Dodaj do ulubionych

Z barcelony do alicante czym?

IP: *.play-internet.pl 27.03.12, 11:49
Witam. W połowie kwietnia będę w Barcelonie a 7 dni później mam samolot do Polski ale z Alicante?
Czy ktoś miał podobny tydzień wolności w tamtych okolicach? Czym najlepiej i najtaniej podróżować? To pytanie nurtuje mnie najbardziej bo nie znam realiów które tam zastanę, a chciałbym podzielić podróż na kilka, 1-2 dniowych etapów żeby maksymalnie dużo zobaczyć i poznać.
Z góry dziękuję za pomoc, Emil
Obserwuj wątek
    • skara Re: Z barcelony do alicante czym? 27.03.12, 17:32
      Autobusy są tańsze niż pociągi, chyba że posiadasz np. karte Euro26 to masz zniżkę 25% na pociągi i wtedy się opłaca. Poza tym można znaleźć tanie loty między tymi miastami, w granicach 40 euro ze wszystkim (patrz Vueling, Iberia jest droższa).
      • Gość: emil Re: Z barcelony do alicante czym? IP: *.play-internet.pl 31.03.12, 22:15
        Dziękuję za podpowiedź. O autobusach właśnie myślę bo samolotem to chyba szkoda widoków które spotkam? .. chyba że ktoś myśli inaczej to z góry dziękuję za podzielenie się pomysłem.
        niestety na kartę EURO26 jestem już za stary ;(. Na razie mam zarezerwowany jeden nocleg w Barcelonie, w hostelu przy porcie. Czy ktoś ma doświadczenie w hiszpańskich hostelach bez uprzedniej rezerwacji?.. czy spanie na plaży lub dworcach wchodzi w grę? jadę z dwoma przyjaciółmi więc na pewno nie jest to takie niebezpieczne jak w pojedynkę tylko nie wiem jak na to patrzą Hiszpanie?
        • Gość: af-bcn wybiegasz poza podany temat IP: *.184.16.180.dyn.user.ono.com 01.04.12, 13:30
          dworce nie (są zamykane na noc)
          plaże raczej też nie (możecie zostac okradzeni, w B. może być mandat)
          w B. możecie na lotnisku , Terminal 2 z jakąś kartą pokładową ryana czy wizza ,
          po drodze - Tarragona ? (tu pociąg Regional nie jest drogi) - Valencia ? nie wiem
          Ostatecznie tam gdzie bankomaty.
          Zróbcie listę hostali na wszelki wypadek aczkolwiek zależnie od dnia (sob/niedz, fiestas, mecze) te najtańsze mogą być pozajmowane.

powodzenia

A
          • Gość: emil Re: wybiegasz poza podany temat IP: *.play-internet.pl 05.04.12, 23:00
            Bardzo dziekuję za info. Lista zrobiona, plecak prawie spakowany. Pozdrawiam, Emil
      • Gość: emil Re: Z barcelony do alicante czym? IP: *.play-internet.pl 06.04.12, 00:13
        TaK, lot samolotem to jest jakieś rozwiązanie tym bardziej ze znalazłem już nawet takowy i wiem ze koszt z Barcelony do Alicante w to 29.9eu od osoby (Vueling jest SUPER!)... oczywiście przy rezerwacji dokonanej dziś.
        Więc pytam orientacyjnie jaki może być koszt podróży pociągiem (bądź autobusem):
        1. z Barcelony do Tarragony?
        2. Z Tarragony do Valencji?
        3 Z Valencji do ALicante?
        Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi, Emil.
        • Gość: af-bcn Renfe.com IP: *.184.16.180.dyn.user.ono.com 06.04.12, 15:25
          B- T to jakies. 8 euro (w Regional, sa inne drozsze)
          Pozostale zob. Renfe.com > Welcome (English)

Porownaj z autokarami ALSA.es (ew. Inne na Movelia.es ?)
          • Gość: Emil Re: Renfe.com IP: *.play-internet.pl 08.04.12, 13:23
            I wszystko jak na dłoni. BArdzo dziekuję af-bcn. Temat raczej wyczerpany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka