Dodaj do ulubionych

Malgrat de Mar...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 12:08
Wiem, że były już takie wątki, ale w większości o hotelach...a ja chciałabym spytać o same miasteczko?
-jak tam jest, ogólnie wrażenia?
-jak jest z restauracjami i barami, czy jest w czym wybierać i czy dostaniemy w nich regionalną kuchnie?
-czy jest możliwość pozwiedzać coś w okolicy? i co?
-czy jest w pobliżu jakiś targ rybny?
-jaka pogoda bywa na przełomie sierpień-wrzesień?
-jak najlepiej dostać się do Girony? bo do Barcelony już wiem.
-słyszałam, że będąc w Barcelonie, warto wybrać się na jakieś wyspy?? z kąt?
Piszcie wszystko co wiecie???? Pozdrawiam i z góry dziękuję...
-
Obserwuj wątek
    • Gość: $ Re: Malgrat de Mar... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.12, 20:36
      wow ..a przewodnika nie możesz poczytać ? Poklikać w necie ?
      • Gość: Suzanna Re: Malgrat de Mar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 13:50
        wow...wyobraź sobie, że szukałam i czytałam...ale może chciałby ktoś podzielić się swoimi spostrzeżeniami... a ty nie bądź taki mądry...po to jest to forum
        • m.maska Re: Malgrat de Mar... 21.02.12, 18:56
          Malgrat de Mar...bylam - ale tak naprawde stanowilo to miasteczko tylko baze wypadowa...dlatego znam tylko glowna ulice - sklepow, sklepikow, kafejek i restauracyjek pelno.
          Barcelona? wyspa? - nic nie wiem o zadnej wyspie - moze dlatego ze 2 tygodnie na Barcelone to za malo, jesli chce sie obejrzec tyle ile to mozliwe, dlatego zadne wyspy nie wchodzily w rachube - jesli takowe w poblizu sa...
          • Gość: gość Re: Malgrat de Mar... IP: *.ip.netia.com.pl 22.02.12, 10:58
            Samo Malgrat de mar ma do zaoferowania:
            Kościół św. Mikołaja - nazywany katedrą wybrzeża, prawdopodobnie wybudowany w XVI w., z neoklasycystyczną fasadą i dzwonnicą pochodzącą z XVII w. znajduje się na Placu Kościelnym.
            Park Can Campassol – to zielone płuca Malgrat de Mar. Park słynie z letniego domku Zenòbii Camprubí, żony Juana Ramóna Jiméneza oraz z popadającego w ruinę budynku z wieżą d'en Riera.
            Torre de Ca l'Arnau - nowoczesny budynek pochodzący z 1914r., obecnie szkoła muzyczna.
            Zamek Palafolls - średniowieczny zamek z wieżą strażniczą górującą nad miastem, z którego roztacza się piękny widok na okolicę.
            Park zamkowy – jedno z najczęściej odwiedzanych miejsc w miasteczku. Wewnątrz parku znajdują się ruiny zamku.
            Zamek Malgrat de Mar – położony w sercu parku. Dziś można podziwać jego ruiny oraz wieżę obronną, z której podziwiać można panoramę miasta i wybrzeże.
            Antiguo Hospital y Capilla – stary szpital i kaplica. Powstały w XV w. i miały służyć biednym. Dziś w szpitalu znajduje się centrum terapeutyczne, a w kaplicy często odbywają się wystawy, venty kulturalne, konferencje itp.
            Turó d'en Serra – najwyżej położona strefa w miasteczku, która oferuje wspaniałe widoki na Malgret de Mar, wybrzeże i morze.
            Pozostają jeszcze inne miejscowości w "okolicy": Calella, Blanes, Tossa de Mar, Santa Susana, dalej Girona... itd... Ja jadę na 2 tygodnie i wiem że będzie co oglądać, zwiedzać. A więc nie tylko plaża i plaża... trzeba coś przywieźć, zdjęcia, wspomnienia na caaaały rok, a za rok znowu gdzieś...;)
            nie tylko plaża i plaża :)
            • Gość: Suzanna Re: Malgrat de Mar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.12, 13:14
              Dziękuję. Widzę, że sporo tego jest. Zamierzamy nie tylko leżeć i się opalać, ale zwiedzać, więc twoja odpowiedz na pewno się przyda. A w jakim terminie wyjeżdżacie?
              • Gość: gość Re: Malgrat de Mar... IP: *.ip.netia.com.pl 22.02.12, 13:56
                początek lipca
                • Gość: Suzanna Re: Malgrat de Mar... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 12:04
                  my w sierpniu. Jak wrócisz to napisz jak było. Pozdrawiam
                  • Gość: gość Re: Malgrat de Mar... IP: *.ip.netia.com.pl 23.02.12, 12:56
                    jasne :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka