Dodaj do ulubionych

Hiszpania 2012

27.03.12, 15:49
W tym roku planujemy pobyt w Hiszpanii na początku września. Jedziemy samochodem. Trasa
zaplanowana, noclegi też. Zawsze nastawiamy się aby jak najwięcej po drodze zobaczyć Wyruszamy z Łodzi 29.08. Nocleg w Dreznie - tani hotel. Następny nocleg w Lindau(Eurocamp) Dalej przez Szwajcarię na nocleg w Genui - tani hotel. 3 dni Eurocamp - Lazurowe wybrzeże.
7 dni Eurocamp w Platja D'Aro. Porót przez Chamonix - 2 noclegi. Następnie nocleg w Colmberg w tajemniczym zamku. I już z powrotem w Polsce. Wdzięczna będę za wszelkiego rodzaju info. Sama służę pomocą w miarę możliwości. Troszkę doświadczenia w organizacji już nabrałam - nie jest to nasza pierwsza taka wyprawa.
Obserwuj wątek
    • Gość: aureola Re: Hiszpania 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.12, 14:32
      My wyjeżdżamy 26.08 z Wrocka do Malgrat de Mar. Tym razem samolotem. W Hiszpanii na Costa Brava, dokładnie w Platja D'Aro. byliśmy w 2008r, bardzo fajna okolica, urokliwa, ale jeśli szukacie mało zatłoczonych plaż, to chyba źle wybraliście. Ogólnie dzięki własnie temu pobytowi pokochaliśmy Hiszpanie i dlatego wybieramy się tam po raz kolejny. Drugim razem w 2009 byliśmy na Costa Dorado, tym razem autem, ale my wybraliśmy trasę przez Niemcy, Francję...czas podróży ok 20h. Nie zwiedzaliśmy nic. Jakoś tak wyszło. Powiedz mi w jakim campinku w Platja się zatrzymujecie? Bo jeśli w Cala Gogo, to dobrze wybraliście. Czysto, rodzinie, po prostu super caping.
      My wracamy 9.09, a wy na ile wybieracie się? może spotkamy się na wycieczce do Barcelony...hihihhi zawsze w Hiszpani więcej rodaków niż Hiszpanów. Pozdrawiam
      • sosnanova50plus Re: Do aureoli 30.03.12, 10:34
        Uwielbiam Wrocka. Ze względu na samolot, troszkę szybciej będziecie na miejscu ale i tak nasz pobyt się pokrywa prawie idealnie. Z Hiszpanii wyjeżdżamy 11.09 ale czekają nas jeszcze 2 dni w Chamonix. Malgrat od Platja to rzut beretem. Może faktyczniw uda nam się spotkać?Co do zatłoczonych plaż to może nie będzie tak źle, znajomi byli w ubiegłym roku w tym samym czasie i było całkiem przyzwoicie. Faktycznie zgadłaś. Polecono nam Cala Gogo i tam będziemy. Potwierdziłaś (dzięki serdeczne) dobre opinie o tym campingu. W Hiszpanii będziemy po raz pierwszy, tak więc jak narazie zakochana jestem w południowych Włoszech a Capri to moje miejsce na ziemi. Ale kto wie jak wielkie uczucie wbudzi we mnie Hiszpania. Pozdrawiam.
      • ragami Re: Hiszpania 2012 10.04.12, 14:45
        Witam, my planujemy w lipcu wybrać sie do Malgrat de Mar , wynająć sobie indywidualnie pokój w hotelu. Pierwotnie myśleliśmy jechać samochodem, ale przerażają nas koszty. Dokładnie nawet nie wiemy jakiego rzędu to bedą. Samolotem pewnie byłoby taniej, ale to pewnie lot z Berlina i nie wiemy jak dostać sie do hotelu z lotniska. I gdzie zostawic samochod w Berlinie ?Może podzielisz sie doświadczeniem, byłoby nam miło, bo zupełnie nie wiemy jak sie zorganizować , a syn chce do Barcelony. Jesteśmy z Poznania.
        Mój email ragami@ op.pl
    • Gość: e-tam Hiszpania 2010 IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.12, 12:15
      sosnanova50plus napisała:
      ...W tym roku planujemy pobyt w Hiszpanii na początku września.
      Jedziemy samochodem
      ....
      ...Wdzięczna będę za wszelkiego rodzaju info...

Hiszpania 2010r. < zapraszamy

Pozdrawiamy,
      • sosnanova50plus Re: ragami 11.04.12, 14:43
        Niestety mimo najszczerszych chęci nie pomogę, ponieważ jak pisałam wyżej jedziemy samochodem. Koszty spore ale rozkładajac na 4 jakoś przeżyjemy (samochód na gaz) chęć zobaczenia po drodze czegoś wiecej bierze górę. Nie obawiacie się upałów lipcowych i tabunów turystów?
        Pozdrawiam
        • Gość: aureola Re: ragami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.12, 16:54
          No niestety jazda samochodem we 2 osoby mało się opłaca. Dlatego my lecimy samolotem z Wrocławia do Barcelony z przesiadką w Warszawie. Jest jeszcze opcja Wrocław - Girona (Barcelona) bez przesiadek ale z Girony jest gorsze połączenie z Malgret de Mar, poza tym ten samolot do Girony jest o takiej porze dnia, że w żaden sposób nam nie pasuje. Podobnie jest w druga stronę. Powrót mielibyśmy już koło 6rano. A czym się tam dostać? dlatego zdecydowaliśmy się na opcję nr 1 i już mamy wykupione bilety. Myślę, że z Poznania też są jakieś ciekawe połączenia z Barceloną. Podpowiem Ci tylko, że ja miałam wybór między ryanair, a lotem i wybraliśmy lot, nie tylko z powodu w/w czynników ale także ceny.
          A co do auta: z tego co wiem i pamiętam, to najwięcej kasy wydaliśmy na autostrady we Francji w Hiszpanii tylko niektóre odcinki są płatne, ale tankować opłaca się tylko już w Hiszpanii. My tankowaliśmy do pełna w Polsce, mały baniaczek w zapasie i następny tankszel dopiero był w Hiszpanii. W drodze powrotnej też było tankowanie do pełna jeszcze w Hiszpanii i następne już w Niemczech, ale tylko tyle żeby dojechać do Polski. Co do jedzenia to w Hiszpanii jest ono tańsze niż u nas lub porównywalne, dlatego jak ktoś się decyduje na jadę autem tylko dlatego, bo może napchać bagażnik konserwami itp to od razu mówię, że nie warto.
          Do sosnanova50plus to bliżej wyjazdu może zrobimy małą wymianę meili? Myślę, że nie będziecie żałować pobytu w Pleja, na prawdę z sentymentem wspominam tamten wyjazd. Powiem ci jeszcze, że będąc drugim razem już na Costa Dorado w drodze powrotnej zboczyliśmy z drogi właśnie tylko po to aby odwiedzić to miasteczko i plażę na tym campingu. Myślę, że jak tylko nadarzy się chwila, to będziemy chcieli odwiedzić Playa de Aro. Aaaa zapomniałabym, na campingu Cala Gogo jest możliwość wypożyczenia za nie wielkie pieniądze rowery i wybrać się na przejażdżkę wzdłuż wybrzeża w kierunku Palamos. A tam przy samym porcie znajdziecie targ świeżysz ryb i owoców morza. Nie pamiętam jak ta rybka się nazywała, ale takiej jeszcze nigdy nie jadłam. Była przepyszna. Dlatego warto się tam wybrać i skosztować. A i co do samego Playa jest tam też winiarnia. Ale w którym dokładnie miejscu, to już pytajcie rezydenta na campingu. My mieliśmy akurat szczęście bo trafiliśmy na P.Monikę (polkę tam pracująca) i to ona zdradzała nam najfajniejsze miejsca w których warto być lub warto iść coś zjeść i kupić. Jak coś jeszcze sobie przypomnę to napisze.
          • sosnanova50plus Re: aureola 13.04.12, 21:29

Przepraszam. Dwa razy dzisiaj pisałam odpowiedź do Ciebie ale nie rozumiem dlaczego jeszcze tego mojego pisania tutaj nie widać. Tracę już cierpliwość do komunikowania się przez to forum. Nie pierwszy raz to się zdarza. Może przejdziemy na priva?
            • Gość: aureola Re: sosnanova50plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 11:34
              agniecha22r@gmail.com
    • Gość: jacww Re: Hiszpania 2012 IP: *.retsat1.com.pl 01.05.12, 22:54
      Witam
      Mogę prosić o namiar na ten hotel w Dreznie?
    • sylwana86 Re: Hiszpania 2012 03.06.12, 18:49
      Hejka, jesli bedziecie juz na miejscu to mozna zwiedzic Madryt wlasnie znalazlam fajny artykul o Madrycie i co warto zobaczyc na blogu: www.turystykapodroze.blogspot.com
    • sosnanova50plus Re: jac 04.06.12, 15:26
      Przepraszam, dawno tutaj nie zaglądałam. Mam nadzieję, że nie jest już za późno. Na wszelki wypadek podaję adres hotelu w Dreźnie. Rezerwowałam przez Booking.
      Znajduje się na starym mieście nazywa się Cityherberge ul. Lingnerallee 3
      Za pokój dwuosobowy ze śniadaniem płacimy 43 EU, wprawdzie nie ma w pokoju łazienki ale to tylko jedna noc więc spoko. Pozdrawiam.
    • Gość: Milena Re: Hiszpania 2012 IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.06.12, 12:42
      Superpromocja do 15 lipca na wyjazdy do Hiszpanii-Costa Brava!!!!!!!!!!!!!
      wyjazdydlastudentow.pl/oferta/4/hiszpania.html
      • Gość: genek Re: Hiszpania 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 16:18
        My w tym roku pierwszy raz do Hiszpanii jedziemy autem we wrześniu do Platja deAro.
        Zobaczymy jak będzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka