Gość: Bea IP: *.aster.pl 16.05.09, 23:56 Czy możecie coś napisać o hotelu Lindos Bay? Rzeczywiście jest tak fajny jak jest oceniany na holidaycheck i innych forach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zai Re: Lindos Bay IP: *.chello.pl 19.05.09, 20:33 Czy ktoś z Polaków był w tym hotelu? Może w tym roku z rainbow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Lindos Bay IP: *.chello.pl 22.05.09, 23:25 podnoszę wątek bo nie mogę uwierzyć,że nikt nie był w tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka222 Re: Lindos Bay IP: *.aster.pl 23.05.09, 19:17 my też zastanawialiśmy się nad tym hotelem, ale w końcu kupiliśmy Cathrin blisko Faliraki, też ładny. Żal tylko tej plaży, ale jakoś sobie poradzimy, dojedziemy do Faliraki i już. Jedźcie razem z nami, będzie weselej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zai Re: Lindos Bay IP: *.chello.pl 27.05.09, 21:55 U nas to klamka zapadła i odliczamy dni do wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona_lech Re: Lindos Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.09, 19:17 Szukałam informacji o hotelu Lindos Bayna Rodos i natknęłam sie na Państwa prośbe o informacje. Nie było wczesniej żadnych. Pisali Państwo ,że wybieracie sie tam więc jesli mozna to bardzo prosze o jakąś opinię i wrażenia. Czytałam ,że to najgorętsze miejsce na Rodos ??? Jakie sa mozliwości wieczornych wyjazdów do pobliskich miasteczek chociazby na spacery czy na winko?? Jesteśmy parą która własciwie pierwszy raz wybiera się we dwoje na urlop bo zawsze jezdzilismy większą paczka a teraz nie dość ,że dzieci juz dorose to w tym roku wyszło tak że nikomu ze znajpmych nie pasował ten sam termin. Czy nie zanudzimy się tam?? Będę wdzieczna za jakieś informacje . Do jutra mam zrobiona rezerwację . Może będzie mi łatwiej podjąc decyzję .Z góry dziękuję i pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zai Re: Lindos Bay IP: *.chello.pl 12.07.09, 22:19 Nie bedziesz żałowała na pewno tego wyboru bo hotel pod kazdym względem trzyma wysoki poziom. Najlepiej wynająć autko tylko nie w samym hotelu a nieopodal obok sklepu z pamiątkami po drugiej stronie drogi. Jest gdzie spacerować wieczorową porą, można sączyć winko w kawiarni hotelowej przy muzyce i śpiewie zespołu na żywo ( mniej więcej co drugi dzień). Można jak to czynili niektórzy dojść drogą do głównej szosy do przystanku autobusowego i dojechać do pobliskiego Lindos. Odpada sprawa parkowania samochodem co w tej miejscowości jest nie lada wyczynem. Sama miejscowość Lindos nie wymaga chyba reklamy, najlepiej udać się tam zarówno rano aby wejść na szczyt z ruinami zamku (można wjechać na osiołku) a także wieczorem pospacerować po urokliwych uliczkach. Każdy chętnie tam powraca! Nie ma mowy o nudzeniu się, mnie to pojęcie jest zupełnie obce. Wczasy wydawały się zbyt krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona_lech Re: Lindos Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.09, 23:26 Bardzo dziękuję za tak szybką odpowiedź. Pytania wyniknęły stąd ,że czytałam opinie iż hotel jest na odludziu, dookoła nic nie ma a w opisie ofertowym też nie jest zaznaczone wyraźnie ,że w pobliżu jest przystanek autobusowy a faktycznie przy wielu hotelach jest to zaznaczane. A faktycznie patrząc na mapę nie ma w pobliżu miejscowości do której można by pieszo sobie dojść. Stąd te obawy. To nasz pierwszy wyjazd do Grecji.Wielokrotnie wyjeżdżaliśmy do Włoch i kochamy te klimaty dlatego trochę obaw czy te Greckie też nam się tak spodobają .Dlatego też byłam skłonna wziąć nawet mniej luksusowy hotel byle był w dobrym miejscu. No ale jesli faktycznie nie jest to problem to super. Dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszxxxx Re: Lindos Bay 13.07.09, 11:17 Byłem w tym hotelu, jest naprawde super.Hotel troche na uboczu ale mozna fajnie wypoczac.Był tam w ub roku remont pokoi i resteuracji wiec bedzie wszystko ok.Tylko nie wiem czy jest jeszcze opcja all?bo mieli to zmieniać na HB.W poblizu sklepiki, wypozyczalnia sam,przystanek autobusu.Do Lindos mozna nawet spacerkiem...Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lindos Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 23:16 Bardzo dziękuję za informację ,wyjazd juz zaklepałam. Myślę ,że skoro tylu ludzi jest zachwyconych tym rejonem to i nam będzie się tam podobało i będzie to początek poznawania Grecji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zai Re: Lindos Bay IP: *.chello.pl 13.07.09, 19:03 To zapytam, które miejsce Włoch tak przypadło ci do gustu? Nie znam twoich upodobań może masz wspaniałe wspomnienia z Rimini? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Lindos Bay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.09, 23:11 Nie, to nie Rimini My zakochaliśmy się w półwyspie Gargano-zwłaszcza okolica miasteczka Vieste, zaraz potem wybrzeże Amalfi no i nieco inny klimat jezioro Garda zwłaszcza jego północna część Torbole,Riva del Garda i Limone. Cudowne morze, piękne zatoki wspaniała kuchnia i spacery do nocy. A nad jeziorem mimo tego że to w górach klimat i roślinność śródziemnomorska. Naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zai Re: Lindos Bay IP: *.chello.pl 14.07.09, 22:30 W Italii w tym roku pada tak samo jak u nas, powietrze parne i duszno. Na Rodos masz owszem upał ale nie tak dotkliwy za sprawą wiaterku wiejącego od morza.Polecam kremy z wysokim numerem filtru:-)). W pkoju klimatyzacja ręcznie sterowana, ustawiasz wieczorem na wybraną temperaturę i śpisz jak przysłowiowy suseł:-). Jeśli zamówisz pokój od strony morza to na pewno uda ci się rankiem obejrzeć piękny wschód słońca zza morza! Uwiecznione na foto i filmie:-)). Odpowiedz Link Zgłoś