Dodaj do ulubionych

szukam informacji o Big Blue

IP: *.telpress.com.pl 01.08.01, 14:57
Proszę o wieści na temat biura Big Blue.
Obserwuj wątek
    • Gość: + Re: szukam informacji o Big Blue IP: *.polkomtel.com.pl 01.08.01, 15:18
      w czerwcu byłem na Rodos z oferty Big Blue, jak za te pieniądze to byłem
      zadowolony, hotel ok (pomijając śniadania), rezydentki też całkiem urocze :)
    • Gość: Gosia Re: szukam informacji o Big Blue IP: *.cmdik.pan.pl 02.08.01, 10:58
      Przeszukaj dokładnie forum. Ja sama o to pytałam i dostałam kilka odpowiedzi.
      Zycze Tobie (i sobie przy okazji) udanych wakacji z tym biurem
    • Gość: Ax Re: szukam informacji o Big Blue IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 11:12
      Polecam. Wszystko było zorganizowane sprawnie. Byłam z nimi na Krecie.
      Rezydentki w porządku, były b. pomocne. Żadnych wpadek, spóźnień itp.
      • Gość: pawel Re: szukam informacji o Big Blue IP: *.telpress.com.pl 07.08.01, 13:55
        napisz coś więcej... Gdzie byłaś z nimi na Krecie? Czy znasz może Dionisos Village?
        • Gość: Ax Re: szukam informacji o Big Blue IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 15:33
          Byłam w Agios Nikolaos. Miasteczko ładne, położone dogodnie, tzn. można wynająć
          samochód i całkiem sensownie zwiedzić Kretę. Dionissos Village widziałam w
          drodze do Vai. Słyszałam też, że ceny są rozsądne w stosunku do poziomu
          komfortu. Ale hotel ( a raczej kompleks hoteli )położeny jest absolutnie "in
          the middle of nowhere". Jeżeli chcesz zasmakować prawdziwej Krety ( a warto! )
          wybierz Agios N. ( plaże są nieszczególne, to fakt )albo zachodnią Kretę (
          Rethimnon, CHania)
          Masz konkretne pytania - napisz.
    • Gość: nale Re: szukam informacji o Big Blue IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 08.08.01, 10:10
      Byłam z bigblue i źle nie było, ale raczej nie polecam. A szczególnie nie
      polecam hotelu Kouros w Kato Gouves. Zasadniczy problem w BB to rezydenci,
      niezbyt rozgarnięci. Za to nie można sie przyczepić do ubezpieczenia medycznego
      w ramach pakietu - na moim turnusie wszyscy mieli jakąś paskudną alergię od
      słońca i niw byłó najmniejszych kłopotów w cretan-medi-help. Zasadnicza rada:
      nie kupuj wycieczek fakultatywnych u rezydenta, bo przepłacisz nawet dwa razy.
      We wszytskich turytycznych miejscowościach są liczne biura podróży, które
      oferują te same wycieczki za pół ceny. Jeśli namówisz inne osoby z hotelu i
      zaprowadzisz do biura dużą grupę (np. 10 os.) to możesz liczyć na duży rabat.
      Ale uwaga: jeśli zapłacisz w takim biurze kartą to zapomnij o rabaie, bo zje go
      sztańska prowizja 5%, o której mili Grecy często zapominają wspomnieć.
    • Gość: tok Re: szukam informacji o Big Blue IP: *.arreks.com.pl 16.08.01, 12:55
      byłem z nimi rok temu w Sissi na Krecie.
      w zasadzie ok, ale była pomyłka w kwaterze (studio zamiast apartamentu)
      musiałwem się wykłucać o zmianę, ale była niemożliwa, ale dostałem za to
      wycieczke (dla 2os. dorosłuch i dziecko). wycieczkę też dali dopiero jak
      postraszyłem telefonem do centrali.
      rezydenci mają chyba jakiś układ z wypożyczalniami samochodów bo straszyli
      przed wypożyczaniem z wypożyczalni miejscowych, a ja wypożyczyłem samochód w
      miejscowej na tych samych warunkach co w polecanym przez rezydenta (full
      ubezpieczenie z holowaniem i samochodem zastępczym jakby co - nawet
      ubezpieczenie opon za wyjątkiem dróg gruntowych) cena około 30-40 % niższa.
      wycieczki indywidualne lub organizowane grupowo ale poza rezydentem też tańsze.
      a tak pozatym było bardzo fajnie i ja nie narzekam
      opieka od Polski do apartamentów też bez specjalnych problremów
      a wogóle bigblu jest chyba jedną z najtańszych firm turystycznych (ale to
      porównanie z zeszłego roku także może być już nieco nie aktualne)

ogólnie rzecz biorąc polecam
      z powagą
      tok
    • Gość: Packard Re: szukam informacji o Big Blue IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 23:02
      Bylem z nimi w tym roku na Kresie w Sissi. Generalnie było OK. Fajne, ładne,
      pomocne rezydentki. Mają tam duzo ludzi pod opieką i w dodatku w sporym
      rozproszeniu, ale przychodziły na dyżury i były w razie czego pod telefonem
      komórkowym. Ktos napisał, ze maja układy z wypozyczalniami samochodów. Pewnie
      tak, ale z róznicą cen 30-40% to przesada. Ceny miały podonbne lub takie same,
      jak wypożyczalnie "na mieście", więc co w tym złego, jeżeli dziewczyny sobie
      trochę zarabiaja (nie kosztem turysty), a po drugie w jakims sensie biorą na
      sziebie odpowiedzialność za to, co się z tobą i wypozyczonym samochodem stanie.
      Widziałem na Krecie faceta, który miał mieć wszystkie ubezpieczenia, ale
      policja zabrała mu po wypadku paszport i wygkladało na to, ze bedzie musial
      płacic za naprawe samochodu.
      Z Big Blue było z nami troche Polaków i troche Niemców. W sumie relacje miedzy
      wydanymi pieniędzmi a obsługą i warunkami oceniam pozytywnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka