Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 18:54
Po kilkunastokrotnym pobycie w Chorwacji,ostatnio połączonej z Grecją postanowiliśmy z żoną zmienić klimat.Za 3 tygodnie wyjeżdzamy do Hiszpanii,samochodem i w związku z tym proszę o rady,DOKĄD-KTÓRĘDY-CZY ŁATWO BĘDZIE O JAKIEŚ LOKUM,WYJAZD W CIEMNO-ILE EURO ZA NOC-EWENTUALNE PROBLEMY.
Obserwuj wątek
    • Gość: turysta Re: prośba o pomoc IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 01:10
      ojej, to daleko, nie lepiej samolotem ? Byłem w Hiszpanii 6 razy i zawsze samolotem, nawet do Barcelony leci się 3 godziny, bo to 2 tys. km.
      • Gość: monika29 Re: prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 16:04
        A ja byłam w Hiszpanii 2 razy i z tego raz autem i nie uważam, że 2000km to aż tak daleko. Oczywiście małe postoje po drodze, bez pośpiechu i spokojnie dojedziecie. My jechaliśmy z Wrocławia, więc przez Niemcy, Francja, Hiszpania. Najwięcej kasy na trasie wydacie na autostrady we Francji, z tego co pamiętam to coś koło 35euro. W Hiszpanii tylko niektóre odcinki są płatne. Auto zatankujcie do fula jeszcze przed granicą Niemiecką, a później jakieś małe dolewki po drodze, do fula proponuje zatankować dopiero po przekroczeniu granicy Hiszpańskiej. Różnica w cenach paliwa Hiszpania - Francja dość spora. A zawsze parę groszy przyoszczędzić można. W drodze powrotnej też proponuje zatankować w Hiszpanii. Nie radzę próbować omijać bramek we Francji, nie dość, że nadrobicie drogi, to wcale nie wychodzi to taniej. Co do noclegów po drodze, to proponuje nie drogie motele F1, a w Hiszpanii za każdym razem korzystamy z noclegów na campingach. W tym roku jedziemy po raz 3 i też na camping. Pozdrawiam
        • Gość: derek12 Re: prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 16:45
          Dziękuję za odpowiedż.Wnioskuję że nie jest to takie straszne.A dokąd radziła byś mi jechać,jakieś klimatyczne stare miasta na wieczorne przechadzki.Tego nauczyła mnie Chorwacja.I jak z kwaterami czy wiesz coś na ten temat,łatwo znależć jakieś lokum ?
          • jot.be Re: prośba o pomoc 09.07.12, 17:47
            W Hiszpanii jest trochę inna "struktura" wynajmu. Raczej ciężko trafić na tabliczkę,
            że właściciel domu wynajmuje apartamenty tak jak w Chorwacji, czy na naganiaczy..
            Tam jesteś skazany na lokalne agencje wynajmu raczej.
            O ile do Chorwacji zawsze jeżdżę w ciemno, o tyle do Hiszpanii nigdy...co nie znaczy, że nie da się znaleźć - ale są dużo większe kłopoty z "logistyką" szukania.
            W Hiszpanii generalnie apartamenty mają wyższy standard.
            Ja dojeżdżałem autem za Alicante i nie jest to straszne wyzwanie (zależy od auta jeszcze),
            ale w czerwcu - im bliżej sierpnia tym gorzej. Korki na południe autostradą wzdłuż wybrzeża bywają masakryczne, a innej drogi za bardzo nie ma. Tzn jest N340 ale jazda nią na niektórych odcinkach jest koszmarnie wolna i męcząca.
            Dokąd ?? Hiszpania spora jest :o) . Zależy w który rejon zamierzasz dojechać.
            Pozdr
            • Gość: derek12 Re: prośba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 18:40
              Po ostatnim wakacyjnym wyjeżdzie gdzie zrobiłem 4500 km i najdłużej zabawiłem 4 dni w jednym miejscu,chciałem to powtórzyć z Hiszpanią.Myślę o dojechaniu do Giblartaru a może do Portugalii.Trochę zmartwiłem się tymi trudnościami ze zdobyciem kwatery.Czyli że muszę szukać od razu biur turystycznych żeby znależć jakieś lokum ? W sumie mogę trochę opużnić wyjazd gdyby to miało pomóc.Wiem że w sierpniu cały zachód wyrusza na wakacje.Jak po ich niemu nazywają się agencje wynajmu pokoi ?
              • Gość: e-tam "wędka & łowy" IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 19:06
                Dajemy wędkę, połów zależy od wędkarza.

Nasza Hiszpania < zapraszamy

Pozdrawiamy,
                Będziesz dociekliwy znajdziesz wszystko czego szukasz.
                • Gość: derek12 Re: "wędka & łowy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.12, 20:53
                  dzięki wielkie.Co prawda on był z przyczepą.A ja muszę szukać noclegu.Ale to i tak dużo.
                  • Gość: e-tam Re: "wędka & łowy" IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 21:10
                    derek12 napisał(a):
                    ...A ja muszę szukać noclegu... < nic nie musisz

Na każdym kempingu na naszej trasie ZAWSZE były domki do wynajęcia.

Pozdrawiam,
                    Zaliczone noclegi na trasie < sprawdż
      • gerv.azy Re: prośba o pomoc 09.07.12, 19:17
        Zgadzam się. Dużo fajniej, wygodniej i być może w porównywalnych kosztach jest polecieć i autko wypożyczyć na miejscu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka