iwanni 04.08.10, 19:47 Jak ktos ma jakies pytania to pomoge... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mucek Re: Wrocilismy z Minorki IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.10, 18:36 Witaj! Interesuje mnie w jakiej części Minorki byłaś i z jakiego BP.Mam nadzieję,że wyspa jest warta zobaczenia.Jeśli nie będzie to kłopotem to w jakim hotelu byłaś.Szukam ofert w biurach,ale jest ich jak na przysłowiowe lekarstwo.Proszę o odpowiedź i jakby co,to kolejne pytania zostawię na później.Pozdrawiam i dziękuję:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iwanni Re: Wrocilismy z Minorki 05.08.10, 20:11 My bylismy w Sa caleta... bralismy Minorke z 12-fly w niemczech...wyspa jak najbardziej do zobaczenia...to wyspa dla rodzin z dziecmi...piekne zatoczki i turkusowe morze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucek Re: Wrocilismy z Minorki IP: *.olsztyn.mm.pl 06.08.10, 17:23 I jeszcze dwa pytania.Chcę wybrać opcję HB.Czy ewentualne stołowanie się poza hotelem może powalić finansowo?Jak kształtują się ceny jedzenia w knajpkach itp.Chodzi mi głównie o dzieci i ew.okazjonalne szybkie jedzenie....?Po drugie,czy byliście w okolicznym aguaparku.Jeśli tak,to jakie są Wasze wrażenia...?Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iwanni Re: Wrocilismy z Minorki 06.08.10, 19:07 Niestety w tym Ci nie pomoge bo nie stolowalismy sie po za hotelem...mielismy all inclusive ze wzgledu na dzieci bo ciagle wolaja picie ,lody czy przekaski i wydaje mi sie ze wiecej bysmy wydali jakbysmy mieli tylko HB...nie wiem naprawde jakie sa ceny w knajpkach a w aguaparku nie bylismy...moge za to polecic piekne plaze i zatoczki na ktore sobie co drugi dzien dojezdzalismy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Wrocilismy z Minorki IP: 87.13.239.* 06.08.10, 19:21 My rowniez mielismy wyzywienie w hotelu, ale chodzilam troche po miescie (okolice Ciutadella) i ceny w restauracjach - raczej typu fast food - mieso /ryba, kielbaska, kurczak/, frytki, salatka to koszt ok. 6 do 10 euro. Wedlug mnie bardzo, wrecz niespotykanie tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozefa1 Re: Wrocilismy z Minorki IP: *.aster.pl 07.08.10, 21:00 Czy jest tam coś do zobaczenia,poza malowniczymi zatoczkami, np jakieś punkty widokowe,czy zamki? Zdaje się, że ładna jest stolica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Wrocilismy z Minorki IP: *.3-79-r.retail.telecomitalia.it 07.08.10, 21:43 Gość portalu: jozefa1 napisał(a): > Czy jest tam coś do zobaczenia,poza malowniczymi zatoczkami, np jakieś punkty w > idokowe,czy zamki? Zdaje się, że ładna jest stolica? Mnie akurat najbardziej interesuja malownicze zatoczki. Jesli chodzi o punkty widokowe to na pewno jest jeden na gorze El Toro z klasztorem i widokiem na cala wyspe. O typowych zamkach nic mi nie wiadomo, ale sa podobne zabytkowe budowle jak wieze i mury obronne , stare ratusze i koscioly. Przede wszystkim najwieksza atrakcja wyspy sa prehistoryczne budowle z kamienia. Zarowno Mahon jak i Ciutadella to bardzo ladne miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
iwanni Re: Wrocilismy z Minorki 08.08.10, 09:13 Dokladnie jak poprzedniczka wole urokliwe zatoczki:)...bylismy na gorze El Toro i widzisz cala wyspe do okola...niesamowite...bardziej od stolicy podobala mi sie Ciutadella...moze dlatego ze mielismy 2 km.do tego miasta i bylsimy tam prawie codziennie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Wrocilismy z Minorki IP: *.chello.pl 08.08.10, 11:14 Witam A ja trochę z innej beczki ... Ile kosztuje wypożyczenie auta z ubezp.- najlepiej V, Skoda, jak jest z fotelikami dla maluchów ( płatne czy bezpłatne) ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwanni Re: Wrocilismy z Minorki 08.08.10, 15:33 nas auto kosztowalo z ubezpieczeniem 320 euro na tydzien...fotelik byl gratis...ale ogolnie ceny powalaja...i u nas bylo tak ze z dnia na dzien bylo wypozyczenie drozsze(znajomi chcieli kilka dni pozniej i bylo o wiele drozej)...ceny sobie ustawiali jak chcieli...no i prawie wszystkie powypozyczane:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Wrocilismy z Minorki IP: *.181-80-r.retail.telecomitalia.it 08.08.10, 17:27 My bylismy wlasnym samochodem, ale dostalam oferte z hotelu i dolaczam ponizej: FROM THE 1TH OF JULY With aircondition: Peugeot 207 / Renault Clio / Ford Fiesta / Citröen C-3 1 to 2 days = 45 euros/day / 3 to 5 days = 41.50 euros/day / 6 to 9 days = 39 euros/day / 10 to 15 days = 36 euros/day / from 16 days = 35 euros/day. With aircondition: Ford Focus / Peugeot 308 / Citröen C-4 1 to 2 days = 50 euros/day / 3 to 5 days = 46 euros/day / 6 to 9 days = 43 euros/day / 10 to 15 days = 40 euros/day / from 16 days = 38 euros/day. Other superia models, Ford Focus, Peugeot 307, Peugeot Partner, Citröen Berlingo, Citröen Picasso, Opel Zafira, Suzuki Jeep, Minibus (8 pax), Peugeot 207 cabrio, Peugeot 307 cabrio, Minibus (9pax) are also available. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Wrocilismy z Minorki IP: *.chello.pl 08.08.10, 20:55 Dzięki za odp., rzeczywiscie ceny powalają, szczególnie kiedy człowiek się przyzwyczai do cen na kanarkach- 20-25E za dzień :) Ale przynajmniej już wiem , jak zaplanowac sobie wakacyjny budżet. Odpowiedz Link Zgłoś
iwanni Re: Wrocilismy z Minorki 08.08.10, 21:28 Dokladnie....my jak bylismy na Ibzie to tez bylo o wiele taniej....ta Minorka taka droga:/ Odpowiedz Link Zgłoś
jot.be Re: Wrocilismy z Minorki 09.08.10, 10:50 Tam jest wypożyczalni bez liku, a ceny różnia się czasem o 40%, zwłaszcza jeśli bierze się z hotelu albo od rezydenta. Ja brałem auto w sklepie spożywczym :o) i cena na 4 dni była równo o 50 euro niższa niż w hotelu. Poza tym jest szczyt sezonu. W pierwszym tygodniu lipca było znacznie taniej i można było znaleźć aut za 25 eur/dzień bez problemu. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evulevu Re: Wrocilismy z Minorki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 11:07 O... i to jest dobra wiadomość :) Nigdy nie biorę auta od rezydenta i z hotelu, tylko szukam "na mieście", poza tym jeżdzę w czerwcu, więc z doświadczenia wiem, że przed tzw. "sezonem" ceny są niższe.... a więc dzięki za "pocieszenie", że się nie zrujnuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Wrocilismy z Minorki IP: *.181-80-r.retail.telecomitalia.it 09.08.10, 12:49 > Tam jest wypożyczalni bez liku, a ceny różnia się czasem o 40%, zwłaszcza jeśli > bierze się z hotelu albo od rezydenta. Tez mi sie tak wydaje. My bylismy wlasnym samochodem jak pisalam, ale widzialam mnostwo reklam na miescie. Tyle, ze nie interesowalam sie cenami bo po co. Ten cennik co skopiowalam to dostalam e-mailem z hotelu (nie wiem po co), a wedlug mnie nie ma takiej opcji zeby hotel na tym nie zarabial ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iwanni Re: Wrocilismy z Minorki 09.08.10, 13:08 zalezy gdzie sie jest...ja np.nie widzialam w mojej miejscowosci wypozyczalni bez liku tylko byla jedna jedyna i dlatego pewnie byly takie wysokie ceny...ja tutaj sie pytalam kilka razy o Minorke...wypozyczanie aut itp.ale niestety nikt nie chcial mi udzielic informacji:/...trudno...nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem...ale co widzialam to widzialam...widoczki nie do opisania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Wrocilismy z Minorki IP: *.181-80-r.retail.telecomitalia.it 09.08.10, 13:26 iwanni napisała: > ..ale co widzialam to widzialam...widoczki nie do opisania:) Tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
yokooo Re: Wrocilismy z Minorki 09.08.10, 14:41 Witam, w jakim hotelu byliście lub jaki na Minorce polecacie pod kontem małych dzieci. Wybieramy się we wrześniu z 1,5 roczniakiem i rozważamy Majorkę lub Minorkę. Czy w hotelu były specjalne udogodnienia dla dzieci? Wysokie krzesełka w restauracji, łóżeczka, plac zabaw, płytki brodzik itd. Odpowiedz Link Zgłoś
iwanni Re: Wrocilismy z Minorki 09.08.10, 19:22 Minorka jest wyspa dla rodzin z malymi dziecmi...wiec mysle ze w kazdym hotelu sa takie udogodnienia jak wysokie krzeselka,brodzik i plac zabaw...u nas tak bylo dodatkowo Klub Solino (przedszkole dla dzieci)i zajmowali sie dziecmi od rana do wieczora:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatulka Re: Wrocilismy z Minorki IP: *.181-80-r.retail.telecomitalia.it 09.08.10, 19:29 yokooo napisała: > w jakim hotelu byliście lub jaki na Minorce polecacie pod kontem małych dzieci. Heh szczerze, ja wole nic nie polecac, spotkalam juz ludzi, ktorych nic nie jest w stanie zadowolic i zawsze sie do czegos przyczepia np. na wloskim forum. Jednak wg mnie mnostwo atrakcji dla dzieci ma Club Hotel Almirante Farragut. Basen, animacje, gry, zabawy, konkursy nawet osobne menu przy posilkach. Z tym, ze w samych pokojach troche powiewa atmosfera jak z PRL-u, ale mimo to gdybym jechala z dzieckiem to bym wybrala wlasnie ten hotel. Chociaz tez nie mam porownania z innymi hotelami na Minorce, nam sie od razu spodobal ten i bylismy w nim juz po raz kolejny. Natomiast mam porownanie z wieloma hotelami na poludniu Europy i jeszcze nie spotkalam hotelu 3* z tak duza iloscia atrakcji nastawionych przede wszystkim na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś