Gość: hanuszka IP: *.zamosc.mm.pl 30.07.10, 18:21 pilnie poszukuje taniej wypozyczali aut w hiszpani - pomocy .Londuje w Maladze za tydzien :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ROMAn Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: *.chello.pl 30.07.10, 19:05 Tu ten temat jest wałkowany , czytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuszka Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: *.zamosc.mm.pl 30.07.10, 21:17 tak.tyle tylko że ja potrzebuje pilnie adresów /kontaktów ;( Mam ich trochę i ceny są niekorzystne ,albo nie ma juz aut:( pomocy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.10, 23:28 Sczerze mówiąc- póżno na rezerwacje , bo to pełnia sezonu i trudno liczyć teraz na dobrą cenę. Spróbuj poszukać tu: Argusrentacar, Gold Car, Aurigacrown, Hispacar, Victoria, Hertz, Rentagain, Traveljigsaw, Sixt, Atesa i te bardziej znane: Auto Europe, Europcar. Różnice w cenie co było zimą a teraz to 140 do 1000 euro za tę samą liczbę dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuszka Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.10, 13:10 Argusrentacar.pl - co myślicie o tej wypożyczali - czy ktoś wypożyczał ? Wszystko było ok. - boję się ,że na miejscu zaskoczą mnie jakieś dopłaty- proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
xxescadaxx Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 01.08.10, 14:20 Witam ja lece do Malagi 11 .08 zarezerwowalam z firmy ktora gwarantuje pelne ubezieczenie do tego servis 24 i mozesz przeczytac sobie umowe klikajac na wybrany samochod po prawej strony Terms and Conditions masz tam warunki umowy jesli nie sprawi ci klopotu w jezyku angielskim nie trzeba nic wczesniej placic tylko na mniejscu , przedstawiciel bedzie na ciebie czekal na lotnisku . Ja za 12 dni mam zaplacic 255 e cena ostateczna plus za paliwo osobno , ale tak jest we wszystkich wypozyczalniach ( www.rentacarmalaga.com ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina104 Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: *.chello.pl 01.08.10, 18:56 KORZYSTAŁAM Z argusrentacar dwukrotnie- w Hiszpanii i w Niemczech i wszystko było super- polecam.Plusem jest to ,ze mają przedstawicielstwo w Polsce więc można kontaktować się po polsku. Zapomniałam jeszcze o jednej wypożyczalni z której też korzystałam Cars4holidays Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuszka Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: 85.222.19.* 02.08.10, 09:03 Dziękuję pięknie za wszystkie odpowiedzi!! Mam nadzieję ,że już dzisiaj będę miała autko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuszka Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: 85.222.19.* 02.08.10, 10:49 ktoś zna traveljigsaw.pl - wypożyczaliście od nich auto? Jak jest z tą kartą kredytową ,mogą ode mnie poprosić o numer ? Czy oby będzie wszystko ok.? Powiedzieli ,że zablokują na karcie 300 euro. Czekam na wasze opinie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuszka Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: 85.222.19.* 02.08.10, 11:05 ktoś zna traveljigsaw.pl - wypożyczaliście od nich auto? Jak jest z tą kartą kredytową ,mogą ode mnie poprosić o numer karty? Czy oby będzie wszystko ok.? Powiedzieli ,że zablokują na karcie 300 euro. Czekam na wasze opinie;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bluesasanka86 Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 02.08.10, 11:35 Spróbuj zarezerować auto przez Centrum Podróży Online z Wrocławia, w razie problemów zawsze jest tam ktoś kto pomoże. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bluesasanka86 Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 05.09.10, 21:07 Proponuję zarezerować auto już w Polsce Polecam www.autonawakacje.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bluesasanka86 Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 07.09.10, 10:36 Wprowadziłam Was w bład, adres stront to www.autonawakacje.com lub wypozyczalnieaut.pl. Obydwie wypozyczalnie pobierają kaucję z karty kredytowej, która jest zwracana po oddaniu auta bez szkod. Odpowiedz Link Zgłoś
angoba Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 24.08.10, 13:21 Witam, wybieramy się do Malagi w październiku i również chcemy pożyczyć auto na 12 dni, w związku z tym mam do ciebie kilka pytań, czy wypożyczałaś auto z rentacarmalaga.com? i czy na miejscu wszystko było zgodnie z opisem na stronie? czy było pełne ubezpieczenie? czy jest jakiś depozyt? ile dopłacało się za paliwo? i czy wiesz ile wynosi opłata za oddanie samochodu poza godzinami pracy biura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuszka Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: 85.222.19.* 24.08.10, 18:16 Właśnie wróciłam z Hiszpanii po przeszukaniu wielu stron ich propozycja była najlepsza. Brałam auto na 14 dni ,cena bardzo w porządku, miałam auto z GOLDEN CAR - A TA FIRMA MA WYPOŻYCZALNIE NA LOTNISKU( możesz bezpośrednio u nich na stronie spróbować - co nie znaczy ,że cena będzie niższa)Oddawałam auto o 04.00 rano - polegało to na tym ,że na parkingu podziemnym lotniska jest skrzynka do której wrzuca się kluczyki i tyle :) Firma to: www.argusrentacar.pl to pośrednik polski - wszystko załatwiłam po polsku - pobrali niewielką prowizję.Polecam ich - bo wszystko było ok. Z tym ,że polecam ubezpieczenie dodatkowe na 14 dni płaciłam 60euro ( czasami na 14 dni jest to 36euro) ,mogłam też tym autem wjechać na teren Portugalii ( dodatkowa opłata). Po wylądowaniu wsiedliśmy w auto i po przejechaniu kilku kilometrów okazało się że klima nie działa - wróciliśmy i za 5minut dostaliśmy identyczny samochód z klimą. W październiku będą niższe ceny :) A gdzie się wybierasz , w jaki region - polecam Andaluzję? Już mi za niż tęskno ... Odpowiedz Link Zgłoś
be.a Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 24.08.10, 23:55 czy w tej wypożczalni blokowali ci na karcie kredytowej jakąś kwotę? A dlaczego brałaś dodatkowe ubezpieczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuszka Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: 85.222.19.* 25.08.10, 11:09 Nie blokowali.Jak będziesz tam rezerwować auto to musisz powiedzieć ,że nie chcesz blokady na karcie i wybiorą ci takie auto bez blokady. Jest tam numer polski i można wszystkiego się dowiedzieć dzwoniąc. A ubezpieczenie brałam w razie co -żeby nie stresować się niczym na wakacjach i nie myśleć o aucie.Przy wypożyczeniu auta masz wszystko ubezpieczone oprócz lusterek ,szyb,podwozia i jeszcze jakiś drobnych rzeczy.Warto dopłacić bodajże 3-6 euro za dzień i mieć spokój - cena zależna od wypożyczalni i modelu samochodu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisz pan hiszpan Hiszpanii, Hiszpanii! Turysty polskie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 12:09 Aóto w Hiszpanii, makolągwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karburatorek GoldCar IP: 188.141.99.* 05.09.10, 13:21 > miałam auto z GOLDEN CAR - A TA FIRMA MA WYPOŻYCZALNIE NA LOTNISKU Chyba chodzi o GoldCar? Faktycznie, ceny mają bardzo atrakcyjne - zwłaszcza poza sezonem. Zamawiałem u nich dwa razy "Smarta": w Gironie auto dostałem natychmiast, nie było żadnych problemów, byłem bardzo zadowolony. Spróbowałem jeszcze raz będąc w Pallma de Mallorca: na auta z całą grupą innych podróżnych czekaliśmy ponad trzy i pół godziny, w pewnym momencie zamknięto biuro na lotnisku i wysłano nas do biura w punkcie odbioru samochodów (ok. pół kilometra od terminalu), tam z kolei okazało się, że aut nie ma, i trzeba po nie jechać gdzieś za miasto. Na szybko zorganizowali przewóz busami i auta odbieraliśmy sami, a potem trzeba było wrócić na lotnisko po bagaże i żonę. Kompletny bezwład organizacyjny. No i zamówionego Smarta nie było - dostałem Peugeota (ale przynajmniej nówka-igiełka) W Maladze wypożyczalni jest na lotnisku od groma - tym razem brałem auto z firmy Carhire3000, bo tylko oni w danym okresie proponowali w rozsądnej cenie auto siedmiomiejscowe. Wszystko było szybko i sprawnie. Jedyny minus: auto dostałem nieodkurzone w środku. Odnośnie Smarta i Barcelony: połączenie rewelacyjne!! Parkowałem WSZĘDZIE - nawet była możliwość postawienia auta w poprzek przy krawężniku :) na miejscu bezużytecznym dla innych pojazdów. Nie było ani razu konieczności zaparkowania na miejscu płatnym - chociaż nawet z miejscami płatnymi jest w Barcelonie krucho. Dla dwóch osób autko jest wystarczająco komfortowe i dynamiczne. I często w niższej klasie cenowej niż najtańsze Peugeoty i Citroeny. Polecam - nie tylko do Barcelony:) Ubezpieczenie: wykupuję swoje. Jak słusznie powyżej zauważono za parę euro dziennie mam spokojną głowę. Mam "swoją" firmę i u nich wykupuję polisę. Odpada mi konieczność nerwowego czytania polisy w wypożyczalni na lotnisku. A tak przeczytałem raz i wiem, czego mogę oczekiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
mechanss Re: GoldCar 27.02.17, 17:28 Goldcar aktualnie ma coś takiego jak KEY'n'GO, co sprowadza się do tego, że klucz do auta pobieramy ze specjalnego automatu, bez czekania w kolejkach i bez podpisywania dokumentów, czyli mamy auto dosłownie w ciągu minuty. Na smartfona dostaje się specjalny kod, który automat skanuje. Jak dokładnie to działa, to jeszcze nie wiem, bo dopiero zamierzam skorzystać. Wadą tej opcji jest jednak fakt, że jest możliwa tylko z opcją ubezpieczenia Super Relax (ok. 21 Euro/dzień) i niestety nie działają w tym wypadku kupony rabatowe. Gdyby ktoś potrzebował, to aktualnie rezerwując bezpośrednio przez stronę Goldcar i wpisujac kod GoldcarCJ otrzymamy 10% rabatu (ważne chyba tylko do końca lutego i nie działa z opcją KEY'n'GO). Natomiast co do ubezpieczenia Super Relax, to opcja ta znosi również depozyt na karcie kredytowej, a że mnie akurat ta opcja interesuje, bo nie chcę ani wkłądu własnego, ani blokady środków na karcie, które nie wiadomo czy dostanę spowrotem, to traktuję to jako zaletę a nie wadę. Z tego co wiem, to różnie ze zwrotem tego depozytu bywa, potrafią potrącić za najmniejszą pierdółkę, a ja należę do tych, którym zdarzają się często drobne otarcia i kolizje typu parkingowego, a ponadto w czasie urlopu cenię sobię przede wszystkim komfort, dlatego wolę zapłacić trochę więcej i mieć przysłowiowy święty spokój. GoldCar z tego co wiem jest największą wypożyczalnią w Hiszpanii, więc są i kolejki i znajdą się także niezadowoleni proporcjonalnie do ilości wypożyczanych aut, mają za to chyba największy wybór samochdów. Osobiście korzystałem z GoldCar w 2012 roku w Barcelonie i nie mam złych wspomnień. Mam natomiast dość komiczne wspomnienie, mianowicie gdy nie mogąc dogadać się po angielsku z panem wydającym auta co do opcji ubezpieczenia pan stwierdził, że mają tutaj kolegę, który zna trochę polski, poproszono więc kolegę, jednak to, co ten pan zaprezentował w żadnym wypadku polskim bym nie nazwał, był to zupełnie niezrozumiały bełkot i bardziej przypominało to mieszaninę rosyjskiego z czeskim i pojedynczymi polskimi słowami, wszystko raczej mało zrozumiałe mimo, że rosyjski znam dość dobrze, a polski jest moim językiem ojczystym :-D. No ale koledzy tego pana - hiszpanie byli święcie przekonani, że rozmawia on ze mną po polsku. Po krótkiej wymianie zdań, stwierdziwszy, że jednak łatwiej byłoby dogadać się z tym poprzednim po angielsku podziękowałem uprzejmie z trudem tłumiąc rozbawienie :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrea Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.17, 11:49 Nie polecam Gold Car. Wypożyczalnia naciąga na dodatkowe ubezpieczenie auta za 159 euro, motywując, to tym, że każda rysa na lakierze będzie z mojej winy. Ewidentnie sugerowali, że Gran Canaria jest ciasną wyspą i muszę to wziąć pod uwagę, wówczas z kaucji pobranej z karty ściągną mi 600 euro. Gdy odmówiłam ubezpieczenia, nie chcieli mi wynająć auta, mimo, że za niego zapłaciłam on line 80 euro. W końcu zapłaciłam zdziercom za tygodniowe ubezpieczenie 159 euro plus 53 kaucja za paliwo plus koszty manipulacyjne 22 euro i toyota yaris okazała się najdroższym samochodem na wyspie. Poza tym chcą, żeby oddać pusty bak, co jest niemożliwe nikt nie wyjeździ paliwa do zera. Już wiem dlaczego do Gold car nie było kolejki na lotnisku. Nikt nic nie sprawdzał, potem według swojego widzi mi się oceniali koszty i ściągali z karty ile chcieli. Umowa była po hiszpańsku i cwaniaki nie uznawali innych dodatkowych ubezpieczeń, jeżeli ktoś wykupił przez internet. Pytam ile razy można ubezpieczać ten sam samochód? ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiakasia Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: 93.175.82.* 23.02.17, 19:16 Mam ten sam poroblem, co miesiąc schodza mi pieniadze z karty kredytowej w tym miesiacu już 2 raz po 40 Euro. Wcisnęli mi dodtkowe ubezpieczenie na kwote 80 Euro i musiałąm zablokowac kartę, Odpowiedz Link Zgłoś
mechanss Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 28.02.17, 12:52 Wczoraj byłem prawie zdecydowany na Goldcar, ale ostatecznie zrobiłem rezerwację w polskiej firmie na Costa del Sol o nazwie Malaga u drive (www.malagaudrive.com). Zdecydowała prosta kalkulacja, gdy policzyłem wszystkie dodatki typu pełne ubezpieczenie, nawigacja GPS, samochodowe wifi, Goldcar faktycznie okazał się droższy nawet od Hertza, który uchodzi za bardzo dobrą i nienajtańszą firmę. Dodatkowo malagaudive nie wymaga wogóle nawet posiadania karty kredytowej, zapłacić można gotówką. Dodatkowo nie wymagają żadnej przedpłaty, a auto dostarczą mi indywidualnie na lotnisko w Maladze, co oznacza, że nie bedzie żadnej kolejki, jak w większości firm z biurami na lotniskach. Logicznie myśląc, jeśli w jakiejś firmie nie jest możliwe wynajęcie auta bez karty kredytowej, oznacza to w praktyce, że zawsze i w każdym przypadku pozostawiają sobie furtkę do skorzystania z naszych pieniędzy, jeśli ich zdaniem zajdzie taka potrzeba. Problem w tym, że najczęściej to "ich zdaniem" jest bardzo subiektywne i nigdy nie jest konsultowane z właścicielem karty. Współczuję skasowania tych 80 Euro po czasie, ale są to poniekąd skutki wcześniejszej decyzji podania numerów karty. A tak na marginesie... ja korzystam z karty debetowej, podobno nie wszyscy ją respektują, ale Goldcar akurat tak i nie zdarzyło mi się, aby kiedykolwiek ktoś jej nie respektował, dlatego zrezygnowałem z wszelkich kart kredytowych, których w pewnym momencie miałem 4. Na karcie debetowej jest możliwość bez blokowania karty, zmniejszenia do 0 zł płatności przez konkretne kanały (internetowy, telefoniczny, korespondencyjny, wypłata w oddziałach). Odpowiedz Link Zgłoś
d.biel Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 29.01.17, 18:00 Polecam Marbesol. Korzystaliśmy 2 tygodnie temu. Za fiata Tico diesel zapłaciliśmy 123 eur z wszystkimi ubezpieczeniami. Pierwszym razem trzeba zapłacić kartą, ale nie blokują żadnej kaucji. Oczywiście w przypadku pełnego ubezpiecznia. Autko nówka, w super stanie, pełny bak i oddajesz tak samo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.17, 08:52 W Maladze warta uwagi jest też Malagacar.com Jak do tej pory na miejscu już dwa razy zdarzyło się że dostawaliśmy auto o klasę lepsze w cenie zarezerwowanego tańszego, nie odwalają numerów z wmuszaniem ubezpieczeń czy szukaniem rys, jedyne co to trzeba sobie dobrze wykalkulować, jaką opcję tankowania wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALISS Re: pilnie!! - auto w Hiszpani IP: *.interkar.pl 14.02.17, 17:59 GOLD CAR to manipolanci , ostrzegam , nie rezerwuj u tej firmy - , zdzierają kasę .Zamawiałam ze strony jeszcze w Polsce i miało być to REUNalt 4 dzwiowe za pobyt 9 dniowy około 100Euro a na miejscu nie dośc że masakryczna kolejka i wogóle hiszpanom się nie śpieszy doliczyli sobie 258 euro za ubezpieczenie albo dypozy 1100euro , który zwrócą jeśli się nic nie wydarzy...dodatkowo płatny był fotelik dla 8 latki , zamiast renult dostaliści seata....nie polecam brat rezerwował w TOP Car i nie dośc że miał drugiego kierowce wpisanego gratis to płacił 5EURO za dodatkowe ubezpieczenie.....naprawdę przesterzegam nie polecam..... Odpowiedz Link Zgłoś
mechanss Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 27.02.17, 17:38 Mówi się, że skąpy 2 razy traci... Z cały szacunkiem, ale jeśli się nie czyta dokładnie warunków, to można się nabrać na te 100 Euro, co później skutkuje właśnie tym, co można przeczytać w Twoim poście. Z tego co wiem, to jest taka wypożyczalnia jak AutoEurope, gdzie można otrzymać przez internet stawkę ok. 5-10 Euro/dzień. Tylko, że aż strach pomyśleć ile kosztów dodatkowych się potem za tym kryje. Ja takie oferty odrzucam z góry, bo na logikę... komu opłacałoby się wypożyczyć auto za 20 zł/dobę? To są firmy mające przynosić zysk, a nie instytucje charytatywne. To trochę coś podobnego jak AmberGold, nabrali się ludzie, którzy myśleli, że pieniądze spadają z nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
kumara Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 08.03.17, 14:58 Na wyspach proponuje z czystym sumieniem www.autoreisen.es. Odbiór i zdanie auta bezproblemowe, wszystkie dodatki typu kierowca, fotelik i pełne ubezpieczenie w cenie, która i tak jest najniższa na wyspach. Rezerwujecie przez neta przed wylotem i po potwierdzeniu dostępności przez wypozyczalnię odbieracie autko z wydrukowanym kuponem. Płatność na miejscu kartą kredytową i mała uwaga Polacy czytajcie rózne forma przed wylotem to sa kopalnie wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mczysio Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 17.07.17, 14:55 No i my mamy problem. W marcu przy zakupie biletów lotniczych wypożyczyliśmy ze znajomymi dwa auta ford focus estate w Alicante z pełnym ubezpieczeniem na kwotę ok. 200 euro(lecieliśmy dopiero w czerwcu). Po przylocie i odstaniu w kolejce okazało się , że mamy zapłacić dodatkowo bagatela 310 euro , pani w okienku stwierdziła że jest to kaucja zwrotna. Zamiast fordów dostaliśmy nowe nissany , auta oddaliśmy z pełnymi bakami i bez jakichkolwiek zadrapań itd. Po tygodniu otrzymaliśmy zwroty po 73 euro reszty brak. Napisałem do nich kilka tygodni temu lecz nadal nie otrzymałem odpowiedzi , dlaczego zapłaciliśmy dwa razy. Tak więc zostało nam czekanie na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
mczysio Re: pilnie!! - auto w Hiszpani 17.07.17, 14:58 Naturalnie każdy za nas zapłacił po 200 euro w marcu i po 310 euro na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś