Dodaj do ulubionych

Mitsis Rodos Village

IP: *.aster.pl 13.07.07, 23:26
Czy Ktoś z Was był już w tym hotelu? Czy z małymi dziećmi - to dobry wybór?
Mapiszcie coś proszę :)
Obserwuj wątek
    • beaw27 Re: Mitsis Rodos Village 13.07.07, 23:31
      My jedziemy tam we wrześniu.Widzieliśmy go w ub.roku, bo mieszkaliśmy obok w
      Rodos Maris & Spa. Wygląda fajnie, nam się podobał. Z tego co wiem były nawet
      animacje dla maluchów po polsku. W Rodos Maris było suuuuuper, dlatego w tym
      roku robimy powtórkę a dla urozmaicenia kupiliśmy jeszcze dodatkowy tydzień w
      Rodos Village i wierzymy, że będzie fajowo!
      • Gość: baśka Re: Mitsis Rodos Village IP: *.aster.pl 13.07.07, 23:51
        Bardzo się cieszę że się odezwałaś :) Czy także jedziesz z dziećmi?
        Jesli pozwolisz, mam kilka pytań:
        chciałam zapytać o plażę? czy daleko od hotelu?, czy można po niej spacerować
        (czyli iśc heeeeen przed siebie?)czy dzieciaki zamek z piasku postawią? czy
        zejście do morza jest łagodne?
        A jak jedznie?(smaczne?urozmaicoe?) jak pokoje? czy czyste? (Czy któreś pokoje
        warto brać bardziej niż inne?)
        Jak daleko jest do najbliższego miasteczka (Marzą mi się wieczorne biesiady w
        jakimś greckim miasteczku:))

• beaw27 Re: Mitsis Rodos Village 14.07.07, 00:04
          Napiszę krótko, bo już właściwie zamykałam kompa....
          Plaża jest blisko sąsiedniego hotelu, tj.Rodos Maris& Spa a od Rodos Village do
          plaży trzeba przejść najpierw do Rodos Maris takim mostkiem biegnącym nad drogą
          główną - jakieś 400 - 500 m. Plaża jest fajna, ale o budowaniu zamków z piasku
          zapomnij, bo tam są drobniutkie kamyczki.Iść można heeeen przed siebie.
          Zejście do morza b. łagodne.
          Jedzenie wiem tylko jakie było w Rodos Maris & Spa - suuuuuuuper smaczne i
          baaaardzo urozmaicone - tzw. do wyboru do koloru, co kto lubi.Na pewno się nie
          znudzisz.Ilości nie do przejedzenia.
          Pokoje duże i czyściutkie - mieszkaliśmy z bungalowie najbliżej morza -Super!
          O wieczornych biesiadach w miasteczku to raczej możesz zapomnieć, bo Kiotari to
          niewielka miejscowość i nie ma tam specjalnie gdzie się włóczyć. Ale zawsze
          możecie wypożyczyć samochód i sobie pojechać do pobliskiego Lindos czy Lardos i
          tam pobiesiadować.
          • Gość: asia Re: Mitsis Rodos Village IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 10:11
            Zamek z piasku zbudują.Kamyczki są tylko przy wejściu, dla dzieci specjalne
            butki do kupienia na miejscu(bardzo duży wybór).Zejście do morza bardzo
            łagodne.Nie ma fal, morze stoi, woda super, kryształ i ciepła.Animacje dla
            dzieci dobre, miniclub dobrze wyposażony,Polka Agnieszka bardzo fajnie zajmuje
            się dziećmi.Organizuje zajęcia w miniclubie, na basenie w brodziku, na plaży.
            Jedzenie bardzo dobre, również przy basenie w barze i na plaży zawsze napoje,
            przekąski,lody,owoce.Zupełny luz.Jedynie leżaki przy basenie dolnym lepiej
            zarezerwować wcześniej, na plaży nie trzeba.
    • Gość: MAKO Re: Mitsis Rodos Village IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:33
      UWAZAM ŻE DLA DZIECI JEST TO NIEZBYT DOBRY WYBÓR LEŻY W MIEŚCIE RODOS MASE
      SPALIN
    • beaw27 Ale bzdura! 16.07.07, 14:49
      Wcale nie leży w mieście Rodos, tylko w spokojnej miejscowości Kiotari .
      Uważam,że z dziećmi to bardzo dobry wybór!
      • Gość: mamarazydwa Re: Bungalowy IP: *.aster.pl 17.07.07, 01:14
        Beaw, czy macie miejsce w bungalowach, czy tez w pokojach w budynku głównym?
        Nam proponują wlansie bungalowy i nie jestem przekonana, czy to dobry wybór?
        Słyszałam o mrówkach w bungalowach no i trzeba "dochodzić" na jedzenie, a
        biorąc pod uwagę, ze teren jest duży i upał zapewne też będzie duży, to
        takie "dochodzenie" moze być męczące? A może wcale nie???
        • beaw27 Re: Bungalowy 17.07.07, 14:58
          Hej, wakacje są między innymi po to , aby trochę się "poruszać" - tak więc to
          chyba nie tragedia z tym " dochodzeniem" na posiłki. Poza tym all incl. ma to do
          siebie, że człowiek z łakomstwa i ciekawości albo z głupoty zawsze zje więcej
          niż planował, więc taki spacerek do bungalowu wyjdzie tylko na zdrowie. Ja tam
          zdecydowanie wolę bungalowy. A jeśli chodzi o mrówki - nie wiem, ale w ub. roku
          w Maris mieszkaliśmy w bungalowie najbliżej morza i żadnych mrówek nie było.
          Więc może nie ma co panikować, że w bungalowie to na pewno będą mrówki a w
          budynku głównym to nie....Osobiście nie cierpię robactwa wszelkiej maści, ale
          jak się mieszka w domu z ogrodem to człowiek po jakimś czasie już się uodparnia
          na mrówkę, która czasem wypędzona z ogrodu wrzątkiem albo Expelem zapędzi się w
          panice do domu. Mąż mi zawsze tłumaczy, że jak wypędzam mrówki z ogrodu niszcząc
          im mrowiska, to tak jakbym zapraszała je do domu-bo niby gdzie mają się podziać?
          Coś w tym musi być! Nie dajmy sobie zepsuć urlopu mrówkami. Wierzę, że w Village
          też będzie Świetnie, tak jak to było w Maris w ub. roku, czego sobie i Tobie życzę!
          P.S. A kiedy tam się wybieracie dokładnie?
    • Gość: Wojtek Re: Mitsis Rodos Village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 00:31
      Zdecydowanie polecam. Hotel w spokojnej okolicy. Do najbliżzej miejscowości,
      czli Kiotari jest ok. 3-4 km. Byłem w czerwcu z 5 letnią córką. Jest tam
      miniclub z Polkami (godz. 10-12 i 15-17). Poza tym animacja cały dzień.
      Wieczorem (21) dla dzieciaków jest półgodzinne minidisco z animatorami. Świetne
      baseny, dobre jedzenie i duży wybór z bufetu, generalnie all inclusive więc
      wszystkiego pod dostatkiem. Blisko do plaży, ale piasek gruboziarnisty
      (strasznie rozgrzany), zejście do morza i dno kamieniste. Polecam kupić sobie
      na miejscu (bo tanio)uty kąpielowe. Właściwie nie ma potrzeby wychodzić z
      hotelu na jeszcze jakieś jedzenie. W pobliżu hotelu, koło supermarketu jest
      tawerna, o której piszą wprzewodniku Pascala, ale kolacja wypadnie ok. 30-50
      euro na głowę. Stwierdziłe, że Grecja bardzo podrożała. Ceny w tawernach b.
      wysokie.
      • Gość: Ix Re: Mitsis Rodos Village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 11:03
        Uważam ze z malymi dziecmi to swietny wybor. bylam w tym hotelu rok temu i bylo
        suuuper. Mini club dla dzieci. Jedzenie dobre ale to zalezy co komu smakuje
        ogolnie jest duzo jedzenia i mozna cos wybrac... Co do odleglosci to nie jest az
        tak zle zawsze lepiej sie troszke przespacerowac. Mieszkalam w bungalowie bylo
        czysto i z tymi mrowkami tez bez przesady moze sie jakas trafic ale to nie
        tragedia...
        Plaza żwirkowa i dla dzieciakow lepiej jakies buciki..
        Generalnie dobra zabawa dla wszystkich i dla dzieci ktorymi zajmuja sie
        animatorzy i dla doroslych ktorzy jesli tylko chca tez sie swietnia bawia...
        caly dzien cos sie dzieje gry, zabawy a wieczorem w amfiteatrze swietne show...
    • beaw27 Do Mamarazydwa 07.08.07, 21:02
      I jak? Jedziecie w końcu do tego hotelu? Kiedy w końcu? Odezwij się , proszę!
    • Gość: bas Re: Mitsis Rodos Village IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 17:40
      www.travelzone.pl/?show=hotele;hotelID=3621;name=Mitsis%20Rodos%20Village

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka