Dodaj do ulubionych

Torremolinos i Benalmadena

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 15:51
Witam,
Czy ktoś może coś miłego powiedzieć o tych dwóch miejscowościach. O tym, że
jest to betonowy kurort już przeczytałam w innym wątku, ale nic poza tym. Jak
hotele, plaża - szczególnie w Benalmadenie. Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: turysci Re: Torremolinos i Benalmadena IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.02.05, 00:34
      bylismy tam w czerwcu... Torremolinos dramatyczne, ale Benalmadena super piekna
      miejscowosc..wspanialy port jachtowy, plaze....super
      • Gość: Gośka Re: Torremolinos i Benalmadena IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.02.05, 10:56
        Dzięki, chociaż za to! Ale, co oznacza dramatyczne Torremolinos? Też wybieram
        się w czerwcu. Chyba nie bedzie jeszcze za dużo ludzi...
        • Gość: Bodek Re: Torremolinos i Benalmadena IP: 213.17.194.* 08.02.05, 14:06
          Byłem w Torremolinos w czerwcu w ubiegłym roku. Turystów nie było jeszcze zbyt
          dużo. Pogoda raczej monotonna. Codziennie bezchmurne niebo, temperatura minimum
          +30C i zero deszczu przez dwa tygodnie.
          Torremolinos jest dosyć długie. Faktycznie wschodnią jego część można opisać
          jako "dramatyczne". Większość hoteli w tej części, to szare ponure wieżowce
          które niedługo trzeba będzie wyburzyć. Również znajdujące się tutaj osiedla
          mieszkaniowe nie należą do najpiękniejszych. Z drugiej strony, plaże w tej
          części kurortu są moim zdaniem ładniejsze niż w Benalmadena, a na pewno dużo
          mniej zatłoczone.
          Zachodnia część kurortu jest dużo ładniejsza. Zabudowa jest tutaj znacznie
          niższa. Wzdłuż promenady łączącej oba miasteczka oraz w okolicy uliczki San
          Miguel (nie jestem pewien czy nie przekręciłem jej nazwy) jest pełno sklepów i
          różnorakich lokali gastronomicznych. Wieczorem jest tutaj naprawdę przyjemnie i
          jeżeli się dobrze poszuka, można znaleźć miła knajpkę z rozsądnymi cenami.
          Benalmadena jest chyba trochę ciekawsza, ale pisanie że Torremolinos to dramat
          a Benalmadena to urocze miasteczko to lekka przesada. Oba kurorty nie zasługują
          na takie opinie.Moim zdaniem Benalmadena jest ładniejsza głównie dzięki portowi
          jachtowemu. To naprawdę urocze miejsce zarówno w dzień jak i w nocy. Reszta
          kurortu już nie robi takiego wrażenia.
          Oba miasta leżą blisko siebie i nie ma co rozpaczać, że nasz hotel jest
          ulokowany nie w tym które nam się bardziej podoba. Autobusy i kolejka kursują
          często i do późna w nocy a koszty są niewielkie. Jeżeli ktoś lubi długie
          spacery to bez wielkiego wysiłku może przemieszczać się na pieszo.
          • Gość: Grażka Re: Torremolinos i Benalmadena IP: *.mech.pg.gda.pl 08.02.05, 14:56
            Moje zdanie, które wypowiedziałam po zobaczeniu Torremolinos brzmiało: jakie to
            szczęście, że nic i nikt nie podkusił mnie żeby chcieć tu zamieszkać choćby
            przez chwilę. Wielkie szare, blokowe hotele z mini basenami i z
            balkonami "wchodzącymi" w sąsiedni budynek. Dla mnie okropność. Ale to kwestia
            tego, kto czego szuka. Sklepów mnóstwo, dyskotek tez i hałasliwej atmosfery
            typowej dla tego rodzaju kurortów. Gorzej dla mnie nie jest nawet w Playa del
            Ingles na Gran Canarii. Ale niektórzy to lubią. Ja byłam bardzo szczęśliwa, że
            mieszkałam w spokojnym miateczku Estepona, a w Torremolinos byłam tylko przez
            chwilę. Jeżeli musisz tam zamieszkać to wybieraj raczej jego peryferie. Chyba,
            że takie miejsca lubisz. Pozdrawiam
    • Gość: bah7 Re: Torremolinos i Benalmadena... IP: 213.192.80.* 08.02.05, 14:57
      Coś miłego?
      Ciekawe życie nocne.

Plaże to najlepiej oceń sama:

community.webshots.com/photo/38880143QZkbuE

community.webshots.com/photo/84614365myBHeH

community.webshots.com/photo/51912309SYAXMo

community.webshots.com/photo/204922698BjwQiY

itd.

bah7
      • Gość: Gośka Re: Torremolinos i Benalmadena... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.02.05, 11:19
        Dopiero teraz, ale wielkie dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka