Dodaj do ulubionych

Kolymbia - plaża Tsambika

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 13:01
Witam.
Czy może mi ktoś, kto był w Kolymbi nakreślić w jaki sposób można
najsensowniej z Kolymbi dostac się na palażę Tsambika z dwójką
dzieci (wózek). Autobus, taksówka? Czy spacer w ogóle wchodzi w grę,
czy tez nie ma takiej opcji. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • marcin_ocenyhoteli.pl Re: Kolymbia - plaża Tsambika 18.07.08, 13:19
      Najłatwiej taksówką lub autem. Połączenie autobusowe jest znikome. O ile mi wiadomo nie ma bezpośredniego między Kolymbią i Tsampiką. Można ewentualnie coś z autobusem na przelotówce kombinować, który się zatrzyma na wysokości zjazdu do Tsampiki. Potem idziesz piechotą i łapiesz znowu przy drodze. No, ale z dzieciakami wątpię byś chciała się tak bawić. Bezpośrednio z Kolymbii tylko dwa autobusy widzę w rozkładzie na dzień. Do Lindos dokładnie (8.45 - 10). One raczej by się zatrzymały tak jak mówię, gdybyś poprosiła kierowcę.

Dobra. Uporządkujmy. Do Kolymbii prowadzi zjazd z drogi szybkiego ruchu, który zwany jest aleją eukaliptusową. To jest kilka kilometrów. No i przy drodze szybkiego ruchu możesz łapać autobusy, które będa jechać niedaleko pobliskiego zjazdu na Tsampikę. Zatrzymają się tam, ty wysiadasz, przechodzisz na drugą stronę ulicy i schodzisz na plażę (może z 1,5 kilometra - jakieś 15 minut marszu).

Bezpośrednio z Kolymbii są ranne autobusy do Lindos (8.45 i 10). No i tymi autobusem też byś mogła na 95% (trzeba zapytać kierowcy) dotrzeć do zjazdu prowadzącego do Tsampiki. Po prostu się tam zatrzyma i was wysadzi.

Tyle, że jest problem z powrotem. Z samej plaży odjeżdża tylko jeden autobus relacji Tsampika - miasto Rodos (o 16). Nie wiem, czy on zalicza bezpośrednio Kolymbię, czy pruje od razu do miasta (obstawiam to drugie). Niemniej. Możecie poprosić kierowcę, by wysadził was na wysokości alei eukaliptusowej i wtedy te kilka kilometrów wracacie do Kolymbii pieszo.

Jak widzisz jest sporo komplikacji i największe możliwości masz względem łapania autobusów przy trasie szybkiego ruchu (jak będą załadowane, nie staną). Bez auta trudno tam z Kolymbii jeździć codziennie. Gdybyś łapała autobus, pamiętaj, że trzeba machnąć ręką.

Więc albo ten ranny autobus do Lindos (upewnić się, że kierowca wysadzi), a potem powrotny relacji Tsampika - Rodos i jeśli nie pojedzie przez Kolymbię, to prośba o zatrzymanie się przy zjeździe i spacer lub droga szybkiego ruchu (co z dziećmi odradzam), bądź taksówka. Taksówka zdaje się około 8-10E zakosztuje. To jest blisko, ale ona przyjeżdża z miasteczka Afantou. Dlatego jest drożej, niż chociażby z Faliraków do Quinna.
      • Gość: Onke TOM Re: Kolymbia - plaża Tsambika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 14:48
        Dzięki Ci dobry człowieku.
        • Gość: nuta15 Re: Kolymbia - plaża Tsambika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 15:15
          Sprawdź na miejscu. Dwa lata temu jeździł autobus z Kolymbii na
          plażę Tsambika ,wyjazd był ok.9,30 powrót o 16. Z autobusu
          korzystało wielu turystów, zawsze był pełny, może jeździ nadal.
    • Gość: juron Re: Kolymbia - plaża Tsambika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 17:14
      Wydaje mi sie ze w Kolimbi sa plaze.Jak z moim kotem.Dam miekkie to- nieeee,
      idzie tam gdzie schowane jest suche.Dam suche,tez niedobre idzie do miekkiego.
      • marcin_ocenyhoteli.pl Re: Kolymbia - plaża Tsambika 18.07.08, 17:20
        Ten autobus to był własnie ten Rodos - Tsampika. Czyli on jeździ przez Kolymbię. Mamy przynajmniej odpowiedź. Tak więc albo tym autobusem, albo od drogi. Jeśli nic z tego, to taksówka zostaje.
        • Gość: Leszczynka Re: Kolymbia - plaża Tsambika IP: 91.192.250.* 18.07.08, 17:54
          Dwa tygodnie temu wróciłam z Kolymbi,autobus kursuje tak jak
          napisała nuta15,bilet kosztuje 2 euro a takx na Tsambike kosztuje 12
          euro.Musisz koniecznie się tam wybrać-miejsce przeurocze!!!
          Powodzenia.
          • Gość: Onkel TOM Re: Kolymbia - plaża Tsambika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 23:47
            Dzięki. Widziałem zdjęcia Marcina, więc wiem że musze tam być :-)
      • Gość: onkel TOM Re: Kolymbia - plaża Tsambika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.08, 23:45
        Synku, nie życzę sobie porównań mojej skromnej osoby do Twojego wykastrowanego
        kocura. Nie masz nic do powiedzenia na temat to się nie wcinaj
        • Gość: A. Re: Kolymbia - plaża Tsambika IP: *.r-212.178.201.atwork.nl 22.07.08, 08:35
          Jak juz będziecie na plaży Tsampika to koniecznie wjedźcie na
          pobliski monastyr Tsampika. Widoczki są przecudne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka