Gość: MM IP: *.*.*.* 29.01.02, 15:09 Czy ktoś z czytelników forum był może na Krecie w CHERSONISSOS/ANISSARAS w apartamentach "CRETAN GARDEN" z neckermanna? Proszę o wrażenia... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: urlop na Krecie IP: 10.128.131.* 30.01.02, 12:03 Ja co prawda byłam w Hersonnissos ze Scan Holiday w hotelu Angelos Village (bardzo polecam) .Hersonissos jest super.Przeurocze greckie miasteczko z fantastyczną promenadą nad morzem z mnóstwem tawern i świetną atmosferą.Annisaras jest taką osadą trochę za miasteczkiem,ale za to na pewno będzie spokój bo w samym miasteczku jest okropnie głośno.Plaże nieduże ale piaszczyste.Wszędzie tanio.Zwłaszcza biżuteria i alkohol.W Hersonnisos dużo Niemców(raczej w średnim wieku)Skandynawów i Polaków.Nie wiem czy to twój pierwszy wyjazd na Kretę-bardzo polecam wycieczkę promem na Santorini a broń Boże do wąwozu Samaria(chyba że jesteś piechurem masochistą i lubisz maszerować 17 km po kamieniach w prażącym słońcu).Aha mogą być problemy z wodą -ale to na całej wyspie tak jest.Ja Hersonissoss wspominam bardzo miło i chętnie pojechałabym tam jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: urlop na Krecie IP: *.*.*.* 30.01.02, 12:27 dziękuję za wskazówki :-) to będzie mój pierwszy wyjazd na Kretę ale jeszcze nie jestem zdecydowana gdzie dokładnie chcę trafić, akurat ta oferta jest dosyć kusząca więc chciałam wybadać czy ktoś może tam był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: urlop na Krecie IP: 10.128.131.* 30.01.02, 15:29 Tylko broń Boże nie zdecyduj się na Ammoudarę.Ohydna miejscowość z dymiącą elektrownią,zero rozrywki.Naprawdę Hersonissos jest super a hotel Angellos Village przepięknie położony.Nie wiem czy pierwszy raz chcesz jechać z Neckermannem-ja byłam z nimi na Gran Canarii i nie jestem zachwycona jakością ich usług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: urlop na Krecie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 00:15 Ammudara ma tę zaletę , że to wspaniała baza wypadowa ( samochód i samemu w głąb wyspy). Nikt nie siedzi nad basenem , no chyba , że to lubisz... Wszędzie stąd ci będzie blisko a i wyspa tak okrutnie znowu duża nie jest ( choć przez 2 tygodnie nie zobaczy się wszystkiego). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: urlop na Krecie-do Anki IP: 10.128.131.* 31.01.02, 11:34 No tak ale przecież nie siedzisz dwa tygodnie w samochodzie i zwiedzasz wyspę.Też chcesz pójść na plażę,wieczorem na spacer czy do jakiejś tawerny,a w Ammoudarze jest po prostu ohydnie i nie ma gdzie pójść.Równie dobrze można spędzać wakacje na warszawskich Siekierkach.Też podobne dziadostwo i też elektrownia.Tylko troche chłodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: urlop na Krecie-do Anki IP: *.*.*.* 31.01.02, 12:06 a może okolice Chani? słyszałam, że tam też jest super z neckermannem byłby to pierwszy raz, ostatnio byłam z triadą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: urlop na Krecie-do Anki IP: 157.25.164.* 31.01.02, 15:03 Czy nie przesadzacie z tą elektrownią w Amoudarze? Jest tak wkomponowana w góry, że na prawdę nie trzeba na nią patrzeć. Nie ma ona wpływu na jakość wody. Nie zauważyłam tłustych plam na morzu czy też na sobie po kąpieli. Co do lokalnej gastronomii - knajpa na knajpie. Na prawdę godna polecenia - Kreta House (przemiły właściciel, pyszne jedzenie). Ogólnie, wcale nie najgorsze miejsce do spędzenia urlopu na Krecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: urlop na Krecie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 03:50 Jak na razie z Ammudarą przesadza tu tylko jedna osoba. Nie czytałaś uważnie. Ja równiez twierdzę , że przewrażliwieni powinni siedzieć w szklanym kloszu , ale to jakby ich sprawa... Kreta House to jedna z najlepszych knajp na całej wyspie a nie tylko w Ammudarze. MR. Taki to prawdziwy Zorba uchowany w dzisiejszych czasach! Przeuroczy dziadek! Włsne winnice , zktórych pochodzi to wspaniałe białe wino - robią swoje!!! A żarcie... Ech , Kreta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: urlop na Krecie-do Anki IP: 10.128.131.* 01.02.02, 11:05 Mnie Ammoudara sie absolutnie nie podobała-ale to jest moje własne zdanie i moje prywatne odczucia.Ty możesz być nią zachwycona.Rzecz gustu.Nadmienię jedynie że nie mnie jednej to miejsce się nie podobało.Tu na tym forum jest mnóstwo postów od ludzi,którzy tam byli i nie byli zachwyceni wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: urlop na Krecie- do Marty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 02:50 Na Boga!!!!!!! A czy ja wyartykułowałam zdanie, że Ammudara mnie zachwyca???? To, że jest dobrym wypadowym miejscem na wycieczki po wyspie uznane przez Ciebie zostało za zachwyt nad tą miejscowością, tak? No nie! O ile mnie pamięć nie myli, to jedyną rzeczą godną uwagi w Ammudarze jest w/g mnie Kreta House. Polecam , choćbyś nawet mieszkała w ***** hotelu! I na przyszłość. Czytajcie uważniej( wszyscy nieuważni), bo stwarzacie niepotrzebnie problemy. Odpowiedz Link Zgłoś