Dodaj do ulubionych

Kardamena,Kos

IP: *.acn.waw.pl 25.06.03, 13:51
Czy ktoś może wie, jakie są tam najlepsze tawerny, takie, ,w których można
spróbować prawdziwie greckiego jedzenia za rozsądną cenę?
A także, gdzie można tam wyjść wieczorem, jaki lokal jest najfajniejszy?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • czarodziejka1 Re: Kardamena,Kos 25.06.03, 14:23
      Gość portalu: chiara napisał(a):

> Czy ktoś może wie, jakie są tam najlepsze tawerny, takie, ,w których można
      > spróbować prawdziwie greckiego jedzenia za rozsądną cenę?
      > A także, gdzie można tam wyjść wieczorem, jaki lokal jest najfajniejszy?
      > Pozdrawiam!

W Kardamenie na Kos byłam 4 lata temu. Jest to małe miasteczko portowe.
      Praktycznie wszystkie atrakcje mieszczą się na uliczkach przy maleńkim porcie.
      Na tych uliczkach znajdują się wszystkie tawerny, bary i kluby nocne. Jest ich
      tak dużo, że trudno policzyć. Wieczorami, ok. godz. 20-21 miasteczko ożywa i
      wygląda jak jedna wielka dyskoteka! W każdym klubie czy barze znajduje duża TV
      i telebim. W każdym też jest inna muzyka. Generalnie przechodzi się z baru do
      baru - to taka wędrówka ludów... i zostaje się tam, gdzie dają więcej tequili
      za darmo (do jedengo piwa, jeden kieliszek tequili!). Pamiętam taki bar przy
      samym deptaku nad morskim. Kardamena opanowana jest totalnie przez młodych
      Angoli- tak przynajmniej było 4 lata temu. Pozdrawiam :)
      • Gość: Bebiak Re: Kardamena,Kos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 19:17
        Oj Czarodziejko droga!!! Umknęło mi, że szwędałaś się po Kos, choć oczywiście
        powinnam to założyć, wszak Dodekanez to Twoje tereny:) No to tak do połowy
        lipca zbierz się w sobie i skrobnij mail ze szczególnymi miejscami na tej
        wyspie, takimi jak ja lubię. Nie chciałabym niczego przeoczyć i wierzę, że
        dzięki Tobie nie przeoczę (jadę 21.07). Ściskam Cię mocniutko:)
        • czarodziejka1 Re: Kardamena,Kos - do Bebiak 01.07.03, 12:48
          Gość portalu: Bebiak napisał(a):

> Oj Czarodziejko droga!!! Umknęło mi, że szwędałaś się po Kos, choć oczywiście
          > powinnam to założyć, wszak Dodekanez to Twoje tereny:) No to tak do połowy
          > lipca zbierz się w sobie i skrobnij mail ze szczególnymi miejscami na tej
          > wyspie, takimi jak ja lubię. Nie chciałabym niczego przeoczyć i wierzę, że
          > dzięki Tobie nie przeoczę (jadę 21.07). Ściskam Cię mocniutko:)

No i się zebrałam i napisałam! Sprawdz, Droga Bebiak, swoją pocztę :)
          • Gość: chiara Re: Kardamena,Kos - do Bebiak IP: *.acn.waw.pl 01.07.03, 15:33
            Czy jest szansa, że i tu coś o tym Napiszesz? Prosiłabym bardzo:)
            • czarodziejka1 Re: Kardamena,Kos - do Chiara 01.07.03, 16:06
              Gość portalu: chiara napisał(a):

> Czy jest szansa, że i tu coś o tym Napiszesz? Prosiłabym bardzo:)

Chiara, wolałabym wysłać na Twoją prywatną skrzynkę. Są to bardziej prywatne
              wrażenia...
    • Gość: malina Re: Kardamena,Kos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 20:00
      Jak zauważyła Czarodziejka Kos i Kardamena opanowane są przez młodych Anglików.
      I nie są to Anglicy z wyższych , a nawet średnich klas.Co za tym idzie na
      każdym kroku spotkać można studia tatuażu, wielkie telewizory w barach z ligą
      angielską, angielskie śniadania, i ogólnie angielskie jedzenie. Mnie zdziwiła
      rodzina angielska , która jadła kopiasty talerz frytek z ketchupem i zakanszała
      to bułką wielkości małego bochenka.Widocznie tak lubią, a Grecy dają im to do
      czego są przyzwyczajeni. Nie znaczy to,że w miasteczku nie można znaleźć
      greckiego jedzenia.Musisz tylko poszukać. Widziałam tam też chińską restaurację.
    • Gość: chiara Re: Kardamena,Kos IP: *.acn.waw.pl 26.06.03, 10:17
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi:)
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka