jan.kran
24.05.12, 19:58
Moze byliscie albo znacie kogos kto byl ? Bo ja jade w pazdzierniku/ listopadzie i do Figueres tez. Mam cala podroz zaplanowana, bilety kupie w lipcu.
Do Figueres dojade bez problemu TGV z Paryza, potem pojade do Barcelony to tylko 140 km.
Ale Cadaqués jest oddalone 40 km ogd Figueres i nie wiem jak tam dojechac za bardzo. Tzn podobno jakies autobusy jezdza , ponad godzine . Na razie wyszukalam ze trzy na dzien ale mam nadzieje ze czesciej...
Z Cadaqués jest taki problem ze biletow do muzeum nie mozna kupic na miejscu tylko przez net, trzeba odebrac 30 minut przed wejsciem bo inaczej sprzedadza a wpuszczaja grupy po osiem osob co godzine tak ze jak sie nie zalapie na konkretna godzine to po herbacie.
Tak sie ciesze na te wyprawe ze nie macie pojecia , nigdy nie marzylam nawet ze te magiczne miejsca zobacze !!!
Jade sama i mam juz wszystko prawie zaplanowane. Najpierw lece z Oslo do Paryza , tam mam trzy przyjaciolki i znajoma z ktorymi pobede. Potem jakies siedem godzin TGV do Figueres , nocleg , muzeum Dalego w Figures i jade do Cadaqués. Tam chce sie zatrzymac dwie noce bo to bardzo wazne dla mnie miejsce... kupie dwa bilety do domu i muzeum Dalego bo jedno zwiedzanie to tylko 40 minut...
Potem Barcelona , cztery dni . Samolot do Paryza, kilka dni Paryz i do domu.
Bilety do i z Paryza oraz Cadaqués zamowie sama. Reszte zalatwi moja paryska przyjaciolka w lipcu bo Jej bedzie latwiej z Francji.
Mam juz namiary na mily hotel w centrum Barcelony , reszta tez jakos pojdzie.
Jeszcze sporo czasu do konca pazdziernika ale chce miec wszystko wczesniej zalatwione.
Kran
Kran