iryssek 24.01.09, 15:56 Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tym hotelu a właśnie w nim mam zamieszkać podczas pobytu na Krecie. Jesli ktoś coś wie to prosze o opinię. To wręcz dziwne że nigdzie nie ma o nim ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3_ania Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 04.02.09, 13:02 Witam:) byłam w tym hotelu w ubiegłym roku.Jak na pierwszą wycieczke to nie było najgorzej ale na pewno nie poleciłabym hotelu.Jedzenie było niesmaczne.Nie raz były frytki na śniadanie a jak zostały to były na obiad ale juz z żółtym serem!bleee...zreszta z kazda potrawa tak bylo-wszystko odgrzewane i pod inna postacia. Sałatki za to były dobre.W pokojach na szczescie bardzo czysto.Obsługa srednia...jezeli jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
iryssek Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 04.02.09, 17:33 Jak żarełko byle jakie to nie dobrze bo mamy opcję all, właśnie dlatego żeby nie chodzić głodnym. Czy jest tam polska obsługa? Brać swoje ręczniki z domu? Czy to prawda że papier toaletowy wrzuca się do pojemnika a nie do sedesu? Dla mnie to jak na razie dość szokujace :) Odpowiedz Link Zgłoś
3_ania Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 04.02.09, 18:12 Z tym papierem toaletowym to bzdura-wrzuca sie normalnie do sedesu:-) My tez mielismy opcje all ale po calym tygodniu nie moglismy juz patrzec na to jedzenie:-/ z tego co pamietam to sporo osob narzekalo ale moze teraz bedzie smaczniejsze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
3_ania Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 04.02.09, 18:14 Ręczniki były wiec nie trzeba brac-co drugi dzien wymieniane:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 11:12 z papierem to nie do konca taka bzdura, w większości hoteli na Krecie czy Rodos własnie w łazienkach są wywieszki aby paieru nie wrzucac do sedesu tylko do pojemnika. Grecy mają dość słabo rozwiniętą sieć kanalizacji tzn wąskie odpływy ale chodzi również o oszczędność wody o którą jak wiadomo na wyspach ciężko. Tak więc może akurat w tym hotelu tego nie przestrzegają ale w pozostałych zapewniam że tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.cable.smsnet.pl 07.02.09, 15:36 3_ania, troszke mnie zmartwiłaś tym że nie polecasz tego hotelu,chyba że tylko ze względu na wyżywienie, a jeśli chodzi o samo Analipsi to jak ci się podobało oraz jak tam ze środkami komunikacji np:do Hersonisos? (pozdr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.cable.smsnet.pl 06.02.09, 22:26 irysek- też się wybieram do tego hotelu w sierpniu i mam nadzieję że wszystko będzie w porządku,faktycznie mało jet opini o tym hotelu a jeśli chodzi o wyżywienie to myśle że "damy rade" Odpowiedz Link Zgłoś
3_ania Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 06.02.09, 22:43 Aha,w morzu jest bardzo duzo kamieni wiec koniecznie zabierzcie buty bo bez nich nie wejdziecie:P Chyba ze pojdziecie kawalek dalej:-) Jezeli macie jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiana6 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 07.02.09, 01:20 O ciesze się że napisałaś o butach. Czy chodzi o klapki basenowe czy jakieś szczególne buty do pływania? Są takie w sklepach? W sumie i nas by sie przydały, w Bałtyku też jest wał kamieni po wejściu do wody, przynajmniej w okolicy Ustronia :) Odpowiedz Link Zgłoś
3_ania Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 07.02.09, 17:36 Analipsi-mała mieścinka z paroma knajpkami i marketami,ogólnie sympatycznie:-) ale wiadomo-lepiej w Hersonissos-jest po prostu cudownie:-))) same bary,dyskoteki,restauracje i sklepiki-na pewno będziecie zachwyceni:-)z Analipsi to jakies 4-5 km jak dobrze pamiętam.Dojeżdżaliśmy taksówkami albo skuterkami(tylko uwaga na skutery w Analipsi bo wciskają kit,ze bak jest pełny a pózniej stoicie na środku drogi i nie wiecie co z sobą zrobić bo w baku brak paliwa-my mieliśmy śmieszna przygode hehe, byliśmy załamani ale jakos sobie poradziliśmy:P) Jezeli chodzi o buty to są takie specjalne do wody<nie klapki> mozna je kupic u nas.My niestety o tym nie pomyslelismy i musielismy kupic na miejscu-dodatkowy wydatek,o ile dobrze pamietam 8 euro. Na pewno nie bedziecie zadowoleni z plazy!jest na maxa mała!!!takiej jeszcze nie widzialam...ale kilka metrow dalej jest juz lepiej:-) tylko nie ma juz hotelowych lezakow i parasoli... Ogolnie było miło-moja pierwsza wycieczka wiec nie mam za bardzo porownania...najwazniejsze,ze w pokojach i lazienkach było czysto:-) pokojówki sie przykładały hehe:-) Aha i uwaga na mega wysokiego kelnera-jest strasznie niemiły:-/ Napiwki mu sie na pewno nie naleza:P Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 22.03.09, 12:48 Witam I my się wybieramy do tego hotelu we wrześniu. Czy ktoś był tam z dziećmi? Jak w praktyce wygląda przystosowanie hotelu dla dzieciaków? Czy w pokoju jest czajnik? Czy na miejscu można kupić pieluchy i jedzenie w słoiczkach, czy wszystko trzeba zabrać ze sobą? Czy łóżeczko dla niemowląt jest z pościelą, czy tez trzeba ją miec swoją? Jak z zabawą na plaży i przy basenie? czy jest bezpiecznie dla uciekającego półtoraroczniaka? Wiele pytan, ale pierwszy raz wybieramy się tak daleko z maluchem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.telpol.net.pl 22.03.09, 22:39 jadę w czerwcu to napisze Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 23.03.09, 07:56 Super, dzięki, będę czekać na info. Miłych wakacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
iryssek Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 24.03.09, 21:27 Też będę czekała na wieści i miłych wakacji. Donciaw - jedziecie z Grecosem? Może lecimy razem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 25.03.09, 09:24 Tak, z Grecosem, pierwszy tydzień września:) Odpowiedz Link Zgłoś
iryssek Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 26.03.09, 08:51 a szkoda my drugi tydzień i trzeci... Odpowiedz Link Zgłoś
maria1021 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 29.04.09, 13:47 Kochani! Jadę do tego hotelu w maju 20-27.05 na pewno zdam dokładna relację a Wam dziekuję. Juz wiem jak sie lepiej przygotować do wyjazdu i nastawić duchowo,żeby nie było rozczarowań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.cable.smsnet.pl 31.05.09, 10:37 Jakie wrażenia z pobytu?Podziel się opinią,bo jestem bardzo ciekaw co to za miejsce i jak wypadł hotel.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maria1021 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 01.06.09, 13:32 Witajcie! Wróciłam 28.05.2009 z pobytu w tym hotelu. Moim zdaniem jest wielką pomyłką sprzedawanie przez biura podróży tego hotelu w wersji all inclusive.Serwują trzy posiłki a żadnego snack baru przy basenie tam wogole nie ma i nie ma żadnych przekąsek ani ciasta!! Sorry było raz serwowane ciasto w godzinach podwieczorku. Wyposażenie pokoji jest wiecej niż skromne.W niektórych pokojach bywa prysznic z prawdziwego zdarzenia ale w większości jest prymitywny brodzik z kafelek bez żadnej kotary, tak,że woda chlapie na całość.Z kossmetyków do kąpieli nie ma nic. Po zaprzyjażnieniu się z pokojową dopiero dostałam mydło. Przyznam się,że podróżuję od wielu lat i nie wożę ze sobą tak podstawowego specyfiku!!Mój pokój był w tzw bungalowie więc wyjście z niego miałam na kartoflisko nawet brak ogrodzenia!! Pierwsza noc to nie wiedziałyśmy czy można w zwiazku z tym spać przy otwartym balkonie.Pilotow do klimatyzacji nie dostaliśmy,może to nie sezon?? Telewizja jakas tam działa ale u nikogo nie udało się ustawić Polonii( to już nie aż takie ważne).Wszystkie niedogodności rekompenowała obsługa . Mili,serdeczni kontaktowi ludzie.Uważam,że to nasze biura podroży zawalaja sprawę sprzedając coś czego nie sprawdzili. Plaża!!?? hmm...namiastka plaży.Coś tak małego (wąskiego),kamienistego jeszcze nie spotkałam.Korzystałyśmy tylko z leżaków przy basenie.Rozrywek żadnych!! Nawet nie puszają muzyki z radia,dopiero na usilna prośbę coś tam włączali.Trzeba więc sobie organizować na własny rachunek. Całe szczęście ,że mimo takich niespodzianek mnie i moim koleżankom dopisywal humor, bo to w końcu byl urlop!! Jednak nie polecam tego hotelu a tym bardziej korzystania z biura ALFA STAR!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.man.poznan.pl 03.06.09, 07:54 witaj, a ten basen to namiastka basenu czy rzeczywiście można popływać ? bo ze zdjęć to nie można się zorientować ... myslę tu szczególnie o moich dzieciach .... im wiele nie potrzeba żeby było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.man.poznan.pl 03.06.09, 07:57 a czemu nie polecasz Alfa Star ? może ciut więcej szczegółów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty555679 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 08:21 witaj ponieważ jesteś jedną z nielicznych która widziała ten hotel i tą mieścinę i sama wiesz jak fajnie byłoby gdyby ktoś coś jeszcze opisał proszę! napisz jeszcze coś, jak tam wrażenie ogólne, gdzie trzeba było chodzić po napoje leżąc przy basenie? czy miasteczko jest urokliwe (greckie) bo że małe i ciche to wiadomo ;) i napisz jeszcze coś ciekawego jeżeli możesz ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria1021 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 16:42 Witajcie!! Postaram się zrelacjonować dokładniej. Basenik dla dzieci jest wystarczający.Basen dla dorosłych hmm.. mało miejsca na leżaki i trzeba wcześnie rano zajmować miejsca.Drinki serwują w barku w holu hotelu tuż przy wejsciu na stołowkę.Obsługa baru była bardzo miła( i to jest jeden plus!!),na zewnątrz hotelu dawali drinki w kubeczkach plastikowych ale....robili wyjatki.Nie wiem jak Wy ale ja nie lubię drinków z plastiku!!Miasteczko jest urokliwe faktycznie. My chodziłyśmy na skróty do miasteczka ponieważ jak pisałam hotel z drugiej strony nie byl ogrodzony. Z mego pokoju nr.301 najbliżej było do wyjścia z drugiej strony hotelu.W wiekszości sklepów bardzo miło nas obsługiwano i miałyśmy ( jak to baby ) radochę nie z tej ziemi i zakupy poczyniłyśmy duże. Ktoś pytał dlaczego nie polecam ALFA STAR?? Z prostej przyczyny.Nikt z biura nie ma zielonego pojęcia jak ten hotel wygląda.Rezydentka jest nie profesjonalna.Nie wie chyba wogole co do niej należy.Jak ktoś nie uczestniczył w wycieczkach fakultatywnych proponowanych przez nią, to dla niej nie istniał.Szkoda gadać!! Mam porównanie do rezydentów np.z Orbisu, to nie ma porownania.Oczywiście napisałam do biura ALFA STAR ale odpowiedż była tak lakoniczna,że nie mam ochoty na dalszą korespondencję z nimi.Pojechałam tam wypoczywać a nie szarpać się z biurem podróży. Potrafiłyśmy sobie tak organizować imprezki żeby nie zwracać uwagi na niedogodności.Szkoda życia na zamartwianie się! To tylko 7 dni... Najważniejszy jest relaks.Tylko była bym nie w porządku wobec samej siebie ,zebym nie uprzedziła innych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.man.poznan.pl 04.06.09, 11:31 hej, proszę napisz jeszcze z jakiego miasta wylatywałaś, o której godzinie i jakimi liniami leciałaś ? dają catering na pokładzie ? dla mnie to ważne bo jeżeli nie dają nic to muszę kupić coś dla dzieciarów żeby mi nie padły w trakcie podróży. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria1021 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 15:09 Witaj! Wylatywałam z Warszawy o godz.6.30.Uwaga: W ostatniej chwili,czyli dzień przed wylotem została zmieniona godzina lotu!! Z 18.30 na 6.30. Lecieliśmy polskimi liniami,dawny Centralwings. Żadnego posiłu nie dawali.Można było kupić kanapki,picie,kawę- oczywiście w horendalnych cenach. Lot trwa 2 godz.45 min więc dorośli to jakoś wytrzymują,dzieci?? Lepiej wziać kanapki ze sobą a picie to na strefie wolnocłowej kupisz bo inaczej nie przewieziesz picia!! Kontrola celna ścisła!! W bagażu podręcznym żadnych ostrych narzędzi typu pilniczek do paznokci a nawet breloczek do kluczy z jakimms tam scyzoryczkiem też może narobić zamieszania.Perfumki damskie też nie przejdą.Wszystko do dużego bagażu!! A poza tym uśmiech na twarz i wypoczywajcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papadopulos Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 00:02 @maria1021 jestem bardzo wdzięczny za powyższe zamieszczone już info ale tak jak pisali poprzednicy niewiele jest opisów i opinii o hotelu i miejscowości stąd proszę jeszcze o kilka dodatkowych uwag tj.:jak sie obecnie te linie lotnicze nazywają, jak tam czystość na plaży przy hotelu i czystość morza (kryształ czy takie a'la bałtyk), jak tam z kamieniami na plaży i w wodzie (czy konieczne obuwie?). za dodatkowe ogólne info o miejscowości i okolicznych atrakcjach z góry wielkie THX :D:D:D:D:D:D pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria1021 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 13:50 Witajcie! Wyjdę na jakąś zołzę,że mi się tam nic nie podobało. Plaża tak malutka i kamienista,że ja nie widziałam tak małej i brzydkiej plaży.O kamieniach w morzu pisałam.Reasumując- żadna to plaża!! Trzeba korzystać tylko z basenu. Linie lotnicze na prawdę nie wiem jak się nazywają,bo na kadłubie był LOT a na pokrowcach foteli Centralwings?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivi Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.echostar.pl 14.06.09, 22:07 Alfa star lata samolotami nieistniejącego już Centralwings (obecnie znowu LOT), natomiast Grecos w zależnosci skąd wylot: albo Aegean Airlines albo Eurocypria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory33 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.cable.smsnet.pl 22.06.09, 18:50 Czy ktoś leci może 12.08? Odpowiedz Link Zgłoś
matrei99 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 06.06.09, 12:32 Mario, a pamiętasz jakie są gniazdka w hotelu,normalne" czy trzeba brać reduktor ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria1021 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.09, 14:02 Witaj! Gniazdka są normalne na 220V.Nie trzeba żadnego reduktora. W niektorych pokojach są suszarki do włosów ale mnie się taki nie trafił.Tak,że trzeba wszystkie kosmetyki brać ze sobą. Nie serwują w tym hotelu żadnych. Na moją prośbę dostałyśmy mydło w płynie w dozowniku. Dziwne,że ten hotel raz figuruje jako 4-ro gwiazdkowy a raz 3. Jest to jednak z gatunku takich raczej "siermiężnych". Najważniejsze żeby zabrać ze sobą dobry humor!! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.man.poznan.pl 11.05.09, 14:46 witam, z naszych doświadczeń wynika, że spokojnie można kupić wszystkie akcesoria dla dzieci, osobiście nie miałem nigdy takiej potrzeby, ale widziałem w sklepach zarówno pieluchy, chusteczki, jak i słoiczki z deserkami i obiadkami. Na Krecie funkcjonuje wiele sieci międzynarodowych, np. lidl, carrefour. Osobiście polecam markety INKA, jakieś takie lepsze, element poznawania wyspy ... :) co do czajników w pokojach, to nie powinno się używać, ale cóż, Polak potrafi ... :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.man.poznan.pl 25.05.09, 13:18 link do strony hotelu : www.eurohotel-crete.gr/cretan_filoxenia/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boja Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.09, 10:08 Witajcie, Byliśmy, było ok. -odpowiednio do ceny, kelner "wysoki" ok. widocznie sie poprawił, jedyna przykra przgoda to zostalismy naciagnięci w najbliższej wypozyczalni samochodów"PANAVIA"- więc uwaga, dodatkowe ubezpieczenie i dodatkowe opłaty za przekroczenie limitu kilometrów , ogólnie hotel nie najgorszy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matrei99 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 02.07.09, 14:54 Witam, wróciliśmy wczoraj , wszystko było OK, hotel , jedzenie, położenie,opieka rezydenta (GRECOS), mnie osobiście wszystko bardzo odpowiadało, narzekający zawsze znajdą dziurę w całym,w razie pytań polecam się :) polecam raczej dla wczasów rodzinnych , "rozrywkowiczów" zachęcam do wybrania się np do : Hersonisos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory33 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.cable.smsnet.pl 02.07.09, 21:26 Jak oceniasz plaże?, bo są nie najlepsze opinie o niej.Jak hotel? znośne warunki? czy wszystkie pokoje mają jednakowy standard? opisz coś więcej prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrei99 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.telpol.net.pl 02.07.09, 22:11 Byliśmy z dzieciakami rok i 10 lat , więc dla nas miejscowość i hotel były na plus , głównie ze względu na możliwość spacerów po "równym" deptaku i niewielkiej ale przyjemnej miejscowości - inne miasteczka np: Bali mają z tym kiepsko trzeba się sporo nawspinać żeby dojść do hoteli czy zejść do plaży, plaża przy hotelu prawie nie istnieje ale z każdym krokiem dalej(są to naprawdę niewielkie odległości) jest szersza i ładniejsza, leżaki bez problemu można wykupić na cały dzień od 4 do 6 euro, możesz również za darmo leżakować przy basenie, a chodzić kąpać sie nad morze- sporo osób tak robi, pokoje skromne- ale nie jedziemy na wakacje żeby w nich siedzieć- bardzo starannie sprzątane , nam trafił się pokój nie w hotelu , a w bungalowie - te są sporo większe i chłodniejsze, klimatyzacja działa bez problemu,jeśli chodzi o jedzenie to często były zapiekanki robione np z jajecznicy ze śniadania + dodatki itp ale nikt nie musi tego jeść bo pozostaje jeszcze 5 ciepłych plus sałatki, ciasto, owoce itd. propozycji do zjedzenia więc każdy coś wybierze dla siebie, myślę , że wszystko zależy od oczekiwań nasze się spełniły:plażowanie + zwiedzanie+pełny wypoczynek ale każdy ma inne, mam nadzieję ,że będziecie zadowoleni - życzę miłego urlopu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory33 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.cable.smsnet.pl 03.07.09, 16:58 dzięki serdeczne za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.telpol.net.pl 04.07.09, 14:46 W hotelu ok 60% Czechów (z BP Firo) i Polacy (Alfa Star i Grecos) ,obok kilka wypożyczalni aut (ceny od 25e/dzień z dod. ubezpieczeniem)-wystarcza prawo jazdy, cena benzyny ok.1.1e,sklepy i tawerny 100m. Prystanek autobusowy powyżej miejscowości(ok.1.km)- przy głównej trasie,niema postoju taxi-można zamawiać w recepcji.Ogólnie miejscowość bardzo przyjemna ,w trakcie rozwoju, jest gdzie spacerować,niema jeszcze tłumów.Woda w morzu czysta i ciepła;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bar88 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 07:21 Właśnie wróciłam z tego hotelu i wszystko było ok.Czysto, jedzenie nie jest wykwintne, ale każdy coś dla siebie wybierze. Najlepsza plaża jest jakieś 500 m na wschód deptakiem od tego hotelu przy 5* Caldera Palace( charakterystyczne parasole z liści palmowych). Można tam wynająć 2 leżaki+parasol za 6 euro i korzystać z toalety w hotelu ( nie ma żadnej informacji o wynajmie,ale w momencie kiedy zajmie się leżaki podchodzi bardzo miła pani, która inkasuje opłatę i udziela wszelkich informacji).Wejście do morza przy bojkach jest prawie piaszczyste (podejrzewam specjalne przygotowanie kąpieliska).Jest to chyba najlepsze kąpielisko w Analipsi i niezbyt daleko Cretan Filoxenia. Można tam też przyjść i tylko się wykąpać lub plażować na ręcznikach lub matach. Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 04.07.09, 14:42 Witajcie Jedziemy do tego hotelu we wrzesniu z dziećmi i juz się przeraziłam, po pierwszych opiniach:((( Może powinniśmy jednak zrezygnować??? I znaleźć cos innego? Najbardziej martwi mnie brak ładnej, piaszczystej plaży przy hotelu- z maluchami tak byłoby najwygodniej. Powiedzcie jeszcze proszę jaki głęboki jest brodzik? Czy 2-latek sobie poradzi, czy go zakryje? Czy bez problemu są dostępne łózeczka dla maluchów? Krzesełko do karmienia w restauracji? Czy jest dostępna woda gorąca do zrobienia mleka? Już zaczynam się bać :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bar88 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 15:20 W hotelu było dużo rodzin z małymi dziećmi i jakoś sobie radziły nie zauważyłam żeby mieli jakieś kłopoty( ale mnie ten temat nie interesował), brodzik jest płytki. Gorąca woda jest na pewno podczas śniadania i popołudniowej "kawy". Trzeba uważać na dzieci, żeby nie wyszły na ulicę bo brama hotelu jest otwarta, a ruch samochodów i skuterów może nie wielki ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrei99 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.telpol.net.pl 04.07.09, 21:49 Witaj,jeśli chodzi o łóżeczko to było wstawione już do pokoju - (wersja turytyczna-jak nówka), krzesełko do karmienia jest jedno ale raczej wystarcza , czasem chwilkę trzeba poczekać żeby się zwolniło, co do plaży to sama zobaczysz , że bedzie ok,kilka kroków dalej od hotelu-naprawdę kilka-jest już fajna i czysta plaża , spokojnie można wrócić do hotellowej toalety czy po zapomniany smoczek; nie panikuj bedzie OK,wyspa jest przeurocza więc wszystkio wynagradza,a udało nam się sporo zwiedzić mimo , że byliśmy z nadmiernie ruchliwym i wymagajacym roczniakiem ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrei99 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.telpol.net.pl 04.07.09, 21:53 P.S. my mieliśmy grzałkę, na wszelki wypadek gdyby był problem z wrzątkiem ale z tego co wiem nie było, z wygody jednak robiliśmy mleko w pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 05.07.09, 11:45 Dzięki, uspokoiłeś/łaś mnie trochę, może nie będzie tak źle:)) Nie jestem jakąś nie wiadomo czego wymagającą paniusią, ale jednak jadąc z dziećmi przede wszystkim odpocząć i płacąc niemałą kasę nie chciałabym się mocno rozczarowac na miejscu. Pewnie wypożyczymy auto i troche pojeździmy też, napisz jeszcze proszę z jakiej wypożyczalni aut najlepiej skorzystać. Rozumiem,że sandałki gumowe/piankowe obowiązkowe? Czy był problem z leżakami przy basenie? O rany, mam tyle pytań...wszelkie uwagi czy rady mile widziane :) DZIĘKI!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrei99 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.telpol.net.pl 05.07.09, 21:05 Hej , buciki oczywiście mus i nie tylko do wody, sporadycznie na piachu znajdują się jakieś części jeżowców wyrzuconych przez fale, z leżakami przy basenie bywa różnie - zależy od dnia , warto jednak zająć coś sobie przed śniadaniem(położyć ręcznik itp.); wypożyczalni jest sporo, warto jednak wypożyczyć auto z dodatkowym ubezpieczeniem (coś w rodzaju naszego AC) cena jest około 7 euro wyższa niż normalnie- nas autko kosztowało 27 euro za dobę- nie wiem jak ceny wyglądać będą w sezonie; rezydent również ma jakąś "zaprzyjaźnioną" wypożyczalnię i załatwia wówczas wszelkie sprawy za nas ale ceny są sporo wyższe; jeśli chcesz podaj maila wyślę jedno zdjęcie na pobliskie plaże- widok z trawnika przy basenie hotelowym - będziesz miała jakąś orientację co do odległości, lub napisz jeśli masz jeszcze jakieś pytania, pzd Odpowiedz Link Zgłoś
donciaw Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 05.07.09, 22:40 Dzięki za info. Oczywiście,że chcę zdjęcie: doncias@wp.pl No nic-jedziemy :) Może nie będzie tak źle??? Odpowiedz Link Zgłoś
mwmjm Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 09.07.09, 11:54 Witam wszystkich czytających z wielką uwaga te informacje. Ja mam tylko jedno pytanie i jedną proźbę. Czy 3 latek musi miec folelik w samochodzie, a jeśli tak to ile ta przyjemność kosztuje i czy jest to łatwe do załatwienia? A prożba, to konkretna nazwa wypozyczalni którą polecacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrei99 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 09:37 Hej , co do fotelika to dostaliśmy do auta bez problemu ale był tak stary i paskudny , że nie wsadziłam do niego mojego rocznego dziecka , jeździł na moich kolanach, innego fotelika akurat nie mieli w tej wypożyczalni , konkretnej taż nie polecam bo raczej wszystkie są w miarę solidne, ceny podobne, wybór spory itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papadopulos Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: 212.160.172.* 15.07.09, 09:05 witaj szybkie pytanie 1: czy kawa była dostępna cały dzień czy tylko koło 17:00? szybkie pytanie 2: która część hotelu jest "lepsza"-"ciekawsza"- "atrakcyjniejsza"? z tego co wiem sa 2 części więc nie wiem do której próbować się meldować... merci :))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 20:08 Spedziłam sporo czasu ale przeczytałam wszystkie opinie tu zamieszczone i jestem przerażona kto je pisze. Ja wróciłam wczoraj z Krety i byłam właśnie w tym hotelu. Wakacje uważam za cudowne bo hotel nie jest najważniejszy- na wakacjach spędza sie tam najmniej czasu. Pokoje są skromne ale czyściutkie i z klimatyzacją. Brodzik fakt mały ale da się umyć. Po co zaraz narzekać. Po co jechać na wakacje i mieć jak w domu. Byłam kiedys na obozie gdzie na 60 osób była jedna toaleta. To był najlepszy obóz mojego życia. Jechaliśmy przez biuro Grecos Holiday i nie mam żadnych zastrzeżeń. Rezydent rewelacyjny. Widać że kocha to co robi. To u niego załatwialiśmy samochód. Wtedy jest pewność że nie wmówią Ci że ryska na samochodzie jest zrobiona przez Ciebie i musisz dodatkowo zapłacić 300 Euro. Zdarzają sie takie sytuacje. Rano zdecydowaliśmy sie na aqua park wieczorem rezydent przywiózł nam bilety a rano przyjechał po nas autobus. Narzekaja Ci ludzie którzy tak naprawdę nie wiedzą czego chcą. Szukają dziury w całym. Basen dla dorosłych ok najgłebsze miejsce to 3,10m - sporo. Ci co lubią poskakać byli zadowoleni. Dla dzieci też fajny i nie głęboki. Naprawdę dzieci było sporo. Plaża obok hotelu nie za ciekawa ale przecież można podejść kawałeczek dalej i wszystko jest ok. Lecieliśmy liniami Greckimi Aegan - stewardesy przemiłe posiłek spory - napoje za darmo w tym piwo wino kawa herbata nawet jak ktoś lubi z cytryną, ciastko i jakis batonik. Wszystko było dobre. Obsługa w barze rewelacyjna i przemiła. MY sie z nimi zaprzyjażniliśmy więc naprawdę było świetnie. Jedzenia dużo. 8 ciepłych dań na obiad do tego 12 surówek i sałatek , piwo, wino białe i czerwone, po obiadku owoce placek , lody , galaretka, budyń. Czy to mało? Napoje oczywiście również. Trzeba sobie zadać pytanie po co się jedzie na wakacje. My nie jechaliśmy po to żeby mieć luksus w pokoju. Mało czasu tam sędzaliśmy. A mydło oczywiście że było. Nie wiem co jeszcze napisać. Jeśli ktoś ma jakieś pytanka chętnie pogadam na gg 7888369 Jestem zauroczona Kretą i wrocę tam za rok i napewno do tego hotelu. Nam sie bardzo podobało i znajomym których tam poznaliśmy także. Polecam biuro Grecos Holiday i rezydenta Pana Jakuba . Zna się na wszystkim . Poleca wycieczki i miejsva w które warto pojechać. Skorzystaliśmy z jego rad jak wypozyczyliśmy samochód. Nie namawia na wycieczki fakultatywne twierdzi ze samemu też można zwiedzić wyspe. Nie naciąga. Pozdrowienia dla Pana Jakuba. Życzę wszystkim udanych wakacji i naprwdę nie utrudniajcie sobie życia. Nie narzekajcie tyle i nie czytajcie tych wszystkich opini bo każdy ma inne wymagania a opinie czesto dodaje konkuecja. Znalazły się osoby którym się podobało- czytałam takie opinie. Nie ma pająków łóżka są wygodne. Tylko jechać i dobrze się bawić. Dodam tylko że ja przed wyjazdem nie przeczytałam zadnej opinii, kolezanka z biura podróży mi powiedziała ze jest ok i tak właśnie było. Jak ktoś wypozyczy autko to polecam skoczyc na plaże Malia beach tam sam piasek. Cudownie. Szkoda że musiałam juz wrócić. Jak zjaechaliśmy o 23 to nawet posiłek dostaliśmy. Przed powrotem do domku także. Jedyne co mi się nie podobało to lunch pakiety. Zamawiane na wyjazd. No ale cóż przy tych wszystkich plusach no mały szczegół. Alkohole w barze za darmo to raki, ouzo i brendy. Dobre, inne niż w Polsce ale mozna się przyzwyczaić.Wkońcu to ich lokalny napój cI CO chcą szaleć do białego rana polecam Hersonissos- tam życie tentni przez 24 h Z Analipsi doszliśmy tam plażą. 5 km . Fajna przygoda. Dla tych co chcą się dobrze bawic i nie potrzebują do tego złotego łóżka swojego ulubionego szamponu do włosów i prostownicy w wyposażeniu pokoju polecam ten hotel . Bawcie się dobrze. Wyspa ma piękne widoczki. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 26.08.09, 10:11 Wróciłem tydzień temu. I generalnie zgadzam się z opinią. Poza jedzeniem. Mimo że dużo do wyboru to czasem nie było czego wybrać. Też jechałem z Grecosem i mogę z czystym sumieniem polecić to biuro: wszystko zorganizowane po prostu idealnie. Osobne ukłony dla Pana Kuby - jeślii uwazacie że rezydent to taki człowiek który mieszka sobie w danym miejscu i pokazuje ludziom gdzie ich hotel to szybko zmienicie zdanie. Nie dosć że dysponuje ogromną wiedzą na temat Krety - widac że to jego pasja, a nie tylko obowiązki - to jest naprawde pomocny w nagłych i niespodziewanych sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 26.08.09, 10:20 aha, jeśli chodzi o plażę: idąc kawałek na zachód dojdziemy do miejsca zwanego nice beach. to piaskowa plaża , bardzo zatłoczona, jednak ma jedną zaletę: leży przy sztucznej zatoce. Polecam zwłaszcza tym którzy jadą z dziećmi, nie trzeba sie martwić że fala zmyje pociechę ;). Polecam też wycieczkę łodzią, z Analipsi wożą do Hersonisos, można wykupić na miejscu. My płynęliśmy łodzią Posejdon, bilety kupuje sie w markecie Tsalos jakieś 200m na wschód od hotelu - było fajnie, super załoga łodzi, szybka przejażdżka. koszt 3 godzinnego rejsu to 25 euro za osobę , dziecko gratis. Można kupić tańsza wersję , co ciekawe: 5 godzinną - jednak ze względu na synka nie chcieliśmy wycieczki na niemal cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matrei99 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 08:30 Hej, kawa dostępna jest do śniadania oraz od 16-17 , w innych godz. trzeba zapłacić, nie wiem co oznacza dla ciebie atrakcyjność hotelu? hotel jak hotel, w części głównej są mniejsze pokoje, bungalowy mają większą łazienkę, taras i pokój, z tego co wiem to pokoje są przydzielane "z góry" i nie wiem czy będziesz mógł/a coś wybrać, najważniejsze moim zdaniem , że są czyste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory33 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.cable.smsnet.pl 19.07.09, 11:06 Powiedzcie mi proszę jak wygląda sytuacja w hotelu z dogadaniem się (obsługa, recepcja itp),słyszałem że przyjeżdża tam dużo Czechów i Polaków czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria1021 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.09, 14:36 Witaj! Faktycznie , są tam Polacy( w większości) i dużo Czechów. Z obsługą dogadać sie można bez problemu. Panie sprzątające dobrze znaja angielski.Ogólnie mówiąc obsługa tego hotelu to największy jego plus. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.man.poznan.pl 22.07.09, 08:47 możecie polecić jakąś wypożyczalnie samochodów gdzie nie bzykają na limitach kilometrów i nie szukają wyimaginowanych rysek na aucie podczas jego zdawania, albo ewentualnie czy mozna wypożyczenie auta załatwić w recepcji hotelu ? pytanie 2 : czy ktoś był z Alfa Star w tym hotelu ? rezydent jest w porządku ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosć Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: 83.2.21.* 17.04.10, 22:38 Oj, cos wątek się skończył. Jakiego rezydenta miał Alfastar? Jak wygląda kwestia internetu? Jakie są oferty internetu mobilnego? Czy kto korzystał? W tym roku w lipcu wybieram się do tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: 83.2.21.* 18.04.10, 07:17 Ta wioseczka ma strone internetową z polską wersją językową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 19:01 będziemy 21-29 lipca, poszukuję towarzyszki do zabaw dla 7 letniej córki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mooonia Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.konin.mm.pl 21.07.10, 16:22 ja jadę z chłopakiem od 28.07 do 4.08, niestety dzieci nie mamy, albo i stety :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ema Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.tktelekom.pl 19.05.11, 01:05 co chcesz wiedzieć o tym hotele byłam tam. Pytaj odpowiem na każde pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
loozik33 Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 17.05.12, 20:43 Cześć! Mamy zamiar jechać z roczną córką i druga 3-os rodzinką na 2 tyg na wakacje na Kretę i właśnie ten hotel bierzemy pod uwagę. Czy mogę liczyć na jakieś bardziej aktualne informacje w temacie kuchni i posiłków, bo plaże pewnie się nie zmieniły :) Czy all na prawdę wygląda tak tragicznie jak czytam? Czy wchodzi w temat korzystanie na plaży z własnego parasola bez konieczności pozbywania się codzień kilku euro? Czy można wynająć auto większe dla 6 osób? W jakiej cenie i czy polecacie jakieś konkretną wypożyczalnię? Dzięki za pomoc i opinie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.euro-net.pl 10.06.12, 16:55 też w tym roku planujemy wypad na kretę i zatrzymujemy się w tym hotelu. Opinie są przeróżne, najważniejsze że dobra pogoda jest pewniakiem, więcej naprawdę niewiele trzeba :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: 91.202.192.* 15.06.12, 09:34 Hotel nie taki straszny ,ważne że czysty jedzenie jakna Krecie ,można wieczorem pospacerować i jest gdzie. Ładne tawerny idąc w lewo z hotelu można znalesc miejsce do opalania i poplywac w morzu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhmm Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.12, 11:26 nie jet to super luksus, ale jak dla mnie świetny hotel, dobre jedzonko, mila obsługa, czysto, blisko do plaży. Byłam, sprawdziłam, chętnie bym tam wróciła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwina Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.dynamic.cyta.gr 15.06.12, 12:57 od przedwczoraj mamy 38 st. C :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malwina Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.dynamic.cyta.gr 15.06.12, 13:00 Jeśli jedzenie nie smaczne to może wybrac opcję BB tylko ze śniadaniem a obiady konsumować w lokalnych małych tawernach? 0,5 l wina około 3 EUR, sałatka grecka (choriatiki) - 3 EUR, potrawa mięsna około 5 EUR...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.xdsl.centertel.pl 21.06.12, 12:31 wybieramy się do tego hotelu z dwójką dzieci w wieku 1,5 i 7 lat. wylot 2 serpnia. Przyznam że jestem zaniepokojona czy w obecnej.sytuacju Grecji nie będzie problemów z posiłkami i zakupami. Już wiadomo że trzeba brać gotówkę bo jest kłopot z wypłatą z bankomatów. Poza tym najważniejsza jest pogoda i cudne morze a tego.na pewno nie braknie. czekam na świeże opinie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.xdsl.centertel.pl 21.06.12, 15:19 wybieramy się do tego hotelu z dwójką dzieci w wieku 1,5 i 7 lat. wylot 2 serpnia. Przyznam że jestem zaniepokojona czy w obecnej.sytuacju Grecji nie będzie problemów z posiłkami i zakupami. Już wiadomo że trzeba brać gotówkę bo jest kłopot z wypłatą z bankomatów. Poza tym najważniejsza jest pogoda i cudne morze a tego.na pewno nie braknie. czekam na świeże opinie . Odpowiedz Link Zgłoś
rozdziawipapa Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta 20.07.12, 13:57 Wybieramy się wiekszą grupą w to miejsce. Czy ktoś potrafi podać jaka jest oferta fakultetów (z cenami i terminami) w tym roku. Jak wygląda współpraca z rezydentem? Może namiar na rezydenta można zdobyć zawczasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.centertel.pl 15.07.13, 17:06 Podajcie proszę jakies info bardziejnszczegolowe o Analipsi gdzie co i jak tzn gdzie wypożyczyć auto ?? Gdzie i co warto zobaczyć mieszkając w analipsi , gdzie sie pobawić itd Bardzo proszę o hello na mail stablo@wp.pl dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.13, 12:59 MY lecimy do tego hotelu w wrześniu, proszę o uaktualnione dane o tym tym hotelu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Hotel Cretan Filoxenia Beach-Analipsis-Kreta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.13, 19:25 Nikt nie był ostatnio w tym hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś