Dodaj do ulubionych

STOMIO i okolice

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 13:42
Byliśmy na początku lipca w Stomio (nie był to nasz pierwszy pobyt w
Grecji). Wybraliśmy ofertę za pomocą internetu bo jakoś nie wierzę polskim
biurom podróży (może nesłusznie bo zdarzają się wyjątki potwierdzające
regułę, ale jak znaleźć te wyjątki). Wybraliśmy ofertę biura Gounis Travel
(z czego jesteśmy bardzo zadowoleni) i apartamenty Vakalis.Przy okazji
serdeczne pozdrawiamy. Stomio może zauroczyć choćby tym, że jest to jeszcze
kawałek takiej prawdziwej Grecji bez fajerwerków i komercji zrobionej na
pożytek turystów jak większość miasteczek na Riwierze Olimpijskiej. Plaża
piaszczysta, czysta, dość duża i można znaleźć miejsce na spokojny relaks
(nie ma zbyt dużo ludzi). Biuro Gounis Travel zaoferowało nam dobre warunki
zakwaterowania (i chociaż apartament był bez klimatyzacji to zbudowany
według greckiego modelu i dlatego upały nie były uciążliwe pomimo wysokiej
temperatury ponad 45 stopni w cieniu), wyżywienie po sąsiedzku w hotelu
Alexiou - wspaniałe (obiad 5 Euro)(pozdrowienia dla właściciela) i
wycieczki. Apartamenty położone na wzgórzu z pięknym widokiem na morze i
okolicę. Korzystaliśmy z wycieczek fakultatywnych chociaż byliśmy własnym
samochodem. Byliśmy: na Skiatos, w Meteorach i Atenach. Wycieczki jak
wycieczki, mają pewne mankameny ale umożliwiają zobaczenie ciekawych miejsc
a przewodnicy opowiadają ciekawe rzeczy, których nie można poznać zwiedzając
te miejsca indywidualnie. Skiatos piękna wyspa, miłe misteczko i wspaniała
plaża Kukunaris, że nie można nie wejść do wody.(należy zabrać kostium i
ręcznik), Meteory trzeba zobaczyć bo to chyba ósmy cud świata. Ateny trochę
męczące ale tylko ze względu na długą drogę i dużo turystów na miejscu. Wart
też zwiedzić okolicę i do tego celu przydaje się samochód.
Jeśli macie jakieś pytania dotyczące pobytu czy drogi chętnie odpowiemy.
Piszcie na adres wiesiek@sejw.neostrada.pl lub ciaputka@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Christian Re: STOMIO i okolice IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 04:10
      skąd nagle taka rekalma biura pana który niegdyś będąc rezydentem Skarpy
      zapełniał całe segregatory skarg? Za dawnych dobrych lat pracowałem u nigo
      jako przewodnik widac że chłop się na lepsze zmienił i nauczył jednej rzeczy
      że o ludzi trzeba dbać. I miło że ktoś wreszcie pisze pozytywnie o biurze
      podrózy
      • Gość: Martika Re: STOMIO i okolice IP: 213.77.32.* 10.11.03, 12:40
        Byłam w tym roku w Stomio też w lipcu (może nawet spotyklaliśmy sie na plaży)
        Korzystałam z usług tego biura tylko na wycieczki fakultatywne i mam zupełnie
        inne zdanie niestety negatywne. Nie jestem wybredna ale 3 wycieczki i 3 wpadki:
        1) wycieczka ciągle przesuwany termin bez zawiadamiania (gdybym sie do nich nie
        przeszła to o tym, że wycieczka przesunięta dowiedziałabym sie o 6 rano tuż
        przed odwołanym odjazdem). 2) Po wycieczce do Meteorów w czasie której
        zaproponowano nam wizytę w supermarkecie i zakup arbuzów prosto z pola
        zostaliśmy wyrzuceni z autobusu 1 km przed hotelem bo kierowcy nie chcialo się
        podjechać!!!! 3) Wieczór grecki który miał odbyć się w ZAMKU (polecany przez
        znajomych - specjalnie wykupiona wycieczka właśnie ze względu na scenerię)
        okazał się po dojeździe spędem w jakimś hotelu a stół szwedzki przypominał
        stołówkę zakładową. O zmianie miejsca zostałam powiadomiona dopiero po
        dojeździe na miejsce. Dodam że byłam wożona do miejsca zbiórki na pace
        samochodu a następnie dowiedzieliśmy się, że nikt nic nie wie o tym, że my
        jedziemy na wieczór grecki. Dla dodania uroku były to moje imieniny, które w
        ten sposób mi uprzyjemniono. To nie był mój pierwszy wyjazd za granicę. Nie
        jestem wybredna i nigdy do tej pory nie byłam tak fatalnie traktowana. Stomio
        jest piękne ale przed tym biurem ostrzegam.
        • elinida Re: STOMIO i okolice 10.11.03, 19:31
          Qrna, a juz sie zastanawialam sama od siebie nad Gounis Travel. I co tera?
          Jedna w superlatywach, a druga przestrzega. Czy jest gdzies Biuro, ktore
          uczciwie powie dlaczego ta opcja jest zdecydowanie korzystna (czytaj: tania).
          Qrcza, czy bedzie problem w nastepnym roku cos sobie spokojnie bez stresow
          zorganizowac?
          Aha przy okazji, ja tam nie mialam skarg na Skarpe :P
          Pozdrowienia :)
          • Gość: Martika Re: STOMIO i okolice IP: 213.77.32.* 13.11.03, 10:15
            Stomio jest piękne i spokojne, apartamenty z tego biura (opowiadali mi ci co
            tam mieszkali są OK) z ciepłą wodą mieli kłopoty, kawałek z górki do morza ale
            generalnie byli zadowoleni. Cała obsługa biura mówi po polsku a to jest duży
            atut, ale albo ja miałam pecha albo pan Kostas (mieszkał wiele lat w Polsce)
            zbyt wiele od nas wyniósł :) Trzeba po prostu wyciągnąć średnią. Coś za coś.
            Cena jest naprawdę przystępna. Słyszałam, że może nawet pomóc w przyjeżdzie
            autokarowym. Ja nie jestem zrzędliwa, no może wcześniejsze wyjazdy z Olimpem
            mnie rozpieściły i był duży kontrast. Ostatecznie były to potknięcia i było ich
            zbyt dużo a nie wpadki. Ostatecznie wycieczki się odbyły a ceny były niższe niż
            z biura z którym byłam. Jeżeli będziesz tam jechała to mogę ci udzielić więcej
            informacji
            • Gość: Christian Re: STOMIO i okolice IP: *.the.forthnet.gr 15.11.03, 16:36
              Sprawdza sie to co zawsze ze cena jest odbiciem uslugi nic dodac nic ujac, zbyt
              slodkie pochwaly dla biura zawsze czuc klakierstwem. Sam pamietam ze kiedys
              pracujac jako pilot mialem w firmie kolege ktory zawszer tam na wycieczce
              rozpieszczal kilka osob a potem przez te osoby namwila je zeby mu sie do
              zesztytu z pochwlami wpisywaly. Dla mnie to byla blazenada ale szef powiedzial
              pewnego dnia widzisz? Tomasz (imie zmienione) to same pochwaly przynosi a ty?
              wiec co bylo robic? powiedzialem na wyciecze ze jak sie komus podobalo to niech
              wysle maila lub fax do biura bo roboty nie wiele a za to nam pomoze bo w koncu
              daje jakies swiadectwo o naszej pracy. To ludzie zaczeli wysylac. Ale takich
              slodkich klientow jak Wspomniane biuro nie mialem, zapraszam do mnie w lecie na
              wycieczki i dam je gratis za takie pochwalne hymny, w zimie po sezonie bede
              sobie je czytal przy kominku i sie cieszyl jak jakis przywodca Korei. :-)
            • Gość: Christian Re: STOMIO i okolice IP: *.the.forthnet.gr 15.11.03, 16:39
              Sprawdza sie to co zawsze ze cena jest odbiciem uslugi nic dodac nic ujac, zbyt
              slodkie pochwaly dla biura zawsze czuc klakierstwem. Sam pamietam ze kiedys
              pracujac jako pilot mialem w firmie kolege ktory zawszer tam na wycieczce
              rozpieszczal kilka osob a potem przez te osoby namwila je zeby mu sie do
              zesztytu z pochwlami wpisywaly. Dla mnie to byla blazenada ale szef powiedzial
              pewnego dnia widzisz? Tomasz (imie zmienione) to same pochwaly przynosi a ty?
              wiec co bylo robic? powiedzialem na wyciecze ze jak sie komus podobalo to niech
              wysle maila lub fax do biura bo roboty nie wiele a za to nam pomoze bo w koncu
              daje jakies swiadectwo o naszej pracy. To ludzie zaczeli wysylac. Ale takich
              slodkich klientow jak Wspomniane biuro nie mialem, zapraszam do mnie w lecie na
              wycieczki i dam je gratis za takie pochwalne hymny, w zimie po sezonie bede
              sobie je czytal przy kominku i sie cieszyl jak jakis przywodca Korei. :-) A jk
              mi nikt nie napisze takich wierszy to pojade do innego miasta zaloguje sie jako
              jakas para albo lepiej cala szkola lub caly zaklad pracy i sobie sam wysle na
              forum cos w stylu: Gornicy z kopalni Gwarek dziekuja biuru turystycznemu Etal
              Travel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka