Dodaj do ulubionych

Calas de Mallorca

IP: 78.133.250.* 20.04.12, 20:36
Witam, czy ktoś był w miejscowości Calas de Mallorca??Jak sytuacja wygląda z plażą, wynajęciem samochodu, możliwością pospacerowania po miasteczku. Będę wdzięczna za każdą informację. W tym mieście będziemy w sierpniu:)
Obserwuj wątek
    • glnkrk Re: Calas de Mallorca 24.04.12, 00:01
      poszukaj na forum - ktos pisał o callma de mallorca. Nie jest tego dużo ale kilka wskazówek znajdziesz
      • Gość: evulevu Re: Calas de Mallorca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.12, 08:59
        Wrzuć w wyszukiwarkę forumową hotel Maria Eugenia, są tam też informacje o samej miejscowości.
    • Gość: wrc Re: Calas de Mallorca IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.12, 11:41
      Miejscowość z kilkoma hotelami min. Maria Eugenia,America i kilka mniejszych.Generalnie miejscowość składa się z hoteli paru sklepów,restauracji.Plaże są piaszczyste(bardzo ładne)w zatokach skalnych.Jeśli chodzi o wypożyczanie to dokładnie nie pamiętam ale corsa na jeden dzień to coś koło 20 euro,fotelik dla dziecka ok 3 euro.Cena paliwa po przeliczeniu taka jak u nas.Udanego urlopu.
      • kamilbuda Re: Calas de Mallorca 24.04.12, 15:12
        Fajna mała mieścinka. Z wynajęciem samochodu generalnie na majorce nie ma żadnego problemu. Sami w 3 dni całą wyspę dookoła przejechaliśmy. Drogi tam mają świetne i wypożyczalnie też masa.
    • Gość: ladyinred Re: Calas de Mallorca - hotel Eurocalas IP: 78.133.250.* 01.05.12, 16:30
      Będziemy w hotelu Eurocalas. Czytałam już mnóstwo wypowiedzi na jego temat - od koszmarnych po całkiem obiecujące, ale sama już nie wiem w co wierzyc. Był może ktoś w ostatnim czasie??Da się tam bez problemu przeżyc przez dwa tygodnie??:)Wakacje wykupiliśmy z Grecosa i naprawdę cena była dobra dla 4osobowej rodziny w porównaniu z innymi hotelami.
      • Gość: aga Re: Calas de Mallorca - hotel Eurocalas IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.12, 09:58
        czesc ,my wlasnie w niedziele lecimy do tego hotelu ,sama jestem ciekawa jak tam bedzie ?jesli juz byliscie na urlopie to napisz jak ci sie podobalo?
        dzieki
    • Gość: Wiolka Re: Calas de Mallorca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 14:06
      Witam, właśnie wróciłam z Callas do Mallorca, bardzo przyjemne miasteczko nie za duże, nie za głośne, plaże są piaszczyste w zatokach, wybrzeże klifowe piękne widoki,morze ciepłe, lazurowe, czyste - poza przypływającymi śmieciami wyrzuconymi przez ludzi, zabierzcie maski do nurkowania i materace do pływania - można pobujać się na falach; codziennie pływają katamarany ze szklanym dnem - fajna wycieczka. Nie ma problemu z wynajęciem samochodu - koszt to około 40 EUR na dobę, komunikacja autobusowa lub taxówki dobrze zorganizowane, polecam wycieczkę do stolicy wyspy Palma de Mallorca (około 60 km), po miasteczku można pospacerować lub objechać kolejką turystyczną.
      • Gość: Marcin Re: Calas de Mallorca IP: *.ibd.gtsenergis.pl 25.07.12, 15:52
        Witam.
        Ja z rodziną wybieram się we wrześniu do Calas de Mallorca do hotelu Palia Maria Eugenia - lecę Ryanem - ląduję w PMI o 12:50. Mam wynajęty samochód z lotniska więc do Calas de Mallorca dojadę - ale później jak go odwiozę na lotnisko, to muszę jakoś wrócić :-)
        Mam więc pytanie odnośnie transportu autobusowego?
        Masz może jakieś doświadczenia z jazdą z Calas do Palmy? Widziałem na www.tib.org/documents/10286/23520/L415%2C+2012.05.02+a+2012.10.31.pdf aktualny rozkład jazdy linii 415 - ale jest dla mnie trochę niejasny :-(
        Wg mnie wynika z tego, że autobus jeździ od poniedziałku do soboty - w niedzielę chyba nie - i tylko raz dziennie o 15:45 z Palmy? I analogicznie w drugą stronę z Calas de Mallorca do Palmy - tylko raz dziennie o 09:25.
        Bardzo proszę o odpowiedź czy ja dobrze odczytuję ten rozkład jazdy? Myślałem że jeździ częściej - kilka razy dziennie. Jeżeli masz może jakieś konkretne informacje - czy rzeczywiście tak jest, to byłbym wdzięczny za info :-)
        Pisałem już 2 razy do info@consorcidetransports.com e-mail o tej samej tematyce -ale mi nie odpowiedzieli :-(
        Z góry dzięki za odpowiedź - jeżeli tylko jeździ 1 dziennie, to muszę szukać alternatywy transportu.
        Pozdrawiam - Marcin
        • Gość: podrozniczka Re: Calas de Mallorca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.12, 13:08
          A dlaczego komplikujesz sobie tak życie ?
          Chcesz wynajmować auto jechać do Calas a potem wracać żeby oddać auto i znowu jechać busem miejskim?
          Nie szkoda Ci czasu i pieniędzy....
          NIe lepiej wykupić gotowy transfer który zabierze Waszą rodzinę spod lotniska zawiezie pod sam hotel ?
          Koszt takiego transferu w obydwie strony w tym roku wyniósł mnie dokładnie 150 zł - 3 osoby dorosłe.
      • Gość: gość Re: Calas de Mallorca IP: *.ip.netia.com.pl 25.07.12, 16:38
        a jak jest z parkowaniem w stolicy wyspy? jest płatne? gdzie tam mozna zostawić autko??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka