IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.05, 13:27
Witam mam pytanie odnośnie cen pampersów i słoiczków dla dzieci w Hiszpani?
Wybieramy się z naszym malcem i chciałabym wiedzieć jak się przygotować czy
brać cały zapas na cały pobyt czy ceny są porównywalne
Obserwuj wątek
    • Gość: bah7 Re: pampersy... IP: *.multicon.pl 02.02.05, 18:12
      Na cenach się nie znam, ale opiszę Ci zdarzenie sprzed kilku tygodni z Okęcia:

Do samolotu chciała dostać się osoba z 37kg ogromną torbą, złorzecząc i
      bluzgając, że przecież leci na wakacje z dzieckiem i musi zabrać dla niego
      troszkę pieluch, bo w Hiszpanii pewnie nie ma, a tu nie chcą jej tego bagażu
      przyjąć.
      Oczywiście, na wagę bagażu są limity i nawet dopłata za nadbagaż nie mogła być
      zastosowana...

bah7
      bah7
      • Gość: jaszczur Re: pampersy... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.05, 19:52
        Są jakieś normy BHP. Jak my lecieliśmy to też kazali przeładować komuś 1 dużą
        torbę na mniejsze. Miał do wyboru albo zostawić torbę albo kupić coś na
        lotnisku i przpakować. Tłumaczyli, że nikt z obsługi tego nie bedzie dźwigał.
        Gran Canaria to co prawda wyspa ale hiszpańska. W ostatnim wpisie Ceny na Gran
        Canari podałam tam akurat ceny na produkty dla dzieci z gazetki promocyjnej
        Auchant. Jak nikt nic lepszego nie napisze to może się przyda.
    • Gość: turysta Re: pampersy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 19:56
      Najlepiej poczekać aż dziecko urośnie.Problem sam się rozwiąże.
    • Gość: Mamadziecka Re: pampersy IP: 5.5.* / 80.58.38.* 10.02.05, 17:21
      Witam,

Odpowiadając na Twoje pytanie. Pampersy w Hiszpani nazywają się Dodot i są to
      tutaj najdroższe pieluchy. Cen szczerze powiem, że nie znam, bo nie kupuję
      pampersów (dodtów). Paczka huggisów kosztuje coś ok. 17 euro. Są też inne
      pieluchy. Ja kupuję na dzień dla mojej córki pieluchy Moltex (coś jak polska
      bella). Paczka ok. 100 pieluch kosztuje 19 euro. Na noc kupuję huggisa.
      Generalnie ceny pieluch są droższe niż w Polsce. Nie wiem ile kosztują
      słoiczki, bo wogóle ich nie kupuję. Kaszki są w cenach porównywalnych do Polski
      w przeliczeniu na 100 g. Tu są większe opakowania. Jedno pudełko to dwa
      opakowania po 300 g. kosztuje to ok. 3-4 euro. Polska paczka to 250 g.
      Uprzejmie informuję, że podaję ceny z carrefoura w Benidorm, nie wiem jak jest
      gdzie indziej.

Pozdrawiam,

A.
    • klubiale1 Re: pampersy 10.02.05, 19:11
      Zależy gdzie dokładnie jedziecie, na jak długo i czy będziecie mieć na miejscu
      samochód.
      Kilka razy byłam na 2tyg wczasach na Kanarach (Teneryfa, Fuerteventura,
      Lanzarotte, Gomera) z dzieckiem i nie ma nic gorszego niż poszukiwanie
      słoiczków z jedzeniem i pampersów w sklepach w kurortach. Zwykle nie ma nic lub
      szczątkowe ilości, pieluchy zazwyczaj nie w tym rozmiarze co potrzeba itp.
      Owszem istnieją markety, ale zwykle przy autostradach, więc trzeba mieć
      samochód, aby się tam dostać.
      A jak jedzie się na urlop to nie po to, aby ganiać po sklepach w poszukiwaniu
      zupek i pieluch.
      Tak więc, jeśli dziecko jest na tyle małe,że trzeba tego typu rzeczy mieć to
      lepiej je zabrać z kraju.Przynajmniej tyle by starczyło na pierwszy tydzień, a
      potem może uda się coś znaleźć.
      A co do cen, to dla mnie były zupełnie nieporównywalne. W mniejszych sklepach
      ceny słoiczków są takie jak w Polsce co do wartości tylko waluta nie ta, tzn są
      nawet 4 razy droższe. W marketach nie wiem, bo szkoda mi było czasu i zachodu,
      aby się tam dostać.
      pozdr
      • Gość: podróżnik Re: pampersy IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.02.05, 22:15
        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Właśnie zarezerwowaliśmy wyjazd do hotelu
        Plaza w Peniscoli na Costa azahar na początku czerwca. Będziemy mieli
        samochód ale wybieramy się na tydzień więc dla naszego półrocznego malucha
        będziemy mogli zabrać zaopatrzenie z kraju tym bardziej ze będą to dopiero jego
        początki w jedzeniu oprócz mleczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka