Dodaj do ulubionych

plaża w Possidi Chalkidiki

IP: 212.244.213.* 12.05.08, 14:58
Proszę o informację gdzie w Possidi są plaże z piaskiem i wodą bez kamieni, bo
koło mojego hotelu (Dolphin Beach) wiem, że jest plaża kamienista.W jakiej
mniej więcej odległości - przydałaby sie plaża zagospodarowana albo tawerny z
leżakami i parasolami ! Proszę o podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: danka Re: plaża w Possidi Chalkidiki IP: 212.244.213.* 15.05.08, 11:49
      podbijam
      • Gość: pawelo Re: plaża w Possidi Chalkidiki IP: *.acn.waw.pl 14.06.08, 11:01
        Witam. Macie jakieś info o Possidi, plaża, hotel Dolphin Beach.
        Ciężko znalesc informacje. Jeżeli możecie podeślijcie coś na maila
        pawelo10@poczta.onet.pl
        • doreen.slater Re: plaża w Possidi Chalkidiki 06.07.08, 23:45
          Jutro tam będę :)Po powrocie opiszę.
          A może ktoś jedzie z Wawy?

• Gość: aga Re: plaża w Possidi Chalkidiki IP: *.cable.ubr04.wals.blueyonder.co.uk 09.07.08, 14:48
            Byłam tam 2 lata temu, właśnie w hotelu Dolphin Beach. Nie wspominam
            hotelu zbyt dobrze, zarozumiała obsługa w restauracji,kelnerki na
            końcu obsługiwały Polaków, któregoś dnia znajomy zwrócił uwagę
            szefowi i kelnerki po złości już nigdy go nie obsłużyły(roznosiły
            napoje do obiadu).
            Basen był zamykany na czas sjesty w godz 14-18? nie pamiętam
            dokładnie.
            Pokoje hmm zależy co kto oczekuje, była klima ale nie działała w
            połowie pokoi, standard średni ale może byc.
            Plaże żwirowe, nie wspotkałam w okolicy piaskowej.
            Reszta cudowna, woda, pogoda, widoki przepiękne, na pewno jeszcze
            raz się wybiore w te okolice ale na pewno do innego hotelu.
            • doreen.slater Re: plaża w Possidi Chalkidiki 21.07.08, 00:22
              Wróciłam, odpowiem na pytania :)
              • lukrecjafilm Re: plaża w Possidi Chalkidiki 25.07.08, 14:16
                Cześć to napisz proszę jak było, co jest w okolicach hotelu -
                tawerny itp, i jak sam hotel bo chcę jechać na początku września
                właśnie do niego
                Dziękuję
              • anndi Re: plaża w Possidi Chalkidiki 30.08.08, 10:59
                Witam,
                wybieramy się większą grupą do hotelu D.B. 1.09.
                Bardzo porszę o wskazówki dotyczące wynajmu samochodu i skutera (tj
                jakie mamy możliwosci...i w jakiej cenie). Poza tym interesuje nas
                sprawa wycieczek fakultatywnych, czy wykupienie wycieczki możliwe
                jest tylko u naszego (eccoholiday) rezydenta czy są inne opcje poza
                rezydentem.
                pozdrawiam a.d.
              • Gość: Maja Re: plaża w Possidi Chalkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.08, 12:19
                podbijam. Mógłby ktoś się wypowiedzieć jak tam jest w 08. To mój pierwszy pobyt
                w grecji. Nie jestem wymagającą turystką. Proszę o odpowiedź
                • anndi Re: plaża w Possidi Chalkidiki 14.09.08, 14:49
                  Niedawno wrociliśmy z Possidi (pobyt w pierwszym tyg września), i
                  tak....:
                  - pogoda - upał, upał i jeszcze raz upał, ale do zniesienia bo
                  zaledwie 30st., wieczory "chłodne" - około 20t.
                  - hotel bardzo w porządku, tj. spore pokoje, ladne, z działającą
                  klimatyzacją, w jednym zdarzył się niewielki grzyb ale nam to tak
                  strasznie nie przeszkadzalo (zresztą jeśli sa wolne inne pokoje nie
                  ma problemu ze zmiana). Łazienak niewielka ale czysta. Sprzątanie
                  codziennie, wymiana ręczników co 2 lub 3 dni, pościeli 1 raz/tyg.
                  Właściciele i obsługa bardzo sympatyczna, bez problemu można
                  porozumieć się w języku angielskim lub niemieckim.
                  - jedzenie: śniadania - zawsze kilka rodzajów dżemu, nutella, miód,
                  mleko, płatki, zawsze jajka na twardo i jajka pod iną postacią plus
                  małe kiełbaski lub bekon, do tego wędlina i ser żółty;
                  obiadokolacje: bardzo urozmaicone, zawsze 2 rodzaje mięś (lub ryba),
                  i 2 rodzaje dodatków (ziemniaki, ryz lub makaron pod różnymi
                  postaciami), duży wybór surowych warzyw, często feta, oliwki i
                  oczywiście deser (zawsze arbuz). ZŁOTA RADA - obiadokolacja kosztuje
                  8 euro i można ją wykupić na miejscu - nie koniecznie przez biuro
                  podróży w polsce
                  - basen: nieduży, otwarty w godzinach 9.00-14.30 i 17.30-19.00
                  - plaża: hotelowa w odległości ok.40m (zdarzają się jeżowce); piękna
                  piaszczysta plaża za cyplem około 15-20min piechotą (możn trafić na
                  nudystów)
                  - miejscowość: malutka piękna wioska turystczna, 4 sklepy, kilka
                  tawern (wszystkie położone nad brzegiem morza - przy plaży lub na
                  skałach)
                  - ceny: zbliżone do polskich (sałatka horiatiki 4,5eu, gyros 2,20eu,
                  piwo w sklepie ok.1eu, wina od 3 w górę, ryby w tawernach w cenie
                  ok.70eu (za kilogram) itp)

Uffff, narazie to tyle, w razie pytań chętnie odpowiem,\podrawiam

• Gość: gosc Re: plaża w Possidi Chalkidiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.08, 10:53
                    a czy w pobliżu można gdzieś wypożyczyć rowery/skutery?
                    • anndi Re: plaża w Possidi Chalkidiki 16.09.08, 08:05
                      Skuter (25eu) lub samochód (50eu) można wypożyczyć za posrednictwem
                      recepcji hotelu, dowożone i podstwiane są na miejsce. Wynajem
                      samochodu oferuje również eccoholiday w podobnej cenie ale nie wiem
                      jak to się odbywa (chyba jednak lepiej przez recepcję). Należy
                      bardzo uważać przy odbiorze pojazdów, dokladnie sprawdzić ich stan
                      techniczny, zamki, lusterka itp..Nie wiem nic o rowerach, być może w
                      pobliskich większych miejscowościach, np w Kalithei (15km), może w
                      Fource (6km). W recepcji chętnie udzielają takich informacji,
                      odradzam jednak sięganie po info u rezydentki - niewiele wie (a
                      raczej nie chce jej się odpowiadać), często wprowadza w błąd itp
                      (dziwna kobieta). Z Possidi autobusem można wydostać się 2 razy
                      dziennie - o 9.00 i ok.13-tej. Lepiej jechać o 9-tej bo moze być
                      problem z powrotem. Autobus do Kalithei kosztuje ok.2eu, można nim
                      dojechać do Salonik (nie znam ceny biletu). Stosunkowo niedrogie są
                      taksówki - 1eu za km.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka