Dodaj do ulubionych

PortAVentura

IP: 62.180.140.* 24.05.11, 12:27
Witajcie
Czy będąc na miejscu w Hiszpani można podjechać do Port A Ventura i bez rezerwacji kupić bilety ? czy należy coś rezerwować wcześniej ?
Obserwuj wątek
    • justyna_korcz Re: PortAVentura 24.05.11, 14:05
      Z tego co pamiętam rodzinnych biletów nie trzeba rezerwować tylko wejścia grupowe powinny być wcześneij zgłaszane
      • Gość: ania Re: PortAVentura IP: *.devs.futuro.pl 02.04.12, 15:00
        Czy z Lloret de Mar kursują do Port Aventura bezpośrednie autobusy? Znalazłam na stronie przewoźnika Pujol króką informację, bez rozkładu.
        Ile kosztuje taki przejazd i jak często kursuje autobus (chodzi mi o czerwiec)?
        • Gość: agnieszka Re: PortAVentura IP: *.203.184.147.dyn.user.ono.com 21.04.12, 17:50
          z lloret sa regularne pociagi podmiejsckie do Barcelony,a z Barcelony masz wiele pociagow.do salou port Aventura.najtansze pociagi to regional express.jakies 6-7 euro.
          • Gość: aa Re: PortAVentura IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.06.13, 17:48
            wg. mnie z Lloret do Salou/Port Aventura jechanie ok.250 km.to absurd.Na samej przesiadce w Barcelonie traci sie co najmniej godzinę . Pewnie, że wszędzie się dojedzie, ale jaki to ma sens ? ze stacji kolejowej do parku rozrywki też trzeba dojść, na miejscu wiele atrakcji , na kilka dni starczy a tu znów setki km z przesiadkami ? Nonsens.
    • Gość: agnieszka Re: PortAVentura IP: *.203.184.147.dyn.user.ono.com 21.04.12, 17:55
      obecnie jest promocja wody fon vella.kupic ja mozna w kazdym markecie .na kazdej butelce sa kupony dajace znizke rowna 2euro.maksymalnie mozna skorzystac ze znizki 20 euro,czyli bilet zamiast 44euro kosztuje 24.warto pojechac po 24 czerwca poniewaz od tego dnia jest wiele atrakcji ktore sa tylko w sezonie letnim a druga rzecz to park jest czynny do 24 .o tej godzinie nie ma juz polaczenia pociagiem ale sa autobusy do Barcelony
      • Gość: dariusz Re: PortAVentura IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 13:39
        Witam
        Czy bilety do Partaventura da sie kupić tylko w kasie pod parkiem, czy jest w centrum Salou jakieś miejsce, gdzie można kupić bilety bez kolejek?
        Kolejan sprawa - czy bilety przez internet są tańsze niż te kupowane osobiście?
      • silaganntee Re: PortAVentura 10.12.24, 06:43
        Byłem z rodziną w parku 4 października 2024 r. Ludzi nie było aż tak dużo. Oczekiwanie na główne atrakcje to około pół godziny. Dla niektórych - tylko 15 minut. Pogoda była wspaniała. Ale niestety w krainie Ferrari ich ferrari nie sprawdziło się. Ludzie czekali 2-3 godziny na odjazd samochodów, ale na próżno. Tak mi się wszystko podobało. Jeden dzień to za mało. Radzę kupić bilety na minimum 2 dni. Warto kupić bilety przez internet aby uniknąć zbędnego stania w kolejce - tiqets.tp.st/82Hyw1Qs
    • Gość: SX76 Re: PortAVentura IP: *.um.warszawa.pl 16.07.19, 10:41
      Podpowiem, że w tej chwili (lipiec 19) jest promocja coca coli i Port Aventura. Za trzy etykiety pół litrowej coli (jest specjalnie oznaczona) można uzyskać 20 euro zniżki do Port aventura. Niby promocja dotyczy tylko osób dorosłych, ale w mojej kasie Pani sprzedawała dzieciom bilety dla dorosłych ze zniżką - co się w tej sytuacji opłaca bardziej niż bilety dziecięce. Aha maksymalna zniżka na wejście na osobę to 20 euro, czyli przyniesienie większej ilości etykiet nie da kolejnych 20 euro na jedną osobę.
      Informacja dla rodzin z mniejszymi dziećmi - w parku bardzo restrykcyjnie przestrzegane są zasady minimalnego wzrostu koniecznego do wejścia na atrakcję. Obsługa ma miarki i jak dziecko nie ma koniecznego wzrostu - nie ma dyskusji nie wchodzi na daną atrakcję.
      Z uwagi na liczbę odwiedzających w parku są duże kolejki do atrakcji, do najbardziej popularnych można czekać nawet godzinę i więcej. Wyjścia są dwa, albo w sumie trzy:
      1. Wykupić dodatkowy fast pass - wtedy wchodzimy na atrakcje znacznie szybciej
      2. Około 16-17 park opuszczają wycieczki z bardziej odległych zakątków, robi się znacznie luźniej, jeżeli ktoś mieszka w okolicach Salou czy Cambrils może sobie zostać, na większość atrakcji nie czeka się już wcale albo dosłownie kilka minut, park jest czynny do północy
      3. Można za 23 euro kupić bilet nocny od 19 do 24, oczywiście jak wyżej w parku jest już luźno, nie trzeba czekać na atrakcje.
      Jeszcze uwaga do wodnej części parku - caraiben - dużo ludzi, a znacznie mniej atrakcji, park zamykają o 19, więc rozluźnia się w pod sam koniec, jak chcemy aktywnie skorzystać, a nie przestać w kolejkach (szczególnie dotyczy atrakcji na pontonach) - tylko z fast passem.
      Generalnie Port Aventura super - natomiast widziałem wiele lepszych i mniej zatłoczonych aqua parków niż caraiben. Dla spragnionych tego typu rozrywki w pobliżu w la Pineda jest jeszcze jeden aqua park - Aquapolis - nie byłem tam więc nie umiem powiedzieć czy fajny, ale w MCdonaldzie w Salou widziałem promocję, że za dwa powiększone zestawy bilet do Aquapolis gratis, tylko proszę sobie potwierdzić czy na pewno tak jest. Z promocji coli w PA korzystałem - potwierdzam, a z promocji do Aquapolis nie korzystałem.
      Miłej zabawy
      • rob_tr Re: PortAVentura 18.07.19, 11:18
        Dzięki za bardzo fajny wpis i dużo dobrych rad. A może jeszcze jakieś podpowiedzi dotyczace rejsów w okolicy Salou i La Pinedy ? Z których warto skorzystać ? ewentualnie inne podpowiedzi na temat ciekawych atrakcji lub takich promocji jak w MCDonalds i Coca Coli ?
        • Gość: SX Re: PortAVentura IP: *.um.warszawa.pl 18.07.19, 12:36
          Korzystałem z rejsu katamaranem - 3 godzinna wycieczka, taka do wyluzowania się, można się poopalać, popływać, wybrzeże od strony morza nie jest jakieś spektakularne, ale na 3 godzinki ok. Większość statków odpływa z Cambrils - to miejscowość łacząca się z Salou, bo tam jest większy port. Widziałem glass bottom, jakieś szybsze łódki do intensywniejszej wycieczki, skutery itd. to co wszędzie. Tak samo przy większych plażach w Salou i Cambrils - stały zestaw - banan, jakieś kółko ciągnięte szybko przez motorówkę, spadochron do latania za motorówką. Przy plaży miejskiej w Salou i Cambrils na wodzie ustawione są dmuchane parki wodne - w Camrils większy (10 e za godzinę, 25 e za dzień).
          Komunikacja w rejonie Cambrils, Salou, Tarragona, Reus realizowana przez autobusy Bus- Plana, ceny od 2 do 4 euro za osobę, w zależności od odległości, 5 letnie dziecko płaci pełną stawkę. Widziałem, że niektórzy ludzie mieli bilety okresowe na karcie, ale nie wiem jaka jest ich cena. Przy każdym większym przystanku jest stoisko Bus -Plana, gdzie pracownik mówiący po angielsku i nieraz po rosyjsku doradzi, jakim numerem jechac. Od Cap Salou do Salou prowadzi ścieżka widokowa wzdłuż morza, droga w zależności od tempa i postojów zajmuje 40 min - godzinkę, oczywiście bez dzieci można szybciej. Widoki bardzo ładne, ale z wózkiem trudniej, schody, miejscami nierówna powierzchnia.
          Tarragona - do zwiedzenia na kilka godzin, jak ktoś lubi pozostałości po Rzymianach - warto + gotycka katedra, potem można iść na plażę :)
          Reus nie byłem - ale podobno ładnie, da się opędzić w pół dnia jak Tarragonę.
          Salou- jeżeli jedziemy w celach imprezowych jest się gdzie pobawić, ale w części Salou, bo Cap Salou to ciche i spokoje ubocze.
          Plaże im bliżej Cap Salou - wąskie, spokojne zatoczki z łagodnym zejściem - fajne dla dzieci, w samym Salou i Cambrils (i la Pinedzie) długie plaże ciągnące sie wzdłuż całego miasta, dużo atrakcji, barów itp. Co kto lubi i potrzebuje.
          No i Barcelona - naprawdę do zastanowienia czy jest sens jechać na jeden dzień - tłum ludzi wszędzie, korki, więc dużo czasu w autobusie. Miasto na pewno warte zobaczenia, ale w tych warunkach do przemyślenia.

• be.a Re: PortAVentura 08.09.19, 12:30
            A czy ktoś korzystał ze zniżki do portu aventura z kartą sieci sklepów Caprabo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka