Dodaj do ulubionych

ubogi patronat Starosty

12.11.14, 23:25
Witam. Od wielu lat w naszej gminie odbywają się bardzo ciekawe imprezy , którym patronuje starosta Powiatu Bydgoskiego . Są to Dyktando Powiatowe oraz Powiatowy Przegląd Teatrów Dziecięcych „Maski”. Co roku nasz GOK występuje do starosty o dofinansowanie tych imprez. Od czterech lat otrzymuje kwoty rzędu 200 – 300 zł na każdą z tych imprez . Moje wnioski o zwiększenie tych kwot nie znajdowały zrozumienia u starosty . Dzisiaj otrzymałem informację że Starosta przyznał na te imprezy w przyszłym roku ponownie kwotę 200 i 300 złotych . Tłumaczenie że pula na takie imprezy jest bardzo mała można zrozumieć w sytuacji gdyby rzeczywiście nie było takich środków. Ale są ,tylko że na imprezy w gminie Koronowo , naturalnym terenie wyborczym obecnego starosty . Myślę że w takiej sytuacji niepotrzebny jest patronat starosty , gdy prywatni sponsorzy oraz UG w Osielsku tak naprawdę finansuje te imprezy a kwota 200 – 300 zł wystarcza na przysłowiową wodę mineralną . Jest to przykre ponieważ są to bardzo wartościowe imprezy i warte dalszego rozwijania . Ale powinny się odbywać bez takiej otoczki , jak ubogi patronat Starosty bo to już staje się żenujące . Pozdrawiam . L.K
Obserwuj wątek
    • osielsko26 Re: ubogi patronat Starosty 13.11.14, 13:03
      jaki starosta , takie dofinansowanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka