Dodaj do ulubionych

urlop na Krecie

IP: *.*.*.* 29.01.02, 15:09
Czy ktoś z czytelników forum był może na Krecie w CHERSONISSOS/ANISSARAS
w apartamentach "CRETAN GARDEN" z neckermanna? Proszę o wrażenia...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: urlop na Krecie IP: 10.128.131.* 30.01.02, 12:03
      Ja co prawda byłam w Hersonnissos ze Scan Holiday w hotelu Angelos Village
      (bardzo polecam) .Hersonissos jest super.Przeurocze greckie miasteczko z
      fantastyczną promenadą nad morzem z mnóstwem tawern i świetną
      atmosferą.Annisaras jest taką osadą trochę za miasteczkiem,ale za to na pewno
      będzie spokój bo w samym miasteczku jest okropnie głośno.Plaże nieduże ale
      piaszczyste.Wszędzie tanio.Zwłaszcza biżuteria i alkohol.W Hersonnisos dużo
      Niemców(raczej w średnim wieku)Skandynawów i Polaków.Nie wiem czy to twój
      pierwszy wyjazd na Kretę-bardzo polecam wycieczkę promem na Santorini a broń
      Boże do wąwozu Samaria(chyba że jesteś piechurem masochistą i lubisz maszerować
      17 km po kamieniach w prażącym słońcu).Aha mogą być problemy z wodą -ale to na
      całej wyspie tak jest.Ja Hersonissoss wspominam bardzo miło i chętnie
      pojechałabym tam jeszcze raz.
      • Gość: MM Re: urlop na Krecie IP: *.*.*.* 30.01.02, 12:27
        dziękuję za wskazówki :-)
        to będzie mój pierwszy wyjazd na Kretę ale jeszcze nie jestem zdecydowana gdzie
        dokładnie chcę trafić, akurat ta oferta jest dosyć kusząca więc chciałam
        wybadać czy ktoś może tam był
        • Gość: Marta Re: urlop na Krecie IP: 10.128.131.* 30.01.02, 15:29
          Tylko broń Boże nie zdecyduj się na Ammoudarę.Ohydna miejscowość z dymiącą
          elektrownią,zero rozrywki.Naprawdę Hersonissos jest super a hotel Angellos
          Village przepięknie położony.Nie wiem czy pierwszy raz chcesz jechać z
          Neckermannem-ja byłam z nimi na Gran Canarii i nie jestem zachwycona jakością
          ich usług.
          • Gość: Anka Re: urlop na Krecie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 00:15
            Ammudara ma tę zaletę , że to wspaniała baza wypadowa ( samochód i samemu w
            głąb wyspy). Nikt nie siedzi nad basenem , no chyba , że to lubisz... Wszędzie
            stąd ci będzie blisko a i wyspa tak okrutnie znowu duża nie jest ( choć przez 2
            tygodnie nie zobaczy się wszystkiego). Pzdr.
    • Gość: Marta Re: urlop na Krecie-do Anki IP: 10.128.131.* 31.01.02, 11:34
      No tak ale przecież nie siedzisz dwa tygodnie w samochodzie i zwiedzasz
      wyspę.Też chcesz pójść na plażę,wieczorem na spacer czy do jakiejś tawerny,a w
      Ammoudarze jest po prostu ohydnie i nie ma gdzie pójść.Równie dobrze można
      spędzać wakacje na warszawskich Siekierkach.Też podobne dziadostwo i też
      elektrownia.Tylko troche chłodniej.
      • Gość: MM Re: urlop na Krecie-do Anki IP: *.*.*.* 31.01.02, 12:06
        a może okolice Chani? słyszałam, że tam też jest super
        z neckermannem byłby to pierwszy raz, ostatnio byłam z triadą
      • Gość: KM Re: urlop na Krecie-do Anki IP: 157.25.164.* 31.01.02, 15:03
        Czy nie przesadzacie z tą elektrownią w Amoudarze? Jest tak wkomponowana w
        góry, że na prawdę nie trzeba na nią patrzeć.
        Nie ma ona wpływu na jakość wody. Nie zauważyłam tłustych plam na morzu czy też
        na sobie po kąpieli.
        Co do lokalnej gastronomii - knajpa na knajpie. Na prawdę godna polecenia -
        Kreta House (przemiły właściciel, pyszne jedzenie).
        Ogólnie, wcale nie najgorsze miejsce do spędzenia urlopu na Krecie.
        • Gość: Anka Re: urlop na Krecie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 03:50
          Jak na razie z Ammudarą przesadza tu tylko jedna osoba. Nie czytałaś uważnie.
          Ja równiez twierdzę , że przewrażliwieni powinni siedzieć w szklanym kloszu ,
          ale to jakby ich sprawa...
          Kreta House to jedna z najlepszych knajp na całej wyspie a nie tylko w
          Ammudarze. MR. Taki to prawdziwy Zorba uchowany w dzisiejszych czasach!
          Przeuroczy dziadek! Włsne winnice , zktórych pochodzi to wspaniałe białe wino -
          robią swoje!!! A żarcie... Ech , Kreta...
          • Gość: Marta Re: urlop na Krecie-do Anki IP: 10.128.131.* 01.02.02, 11:05
            Mnie Ammoudara sie absolutnie nie podobała-ale to jest moje własne zdanie i
            moje prywatne odczucia.Ty możesz być nią zachwycona.Rzecz gustu.Nadmienię
            jedynie że nie mnie jednej to miejsce się nie podobało.Tu na tym forum jest
            mnóstwo postów od ludzi,którzy tam byli i nie byli zachwyceni wrecz przeciwnie.
            • Gość: Anka Re: urlop na Krecie- do Marty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 02:50
              Na Boga!!!!!!! A czy ja wyartykułowałam zdanie, że Ammudara mnie zachwyca????
              To, że jest dobrym wypadowym miejscem na wycieczki po wyspie uznane przez
              Ciebie zostało za zachwyt nad tą miejscowością, tak? No nie!
              O ile mnie pamięć nie myli, to jedyną rzeczą godną uwagi w Ammudarze jest w/g
              mnie Kreta House. Polecam , choćbyś nawet mieszkała w ***** hotelu!
              I na przyszłość. Czytajcie uważniej( wszyscy nieuważni), bo stwarzacie
              niepotrzebnie problemy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka