Dodaj do ulubionych

girona dojazd do calella

15.04.12, 20:18
kupiłam bilety do Girony i dopiero potem spojrzałam, że samolot jest o 23.55. Prośba do Was o pomoc:
- czy da radę dojechac o tej porze do Calella? jeszcze nie zarezerwowałam noclegu, ale myślałam o tej miejscowości, chyba że polecicie mi coś lepiej skomunikowanego z Gironą
- możecie polecić jakiś nocleg (żeby nie był betonowy hotelowiec)
- jaka temperatura jest na ogó na przełomie maja i czerwca, ktoś był o tej porze ?
Obserwuj wątek
    • green_shamrock Re: girona dojazd do calella 16.04.12, 20:42
      w zeszłym roku w sierpniu byliśmy w Calella , londowaliśmy tak samo późno ,niestety nie ma bezposredniego dojazdu o tej porze ,mozna taxi ok 70 e albo autobusem połowe drogi a potem taxi wychodzi mze z 10 e taniej ,wiec nie ma sensu , chociaż wiem to dopiero teraz ,bo nabralismy sie na zapewnienia pani z okienka ze tak bedzie lepiej i korzystalismy z tej opcji;)
      byliśmy w hotelu bernat II ogólnie bylismy baaardzo zadowoleni
      w hotelu czysto i ładnie ,obsługa miła , śniadania ok ,choc moze ciut monotonne , ale duży wybór wiec ok
      basen ładny i nie zaludniony ,do plazy 5 minut ,do małych plazy miedzy skałkami ,bardzo miłych i dajacych prywatnosć ;) 15
      miłe miasteczko do spacerów przepyszna paella:) ale to pewnie w całej Hiszpanii.
      blisko do barcelony ( bylismy pozwiedzac) blisko do parku wodnego ( bezpłatny autobus 5 min od hotelu) ogólnie fajne miejsce :)
    • Gość: wa Re: girona dojazd do calella IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.04.12, 20:33
      Było wielokrotnie na forum :(( /www.shuttledirect.com/en/airport/BCN/Ryanair wybierz tylko Gironę..
      • calaviolina Re: girona dojazd do calella 17.04.12, 23:48
        dzięki za link, ale nie bardzo mogę się połapać na tej stronie; co to jest za serwis autobusowy, nie ma tam żadnego rozkładu, tylko od razu wyskakuje cena; umawiam sięz nimi na kurs ? i jak będą tylko 2 osoby to do tej miejscowości to też jadą ?
        • Gość: wa Re: girona dojazd do calella IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.12, 19:36
          tak. Korzystałam z tej agencji kilka razy i są OK. Jedzie albo bus albo autokar.Bywało, że jechałam sama.Zbiera ludzi spod hoteli albo czekają na lotnisku i zawożą pod wskazany na zgłoszeniu adres. 24 h przed wyjazdem na lotnisko dają fax do hotelu potwierdzający godz odjazdu albo trzeba do nich zadzwonić - w każdej recepcji robią to bez problemu.A zamówienie jest proste. Wpisujesz lotnisko z listy rozwijanej, nazwę hotelu ( rozwija się lista) i albo wybierasz z lotniska do hotelu albo z hotelu na lotnisko.Potem wpisujesz swoje dane, nr karty, zatwierdzasz a oni na mejla przysyłają potwierdzenie ( możesz od razu sobie wydrukować) albo ty wg kodu podanego przy rezerwacji sprawdzasz swoje konto i sama sobie potwierdzenie drukujesz.Na lotnisku są wyraźnie oznakowani ( trzeba się rozejrzeć).Powodzenia ;)
          • calaviolina Re: girona dojazd do calella 18.04.12, 22:13
            - tylko czemu ten link jest tak zkamuflowany i nie ma prostego odesłania ze strony Ryanair ?
            - poczytałam troche opini na ich temat i nie wiem czy ryzykować, duzo jest krytycznych, że nie przyjeźdzaja lub odwołują w ostatniej chwili
            • Gość: wa Re: girona dojazd do calella IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.12, 12:21
              tak, ja też się tym zdziwiłam, bowiem zawsze była ta agencja w odnośniku ze strony ryanaira. Znalazłam stronę www.barcelonagirona.com/bus-girona-airport-Lloret-de%20Mar-Blanes-Malgrat-de-Mar-Santa-Susana-Pineda-de-Mar-Calella-de-la-Costa-Tossa-de-Mar.html. Może ona coś wam ułatwi. Ja lecę z BCN i muszę z hotelu dostać sie w nocy na lotnisko i mam dylemat. Wiele razy korzystałam z shuttledirect i nigdy mnie nie zawiedli. To agencja w całej Europie i na jaja chyba by sobie nie pozwalali. Jest też agencja www.resorthoppa.es/search-results/AR/NA_GRO/LLM/21-04-2012/1200///1/0_EUR/0/ którą znalazłam przeglądając hotele sieci GHT .
          • Gość: vgvh Re: girona dojazd do calella IP: *.devs.futuro.pl 11.05.12, 14:44
            Mam takie pytanie. Bo są pewne rozbieżności jeżeli chodzi o płatności. Na stronie rezerwacji jest napisane: "This booking can be paid for by credit card or debit card", a na stronie FAQ pisze że tylko i wyłącznie karta kredytowa.
            Czy ktoś rezerwował z użyciem tylko karty debetowej?
            • Gość: gosc Re: girona dojazd do calella IP: *.koronowo.com.pl 11.05.12, 19:03
              też się zastanawiam nad tym,kiedy przylatujesz?i o której godzinie?
              • Gość: vgvh Re: girona dojazd do calella IP: *.devs.futuro.pl 14.05.12, 08:55
                Przylatuję 13 czerwca o 14.40, Wizzair z Katowic
        • Gość: gość! Re: girona dojazd do calella IP: *.poczta-polska.pl 18.04.12, 20:39
          Hej,kiedy lecisz do Girony?ja też w maju i mam ten sam problem?
          • calaviolina Re: girona dojazd do calella 18.04.12, 21:43
            lecimy z Gdańska 27.05
            • Gość: gość! Re: girona dojazd do calella IP: *.koronowo.com.pl 19.04.12, 00:42
              a ja tydzień wcześniej :) jak się czegoś dowiem to dam znać.
              • calaviolina Re: girona dojazd do calella 19.04.12, 20:43
                ja chyba nie będę ryzykować z tym transportem i poszukam jednego noclegu w Gironie, rano zwiedzimy miasto i potem pojedziemy na wybrzeże
                • Gość: gość! Re: girona dojazd do calella IP: *.poczta-polska.pl 19.04.12, 20:53
                  ja już mam zarezerwowany hotel :( a jak znajdziesz coś w Gironie to daj znać bo to na powrót mi się przyda :):):)
                  • calaviolina Re: girona dojazd do calella 19.04.12, 23:28
                    a gdzie masz hotel, w Barcelonie? podaj link, ja szukam czegoś na wybrzeżu, na trasie kolejki do Barcelony, może ktoś mi podpowie jakis hotel
                    • Gość: gość! Re: girona dojazd do calella IP: *.koronowo.com.pl 19.04.12, 23:47
                      podaj nr gg to popiszemy
                      • calaviolina Re: girona dojazd do calella 20.04.12, 21:13
                        GG 42734269
                        • Gość: gość! Re: girona dojazd do calella IP: *.poczta-polska.pl 20.04.12, 21:18
                          oki,jak będę w domu to napiszę,to może być troszkę pózno
                    • Gość: gość Re: girona dojazd do calella IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.04.12, 14:25
                      Malgrat de Mar - Hotel Planamar *** Neckermann
    • Gość: gość Re: girona dojazd do calella IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.04.12, 14:47
      polecam stronę //www.girona-tourist-guide.com/en/airport/airport-girona-minibus.html, może ktoś z niej skorzysta. Dużo info.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka