Dodaj do ulubionych

Pomocy!!Vantaris Palace/Royal Belvedere/Magic life

27.07.09, 11:10
Szukam hoteleu dla ponad rocznego dzieciaka, zalezy mi na
ciszy,ladnych basenach i pieknej plazy piaszczystej,co polecacie z
tych hoteli?bo juz mi glowa peka od tego glowkowania....
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Pomocy!!Vantaris Palace/Royal Belvedere/Magic IP: *.aster.pl 27.07.09, 16:18
      jeśli mówisz o Vantaris Palace w Georgiopoulis na Krecie, to kiedyś tam byłem tylko już teraz nie pamiętam w którym z nich (V. Palace, Beach czy Garden). Hotel zapamiętałem jako przyzwoitej jakości, choć położony bezpośrednio przy głównej drodze Chania-Rethymnon, nie jest to specjalnie hotel dla dzieci, zresztą dzieci było tam bardzo niewiele. Basenu zbytnio nie pamiętam, co nie znaczy że go tam nie było:)po prostu uważam że to bez sensu jefchać nad możeżeby siedziećna basenie i wdychacoparu chloru.
      Bardzo duży plus to plaża: przeogromna, piaszczysta,z łagodnym zejściem do wody, widokami na góry, choć jak byłem na początku września to było dość wietrznie, spore fale i ratownicy wyganiali ludzi z wody, zwłaszca w niektórych miejscach (prądy wodne?). Same Georgiopoulis oprócz tej drogi to dość spokojna mieścina, ale jest wszystko czego turystom potrzeba: knajpy, wypożyczalnie samochodów, sklepy
      • Gość: vesna Re: Pomocy!!Vantaris Palace/Royal Belvedere/Magic IP: *.chello.pl 27.07.09, 19:26
        Jeśli szukasz ciszy i spokoju, to Royal Belvedere raczej nie jest dla Ciebie.
        Belvedere Resort to duzy kompleks składający się z dwóch sporych hoteli. Oznacza to spory tłum i gwar, szczególnie przy basenach. Ogród jest duzy, ale moim zdaniem nie na tyle, aby znaleźć w nim wytchnienie z tak małym dzieckiem. Do plaży (piaszczystej lecz wąskiej) jest ok. 800, z powrotem pod górę, co moze być sporym wyzwaniem, jesli w dodatku idzie sie z wózkiem.
        Wewnatrz hotelu są 2 windy (czasem trzeba troche poczekać, zanim zjadą). Schody raczej odpadaja, bo są kręcone.
        Ogólnie hotel super, ale dla trochę starszych dzieciaków.

Dla siebie poszukaj czegos naprawdę kameralnego.

POzdr.
        v.
        • Gość: km Re: Pomocy!!Vantaris Palace/Royal Belvedere/Magic IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.09, 20:24
          co do royal to zgadzam się z przedmówcą. Fajnie ale na pewno nie
          cicho, raczej basenowo niż plażowo... Starsze dzieci byłyby
          zachwycone.
          poszukaj jeszcze, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka