś Błękitną lagunę. Tak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roll Re: Wróciłem z Krety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:32 Jak ogladałem ichniejszą telewizję to pokazywali w Salonikach czy Atenach że burze i pada na wyspach było słońce- z tym ze często zachmurzone. Ale opalisz się napewno. Teraz widzę jaki czarny wróciłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: Wróciłem z Krety IP: *.ipt.aol.com 27.05.07, 13:06 Pogoda na Krecie generalnie nie byla najlepsza w czerwcu,moze w lipcu dopisze czego wszystkim zycze.Najbardziej przeszkadzaja mi na Krecie kamieniste plaze,ale moze sie tylko czepiam. Ps.mozna sie opalic takze pod chmurami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wróciłem z Krety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:24 A w tym roku niema już czerwca !!!!! No tak Unia ucieła fundusze i w kalendarzu jest tylko 11 miesięcy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martinez Re: Wróciłem z Krety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.07, 21:03 Czy miałeś pokój z widokiem na morze i czy ma się na to wpływ? Czy czegoś należy się wystrzegać? Odpowiedz Link Zgłoś
etsojka Re: Wróciłem z Krety 19.06.07, 19:27 Witam,chętnie skorzystam z Pana doświadczeń (-nia?); czy warto wybrać się na Kretę? A może wybrać Korfu, Rodos lub jakiś inny uroczy zakątek starego kontynentu? Zamierzam, po zdanej sesji, uciec na chwilę z Wrocławia; zależy mi na tym, aby zobaczyć dużo, wręcz baaardzo dużo, nie martwiąc się kompletnie o jakiekolwiek niedogodności związane z samym pobytem. A może warto pojechać, jak mówił, zdaje się Mistrz Herbert, przed siebie, w moim przypadku, kierunek po prostu Grecja, a potem skręcić w lewo? Jak najdalej od zgiełku, i rytmu narzuconego przez biuro podróży? Na razie tyle. Pozdrawiam, dziękuję- Barbara Sojka Odpowiedz Link Zgłoś
ewamalgorzata Re: Wróciłem z Krety 19.06.07, 22:13 czy warto wybrać się na > Kretę? A może wybrać Korfu, Rodos lub jakiś inny uroczy zakątek starego > kontynentu? Nie są podobne..no, może Kreta i Rodos troszeczkę. Korfu jest trochę inna...moim zadaniem trochę włoska:) A poza tym- Grecja ma jeszcze chyba kilkaset innych wysp. I w przewazającej większosci sa baaaardzo piękne:) . A na kontynencie najbardziej uroczy jest Peloponez > A może warto pojechać, jak > mówił, zdaje się Mistrz Herbert, przed siebie, w moim przypadku, kierunek po > prostu Grecja, a potem skręcić w lewo? Najlepszy wybór z mozliwych. Kup bilet do Aten lub Salonik w trwajacej jeszcze promocji SkyEurope - i w drogę:) A dokąd - najprzyjemniej zdecydowac w porcie, oglądając rozkład promów:) Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Wróciłem z Krety 28.06.15, 19:54 etsojka napisała: > Witam,chętnie skorzystam z Pana doświadczeń (-nia?); czy warto wybrać się na > Kretę? A może wybrać Korfu, Rodos lub jakiś inny uroczy zakątek starego > kontynentu? Zamierzam, po zdanej sesji, uciec na chwilę z Wrocławia; zależy mi > na tym, aby zobaczyć dużo, wręcz baaardzo dużo, nie martwiąc się kompletnie o > jakiekolwiek niedogodności związane z samym pobytem. A ile kasy masz zamiar na tę eskapadę przeznaczyć? > A może warto pojechać, jak > mówił, zdaje się Mistrz Herbert, przed siebie, w moim przypadku, kierunek po > prostu Grecja, Nie warto. Bez planu podróży i bez ustalenia z samą sobą priorytetów i celów tej podróży, będziesz się na ślepo plątać i to plątać za duże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
violetka.p Re: Wróciłem z Krety 21.06.07, 15:36 Witajcie, mam pytanie a propos Hersonissos. Czy możecie polecić miejscowe biuro podróży organizujące wycieczki fakultatywne - Wąwóz Samaria, Santorini - jaki jest koszt? Lecę z Itaką i wejs na Santorini kosztuje 110 EURO. Co można zwiedzić na własną rękę? Czy jest tam wypożyczalnia rowerów? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wróciłem z Krety IP: *.play-internet.pl 28.06.15, 13:55 Witam, czy możesz mi powiedzieć jak dojechać do samarii z kissmaos, czy sa tam biura lokalne w tej miescince? pozdr Marta Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Wróciłem z Krety 28.06.15, 19:43 Gość portalu: Marta napisał(a): > Witam, czy możesz mi powiedzieć jak dojechać do samarii z kissmaos, czy sa tam > biura lokalne w tej miescince? pozdr Marta Wszystkie miejsca na Krecie radzę zwiedzać i odwiedzać indywidualnie, prócz Samarii. Tak, że jeśli jedziesz z BP, to wykup fakultet. W Kissamos w/g mojej wiedzy organizatora takiej (nieco skomplikowanej logistycznie) wyprawy nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: Wróciłem z Krety 28.06.15, 21:15 Gość portalu: Marta napisał(a): > kissmaos, czy sa tam > biura lokalne w tej miescince? pozdr Marta Kissamos nie jest mieścinką. To miasto choć dość biedne (turystyka w powijakach) ma historię i godzi się je pisać wielka literą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Re: Wróciłem z Krety IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.15, 21:24 Witam, czy możesz mi powiedzieć jak dojechać do samarii z kissmaos, czy sa tam > biura lokalne w tej miescince? pozdr Marta Jest lokalne biuro które organizuje Samarie Odpowiedz Link Zgłoś