semeon 06.09.07, 01:52 Najwyższa pora rozpocząć wrześniowe wątki. Co myślicie o segregacji śmieci w workach dostarczanych przez Gminny Zakład Komunalny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osielsko Re: Wrzesień 06.09.07, 07:18 Zobaczymy, ale zanosi sie na wielka porazke, ze wzgledu na zbyt mala czestotliwosc wywozenia segregowanych odpadow. Nalezy miec nadzieje, ze podjecie decyzji zwiekszajacej czestotliwosc nie zajmnie tyle czasu, co realizacja progow przy naszych szkolach. Niestety coraz bardziej krytycznie odnosze sie do ostatnich poczynan naszych wladz i to pomimo, iz ranking "Rz" jest najlepszy od lat. Pgorszyla sie w gminie czystosc /wywalajace sie smieci z koszow segregacyjnych, okolice cmentarza/, skutecznosc realizacji pewnych zadan /progi/ oraz perspektywa poprowadzenia S5 przez centrum Osielska. Poprowadzenie S5 nie wrozy dobrze biznesowi ulokowanemu wzdluz obecnej trasy, biegnacej przez Osielsko, co ma przelozenie na podatki wplacane gminie. Nalezy miec nadzieje, ze inne koncepcje poprowadzenia drogi wygraja. A do tego czterech pancernych rozrabia: Tusk-Rydzyk-Lepper-Giertych;-) Dziwny zlepek szeregowcow. Odpowiedz Link
wojtek2000 Re: Wrzesień 06.09.07, 10:23 ktoś się orientuje po ile są worki na trawę w GZK ? Odpowiedz Link
mamamuminka01 Re: Wrzesień 09.09.07, 20:03 rzeczywiscie, poprowadzenie s5 nie wrozy dobrze mieszkancom, gminie ani malym przedsiebiorcom ktorze otworzyli swe biznesiki wzdluz gdanskiej... co do zas koncowej dygresji, to ja tam moze "zbyt polityczna" nie jestem, ale z tego, co sie zdazylam zorientowac to chyba najbardziej BRACIA KOALA rozrabiaja ... no ale 21 pazdziernika sie okaze... Odpowiedz Link
murgrabia2 Re: Wrzesień 10.09.07, 07:22 mamamuminka01 napisała: najbardziej BRACIA KOALA rozrabiaja ... Było głosować na ekipę <<PIERWSZEGO>> :D. Odpowiedz Link
mamamuminka01 Re: Wrzesień 10.09.07, 08:56 ... na kogom miala glosowac - glosowalam...:D teraz natomiast, w swietle tego calego wyborczego balaganu, sama musze przyznac ze moje preferencje nie sa zbyt jasno okreslone. z pewnoscia jednak nie chcialabym aby doszlo do sytuacji, ze pierwszy raz nie pojde na wybory. Odpowiedz Link