Dodaj do ulubionych

prom z wenecji do grecji:)

23.11.03, 22:15
ale mi sie rymnelo, heheheh... sluchajcie, czy ktos plynal promem do grecji?
pewnie ze tak... ale czy ktos z was plynal na pokladzie, nie majac kabiny???
czy mozna tak? czy trzeba wykupic przynajmniej fotel lotniczy? czy duzo jest
osob plynacych i spiacych gdzie popadnie?

prosze o jak najwiecej info:) aga
Obserwuj wątek
    • Gość: tf Re: prom z wenecji do grecji:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 11:12
      Płynąłem do Grecji, ale z Tiestu. Myślę, że zwyczaje się nie różnią.
      Ja w jedną stronę miałem fotele, a z powrotem kabinę.
      Oczywiście, że możesz kupić najtańsze miejsce na pokładzie, w cennikach to
      pozycja "Deck".Płynąłem na przełomie sierpnia i września. Jak było ciepło to
      część nocowała na pokładzie. Ale z powrotem było chłodniej i wieczorem
      rozłożyli sie we wszystkich możliwych przejściach.
      W ogóle to po wejściu na pokład nikt już biletów nie sprawdza, niektórzy
      pokładowcy wykorzystywali miejsca na fotelach. My byliśmy w piątkę w kabinie.
      Trzeba wziąć karimatę i śpiwór i w drogę. Powodzenia
    • Gość: sylwia Re: prom z wenecji do grecji:) IP: 212.244.167.* 29.11.03, 11:26
      W sierpniu,wraz z mężem i 1,5-rocznym synkiem płynęliśmy promem z Wenecji do
      Patry i spowrotem.Oczywiście w ramach oszczędności zakupiliśmy najtańsze bilety
      na "DECKU".Warto być na miejscu conajmniej 4 godziny przed odpłynięciem
      promu,aby zająć sobie lepszą miejscówkę.Jeśli wolisz spać na zewnątrz to weź
      dmuchany materac i śpiwór bo strasznie wieje i noce są zimne.Wewnątrz jest
      ciszej,ludzie śpią gdzie popadnie,załoga nikogo nie przegania.Minusem jest
      to,że całą noc świeci się światło,przechodzący ludzie trzaskają drzwiami i o 6
      trzeba wstać bo sprzątaja.Chyba nie warto dopłacać do foteli lotniczych bo tam
      też zero intymności.Jeżeli się zdecydujesz na płynięcie promem to weż
      koniecznie zapas jedzenia i picia(na pokładzie drożyzna).pozdrawiam
    • annielika Re: prom z wenecji do grecji:) 29.11.03, 14:32
      bardzo dziekuje za odpowiedzi:) teraz juz wiem jak sie przygotowac. wlasnie
      nie bylam pewna jak to z ta zaloga:) ale teraz super... przygoda wzywa,
      hehehhe.

pozdrawiam, aga
      • Gość: tf Re: prom z wenecji do grecji:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.03, 17:03
        Zgadzam się z Sylwią .U mnie było podobnie zatem obyczaje nie różnią się u
        przewoźników. Ja na fotelach miałem jeszcze za plecami całonocną dyskotekę.
        Zatem podejmujcie wyzwania
        • Gość: sylwia Re: prom z wenecji do grecji:) IP: 212.244.167.* 29.11.03, 20:54
          Aha,zapomniałam dodać,że przydadzą sie korki do uszu.Nam "towarzyszyli" jacyś
          chyba naćpani Niemcy,którzy balowali do białego rana nie bacząc na śpiące obok
          nasze dziecko(no wiem,że to nie 3-gwiazdkowy hotel,ale odrobina kultury im by
          się przydała).
          • janosik6 do sylvii 29.11.03, 23:25
            Co mam ci powiedziec ? ze jestes potrzepana ?
            Kto wybiera sie z 1.5 dzieckiem w taka podroz ?
            To nie kultura niemcow byla problemem a twoj oszczednosciowy wyjazd.
            Nad tym sie zastanowilas ?
            Po kiego grzyba targalas takie male dziecko na drugi koniec europy ?
            Co ? chcialas mu pokazac akropol ?
            Nie masz jakiegos mlotka pod reka ? Aby sie walnac w ten glupi baniak ?
            • ellada Re: do janosika6 30.11.03, 14:37
              Każdy ma prawo wyrażać swoją opinię.
              Masz rację,tak daleka podróż była męcząca ale muszę powiedzieć,że mój synek
              znosił niewygody lepiej ode mnie.Praktycznie cały czas spał,albo kąpał się w
              basenie.Poza tym na promie jest plac zabaw dla dzieci,który bardzo mu się
              spodobał.
              W Atenach byłam juz kilka razy więc z Patras pojechaliśmy na samo południe
              Peloponezu,gdzie zakotwiczyliśmy się na kampingu.Dzięki oszczędności mogliśmy
              spędzić w Grecji cały miesiąc.Było cudownie i moje dziecko było zachwycone
              codziennym pluskaniem się w cieplutkim morzu...
            • elinida Janosik... 01.12.03, 20:15
              Janosik, Ty bys sie czasem musial stuknac w łeb. Bo fakt gebe masz
              niewyparzona. Troche powsciągliwosci ze swoimi komentarzami i szacunku dla
              decyzji innych ludzi.
            • annielika Re: do sylvii 01.12.03, 22:06
              mysle, ze nie jest to twoja sprawa, co inni postanowia. jak widzisz pojechali,
              dziecku sie nic nie stalo, jeszcze zadowolone bylo, a od malego uczy sie co to
              przygoda. jesli nie uwazasz, ze jest to dobry pomysl, nie podrozoj ze swoimi
              dziecmi. pozy tym powinienes pomyslec, ze matka najlepiej wie, czy dziecko
              jest gotowe, by zabierac je w podroz. lepiej pilnuj swojego interesu, i nie
              badz takie wszechwiedzacy... troche tolerancji...

pozdrawiam, agnieszka
              • janosik6 do wszystkich przyglupawych babsztyli tutaj.. 01.12.03, 23:09
                Oczywiscie ze nie jest to moj interes.
                Ale toz to male dziecko , za male bym powiedzial na takie eskapady.
                I jezeli ty / wy nie jestescie w stanie tego zrozumiec to....
                Cale szczescie ze jestem ja tutaj trzezwo patrzacy / myslacy co
                powie wam prawde , prawde ktora na pewno boli.
                Bo wy przyglupawe mamki zachowujecie sie jak macochy w swym egoizmie.
                Moze jeszcze mieli zatrzymac silniki statku aby malec sie wyspal ?
                Niemcy jej sa winni tylko nie ona.
                cale szczescie ze macie i jednego palanta miedy soba < tf >czy jak mu tam.
                Ktory staje w waszej obronie tylko ze ten palant tyle sie zna na dzieciach
                co ja na harmonijce ustnej...
                Na drugi raz wez ze soba tesciowa moze w drodze wykorkuje.
                Agnieszko jakby tu chodzilo o jej sen czy jej starego to mielbym
                to wiesz gdzie..

• elinida Janosik, skoncz z tymi epitetami... 02.12.03, 17:52
                  janosik6 napisała:

takiś gieroj??? kobiety wyzywac??? a może jeszcze byś przyłożył z pięści, jakby
                  nie to, ze dzielą ludzi kable i monitory??? "obronca" niewiniątek sie znalazl...
                  Obserwuje i wydaje mi sie, że przychodzisz na to forum w wiekszości po to, zeby
                  sie powyzywac na kim popadnie, zwlaszcza, gdy nie ma tego samego zdania co Ty.
                  To nie jest miejsce do wyzywania, idz sobie do tawerny i powyzywaj w ten sposób
                  kogoś face to face, i najlepiej silniejszego, ciekawe, czy wtedy tez bedziesz
                  taki gieroj. Aha, kiedys już pisalam, ze poinformuje admina o jednym pieniaczu,
                  co rzuca epitetami... Sorry, ale ktos tu musi pilnowac porządku i zasad
                  netykiety. Ja tez tu przychodze po to, zeby sie czegos dowiedziec, bo takze byc
                  moze potrzebne beda mi informacje takie ktore tu mozna przeczytac. Ale jak ktos
                  nazywa mnie przyglupawym babsztylem i inne kolezanki niczemu winne, to sie nie
                  godzi!!!!!!!! Idz sie wyzywaj gdzie indziej, albo skoncz z tymi epitetami i
                  obrazaniem ludzi na forum.
                  Elinida

> Oczywiscie ze nie jest to moj interes.
                  > Ale toz to male dziecko , za male bym powiedzial na takie eskapady.
                  > I jezeli ty / wy nie jestescie w stanie tego zrozumiec to....
                  > Cale szczescie ze jestem ja tutaj trzezwo patrzacy / myslacy co
                  > powie wam prawde , prawde ktora na pewno boli.
                  > Bo wy przyglupawe mamki zachowujecie sie jak macochy w swym egoizmie.

> cale szczescie ze macie i jednego palanta miedy soba < tf >czy jak mu tam
                  > ktory staje w waszej obronie tylko ze ten palant tyle sie zna na dzieciach
                  > co ja na harmonijce ustnej...
                  • janosik6 elinido sluchaj i ucz sie 02.12.03, 22:18
                    Nigdy ale to nigdy nie podnioslem reki na kobiete.
                    Mylisz mie ze swoimi znajomkami ..
                    Obserwowac to ty mozesz ,czy masz regularny okres a nie Mie.
                    Nie wyzywam sie na nikim , ale szlag mie trafia jak czytam takie
                    pirdoly < w tym wypadku chodzilo mi o niemcow >.
                    Kazdy ma prawo miec swoje zdanie na temat polityki , sexu itp.
                    W tym przypadku chodzilo o male dziecko, nic niewinne ze ......
                    A pisz <info> do admina , powiadom katachete i dzielnicowego i samego papieza.
                    Mam cie juz dosyc i twoich glupawych uwag....
                    • elinida od takiego nauczyciela? hehe ... :P 03.12.03, 20:28
                      nie znasz moich znajomkow - wiec nie zabieraj glosu, z łaski swojej
                      wszechwiedzacej i nieomylnej.... :P
                      co do glupawych uwag... poczytaj sobie swoje wypowiedzi :P na pewno sa
                      wieeeeelce yntelygentne i swiadcza o baaaaardzo wysokim poziomie kultury :P
                      Wejrzyj sobie w pytanie Annieliki, zdaje sie, że pytala o co innego! Jak widze,
                      to nawet i pozniej nikt nie prosil Cie o osadzanie decyzji innych :P
                      Jak masz jakies konkrety na temat podrozowania promem, to napisz :P Chetnie sie
                      dowiem. Moze opiszesz jak wygladaly twoje podroze na promach od strony czysto
                      opisowej i pogladowej (warunki tam panujace, miejsca, itd.), a bynajmniej nie
                      subiektywnej oceny. Na pewno byloby to o wiele ciekawsze, niz... W przeciwnym
                      razie...
                • Gość: ft Re: do wszystkich przyglupawych babsztyli tutaj.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.03, 18:19
                  Cześć Przygłupawe Babsztyle! Wita was Palant.
                  Już miałem nadzieję że to 0 (zero) przestanie zabierać głos i wtrącać się.
                  Ale cóż, nie wie, że nic nie ma do powiedzenia, więc skąd ma wiedzieć, że
                  jest zerem. Nie zwracajcie wagi na takie indywiduum. Prom jest bardzo dobrym
                  środkiem komunikacji dla dzieci. Trzykrotnie jadąc promem widziałwm sporo
                  małych dzieci i lepiej się bawili niż niektórzy starsi.
      • Gość: tf Re: prom z wenecji do grecji:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.03, 23:38
        Niestety, ale prawie w każdym wątku na forum znajdą się przygłupy, którzy
        nigdzie nie byli i zabierają głos nic nie mając do powiedzenia.
        Nie słuchajcie takich i oddzielajcie ziarna od plew.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka