Gość: basia IP: 81.15.254.* 14.01.05, 00:21 proszę o informacje o srednich aktualnych cenach (m.in. obiad, napoje) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaszczur Re: ceny na gran canarii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.05, 20:17 Nie podam Ci dokładnych cen ale były dość wysokie. My nie żałowaliśmy, że mamy jedzenie wykupione w hotelu. Nędzowate najtańsze śniadanko 5 euro. W drodze autostradą w stronę Las Palmas jest Auchant. Poczytaj bo w którymś wątku ktoś dokładnie podawał ceny na wyspie obok a różnica na pewno nie jest wielka. Pamiętam, że kilogram schabu kosztował ok. 40 zł oczywiście nieupieczonego to tak w kwesti porównawczej, puszka margaryny 6 zł a kilka plasterków najtańszej wędliny około 7 zł. Jeśli bedziecie mieli ochotę na Sangrię to polecam taką w czarnym kartonie tylko Peiasol lub Penasol tylko 0,9 euro za 1 l. Niczym się nie różniła od tej podawanej w knajpach za kilka euro. Wypożyczenie samochodu to mogę podac dokładnie bo mam rachunek Matiz 4 dni 105 euro + kaucja 30 euro to była najtańsza oferta jaką znaleźliśmy. Oferty są różne więc warto poszukać. Benzyna około 0,5 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ceny na gran canarii IP: *.tomaszow.mm.pl 18.01.05, 13:17 Gdzie wynajmowałeś samochod za 105 euro .Masz może adres ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fala Re: ceny na gran canarii IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 29.01.05, 22:35 W Las Palmas jest wypożyczalnia Auto Moreno przyzwoite autka w dobrej cenie, np. Peugeot 206 21 EUR za dzień przy wypożyczeniu na 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
woman29 Re: ceny na gran canarii 30.01.05, 11:04 A czy jest jakas dobra wypozyczalnia w playa del Ingles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fala Re: ceny na gran canarii IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 30.01.05, 11:13 Wypożyczalni jest bardzo dużo, można przebierać wybierać - lecz ceny dość wysokie. Sensowne samochody (Klasa/stan techniczny) zaczynają się od 32-35 EUR w górę(w zalezności od autka i czasu wypożyczenia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: ceny na gran canarii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 18:20 Przeszliśmy się najpierw po wszystkich wypożyczalniach w Playa del Ingles aby pozbierać ulotki i porównać ceny. Można znaleźć to samo w różnych cenach. My zapłaciliśmy za 4 dni 100 euro + 30 euro zwrotnego depozytu - TAK 100 EURO PRZEDTEM POPATRZYŁAM NA ULOTKĘ TROCHE DROŻSZEJ FIRMY. Oczywiscie w najtańszej grupie ale dawały rady pod górkę. Tylko trzeba uważać aby oddając było tyle samo benzyny bo potrącą z depozytu. Mam ulotkę. Oni mieli w kilku miejscach swoich ludzi stojących z samochodami. Ten gościu stał na jednokierunkowej drodze od dworca autobusowego w stronę wydm ulica avwniu de Italiana. Bliżej dworca autobusowego. Po stronie ulicy bliżej promenady. A teraz informacje z ulotki. Apartamentos las olas AVD.del italia 16 Playa del Ingles telfs.928761111-928760027 A TO Z TEJ ULOTKI 105 EURO + 30 EURO Central de reserva Edif.Atlantis,I-C/.Alfereces Provisionales,27 tejf. 928760741-928770875- fax:928768473 Movil:635659642 Playa del Ingles oficina - Edif.Alegranza,II-C/.Italia Playa del ingles oficina - Edif.Aloe-Avda.Tiranaja - Playa del ingles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JASZCZUR Re: ceny na gran canarii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.05, 18:33 Na wiecej dni było oczywiście taniej przeliczając za dobę ale my mieliśmy być początkowo tydzień. W końcu zostaliśmy 2 tygodnie. Warto wypożyczyć samochód aby samemu pojeździć po wyspie. Widoki niesamowite. Ja się napatrzyłam ale mój kierujacy mężuś skupiał się na ciągłych zakrętach. Z jednej strony skała a z drugiej przepaść. Z wypożyczeniem też nie było najmniejszego problemu mimo, ze dokumenty mojego meża wygladają jak wyciągnięte psu z gardła. Nie mieliśmy limitu kilometrowego, pełne ubezpieczenie. Przy wyjeździe dostaliśmy małą mapkę i wizytówkę z telefonami na które mieliśmy dzwonić w razie awarii. A 13 lutego lecimy na teneryfę i mam nadzieję, że też znajdziemy tanią wypożyczalnię. Odpowiedz Link Zgłoś
woman29 Re: ceny na gran canarii 30.01.05, 19:17 Czy jaszczur i JASZCZUR to ta sama osoba?Dzieki za info na pewno sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
woman29 Re: ceny na gran canarii 30.01.05, 19:16 No ja prawdopodobnie bede wypozyczac auto wielkosci (albo malosci) corsa/punto ale 5 drzw, z fotelikiem na 10-12 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczur Re: ceny na gran canarii IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 13:49 To samo to samo. Tylko mi się omskło. Jak z fotelikiem to napewno z dzieckiem. Znalazłam gazetkę z Alkampo - Auchant specjalnie dla dzieci. Kilka cen ale to promocja. Może się przyda Soczek Hipp 200 ml / 1,09 euro Obiadek hipp 250 g / 1,19 euro deserek nestle / 0,92 euro soczek nestle 200 ml / 0,92 euro milupa 600 g / 2,05 euro oliwka johnsons / 3,45 euro pieluszki huggies / 6,9 euro pieluszki huggies jumbo w zależności od rozmiaru 60, 70, 80 szt. / 14,99 euro Jak odnajde gazetkę dla dorosłych to podam kilka cen normalnych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś