Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z Majorki - aktualna pogoda

02.07.14, 19:01
Jestem tu od kilku dni, jestem mile zaskoczona pogodą! Tu nie ma upałów! Nawet jak temperatura wynosi 29 stopni, to nie czuć tego, bo wiatr od morza robi swoje! Dziś byłam w Palmie i tam jest nieco cieplej, niż tu gdzie mieszkam, czyli na klifie kilkanaście km na zachód od S'Arenal. Dziś przez większość dnia były chmury, ale niezbyt grube, a słońce często przez nie zaglądało ;-) Wieczorem jest ok 20 stopni, więc "grubsze" ubrania nie są potrzebne nawet w nocy.
Obserwuj wątek
    • Gość: agata Re: Pozdrowienia z Majorki - aktualna pogoda IP: *.icpnet.pl 02.07.14, 23:19
      a do kiedy jesteś ? padało w międzyczasie?
      • jusytka Re: Pozdrowienia z Majorki - aktualna pogoda 03.07.14, 21:22
        Do 10 lipca. Wczoraj wieczorem padało, dziś jest cieplej i więcej słońca, choć rano było sporo chmur.
        • Gość: agata Re: Pozdrowienia z Majorki - aktualna pogoda IP: *.icpnet.pl 04.07.14, 00:18
          ja dopiero za miesiąc lece :) ale jestem ciekawa jaka będę mieć pogode.
          co zwiedzałaś ?? gdzie ejstes? jaki hotel w jakim miescie?
          • Gość: zuzanna56 Re: Pozdrowienia z Majorki - aktualna pogoda IP: *.play-internet.pl 06.07.14, 23:17
            Ja byłam w terminie 29.06 - 6.07 (dopiero co wróciłam) i potwierdzam :)
            W Palmie było cieplej ale tu gdzie byłam czyli na północnym wschodzie 30 czerwca było około 20 stopni, pochmurno i lekko padał deszcz. Potem było znacznie lepiej, 25-28 stopni, super :) też do zwiedzania. Z prognoz wynika że bywa tam pochmurno nawet w lipcu. U nas ten pierwszy dzień był chłodny, potem ciepło ale nie upalnie. Na pewno powyżej 30 stopni nie było, może ten raz w Palmie.
            • jusytka Re: Pozdrowienia z Majorki - aktualna pogoda 07.07.14, 22:55
              Pogoda bez większych zmian Może mniej teraz wieje Jest teraz 23 i nadal jest ciepło :-) Zwiedzam sporo Dziś byłam w Sa Colobra, gdzie znajduje sie niezwykly wąwóz oraz w Soller Pelna relacja i fotki po powrocie Majorka jest bardzo zielona i piękna. Ciągle jestem pod wrażeniem :-)
              • Gość: zuzanna Re: Pozdrowienia z Majorki - aktualna pogoda IP: *.play-internet.pl 08.07.14, 19:00
                Majorka jest przecudna :)

Dziś byłam w Trójmieście i Toruniu, jest 30-35 stopni, okropnie ;)

Na Majorce w sam raz :)
                • jusytka Re: Pozdrowienia z Majorki - aktualna pogoda 08.07.14, 22:47
                  Dokładnie, dla mnie to jest zaskoczenie, bo w ciepłym kraju spodziewałam się upałów A tu jest tak przyjemnie w dzień i w nocy :-)
                  • Gość: agata & irysek Re: Pozdrowienia z Majorki - aktualna pogoda IP: *.icpnet.pl 10.07.14, 16:25
                    a jaka jest opalenizna na Majorce? :)

Fajnie,ze jest przyjemnie :) U mnie w PL było ostatnio w słońcu +38st. nie szło oddychać.

ja lece za 3tyg do Playa de muro
                    • jusytka Re: Pozdrowienia z Majorki - aktualna pogoda 10.07.14, 20:11
                      Ja dziś przyleciałam, opalenizna jest, ale jaka? Trudno powiedzieć! Zazdroszczę, że masz to przed sobą!
    • jusytka Moje fotki 12.07.14, 17:54
      picasaweb.google.com/106262812893777918343/Majorka#slideshow/6035105667972726242
      • raff1322 Re: Moje fotki 12.07.14, 20:47
        Super fotki.
        Mam pytanie - czy ktoś się orientuje kiedy następuje odjazd/zjazd autokarów z SaCalobry?
        Znajomy mówił mi, ze o jakiejś porze już ich tam nie ma ale nie znał konkretnych godzin.
        • jusytka Re: Moje fotki 13.07.14, 01:07
          Nie korzystałam z tych autobusów, ale w wąwozie spotkaliśmy Polaków, którzy spieszyli się na ostatni autobus jakoś późnym popołudniem. Z Sa Colobry kursują też statki do Soller, ale nie znam rozkładu.
          • Gość: agata & irysek Re: Moje fotki IP: *.icpnet.pl 13.07.14, 17:06
            super fotki :) a gdzie jest to skalne okno z takim pięknym widokiem ?
            • jusytka Re: Moje fotki 13.07.14, 22:39
              W Sa Colobra są tunele prowadzące do wąwozu, to tam są te okna. Miejscowość Są Colobra jest pięknie położona w górach.
          • raff1322 Re: Moje fotki 13.07.14, 23:23
            jusytka napisała:

> Nie korzystałam z tych autobusów, ale w wąwozie spotkaliśmy Polaków, którzy spi
            > eszyli się na ostatni autobus jakoś późnym popołudniem. Z Sa Colobry kursują te
            > ż statki do Soller, ale nie znam rozkładu.

Dzięki za odp. Ale ja właśnie chcę je ominąć - perspektywa mijanek na tych serpentynach jest nieciekawa :) Dlatego rozważam późniejszy wyjazd samochodem tam aby już wszystkie autokary zdążyły wrócić...
            • jusytka Re: Moje fotki 14.07.14, 10:12
              Tak jak było widać na zdjęciach mijaliśmy te autobusy wielokrotnie, ale nie było to jakimś wielkim problemem. Na tych serpentynach z daleka je widać, wiec na zakręcie kiedy jest szerzej musisz poczekać aż autobus przejedzie i tyle! Jak pojedziesz tam wieczorem, kiedy autobusów nie będzie możesz nie zdążyć przejść wąwozu, choć do połowy, a warto!
              • Gość: agata & irysek Re: Moje fotki IP: *.icpnet.pl 16.07.14, 20:24
                justyka - gdzie się wybrać by mieć piękne fotki i piękne widoki ? piękne plaze, lazurowa wode.. jakie meisjc?? :)
      • zuzanna56 Re: Moje fotki 16.07.14, 15:58
        Super zdjęcia :). Byłam w wielu z tych miejsc i tęsknię. Tam jest pięknie :)
        • Gość: agata aktualna pogoda IP: *.icpnet.pl 31.07.14, 20:09
          witam. wrocil ktoś z majorki ?? Albo obecnie przebywa?? Jaka pogoda? czyste niebo czy zachmurzenie? :) upały czy raczej przyjemnie ?:)
          • Gość: fajnylajkonik Re: aktualna pogoda IP: *.static.ip.netia.com.pl 01.08.14, 14:13
            Do Agata

Własnie 30.07.2014 wróciliśmy z Majorki. ( pobyt 20-30.07)
            Odnośnie pogody to jak dla mnie była idealna temperatura do 30 stopni ale wilgotność stosunkowo niska oraz lekki wiatr sprawiają ze są to idealne warunki do wypoczynku. Nawet podczas wycieczek nie ma lejącego się żaru z nieba i z przyjemnością można zwiedzać - tak jak to miało miejsce na Cyprze. Podczas 10 dniowego pobytu byl mały przelotny deszczyk oraz 2 dni z zachmurzeniem do południa, popołudniu już była lampa. Opalenizna bardzo ładna, woda w morzu przyjemnie ciepła.
            Jak na razie Majorka przesunęła sie na miejsce numer 1 które z wysp do tej pory zajmowała Gran Canaria :)
            • Gość: agata Re: aktualna pogoda IP: *.icpnet.pl 01.08.14, 18:54
              dzięki :)
              my za 48h wylot :) trwają przygotowania.

A cos długiego się przyda ?? jakies lekkie dlugie spodnie ? jak wieczorem w nocy ?
              • Gość: fajnylajkonik Re: aktualna pogoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.14, 21:38
                Jezeli chodzi o dlugie spodnie czy sukienke to tylko zeby elegancko wygladac jak sie wieczorem gdzies wybierzecie. Natomiast z powodu pogody to absolutnie nie ma sensu tego zabierac. wieczorem tez jest bardzo sympatycznie.
                W jakiej miejscowości macie nocleg? Wypożyczacie samochód?
                • Gość: agata Re: aktualna pogoda IP: *.icpnet.pl 01.08.14, 23:41
                  my będziemy w playa de muro. to na polnocy wyspy wiec może być nieco chłodniej niż na południu ( Jak się domyślam ) tak będziemy mieć autko na 2-3dni.
                  a Ty gdzie byłas ?? co z doświadczenia odradzasz? na co nie tracic czasu?
                  • Gość: fajnylajkonik Re: aktualna pogoda IP: *.static.ip.netia.com.pl 04.08.14, 11:08
                    My bylismy w Sa Coma.
                    Idealna miejscowość wypoczynek. Z daleko od hucznych imprez a plaza dla nas idealna.
                    Auto wypożyczone na cały pobyt czyli 10 dni bo z gory zakładaliśmy ze duzo będziemy zwiedzac. Podczas pobytzrobilismy 1100 km ( przy srednicy wyspy chyba 90 km
                    Z miejsc wartych zwiedzenia to na pewno Cap Formentor, zachodnie wybrzeze czyli okolice Soller Valdemosy, Sa colobra tutaj warto pojechac popoludniu zreszta tak samo jak i na Cap Formentor kiedy nie ma jzu tłumów. My bylismy ok 18-19 i bez problemu zaparkowalismy praktycznie na samym szczycie. Oczywiscie trzeba tez Palme zobaczyć, Alcudia, Polenca, Na pewno nie warto jechac do Manacor i do fabryki pereł. My zatrzymalismy sie tam w drodze na lotnisko ale zeby specjalnie tam jechac to nie ma sensu.
                    Na warto zarezerwować sobie tez czas do Marinelandu mozna tam spedzic milo czas szczegolnie jak sie jest z dziecmi. Mysmy kupili bilety przez internet ( wychodzi troche taniej)

• Gość: agata Re: aktualna pogoda IP: *.Red-88-26-223.staticIP.rima-tde.net 14.08.14, 09:51
                      jestem w polnocnej części majorki i trochę się tu pogoda popsula przez ostastnie 2 dni. wczoraj caly dzień pochmurno i bez slonca. wieczorem zrobilo się bardzo chłodno tylko 17st.
                      popołudniu było bardzo parno spadło nawet kilka kropki deszczu.
                      Dzis ranek słoneczny ale sa chmury, częściowe zachmurzenie. licze jednak,ze dziś się poopalam.

sąsiedzi z pokoju obok byli wczoraj w Palmie i tak pol dnia była piekna i sloneczna, później po godz. 16 tez się zachmurzyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka