dare-czka 27.07.09, 11:10 Szukam hoteleu dla ponad rocznego dzieciaka, zalezy mi na ciszy,ladnych basenach i pieknej plazy piaszczystej,co polecacie z tych hoteli?bo juz mi glowa peka od tego glowkowania.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: Pomocy!!Vantaris Palace/Royal Belvedere/Magic IP: *.aster.pl 27.07.09, 16:18 jeśli mówisz o Vantaris Palace w Georgiopoulis na Krecie, to kiedyś tam byłem tylko już teraz nie pamiętam w którym z nich (V. Palace, Beach czy Garden). Hotel zapamiętałem jako przyzwoitej jakości, choć położony bezpośrednio przy głównej drodze Chania-Rethymnon, nie jest to specjalnie hotel dla dzieci, zresztą dzieci było tam bardzo niewiele. Basenu zbytnio nie pamiętam, co nie znaczy że go tam nie było:)po prostu uważam że to bez sensu jefchać nad możeżeby siedziećna basenie i wdychacoparu chloru. Bardzo duży plus to plaża: przeogromna, piaszczysta,z łagodnym zejściem do wody, widokami na góry, choć jak byłem na początku września to było dość wietrznie, spore fale i ratownicy wyganiali ludzi z wody, zwłaszca w niektórych miejscach (prądy wodne?). Same Georgiopoulis oprócz tej drogi to dość spokojna mieścina, ale jest wszystko czego turystom potrzeba: knajpy, wypożyczalnie samochodów, sklepy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vesna Re: Pomocy!!Vantaris Palace/Royal Belvedere/Magic IP: *.chello.pl 27.07.09, 19:26 Jeśli szukasz ciszy i spokoju, to Royal Belvedere raczej nie jest dla Ciebie. Belvedere Resort to duzy kompleks składający się z dwóch sporych hoteli. Oznacza to spory tłum i gwar, szczególnie przy basenach. Ogród jest duzy, ale moim zdaniem nie na tyle, aby znaleźć w nim wytchnienie z tak małym dzieckiem. Do plaży (piaszczystej lecz wąskiej) jest ok. 800, z powrotem pod górę, co moze być sporym wyzwaniem, jesli w dodatku idzie sie z wózkiem. Wewnatrz hotelu są 2 windy (czasem trzeba troche poczekać, zanim zjadą). Schody raczej odpadaja, bo są kręcone. Ogólnie hotel super, ale dla trochę starszych dzieciaków. Dla siebie poszukaj czegos naprawdę kameralnego. POzdr. v. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Pomocy!!Vantaris Palace/Royal Belvedere/Magic IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 20:24 co do royal to zgadzam się z przedmówcą. Fajnie ale na pewno nie cicho, raczej basenowo niż plażowo... Starsze dzieci byłyby zachwycone. poszukaj jeszcze, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś