Dodaj do ulubionych

wrocilam z Cypru odpowiem na pytania

IP: 195.117.255.* 27.07.07, 09:48
po 1 Triada to najgorsze BP na swiecie - nie polecam
po 2 nie odpowiem na pyt dotyczace wycieczek na cyprze

moge odp na pyt dot cen miejsc plazy itp

generalnie nie polecm cypru - 3/4 piszczących anglików, prawie zero tawern
typowo cypryjskich,same ekskluzywne knajpy bez klimatu greckiego(bylam po
czesci greckiej nie tureckiej) wszytsko robione pod angoli, plaze okropne
(poza Coral Bay) brud, syf, jedynie ludzie bbb mili ale na maxa DROGO - jak
w londynie!

ale pytajcie jakby co - odpowiem!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaś Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: 82.160.190.* 27.07.07, 09:58
      Ile wynosi pierwiastek z 243445???
      • Gość: władek Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.mofnet.gov.pl 27.07.07, 10:23
        gdzie bylas ? Larnaka ? A konkretnie jakie ceny ?
        • Gość: timex Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: 195.117.255.* 30.07.07, 09:47
          nie, zachodnio poludniowa czesc cypru - z tymi brzydszymi plazami...

bbb drogo - funt cypryjski= sie funtowi brytyjskiemu wiec wg mnie drogo jest na
          cyprze - dla porównania: woda niegazowana 1 l kosztuje w markecie 90 centów
          czyli kolo 6 zł...piwo w markecie 0,33 4 zł (kolo 60 centów) a w pubie
          (tawernie) kolo 2, 50 luntów czyli 15 zł...
          • Gość: gosc Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.chello.pl 30.07.07, 12:32
            No badż konkretna: piszesz zero tawern a potem podajesz cenę piwa w tawernie.
            • Gość: timex Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: 195.117.255.* 31.07.07, 10:58
              piwo w markecie 0,33 4 zł (kolo 60 centów) a w pubie
              (tawernie) kolo 2, 50 luntów czyli 15 zł...
              napisalam w pubie! tawerny tez sa ale juz bardziej pod centrum miasta a nie w
              centrum i ciezko je odszukac bo pelno w okolo dyskotek i resteuracji!
    • agameena Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 30.07.07, 15:11
      Witam
      Ja także wróciłam z Cypru , a dokładniej z Pafos.
      Moje wrażenia są takie :
      - lepsze są (i tańsze) wyjazdy bez pośrednictwa biur (o Triadzie nie wspominam,
      bo to pseudo biuro)
      - plaże nie należą do gatunku tych do których przywykliśmy, co nie zawsze
      oznacza,ze są pozbawione uroku. Np przy Hotelu St. George jest rewelacyjnie.
      - drogo, fakt ale pokażcie mi turystyczne rejony w sezonie, które są tanie.
      - są tawerny z klimatem, ale te nie znajdują się na "szlaku" , te które są na
      szlaku są nastawione pod turystów angielskich, co nie dziwi jeśli się weźmie pod
      uwagę ilość mieszkających tam Anglików,jak i przyjeżdżających sezonowo.
      Osobiście polecam Cypr tym wszystkim, którzy spragnieni są słońca i egzotyki
      -pogoda murowana
      -bezpiecznie (to nadal Europa)
      -basen jest tam standartem
      -pobyt nie musi być drogi - wystarczy tylko przełamać swój strach przed
      wyjazdami indywidualnymi, no i troszkę włożyć inwencji, czasu na szperanie w
      necie :)
      Aby nie być gołosłowną : byłam 14 dni,mieszkałam w wynajętym domku (wyposażonym
      we wszystko co jest potrzebne) z dostępem (5m) do basenu. Koszt całkowity pobytu
      to ok 9000zł na 4 osoby (3 dorosłe+dziecko).
      W miesiącach poza sezonowych jest jeszcze taniej :)
      Pozdrawiam
      Aga
      • Gość: timex Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: 195.117.255.* 31.07.07, 11:05
        > - drogo, fakt ale pokażcie mi turystyczne rejony w sezonie, które są tanie.
        juz Ci pokazuj: Grecja, Turcja, Egitp a nawet hiszpania sa tansze w sezonie niz
        Cypr! zauwaz ze w ww miesjach placisz euro lub $ (euro=4 zł a $=3 zł) natomisat
        funt cypryjkis = 7 zł

nie wiem czy pojechalas tam z wlasnym jedzeniem i napojami ale my bywalismy na
        miesce i kupowalismy napoje i jedzonko w marketach (woda i piwo ) jak i czasami
        w knajpach wiec moge smialo napisac ze jest tam drogo!

zdecydowanie polecam zamist Cypru Grecje - te same widoki lepsze plaze i morze
        i taniejjjjjjjjjj!

• Gość: kazek Re: od. na pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 17:52
      kochana kto nie ma miedzi ten w siedzi a nie wybiera się na cypr-proste
      to jest wada wszystkich polaków jeżdżących za przysłowiową złotówkę tzw. LAST
      MINUTE
      • mediterraneo1978 Re: od. na pytanie 31.07.07, 10:18
        Ale Cypr ma tak dobrą pogodę, że śmiało można w maju albo październiku, a wtedy
        sa tansze oferty, na miejscu ceny tez nizsze niz w sezonie.
        • Gość: timex Re: od. na pytanie IP: 195.117.255.* 31.07.07, 11:08
          zdecydowanie polecam cypr maj lub pazdziernik - jest wtedy bb ładna pogoda!
          od czerwca do wrze masakra
          my bylismy polowa lipca i bylo jak w piekle!!! 45 w cieniu masakra a woda ponad
          30 wiec nie bylo sie gdzie chlodzic tylko w pokoju ale te znie zawsze
        • Gość: marzenie Re: od. na pytanie IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.08.07, 15:18
          Byłam na Cyprze od kwietnia do maja poczatkowo pogoda była deszczowa
          ale od połowy kwietnia słonecznie i bardzo ciepło polecam wszystkim
          wyruszajcie na Cypr.
      • Gość: timex ;-))))))))))))))) IP: 195.117.255.* 31.07.07, 11:06
        wycieczke wykupilam na 2 ies przed wylotem wiec jeszcze to nie bylo last minute
        (blad! od teraz bede tylko last minute kupowala) i nie zaplacilam przyslowiowej
        złotówki ale 2 tys od osoby na tydz wiec jesli 2 tys to dla ciebie tanizna to
        gratuluje!
        • Gość: tomasz z Siedzieć w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:13
          Bez obrazy, ale nie wiem po co pojechaliście na Cypr. Trzeba sie wcześniej
          zorientować odnośnie cen, plaż itd. Jadą tacy gołodupcy i rozpaczają potem
          pijąc kranówkę, bo butelka mineralnej za droga.
          • Gość: timex Re: Siedzieć w domu IP: 195.117.255.* 31.07.07, 11:24
            oj tam - bylam ciekawa jak jest na cyprze - polecialam zobaczylam i tyle - nie
            wybiore sie tam napewno juz nigdy raczej - stawiam na grecje i tyle!

Jadą tacy gołodupcy i rozpaczają potem
            > pijąc kranówkę, bo butelka mineralnej za droga.
            a gdzie ja napisalam ze piłam kranówke i po czym wnosisz ze jestem
            golodupcem????
            takie teksty zawsze wlasnie pisza golodupcy ktorzy zazdroszcza innym a sami
            spedzaja wakacje na działce.
            • Gość: tomasz z Re: Siedzieć w domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:33
              Ja nie spedzam wakacji w domu. Też jeżdże po świecie. Zanim się gdzieś wybiorę
              to czytam m.in na tym forum o różnych miejscach. Na Cyprze nie byłem,( byłi
              znajomi i raczej średnie wrażenia) ale wiem, że jest tam drogo. Na Malcie też
              nigdy nie byłem, ale wiem, że ceny są bardzo wysokie. Trzeba się odrobinkę
              wysilić i poszukać informacji. Jeśli piszesz, że woda droga no to wybacz, ale
              nie wyobrażam sobie Ciebie idącej do restauracji na obiad skoro cena w sklepie
              już robi na Tobie takie wrażenie. Po tym wywnioskowałem, że kasę masz, ale nie
              na to , żeby jechać na Cypr. Może Tunezja. Gołodupiec to za duzo powiedziane,
              więc przepraszam.
              • monalisa.pl Re: Siedzieć w domu 31.07.07, 12:35
                nie bede sie tlumaczyla dlaczego wybrala cypr, dlaczego nie spr cen przed
                wylotem, dlaczego jadlam w knajpie a narzekam na droga wode w markecie ETC!

napisalam posta zeby ludzi przestrzec ze jezeli wybierajac sie szykuja sie na
                jakis atrakcje typu wieczor cypryjski alkohole w knajpie to niech sie uzbroja w
                wieksza gotówke

ja nie wiedzialam ze jest tak drogo a jest ale nie placze nad tym ze wydalam
                zapasowe 1500 zł na miejscu na jedzenie i drinki - pojechalam zeby uzyc sobie a
                nie szczypac sie z kazdym groszem ale wiem ze jada na cypr tez ludzie
                ograniczeni jedynie posilkami w stołówce (zaznaczam ze napoje do kolacji
                zazwyczaj platne) i nie sa przygotowani na kupowanie wody w markecie za 4 zł

zaznaczylam ze jest tam poprostu drogo i juz.
    • Gość: agmaa Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:21
      Ja lecę do Paphos z Triadą w październiku i cieszę się:)
      Pytań nie mam, bo z doświadczenia wiem, że coś co komuś nie pasuje, mnie może odpowiadać i odwrotnie,
      Pozdrawiam:)
      • monalisa.pl Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 31.07.07, 12:39
        wspolczuje jesli z triada do paps lecisz!

jak cie wkladuja w obskorny pokoj w hotelu to od razu łap za reke rezydentke
        (pewnie pania agate) i zazadaj od razu lepszych warunków i nie sluchaj
        wymijajacych odp ze nie ma lepszy pokoi bo SĄ!!!

a jesli trafisz na naprawde dobre warunki i jesli triada wywiaze sie z umowy to
        GRATULUJE! dodam od siebie ze plaze w calym paps sa okropne - my jezdzilismy do
        Coral Bay jakies 25 min jazdy autobusem w 1 str ale plaza CUDNA! autobus nr 15
        jedzie co 15 min bilet w 1 str dla 1 osoby to 80 centów.
        • Gość: agmaa Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 12:45
          Współczuj, współczuj:P Jak komuś zależy tylko na plaży i na wystroju pokoju to porażka;)
          Nie jadę, aby siedzieć w hotelu, o autobusach i plażach wiem wszystko, gdyż przed wyjazdem czytam co tylko się da o miejscu pobytu. Zresztą też nie lecę, aby leżeć na plaży. Planuję wynajem auta i zwiedzanie wyspy.
          • monalisa.pl Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 31.07.07, 13:08
            Współczuj, współczuj:P Jak komuś zależy tylko na plaży i na wystroju pokoju to
            > porażka;)

> a skad wiesz na czym mi najbardziej zalezalo lecac na cypr? wrozysz z kuli???

co do wynajmu auta to mam nadzieje ze doczytalas ze wypozyczaja auta tylko
            osobom powyzej 26 roku zycia (auta pozycza sie na glownie 3 dni na mniej nie
            chetnie pozyczaja - jeden dzien to okolo 15 funtów a nawet i 20 zalezy od auta)
            jednak w papos 3/4 wypozyczalni nie oddaje swoich aut w rece polaków gdyz ci
            nie potrafia odnalezc sie na cypryjskich ciezkich lewostronnych drogach i po
            kolizi do jakiej dochodzi czesto na waskich spadzistych drogach i wawozach
            pozucaja auta na poboczu??? tez o tym czytalas????
            • Gość: agmaa Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 13:23
              Mam więcej niż 26 lat-wyglądam na mniej?;) Miło mi:)

Wiesz co? Jak Tobie się nie udało, nie znaczy, że każdemu ma się nie udać:)
              Ja nie zamierzam przepraszać, że cieszę się z wyjazdu i zasłużonego urlopu.
              Nastawiłam się na wydatki- jak chcesz wiedzieć- związane z autem; z ruchem lewostronnym problemów nie mam, jak mi nie będą chcieli pożyczyć auta to pójdę do tej 1/4 wypożyczalni która pożycza, a jak coś to pożyczę rower:> Zadowolona?:))))))))))
              • monalisa.pl Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 31.07.07, 14:00
                Mam więcej niż 26 lat-wyglądam na mniej?;) Miło mi:)
                wrozką nie jestem wiec nie widze cie

Wiesz co? Jak Tobie się nie udało, nie znaczy, że każdemu ma się nie udać:)
                alez mi sie udal wyjazd - to byla moja podroz poslubna wiec sie bardzo udała!

bylo mi tylko glupio i bylam zazenowana opieka rezydenta i tym ze kit wcisneli
                nam w polsce a na miejscu okazalo sie zupelnie inaczej - i czy za wyciecze
                zaplacilam tys zł czy 5 tys to niesmak zostal ze wrobili nas dlatego ci
                wspolczuje ze lecisz z tymi klamcami ale faktycznie 3/4 jest nizadowolona ale
                moze 1/4 sie uda!
                • Gość: agmaa Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 14:20
                  Wiesz, ponieważ dużo podrózuję wiem co nieco:) wiem, że Triada jest słaba jeśli chodzi o wycieczki objazdowe, ale na wyjazdach wypoczynkowych nikt dotąd z osób znanych mi osobiście-jak również ja sama- nie zawiódłam się. Jest to mój świadomy wybór. I pierwsze słyszę, ze 3/4 osób jest niezadowolona.

Co najwyżej będziesz mogła mi zazdrościć:)

Ale wiesz jest coś takiego, że zła opinia dotrze do większości osób niż dobra, bo niezadowolony częściej się odzywa:)
                  • monalisa.pl Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 31.07.07, 14:47
                    Wiesz, ponieważ dużo podrózuję wiem co nieco:) wiem, że Triada jest słaba jeśli
                    > chodzi o wycieczki objazdowe, ale na wyjazdach wypoczynkowych nikt dotąd z osó
                    > b znanych mi osobiście-jak również ja sama- nie zawiódłam się. Jest to mój
                    świa
                    > domy wybór. I pierwsze słyszę, ze 3/4 osób jest niezadowolona.
                    tez duzo podrozuje i za kazdym razem ucze sie czegos nowego i jakos do tej pory
                    nie mialam problmemów! teraz lecialam 1 raz z triada i ostatni!

Co najwyżej będziesz mogła mi zazdrościć:)
                    nie nalze do osób ktore zazdroszcza czegos innym.

Ale wiesz jest coś takiego, że zła opinia dotrze do większości osób niż dobra,
                    > bo niezadowolony częściej się odzywa:)
                    to chyba dobrze ze zła trafia szybciej niz dobra? mozna w ten sposób ostrzec
                    innych przed popelniem bledu.
                    • Gość: agmaa Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 15:38
                      No więc popełnię błąd i jestem bardzo szczęśliwa:)

Po powrocie z przyjemnością podzielę się wrażeniami:P
        • Gość: plump Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.um.kielce.pl 31.07.07, 13:23
          ja lecę z Triadą do Paphos we wrześniu:( do hotelu Kissos, może ktoś z Was tam
          był??

• monalisa.pl Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 31.07.07, 13:57
            tak - dwie znajome z pracy wlasnie stamtad wrocily -pokoje Ok basen ok jedzenie
            ok w poblizu pare sklew i knajpek - do centrum papos piechota jakies pol godz
            do coral bay (piekna plaza) autobusem nr 15 jakies 15 min nie cale
            w poblizu brzydka plaza skalista grobowce króli mozaiki (wejscia platne kolo 3
            funty za osobe)
            hotel stoi bokiem od ulicy - przejezdzalam tamtedy pare razu
    • Gość: gość Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.um.kielce.pl 31.07.07, 13:26
      ja lecę we wrześniu z Triadą na Cypr do Paphos,do Hotelu Kissos ... może ktoś z
      Was już tam był w tym roku i ma jakieś cenne rady dla żółtodzioba :) ?
      • monalisa.pl Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 31.07.07, 13:58
        spojrz w moja odp do plump
    • zona_jarka Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 01.08.07, 09:19
      Spotkałaś może Cypriana?
    • villemann Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 03.08.07, 15:22
      Nie wiem, gdzie kupowałaś butelkę wody za 4 złote?
      Funt cypryjski to po pierwsze ok 6,20 nie 7 PLN (jest tańszy od brytyjskiego, 1
      GBP = 0,087 CYP)
      Po drugie w sklepie kupując zgrzewkę 6x1,5 litra płacisz 1,8 CYP, czyli O,30
      CYP za butelkę (pi razy oko 2 złote z groszami, jak w Polsce ;)
      Piwo w sklepie kosztuje różnie, ale znów od czego są zgrzewki. Sześciopak Heńka
      albo Carlsberga kosztuje 4 CYP. Daje to 4 PLN za puszkę. Drożej niż w Polsce,
      ale różnica nie jest znów jakaś ogromna! ;)

Są też różne bonusy cenowe ;) Wczoraj widziałem przecenę oryginalnych okularów
      marek: Gucci, Prada, Dior, Chanel - wszystkie po 25 - 35 CYP. U nas takich
      promocji nie ma.
      Dodajmy że dniówka tutaj waha się w okolicach 20 - 35 CYP za normalne 8 godzin
      pracy.

Jedzenie jest drogie, ale jak ktoś lubi junk - food, jest to raj! Za półtora
      funta można zjeść podwójnego cheeseburgera, w którym jest chyba z pół kilograma
      mięsa i spokojnie najadają się nim dwie osoby.
      To samo tyczy się kebabów, za 2 funty pyszna rzecz nie do przeżarcia dla
      zwykłego śmiertelnika.
      Jest jeszcze meze - za 7-10 funtów kompletny przegląd kuchni cyprysjkiej (nawet
      kilkadziesiąt potraw + wina, zależnie od knajpy). Gdzie w Polsce dwie osoby
      zjedzą trwającą dwie godziny kolację i upiją się przy tym za ok. 62
      (gdzieniegdzie nawet za niecałe 50) PLN?

Jestem na Cyprze, zostanę tu trochę. Jak ma ktoś jeszcze pytania odnośnie cen,
      miejsc, transportu czy czegokolwiek to pytajcie śmiało :)
      • villemann Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 03.08.07, 15:27
        Poprawiam się od razu odnośnie przeliczenia GBP na CYP, jest na odwrót niż
        napisałem ;) Walnęło mi się :]
        • Gość: Ania Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.acn.waw.pl 03.08.07, 21:29
          Jedziemy w okolice Paphos (Laura Beach) we wrześniu.
          Wiesz może jaki jest koszt wypożyczenia auta (z klimą koniecznie :) ) i czy nie
          ma problemu z fotelikiem dla dziecka ?
          Chyba niedaleko tej miejscowości jest aqua park, prawda ?
          Z góry dzięki za wszystkie inne wskazówki :)
          • Gość: Małgorzata Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.piaseczno.robbo.pl 04.08.07, 21:13
            • Gość: Małgorzata Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.piaseczno.robbo.pl 04.08.07, 21:21
              Jadę na Cypr 14 sierpnia i pomimo tylu negatywnych opinii jestem nastawiona
              pozytywnie. Bardzo chciałam tam pojechać i własnie spełnią się moje marzenia.
              Nie bardzo obchodzi mnie, że jest tam bardzo drogo, nie jadę po to żeby
              siedzieć w restauracji, chcę po prostu zwiedzić ten kraj i zobaczyć to co sobie
              zaplanowałam. Tydzień bez restauracji wytrzymam :-)) Na dodatek jadę z
              tym "strasznym" biurem podróży Itaka, jadę z nimi po raz pierwszy tak przekonam
              się czy opinie wypisywane na forum są prawdziwe.
          • villemann Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 07.08.07, 20:08
            Z fotelikami nie ma problemu, ceny są koszmarne, przynajmniej w
            firmie którą sprawdziłem... Jeśli bierzecie na tydzień lub więcej to
            minimalna cena za dzień to 12 funtów... :/ Jeśli na krócej to
            minimum 13. Zależnie od modelu samochodu/mocy silnika.
            Przeczytajcie też mój post jako gościa
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=203&w=66646050&a=66646050&t=1186509883549

Co do parku wodnego to są dwa, jeden koło Limassol, drugi przy Ayia
            Napa. Wam bliżej będzie do tego pierwszego, jest też "ciekawszy" dla
            dzieci - więcej tam atrakcji specjalnie dla nich, jednak oba są
            świetne i godne polecenia.
            • Gość: Ania Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 21:17
              Dzięki za info :)
              Mąż mówi, że spróbuje z ruchem lewostronnym powalczyć... zobaczymy
              jak będzie... chcemy zwiedzić jak najwięcej się da a nie jesteśmy
              fanami zorganizowanych wycieczek tylko wolimy na własną rękę poznać
              uroki Cypru.
              Ten park o którym piszesz to chyba Afrodita, czy jakoś tak ?
              Widziałam stronkę, zapowiada się świetnie :)
              • villemann Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 08.08.07, 13:36
                O, właśnie nie, ten akurat przegapiłem, sorry :)

Mi chodziło o Fasouri ;)
                Ten jest taki bardziej dla dzieciaków.
                Z kolei WaterWorld w Ayia Napa jest zdecydowanie dla osób
                szukających mocnych wrażeń xD
                • agameena Re: wrocilam z Cypru odpowiem na pytania 29.08.07, 14:14
                  Witam
                  A propos cen wklejam tu linki, żeby każdy mógł sobie sprawdzić co i za ile
                  ttp://www.cyprusrestaurants.com/cyprus_taverns.html

www.cyprusstores.com/
                  oraz jednego supermarketu (akt.promocje), Papantoniou jest tańszy -niestety nie
                  znalazłam linku
                  www.orphanides.com.cy/pocket_pleasers/index.htm
                  Przy okazji - jutro lecę do Pafos ("złapałam" sobie tani przelot) :))
                  Pozdrawiam
    • kiwigirl nurkowanie ? 29.08.07, 15:04
      czy na cyprze - chętnie własnie okolice phapos są jakies miejsca nurkowe? czy
      nurkowaliście, jak wrazenia, jak ceny itp ?
      • agameena Re: nurkowanie ? 29.08.07, 16:38
        Witaj
        Nie jestem zapalonym nurkiem,więc nie wiem jak kształtują się ceny. Ale
        szkółek i wypożyczalni jest multum.

Wynalazłam linki może znajdziesz tam to czego szukasz :)
        www.dive-in.com.cy
        www.cydive.com/
        Pozdrawiam

• Gość: Oluś :-) polecam IP: *.chello.pl 30.08.07, 08:30
      no nie sądze, żeby na Cyprze było tak źle, troche przesadzasz, ale każdy ma swoje zdanie. Ja byłam w tym roku. Wg mnie Cypr to raj na ziemi, piekne widoki, wspaniali ludzie, można sie dogadać po ang, nie ma z tym problemu, nawet znaki drogowe mają pod spodem podpisy po ang, żeby turystom było łatwiej, co Ty wolisz żeby wszyscy tam mowili tylko po grecku??? może i palaże nie są za czyste, ale każde beach party jest zajebiste :-)! Nie zmnienie zdania na temat tego kraju :-). Limassol piekny, Nicosia też świetna, Agros!-zajebisty! :-) jak najbardziej polaceam CYPRUS :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka